Uusia digiaineistoja SAMKin kirjastoon: Human Kinetics Library, LWW Health Library, Acland’s Video Atlas of Human Anatomy, Analysaattori, eLearning Academy

SAMKin kirjasto hankki vuoden 2021 lopulla opiskelijoiden ja henkilöstön käyttöön uusia kansainvälisiä ja kotimaisia verkkoaineistoja.

Photo by Thirdman from Pexels
Photo by Thirdman from Pexels

SAMKin kirjasto hankki vuoden 2021 lopulla opiskelijoiden ja henkilöstön käyttöön uusia kansainvälisiä ja kotimaisia verkkoaineistoja. Näitä ovat Human Kinetics Library, LWW Health Library, Acland’s Video Atlas of Human Anatomy, Alma Talentin Analysaattori sekä Marketing Finlandin eLearning Academy. Myös aikaisemmin käyttöön tulleita aineistoja on täydennetty. Uusia e-kirjoja hankitaan säännöllisesti eri verkkopalveluista.

Emagz-verkkopalveluun hankittiin lisää kotimaisia lehtiä. Journal.fi-palvelun tiedelehtien artikkelit tuotiin kirjaston Finnaan haettaviksi.

Uusia e-kirjoja, verkkolehtiä ja muuta sisältöä päivittyy automaattisesti useisiin kirjaston tarjoamiin palveluihin. Suosituimpia tällaisia aineistoja ovat esimerkiksi Alma Talentin e-kirjat, Duodecimin Oppiportin e-kirjat ja verkkokurssit sekä Rakennustiedon, Terveysportin ja SFS:n aineistot.


Human Kinetics Library

Human Kinetics Librarysta hankittiin samkilaisten käyttöön kaksi kokoelmaa: Human Kinetics Library Core Collection ja Human Kinetics Health Care in Sport and Exercise.

Core Collection sisältää yli 165 Human Kineticsin e-kirjaa, mukaan lukien oppikirjoja, muuta aiheeseen liittyvää kirjallisuutta ja materiaalia. Mukana on myös yli 200 videota. Aihealueita ovat mm: urheilun ja liikunnan fysiologia, biomekaniikka, valmennus, kinesiologia ja voimaharjoittelu.

Linkki Finnassa samk.finna.fi

Health Care in Sport and Exercise -kokoelma sisältää yli 30 e-kirjaa ja yli 450 videota fysioterapiasta, harjoittelusta ja urheiluun liittyvästä terveydenhuollosta.

Linkki Finnassa samk.finna.fi

Verkkopalvelun e-kirjat löytyvät Finnasta kirjan nimellä hakemalla tai menemällä edellä olevista linkeistä verkkopalveluun. Käyttöön tarvitaan SAMK-tunnus.


LWW Health Library for Exercise Science

LWW Health Library for Exercise Science sisältää suositut ACSM:n (American College of Sports Medicine) oppikirjat digitaalisina sekä runsaasti videoita. Aihealueita ovat mm. liikuntafysiologia, biomekaniikka, urheilupsykologia ja motoriikka.

Linkki Finnassa samk.finna.fi

Verkkopalvelun e-kirjat löytyvät Finnasta kirjan nimellä hakemalla tai menemällä linkistä verkkopalveluun. Käyttöön tarvitaan SAMK-tunnus.


Acland’s Video Atlas of Human Anatomy

Acland’s Video Atlas of Human Anatomy sisältää yli 300 videota ihmisen anatomiasta. Videot antavat perustietoa anatomiasta monipuolisine kolmiulotteisine kuvineen ja luentoineen.

Linkki Finnassa samk.finna.fi

Käytettävissä SAMK-tunnuksella.


Analysaattori

Alma Talentin Analysaattori tarjoaa työkaluja, jotka helpottavat yritysten ja toimialojen keskinäistä vertailua ja muutostietojen seurantaa: viralliset yritystiedot, yritysten tarkastetut päättäjätiedot, oikaistut tilinpäätöstiedot, pitkät aikasarjat, Alma Talentin uutissisällöt, signaalidata.

Palvelua käytetään henkilökohtaisilla tunnuksilla. SAMKin opiskelija voi pyytää tilapäisen käyttäjätunnuksen lähettämällä sähköpostia osoitteeseen infotelakka@samk.fi. Henkilöstöön kuuluva voi pyytää käyttäjätunnuksen SAMKin kirjastopäälliköltä.

Linkki Finnassa samk.finna.fi


Marketing Finland eLearning Academy

Opettajien käytettävissä on nyt Marketing Finlandin verkkokoulutuspalvelu eLearning Academy.

Palvelussa on yli 200 videoitua markkinoinnin koulutusta opetusmateriaaleineen. Uusia webinaareja ja koulutuksia järjestetään lähes viikoittain. Palvelun sisältöön voi tutustua sivulla marketingfinland.fi/koulutusalusta.

SAMKin henkilöstöön kuuluva voi pyytää henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen SAMKin kirjastopäälliköltä.

Linkki Finnassa samk.finna.fi


Lisää lehtiä ePress-verkkopalveluun

Kirjasto tarjoaa opiskelijoille ja henkilöstölle koulutusaloja palvelevien suosittujen suomalaisten lehtien digitaalisia näköislehtiä ePress.fi-palvelussa. Uusina lehtinä tulivat mukaan Kuluttaja, Kamera, Evento sekä Kiinteistö ja energia. Palvelussa on luettavissa lehdet jopa usean vuoden ajalta. Samaa lehteä voi lukea yksi lukija kerrallaan.

Lehdet löytyvät kirjaston Finnasta lehden nimellä ja sanalla ePress. Lukemaan pääsee SAMK-tunnuksella.

Linkki Finnassa samk.finna.fi


Journal.fi – suomalaiset tiedelehdet tulivat Finnaan

Satakunnan ammattikorkeakoulun kirjaston Finna tarjoaa pääsyn suomalaisten avoimesti julkaistujen tiedelehtien artikkeleihin. Muutamalla klikkauksella voit lukea yli sataa suomalaista tieteellistä lehteä ja vuosikirjaa. Muutama esimerkki lehdistä: Aikuiskasvatus, Gerontologia, Hallinnon tutkimus, Kasvatus, Matkailututkimus, Media & viestintä, Sosiaalilääketieteellinen aikakauslehti sekä Tieteessä tapahtuu.

Finnassa ovat tiedot lehtien artikkeleista linkkeineen. Ne löytyvät esimerkiksi hakemalla Finnassa aineistoa jostain aiheesta ja klikkaamalla välilehteä ”suomalaisia artikkeleita”.

Suurin osa lehdistä julkaisee sisältönsä välittömästi avoimena eli vapaasti luettavana. Osassa sisältö tulee viiveellä avoimesti luettavaksi.

Aineisto tulee Finnaan automaattisesti Journal.fi-verkkopalvelusta, joka on tiedelehtien toimittamiseen ja julkaisemiseen tarkoitettu palvelu.

Tutustu artikkeleihin ja lehtiin kirjaston Finnassa samk.finna.fi

Journal.fi – suomalaiset tiedelehdet verkossa

 

Jaa tämä sivu

Kimppu valkoisia ja vaaleanpunaisia kukkia

SAMKista valmistui joulukuussa yhteensä 356 opiskelijaa

SAMKista valmistui joulukuussa 356 opiskelijaa. Valmistuneista 63 suoritti YAMK-tutkinnon. Yhteensä SAMKista valmistui vuonna 2023 ennätysmäärä, 1232 opiskelijaa.

Kaksi opiskelijaa kumartuneena työpöytien ääreen. Two students bent over their desks.

SAMKin kansainväliset koulutukset herättivät laajaa kiinnostusta

Erillishaku SAMKin kansainvälisiin tutkintoon johtaviin koulutuksiin päättyi eilen. Koulutuksiin oli keskimäärin noin 28 hakemusta yhtä aloituspaikkaa kohden.

SAMKin opiskelijoita kirjastossa.

Haku kansainvälisiin tutkinto-ohjelmiin alkoi

Haku englanninkielisiin koulutuksiin on käynnissä 17.1.2023 asti. SAMKissa on haettavana seitsemän ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta ja yksi ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtava koulutus.