Uusia digiaineistoja SAMKin kirjastoon: Human Kinetics Library, LWW Health Library, Acland’s Video Atlas of Human Anatomy, Analysaattori, eLearning Academy

SAMKin kirjasto hankki vuoden 2021 lopulla opiskelijoiden ja henkilöstön käyttöön uusia kansainvälisiä ja kotimaisia verkkoaineistoja. Myös aikaisemmin käyttöön tulleita aineistoja on täydennetty. Uusia e-kirjoja, verkkolehtiä ja muuta sisältöä ilmestyy automaattisesti useisiin kirjaston tarjoamiin palveluihin.

21.1.2022 | Teksti: Harri Salminen | Kuva: Bloomsbury, Wolters Kluwer, Alma Talent, Marketing Finland, ePress Nordic, TSV, Pexels

SAMKin kirjasto hankki vuoden 2021 lopulla opiskelijoiden ja henkilöstön käyttöön uusia kansainvälisiä ja kotimaisia verkkoaineistoja. Näitä ovat Human Kinetics Library, LWW Health Library, Acland’s Video Atlas of Human Anatomy, Alma Talentin Analysaattori sekä Marketing Finlandin eLearning Academy. Myös aikaisemmin käyttöön tulleita aineistoja on täydennetty. Uusia e-kirjoja hankitaan säännöllisesti eri verkkopalveluista.

Emagz-verkkopalveluun hankittiin lisää kotimaisia lehtiä. Journal.fi-palvelun tiedelehtien artikkelit tuotiin kirjaston Finnaan haettaviksi.

Uusia e-kirjoja, verkkolehtiä ja muuta sisältöä päivittyy automaattisesti useisiin kirjaston tarjoamiin palveluihin. Suosituimpia tällaisia aineistoja ovat esimerkiksi Alma Talentin e-kirjat, Duodecimin Oppiportin e-kirjat ja verkkokurssit sekä Rakennustiedon, Terveysportin ja SFS:n aineistot.


Human Kinetics Library

Human Kinetics Librarysta hankittiin samkilaisten käyttöön kaksi kokoelmaa: Human Kinetics Library Core Collection ja Human Kinetics Health Care in Sport and Exercise.

Core Collection sisältää yli 165 Human Kineticsin e-kirjaa, mukaan lukien oppikirjoja, muuta aiheeseen liittyvää kirjallisuutta ja materiaalia. Mukana on myös yli 200 videota. Aihealueita ovat mm: urheilun ja liikunnan fysiologia, biomekaniikka, valmennus, kinesiologia ja voimaharjoittelu.

Linkki Finnassa samk.finna.fi

Health Care in Sport and Exercise -kokoelma sisältää yli 30 e-kirjaa ja yli 450 videota fysioterapiasta, harjoittelusta ja urheiluun liittyvästä terveydenhuollosta.

Linkki Finnassa samk.finna.fi

Verkkopalvelun e-kirjat löytyvät Finnasta kirjan nimellä hakemalla tai menemällä edellä olevista linkeistä verkkopalveluun. Käyttöön tarvitaan SAMK-tunnus.


LWW Health Library for Exercise Science

LWW Health Library for Exercise Science sisältää suositut ACSM:n (American College of Sports Medicine) oppikirjat digitaalisina sekä runsaasti videoita. Aihealueita ovat mm. liikuntafysiologia, biomekaniikka, urheilupsykologia ja motoriikka.

Linkki Finnassa samk.finna.fi

Verkkopalvelun e-kirjat löytyvät Finnasta kirjan nimellä hakemalla tai menemällä linkistä verkkopalveluun. Käyttöön tarvitaan SAMK-tunnus.


Acland’s Video Atlas of Human Anatomy

Acland’s Video Atlas of Human Anatomy sisältää yli 300 videota ihmisen anatomiasta. Videot antavat perustietoa anatomiasta monipuolisine kolmiulotteisine kuvineen ja luentoineen.

Linkki Finnassa samk.finna.fi

Käytettävissä SAMK-tunnuksella.


Analysaattori

Alma Talentin Analysaattori tarjoaa työkaluja, jotka helpottavat yritysten ja toimialojen keskinäistä vertailua ja muutostietojen seurantaa: viralliset yritystiedot, yritysten tarkastetut päättäjätiedot, oikaistut tilinpäätöstiedot, pitkät aikasarjat, Alma Talentin uutissisällöt, signaalidata.

Palvelua käytetään henkilökohtaisilla tunnuksilla. SAMKin opiskelija voi pyytää tilapäisen käyttäjätunnuksen lähettämällä sähköpostia osoitteeseen infotelakka@samk.fi. Henkilöstöön kuuluva voi pyytää käyttäjätunnuksen SAMKin kirjastopäälliköltä.

Linkki Finnassa samk.finna.fi


Marketing Finland eLearning Academy

Opettajien käytettävissä on nyt Marketing Finlandin verkkokoulutuspalvelu eLearning Academy.

Palvelussa on yli 200 videoitua markkinoinnin koulutusta opetusmateriaaleineen. Uusia webinaareja ja koulutuksia järjestetään lähes viikoittain. Palvelun sisältöön voi tutustua sivulla marketingfinland.fi/koulutusalusta.

SAMKin henkilöstöön kuuluva voi pyytää henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen SAMKin kirjastopäälliköltä.

Linkki Finnassa samk.finna.fi


Lisää lehtiä ePress-verkkopalveluun

Kirjasto tarjoaa opiskelijoille ja henkilöstölle koulutusaloja palvelevien suosittujen suomalaisten lehtien digitaalisia näköislehtiä ePress.fi-palvelussa. Uusina lehtinä tulivat mukaan Kuluttaja, Kamera, Evento sekä Kiinteistö ja energia. Palvelussa on luettavissa lehdet jopa usean vuoden ajalta. Samaa lehteä voi lukea yksi lukija kerrallaan.

Lehdet löytyvät kirjaston Finnasta lehden nimellä ja sanalla ePress. Lukemaan pääsee SAMK-tunnuksella.

Linkki Finnassa samk.finna.fi


Journal.fi – suomalaiset tiedelehdet tulivat Finnaan

Satakunnan ammattikorkeakoulun kirjaston Finna tarjoaa pääsyn suomalaisten avoimesti julkaistujen tiedelehtien artikkeleihin. Muutamalla klikkauksella voit lukea yli sataa suomalaista tieteellistä lehteä ja vuosikirjaa. Muutama esimerkki lehdistä: Aikuiskasvatus, Gerontologia, Hallinnon tutkimus, Kasvatus, Matkailututkimus, Media & viestintä, Sosiaalilääketieteellinen aikakauslehti sekä Tieteessä tapahtuu.

Finnassa ovat tiedot lehtien artikkeleista linkkeineen. Ne löytyvät esimerkiksi hakemalla Finnassa aineistoa jostain aiheesta ja klikkaamalla välilehteä "suomalaisia artikkeleita".

Suurin osa lehdistä julkaisee sisältönsä välittömästi avoimena eli vapaasti luettavana. Osassa sisältö tulee viiveellä avoimesti luettavaksi.

Aineisto tulee Finnaan automaattisesti Journal.fi-verkkopalvelusta, joka on tiedelehtien toimittamiseen ja julkaisemiseen tarkoitettu palvelu.

Tutustu artikkeleihin ja lehtiin kirjaston Finnassa samk.finna.fi

Journal.fi – suomalaiset tiedelehdet verkossa

 

Lisää aiheesta

| Kirjasto

Uusia digiaineistoja SAMKin kirjastossa: Editan verkkokoulutuskirjasto, Skillsoft ITpro ja EngineeringPro, AccessPhysiotherapy

SAMKin kirjasto hankki syksyllä 2021 opiskelijoiden ja henkilöstön käyttöön videokoulutuksia ja uusia ulkomaisia digitaalisia aineistoja.
| Kirjasto

Samk.finna.fi tarjoaa runsaasti avointa verkkoaineistoa tiedonjanoisille

SAMKin kirjaston Finnasta löytyy verkossa vapaasti luettavia julkaisuja ja lehtiä yhä enemmän, jotta tiedonhakijan tarve hyppiä palvelusta toiseen vähenee.

Uusimmat uutiset

Sari Viljanen seisoo opettajanpöydän vieressä.
| SAMK

SAMKista uusia Lapset puheeksi -menetelmän kouluttajia

SAMKissa on muutaman vuoden ajan pyörinyt Lapset puheeksi -menetelmään liittyvää koulutusta. Viime viikolla SAMKista valmistui 12 uutta menetelmän kouluttajaa. Sari Viljanen on yksi heistä. Hän on innostunut aiheesta ja tehnyt siihen liittyen jo aiemmin Sastamalan kaupungille YAMK-opinnäytetyön.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html