Uudet akatemialaiset tositoimissa – projektioppiminen kehittää ryhmätyötaitoja ja innovatiivisuutta

Tekoäly Akatemia aloitti toimintansa syksyllä 2019. Mukana on kymmenkunta keväällä haastateltua toisen vuoden SAMKin IT-opiskelijaa. Opiskelijavalinnassa tärkeimpinä kriteereinä oli motivaatio, aikaisempi kokemus sekä pitkäjänteisyys.

Tekoäly akatemian opiskelija tietokoneella.
Nordlund on opiskellut aiemmin Jyväskylän yliopistossa tietotekniikkaa.

Nordlund on opiskellut aiemmin Jyväskylän yliopistossa tietotekniikkaa.

– Opiskelijan tulee olla aidosti kiinnostunut ja motivoitunut. Akatemiaopiskelussa ryhmässä toimiminen on keskiössä, joten on tärkeää, että jokainen opiskelija on valmis tekemään oman osansa, kertoo lehtori Petri Nuutinen, joka vastaa Tekoäly Akatemian toiminnasta.

Tällä hetkellä Tekoäly Akatemian opiskelijat osallistuvat normaaliin opetukseen kolme päivää viikossa ja kaksi päivää on pyhitetty ”työpäiviksi”, jolloin keskitytään projektien tekemiseen sekä tekoälyyn ja datan käsittelyyn liittyvään täsmäopetukseen.

 

Lue koko juttu RoboAI:n sivuilta.

SAMK TWITTERISSÄ

Jaa tämä sivu

Etualalla robotti, taustalla tutkijoita.

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy syksyllä Porissa yhteistyössä SAMKin kanssa

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy Porissa syksyllä 2024. SAMKin kanssa yhteistyössä toteutettavaan maisterikoulutukseen voi hakea 2.– 15.5.2024. Sopimus energia-alan robotiikkasovelluksiin liittyvän professuurin perustamiseksi ja maisteriohjelman käynnistämiseksi allekirjoitettiin vuonna 2022.

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.