Uudet akatemialaiset tositoimissa – projektioppiminen kehittää ryhmätyötaitoja ja innovatiivisuutta

Tekoäly Akatemia aloitti toimintansa syksyllä 2019. Mukana on kymmenkunta keväällä haastateltua toisen vuoden SAMKin IT-opiskelijaa. Opiskelijavalinnassa tärkeimpinä kriteereinä oli motivaatio, aikaisempi kokemus sekä pitkäjänteisyys.

18.11.2019 | Teksti: Petra O'Rourke ja Juho Salli | Kuva: Petra O'Rourke

Nordlund on opiskellut aiemmin Jyväskylän yliopistossa tietotekniikkaa.
Nordlund on opiskellut aiemmin Jyväskylän yliopistossa tietotekniikkaa.

– Opiskelijan tulee olla aidosti kiinnostunut ja motivoitunut. Akatemiaopiskelussa ryhmässä toimiminen on keskiössä, joten on tärkeää, että jokainen opiskelija on valmis tekemään oman osansa, kertoo lehtori Petri Nuutinen, joka vastaa Tekoäly Akatemian toiminnasta.

Tällä hetkellä Tekoäly Akatemian opiskelijat osallistuvat normaaliin opetukseen kolme päivää viikossa ja kaksi päivää on pyhitetty ”työpäiviksi”, jolloin keskitytään projektien tekemiseen sekä tekoälyyn ja datan käsittelyyn liittyvään täsmäopetukseen.

 

Lue koko juttu RoboAI:n sivuilta.

Lisää aiheesta

| Opinnot ja opetus

Senior Fellow Harri Ketamo: Tekoälystä opettajan assistentti

SAMKin Senior Fellow'ksi valittu oppivien tekoälysovellusten kehittäjä Harri Ketamo tekee parhaillaan Headai-yrityksensä kanssa kehitystyötä parantaakseen työmarkkinoiden ja koulutuksen kohtaamista. SAMKin kanssa testataan tekoälyä opettajan assistenttina.
| Teknologia

Tämän päivän koneoppiminen on huomisen ruuvimeisseli

– Koneoppimistekniikoiden demokratisointi tulee olemaan yksi AI:n seuraavista suurista kehitysaskelista, ennustaa V.S. Subrahmanian, kyberturvallisuuden ja tietojenkäsittelytieteen professori sekä johtaja Dartmouthin yliopistosta New Hampshiresta.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA