Ulla Tuomisen säätiöltä 249 000 euroa tutkimusrahoitukseen ja tohtoreiden kansainvälistymiseen – SAMKin tutkijoille rahoitusta kolmeen hankkeeseen

Ulla Tuomisen säätiö rahoittaa tutkimusta sähkö‐ ja tietotekniikan sekä niitä lähellä olevia alueilla. Syksyn 2018 tutkimushaussa säätiölle lähetettiin 41 hakemusta, joista kahdeksalle myönnettiin rahoitus, yhteensä 149 000 euroa. SAMK on mukana kolmessa rahoitusta saaneessa hankkeessa.

4.2.2019 | Teksti: Säätiön tiedotteen pohjalta Anne Sankari | Kuva: Anne Sankari

Ulla Tuomisen säätiön tutkimusapurahan saaneet 2018 haku. Fahimed Farahnakian
Tutkimusapurahan saaneet Petteri Pulkkinen (edusti Mirka Leinon tutkimusryhmää), Taneli Riihonen, Paavo Rasilo, Anu Holm, Timo Savallampi ja Meri Olenius. Kuvasta puuttuvat Fahimed Farahnakian ja Pan Hui.

Osassa tutkimushankkeita Ulla Tuomisen säätiö on osarahoittaja, näin on esimerkiksi Älykkäästi sähköistyvä Satakunta -hankkeessa. Rahoitettujen hankkeiden kokonaisbudjetti ylittää miljoona euroa.

Ulla Tuomisen säätiön tutkimusrahoituksen julkistustilaisuudessa Satakunnan ammattikorkeakoulun Porin-kampuksella julkistettiin 4.2. 2019 rahoitusta saavat hankkeet (mainittuna tutkimushankkeen vetäjät).

 • Älykkäästi sähköistyvä Satakunta. Tutkija Meri Olenius, Satakunnan ammattikorkeakoulu.
 • Teknologialla tulevaisuuden sairaalaan. Lääketieteellisen fysiikan dosentti Anu Holm, Satasairaala & Satakunnan ammattikorkeakoulu.
 • Heavy load mobile robot. Tutkimusryhmän vetäjä Mirka Leino, Satakunnan ammattikorkeakoulu.
 • Haitallisten dronejen elektroninen torjunta. Apulaisprofessori Taneli Riihonen, Tampereen yliopisto.
 • Object Detection, Tracking and Classification in Maritime Environments. Erikoistutkija Fahimed Farahnakian, Turun yliopisto.
 • Magnetostriction in Superconductors. Tutkimusryhmän johtaja Paavo Rasilo, Tampereen yliopisto.
 • Privacy preserving 5G Edge Computing for Augmented Reality. Professori Pan Hui, Helsingin yliopisto.
 • Äänikone huurteen irroitukseen sähköjohdoista. Lehtori Timo Savallampi, Savonia ammattikorkeakoulu.

Säätiöiden post doc ‐poolin kautta Ulla Tuomisen säätiö rahoittaa tohtoreiden työskentelyä ulkomailla 100 000 eurolla.

Nyt julkistettavien tutkimushankkeiden lisäksi Ulla Tuomisen säätiö on vuoden 2018 aikana rahoittanut seuraavia palkintoja tai kohteita:

 • Yhteistyössä Sähköinsinööriliiton kanssa "Sähkössä on tulevaisuus" ‐palkinnon, 3000 euroa, dosentti Pentti O. A. Haikoselle pitkäjänteisestä tutkimustyöstä konetietoisuuden ja kognitiivisten robottien parissa.
 • Aalto‐yliopiston ja Tampereen yliopiston sähkö‐ ja tietotekniikan opiskelijoiden ”Sähkössä on ideaa” ‐projektikilpailujen palkintoja 3000 eurolla.
 • Stipendejä sähkötekniikan ja sitä lähellä olevien alojen hyvin menestyneille opiskelijoille ja valmistuneille SAMKissa, TTY:n Porin laitoksella, WinNovassa ja Sataedussa.
 • Stipendejä Satakunnan lukioissa matemaattis‐luonnontieteellisissä opinnoissa menestyneille.

Lisätietoja: Säätiön hallituksen puheenjohtaja Cimmo Nurmi (cimmo.nurmi@samk.fi), 044 7103371

Lisää aiheesta

Älykkäita hankkeita kuvituskuva pixabay
| SAMK

Tulevaisuuden sairaala, älykkäästi sähköistyvä Satakunta ja kolme muuta hanketta toivat SAMKille EAKR-rahoituspotin

Satakuntaliitto jakoi Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) rahoitusta viime viikolla kahdeksalle hankekokonaisuudelle. Satakunnan ammattikorkeakoulu on mukana viidessä hankkeessa. Niissä kehitetään äly- ja digiratkaisuja maalla ja merellä: terveyden- ja sairaanhoidossa, sähkömarkkinoilla ja merenkulussa.
Exoskeleton-kuntoutusrobotin testaus.
| Teknologia

Esittelyssä exoskeleton: asiakaskokemus ja käyttäjäymmärrys haltuun

Ennen joulua neljä fysioterapeutin taustan omaavaa SAMKilaista: Anja Poberznik, Krista Toivonen, Kyle Mulholland ja Sari Lintukorpi saivat kolmipäiväisen intensiivikoulutuksen ja Indego Specialist -sertifikaatin SAMKin tutkimus- ja tuotekehitysyksikön hankkiman exoskeletonin käyttöön. Nyt he esittelevät laitetta tutkijoille ja opettajille sekä kouluttavat fysioterapeutteja sen käyttöön. Terapeutin on tärkeää päästä kiinni asiakkaan kokemukseen laitteen käytössä.

Uusimmat uutiset

Yrityksen edustaja selostaa opiskelijoille haastetta robotin vieressä.
| Tapahtumat

RoboAI-viikko 2021: RoboAI Innovation Challenge – Satakunta 2.0 kestävän kehityksen asialla

– Ongelmanratkaisu- ja tiimityötaidot ovat opittavien asioiden ytimessä, mutta myös laajempi ymmärrys omasta idearikkaudesta. Tapahtuman energinen, mutta rento tunnelma kannustaa osallistujia olemaan aktiivisia ja ajattelemaan laatikon ulkopuolelta, luonnehtii RoboAI Innovation Challenge -tapahtumaa RoboAI-viikolla 25.11. järjestävä SAMKin erityisasiantuntija Santeri Koivisto.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Jari Multisilta, the Managing Director, President of Satakunta University of Applied Sciences, received a ceremonial chain designed by goldsmith and designer Assi Arnimaa-Leinonen. Arnimaa-Leinonen is known for her diamond rings and silver jewelry. https://www.samk.fi/en/uutiset/samk-is-celebrating-its-30th-anniversary-the-president-received-a-ceremonial-chain/

Rekrytoimme! Haluatko työskennellä organisaatiossa, jonka parhaina puolina työntekijät pitävät vakautta, joustavuutta, hyvää ilmapiiriä ja työyhteisöä?
Tutustu avoimiin työpaikkoihimme: https://bit.ly/2ZeeWCP
#tyopaikat #rekry #SamkTyopaikat

Matkailussa suurimpana haasteena on usein julkisen- ja yksityisen puolen yhteistyö. Näin ei ole Merikarvialla 👍 Tästä moni kunta voisi ottaa oppia. #merikarvia #matkailunkehittamiskeskus #yhteistyö #samk

SAMKissa aloittanut Matkailun kehittämiskeskus tukee alan positiivista kehitystä Satakunnassa. Kehittämiskeskuksen toiminnan kohderyhmänä ovat mikro- ja pienet matkailuyritykset. #katsetulevaisuuteen #samk #mysamk #satakunta #matkailunkehittämiskeskus
https://www.samk.fi/uutiset/uusi-matkailun-kehittamiskeskus-luotsaa-matkailualaa-kohti-kestavaa-ja-kannattavaa-liiketoimintaa/