Ulla Tuomisen säätiöltä 249 000 euroa tutkimusrahoitukseen ja tohtoreiden kansainvälistymiseen – SAMKin tutkijoille rahoitusta kolmeen hankkeeseen

Ulla Tuomisen säätiö rahoittaa tutkimusta sähkö‐ ja tietotekniikan sekä niitä lähellä olevia alueilla. Syksyn 2018 tutkimushaussa säätiölle lähetettiin 41 hakemusta, joista kahdeksalle myönnettiin rahoitus, yhteensä 149 000 euroa. SAMK on mukana kolmessa rahoitusta saaneessa hankkeessa.

4.2.2019 | Teksti: Säätiön tiedotteen pohjalta Anne Sankari | Kuva: Anne Sankari

Ulla Tuomisen säätiön tutkimusapurahan saaneet 2018 haku. Fahimed Farahnakian
Tutkimusapurahan saaneet Petteri Pulkkinen (edusti Mirka Leinon tutkimusryhmää), Taneli Riihonen, Paavo Rasilo, Anu Holm, Timo Savallampi ja Meri Olenius. Kuvasta puuttuvat Fahimed Farahnakian ja Pan Hui.

Osassa tutkimushankkeita Ulla Tuomisen säätiö on osarahoittaja, näin on esimerkiksi Älykkäästi sähköistyvä Satakunta -hankkeessa. Rahoitettujen hankkeiden kokonaisbudjetti ylittää miljoona euroa.

Ulla Tuomisen säätiön tutkimusrahoituksen julkistustilaisuudessa Satakunnan ammattikorkeakoulun Porin-kampuksella julkistettiin 4.2. 2019 rahoitusta saavat hankkeet (mainittuna tutkimushankkeen vetäjät).

 • Älykkäästi sähköistyvä Satakunta. Tutkija Meri Olenius, Satakunnan ammattikorkeakoulu.
 • Teknologialla tulevaisuuden sairaalaan. Lääketieteellisen fysiikan dosentti Anu Holm, Satasairaala & Satakunnan ammattikorkeakoulu.
 • Heavy load mobile robot. Tutkimusryhmän vetäjä Mirka Leino, Satakunnan ammattikorkeakoulu.
 • Haitallisten dronejen elektroninen torjunta. Apulaisprofessori Taneli Riihonen, Tampereen yliopisto.
 • Object Detection, Tracking and Classification in Maritime Environments. Erikoistutkija Fahimed Farahnakian, Turun yliopisto.
 • Magnetostriction in Superconductors. Tutkimusryhmän johtaja Paavo Rasilo, Tampereen yliopisto.
 • Privacy preserving 5G Edge Computing for Augmented Reality. Professori Pan Hui, Helsingin yliopisto.
 • Äänikone huurteen irroitukseen sähköjohdoista. Lehtori Timo Savallampi, Savonia ammattikorkeakoulu.

Säätiöiden post doc ‐poolin kautta Ulla Tuomisen säätiö rahoittaa tohtoreiden työskentelyä ulkomailla 100 000 eurolla.

Nyt julkistettavien tutkimushankkeiden lisäksi Ulla Tuomisen säätiö on vuoden 2018 aikana rahoittanut seuraavia palkintoja tai kohteita:

 • Yhteistyössä Sähköinsinööriliiton kanssa "Sähkössä on tulevaisuus" ‐palkinnon, 3000 euroa, dosentti Pentti O. A. Haikoselle pitkäjänteisestä tutkimustyöstä konetietoisuuden ja kognitiivisten robottien parissa.
 • Aalto‐yliopiston ja Tampereen yliopiston sähkö‐ ja tietotekniikan opiskelijoiden ”Sähkössä on ideaa” ‐projektikilpailujen palkintoja 3000 eurolla.
 • Stipendejä sähkötekniikan ja sitä lähellä olevien alojen hyvin menestyneille opiskelijoille ja valmistuneille SAMKissa, TTY:n Porin laitoksella, WinNovassa ja Sataedussa.
 • Stipendejä Satakunnan lukioissa matemaattis‐luonnontieteellisissä opinnoissa menestyneille.

Lisätietoja: Säätiön hallituksen puheenjohtaja Cimmo Nurmi (cimmo.nurmi@samk.fi), 044 7103371

Lisää aiheesta

Älykkäita hankkeita kuvituskuva pixabay
| SAMK

Tulevaisuuden sairaala, älykkäästi sähköistyvä Satakunta ja kolme muuta hanketta toivat SAMKille EAKR-rahoituspotin

Satakuntaliitto jakoi Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) rahoitusta viime viikolla kahdeksalle hankekokonaisuudelle. Satakunnan ammattikorkeakoulu on mukana viidessä hankkeessa. Niissä kehitetään äly- ja digiratkaisuja maalla ja merellä: terveyden- ja sairaanhoidossa, sähkömarkkinoilla ja merenkulussa.
Exoskeleton-kuntoutusrobotin testaus.
| Teknologia

Esittelyssä exoskeleton: asiakaskokemus ja käyttäjäymmärrys haltuun

Ennen joulua neljä fysioterapeutin taustan omaavaa SAMKilaista: Anja Poberznik, Krista Toivonen, Kyle Mulholland ja Sari Lintukorpi saivat kolmipäiväisen intensiivikoulutuksen ja Indego Specialist -sertifikaatin SAMKin tutkimus- ja tuotekehitysyksikön hankkiman exoskeletonin käyttöön. Nyt he esittelevät laitetta tutkijoille ja opettajille sekä kouluttavat fysioterapeutteja sen käyttöön. Terapeutin on tärkeää päästä kiinni asiakkaan kokemukseen laitteen käytössä.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Hei yritykset Huittisissa! Nyt on hieno mahdollisuus palkata SAMKin kansainvälinen opiskelija kesätöihin.Hei huttislainen yritys! Lähde rohkeasti mukaan kesätyökampanjaan!Ilmoittaudu mukaan: link.webropolsurveys.com/Participation/Public/adc80cce-87cf-49e2-92c7-e5486675ea8d?displayId=Fin2... ... See MoreSee Less
View on Facebook

Satakunnan taiturit -kilpailu järjestettiin ensimmäistä kertaa eilen. Viisi joukkuetta kilpaili Satakunta-menun luomisessa. Kilpailun tavoitteena oli tuoda lisää näkyvyyttä ja vetovoimaa ravintola-alalle. 👨‍🍳👍

#katsetulevaisuuteen #matkailu #vetovoima https://www.samk.fi/uutiset/samk-mukana-lisaamassa-matkailu-ja-ravintola-alan-vetovoimaa/

Students have the opportunity to go abroad to study as an exchange student. Three SAMK students share their experiences of an alternative way to be an exchange student. 👍🌍
#thinkfuture #exchange #studyabroad
https://samkarit.samk.fi/2023/02/02/tourism-students-erasmus-exchange-week-in-belgium/

SESKO on myöntänyt TKI-tunnustuspalkintoja hankkeille. Palkituksi tuli SAMKin ja TAMKin yhteishanke, joka tutkii omatuotantojärjestelmien vaikutuksia sähköverkkoon. 🏡⚡ @EtechSESKO https://sesko.fi/seskon-tki-tunnustuspalkinnot-2022-kolmelle-hankkeelle/

Sosiaali- ja terveysalan työnantajat ja opiskelijat verkostoituvat tänään Urakahvilassa. ☕ Employers and students in the social and health care sector are networking today at the Urakahvila (Career Café). ☕ #katsetulevaisuuteen #thinkfuture