Ulla Tuomisen säätiöltä 249 000 euroa tutkimusrahoitukseen ja tohtoreiden kansainvälistymiseen – SAMKin tutkijoille rahoitusta kolmeen hankkeeseen

Ulla Tuomisen säätiö rahoittaa tutkimusta sähkö‐ ja tietotekniikan sekä niitä lähellä olevia alueilla. Syksyn 2018 tutkimushaussa säätiölle lähetettiin 41 hakemusta, joista kahdeksalle myönnettiin rahoitus, yhteensä 149 000 euroa. SAMK on mukana kolmessa rahoitusta saaneessa hankkeessa.

Ulla Tuomisen säätiön tutkimusapurahan saaneet 2018 haku. Fahimed Farahnakian
Tutkimusapurahan saaneet Petteri Pulkkinen (edusti Mirka Leinon tutkimusryhmää), Taneli Riihonen, Paavo Rasilo, Anu Holm, Timo Savallampi ja Meri Olenius. Kuvasta puuttuvat Fahimed Farahnakian ja Pan Hui.

Tutkimusapurahan saaneet Petteri Pulkkinen (edusti Mirka Leinon tutkimusryhmää), Taneli Riihonen, Paavo Rasilo, Anu Holm, Timo Savallampi ja Meri Olenius. Kuvasta puuttuvat Fahimed Farahnakian ja Pan Hui.

Osassa tutkimushankkeita Ulla Tuomisen säätiö on osarahoittaja, näin on esimerkiksi Älykkäästi sähköistyvä Satakunta -hankkeessa. Rahoitettujen hankkeiden kokonaisbudjetti ylittää miljoona euroa.

Ulla Tuomisen säätiön tutkimusrahoituksen julkistustilaisuudessa Satakunnan ammattikorkeakoulun Porin-kampuksella julkistettiin 4.2. 2019 rahoitusta saavat hankkeet (mainittuna tutkimushankkeen vetäjät).

  • Älykkäästi sähköistyvä Satakunta. Tutkija Meri Olenius, Satakunnan ammattikorkeakoulu.
  • Teknologialla tulevaisuuden sairaalaan. Lääketieteellisen fysiikan dosentti Anu Holm, Satasairaala & Satakunnan ammattikorkeakoulu.
  • Heavy load mobile robot. Tutkimusryhmän vetäjä Mirka Leino, Satakunnan ammattikorkeakoulu.
  • Haitallisten dronejen elektroninen torjunta. Apulaisprofessori Taneli Riihonen, Tampereen yliopisto.
  • Object Detection, Tracking and Classification in Maritime Environments. Erikoistutkija Fahimed Farahnakian, Turun yliopisto.
  • Magnetostriction in Superconductors. Tutkimusryhmän johtaja Paavo Rasilo, Tampereen yliopisto.
  • Privacy preserving 5G Edge Computing for Augmented Reality. Professori Pan Hui, Helsingin yliopisto.
  • Äänikone huurteen irroitukseen sähköjohdoista. Lehtori Timo Savallampi, Savonia ammattikorkeakoulu.

Säätiöiden post doc ‐poolin kautta Ulla Tuomisen säätiö rahoittaa tohtoreiden työskentelyä ulkomailla 100 000 eurolla.

Nyt julkistettavien tutkimushankkeiden lisäksi Ulla Tuomisen säätiö on vuoden 2018 aikana rahoittanut seuraavia palkintoja tai kohteita:

  • Yhteistyössä Sähköinsinööriliiton kanssa ”Sähkössä on tulevaisuus” ‐palkinnon, 3000 euroa, dosentti Pentti O. A. Haikoselle pitkäjänteisestä tutkimustyöstä konetietoisuuden ja kognitiivisten robottien parissa.
  • Aalto‐yliopiston ja Tampereen yliopiston sähkö‐ ja tietotekniikan opiskelijoiden ”Sähkössä on ideaa” ‐projektikilpailujen palkintoja 3000 eurolla.
  • Stipendejä sähkötekniikan ja sitä lähellä olevien alojen hyvin menestyneille opiskelijoille ja valmistuneille SAMKissa, TTY:n Porin laitoksella, WinNovassa ja Sataedussa.
  • Stipendejä Satakunnan lukioissa matemaattis‐luonnontieteellisissä opinnoissa menestyneille.

Lisätietoja: Säätiön hallituksen puheenjohtaja Cimmo Nurmi (cimmo.nurmi@samk.fi), 044 7103371

Jaa tämä sivu

Etualalla robotti, taustalla tutkijoita.

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy syksyllä Porissa yhteistyössä SAMKin kanssa

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy Porissa syksyllä 2024. SAMKin kanssa yhteistyössä toteutettavaan maisterikoulutukseen voi hakea 2.– 15.5.2024. Sopimus energia-alan robotiikkasovelluksiin liittyvän professuurin perustamiseksi ja maisteriohjelman käynnistämiseksi allekirjoitettiin vuonna 2022.

Kuvassa ryhmä RoboAI:n tutkijoita poseeraa kameralle.

RoboAI juhlii 5-vuotista taivaltaan näyttävällä robottien ohimarssilla 26.4. klo 14

Keväällä 2019 toimintansa aloittanut SAMKin ja Tampereen yliopiston Porin yksikön yhteinen tutkimus- ja tuotekehityskeskus on vakiinnuttanut asemansa alueen teknologisena suunnannäyttäjänä.

Naishenkilö pipetoi näytettä laboratoriossa valkoinen takki päällään.

Tutkimuskeskus WANDER – Innovaatioita ja ratkaisuja paikallisiin sekä globaaleihin haasteisiin

Huhtikuussa julkaistu Tutkimuskeskus WANDERin kokoomajulkaisu tarjoaa katsauksen keskuksen laaja-alaiseen tutkimus- ja kehitystyöhön.