Tutustu SAMKin kirjaston uusiin digisisältöihin – tammikuu 2021 toi videopalveluita ja etenkin liiketoiminnan aineistoja

SAMKin kirjasto hankki vuoden 2021 alussa opiskelijoiden ja henkilöstön käyttöön uusia kansainvälisiä ja kotimaisia videokoulutuspalveluita. Myös uusia, etenkin liiketoiminnan verkkoaineistoja saatiin käyttöön. Uusia e-kirjoja ja verkkolehtiä ilmestyy automaattisesti kirjaston tarjoamiin palveluihin.

SAMKin kirjasto hankki vuoden 2021 alussa opiskelijoiden ja henkilöstön käyttöön uusia kansainvälisiä ja kotimaisia videokoulutuspalveluita: HS Talks Business & Management Collection, Bates’ Visual Guide to Physical Examination sekä ST-Online Videokoulutukset. Aikaisemmin hankittuun Duodecimin Oppiporttiin ilmestyy säännöllisesti uusia verkkokursseja.

Myös muita uusia verkkoaineistoja saatiin käyttöön. Näitä ovat KauppakamariTiedon Viennin maatieto, Alma Talent Sijoituskirjasto sekä The Case Centre. Rakennustiedon palveluun hankittiin RT-kustannuslaskenta.

HSTalks Business & Management Collection

HSTalks, Henry Stewart Talks -palvelun Business & Management Collection sisältää yli tuhat videoluentoa asiantuntijoilta, caseja sekä vertaisarvioituja lehtiä. Aihealueita ovat

  • Finance, Accounting & Economics
  • Global Business Management
  • Management, Leadership & Organisation
  • Marketing & Sales
  • Strategy
  • Technology & Operations

SAMKin opiskelijat ja henkilöstö pääsevät palveluun Finnan sivulta. Myös yksittäisten videoiden tiedot ja linkit ovat Finnassa.

Bates’ Visual Guide to Physical Examination

Bates’ Visual Guide to Physical Examination tarjoaa kattavan videokokoelman potilaan lääketieteellisen tutkimisen oppimiseen. Käytettävissä ovat kokonaisuudet Bates’ Physical Examination Videos sekä OSCE (Objective Structured Clinical Examinations) Clinical Skills Videos.

Palvelu on samkilaisten käytettävissä Finnan sivulta.

 

 

ST-Akatemia/ST-Online-videokoulutuspalvelu

ST-Akatemia on digitaalinen osaamisympäristö talouden ammattilaisille. Palvelussa on käytettävissä kokonaisuudet

  • Yritysverotus-videokoulutus
  • Tilinpäätös-videokoulutus
  • Palkkahallinto-videokoulutus
  • Online-julkaisut

Palveluun pääsee SAMK-tunnuksella Finnan sivulta.

Duodecim Oppiportin verkkokurssit ja luennot

Duodecimin Oppiportin uudet terveydenhuollon verkkokurssit, luennot, laitekoulutukset, videot ja e-kirjat ovat automaattisesti SAMKin opiskelijoiden ja henkilöstön käytettävissä.

Linkki palveluun samkilaisille on Finnan sivulta.

KauppakamariTiedon Viennin maatieto

Viennin maatieto sisältää tiedot lähes 200 maan vaadittavista vientiasiakirjoista, vientirajoituksista ja pakotteista, tullauksesta, vapaakauppasopimuksista, kuljetuksiin liittyvistä määräyksistä, pakkaus- ja merkintämääräyksistä sekä tuotekohtaisista todistusvaatimuksista. Julkaisu sisältää myös muuta hyödyllistä maatietoa. Viennin maatieto korvaa pitkälti Laivauskäsikirja-verkkopalvelun.

Sisältö on käytettävissä SAMK-tunnuksella Finnan sivulta.

Alma Talent Sijoituskirjasto

Alma Talent Sijoituskirjastossa on sekä ammattikäyttöön tarkoitettuja teoksia, kuten sijoituspalvelututkintojen osaamisvaatimuksiin kuuluvat e-kirjat, että piensijoittajan hyödyllisiä käsikirjoja.

SAMKin opiskelijat ja henkilöstö pääsevät palveluun Finnan sivulta. Myös yksittäisten e-kirjojen tiedot ja linkit löytyvät Finnasta.

The Case Centre

The Case Centre sisältää kymmeniätuhansia caseja ja niihin liittyvää oppimista sekä opetusta tukevaa aineistoa. Laajaa ja monipuolista sisältöä tuotetaan palveluun sadoissa korkeakouluissa ja jäsenorganisaatioissa.

Case Centreen tulee aluksi rekisteröityä SAMKin sähköpostiosoitteella. Opettaja valitsee roolin Educators. Opiskelija valitsee roolin Students. Palveluun tulee aina kirjautua. Opettajan käytettävissä oleva SAMKin hankkima sisältö on merkitty ”Undergraduate Case Teaching Licence”. Osa palvelun aineistosta on kaikkien rekisteröityneiden käyttäjien käytettävissä ilmaiseksi.

Palveluun pääsee Finnan sivulta, jossa on myös linkki opettajan ohjeeseen.

 

Rakennustiedon RT-kustannuslaskenta

RT-kustannuslaskenta on helppokäyttöinen työväline rakennus- ja korjaushankkeiden rakennusosapohjaiseen kustannuslaskentaan.

SAMKin opiskelijat ja henkilöstö pääsevät palveluun Finnan sivulta.

Uusia e-kirjoja ja verkkolehtiä automaattisesti käyttöön

Useisiin kirjaston hankkimiin e-kirjapalveluihin ilmestyy automaattisesti uusia e-kirjoja samkilaisten käyttöön. Tällaisia ovat mm. Duodecimin Oppiportti, Alma Talentin e-kirjapalvelut, Kauppakamaritiedon Ammattikirjasto ja Ebook Central. SFS Online päivittyy jatkuvasti ja sisältää kattavan kokoelman kotimaisia ja kansainvälisiä SFS- ja ISO-standardeja. Muista palveluista kirjasto hankkii erikseen e-kirjoja.

Kirjasto tarjoaa käyttöön kymmeniätuhansia verkkolehtiä useissa ostetuissa ja avoimesti käytettävissä verkkopalveluissa. Uudet lehdet tulevat useimmiten automaattisesti käyttöön.

Kirjaston Finnan etusivulla on linkkejä uutuuslistoihin. Tiedonhakupalvelusta löytyvät linkit verkkopalveluihin, e-kirjoihin ja verkkolehtiin.

Artstor ja eräät lehdet poistuivat käytöstä vuoden 2020 lopussa

Kuvataiteen Artstor-verkkopalvelun käyttö on jäänyt vähäiseksi ja sen tilaus on lopetettu.

Alma Talent on lakkauttanut lehdet Markkinointi & mainonta, Metallitekniikka sekä Tekniikan historia.

Kirjaston hankkimat aineistot käytettävissä SAMK-tunnuksella

Kirjaston hankkimat e-aineistot ovat SAMKin opiskelijoiden ja henkilökunnan käytettävissä sekä kampuksilla että kotona. Niihin kirjaudutaan yleensä SAMK-tunnuksella. Muutama aineisto, kuten Epress.fi-sanomalehtipalvelu on käytettävissä vain kampuksilla. Ohjeita eräiden aineistojen käyttöön löytyy kirjaston Finnan Ohje-valikosta.

samk.finna.fi

Jaa tämä sivu

Kimppu valkoisia ja vaaleanpunaisia kukkia

SAMKista valmistui joulukuussa yhteensä 356 opiskelijaa

SAMKista valmistui joulukuussa 356 opiskelijaa. Valmistuneista 63 suoritti YAMK-tutkinnon. Yhteensä SAMKista valmistui vuonna 2023 ennätysmäärä, 1232 opiskelijaa.

Kaksi opiskelijaa kumartuneena työpöytien ääreen. Two students bent over their desks.

SAMKin kansainväliset koulutukset herättivät laajaa kiinnostusta

Erillishaku SAMKin kansainvälisiin tutkintoon johtaviin koulutuksiin päättyi eilen. Koulutuksiin oli keskimäärin noin 28 hakemusta yhtä aloituspaikkaa kohden.

SAMKin opiskelijoita kirjastossa.

Haku kansainvälisiin tutkinto-ohjelmiin alkoi

Haku englanninkielisiin koulutuksiin on käynnissä 17.1.2023 asti. SAMKissa on haettavana seitsemän ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta ja yksi ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtava koulutus.