TeknologiaTiistaina rakennetaan ura- ja opintopolkuja

Satakunnan TeknologiaTiistai 2019 -tapahtumassa 26.11. on esillä maakunnan teknologia-alan koulutukset. Tapahtumassa on mahdollisuus tutustua alan koulutusmahdollisuuksiin sekä opinto- että urapolkuihin ammatillisista opinnoista aina AMK-tutkintoon asti.

20.11.2019 | Teksti: TeknologiTiistain projektiryhmä | Kuva: Kaija Marjanen

Sataedu19nettisivu Netti 14

Ammatillinen perustutkinto on vahva valtti työelämässä.

Satakunnassa tarvitaan teknologia-alalle tekijöitä ja osaavista alan ammattilaisista on jo pula. Automaatio ja robotiikka ovat muuttaneet teknologia-alaa merkittävästi. Työ ja opiskelu alalla on erilaista kuin vuosikymmen sitten. Tapahtuman tavoitteena on kannustaa nuoria ja aikuisia hakeutumaan teknologia-alan töihin, uralle ja koulutukseen.

Tiistaina 26.11.2019 klo 10–18, SAMK kampus Porin Agora-sali, Satakunnankatu 23.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä ammatillista koulutusta tarjoavat Sataedu ja Winnova sekä SAMK, Satakunnan ammattikorkeakoulu. Kolmen koulutuksen järjestäjän teknologia-alan asiantuntijatiimit rakentavat tapahtumaan opintopolkuja perustutkintokoulutuksesta aina työelämään asti. Tapahtumassa on mukana paikallisia teknologia-alan yrityksiä, joiden edustajat kertovat alan uramahdollisuuksista. Poluilla on toiminnallista ja osallistavaa ohjelmaa sekä arpajaisia että kilpailuja.

Ammatillinen perustutkinto on vahva valtti työelämässä. Ammatillinen perustutkinto antaa valmiudet hakeutua ja aloittaa työt teknologian parissa sekä yleisen jatko-opintokelpoisuuden alan ammattikorkeakouluopintoihin. Ammattikorkeakouluopinnot vahvistavat osaamista ja antavat pätevyyden hakea teknologia-alan vaativiin työ- ja suunnittelutehtäviin. Työkokemusta alan opiskelijat kartuttavat jo opiskeluaikanaan työelämä- ja harjoittelujaksoilla, mikä edistää heidän työllistymistään.

Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki alasta kiinnostuneet. Tapahtumaan on kutsuttu Satakunnan yläkoulujen kasi- ja ysiluokat, lukiolaiset ja ammattiin opiskelevat nuoret sekä nuorten vanhemmat. Tapahtumassa on mahdollisuus tutustua myös aikuisille suunnattuihin koulutuksiin.

Tapahtuman järjestämistä vauhdittaa LiVe, Lisää Vetovoimaa -hanke, jolla kehitetään teknologia-alojen vetovoimaisuutta. Lounais-Suomessa. Rahoittajana on Keski-Suomen ELY-keskus.

Lisätietoja ennen tapahtumapäivää ja tapahtuman aikana.

Soita ja sovi tapaamisesta:  Tuija Kiviaho, tuija.kiviaho@samk.fi, puh.  044 710 3267.

Lisää aiheesta

| SAMK

Agoran pääkirjoitus: Lisää teknologiaosaajia

Lounaisrannikolla on käynnissä positiivinen rakennemuutos. Turun, Uudenkaupungin, Rauman ja Porin seuduille syntyy yli 10 000 työpaikkaa.
| Teknologia

Robotiikka Akatemia teknologian aallonharjalla – keskiössä kokeilukulttuuri

Reilun vuoden toiminnassa ollut Robotiikka Akatemia on moderni opetusmuoto, joka keskittyy käytännön yritysprojekteihin ja konkreettiseen teknologiaosaamisen kasvattamiseen.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
AVOIN AMK on sinun vaihtoehtosi, jos tavoitteenasi on uusi ura, ammattitaidon parantaminen tai myöhemmin suoritettava AMK-tutkinto.

Ilmoittautuminen SAMKin syksyn 2020 opintoihin käynnistyy perjantaina 29.5.2020.
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
In future years, SAMK will significantly increase the number of degrees, the number of international students as well as the intake for continuous education.

The companies in the region employ SAMK graduates in expert duties. In addition, the research conducted at SAMK supports the enterprises in the region by e.g. services and product development. Our vision is still that all of our students will be employed.

- The outcome of the strategy process is inspiring. I believe that with this strategy we will serve the region, companies and organizations in the best possible way, says Jari Multisilta, the President and Managing Director of SAMK.

#SAMK2030
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
Tulevina vuosina SAMK nostaa merkittävästi tutkintomääriä, kansainvälisten opiskelijoiden määrää sekä jatkuvan oppimisen paikkoja.

SAMKista valmistuneet sijoittuvat maakunnan yrityksiin asiantuntijatehtäviin. Visiona on edelleen se, että jokainen opiskelija työllistyy.

- Strategiaprosessin lopputulos on innostava. Uskon, että tällä strategialla palvelemme maakuntaa, yrityksiä ja organisaatioita parhaalla mahdollisella tavalla, kertoo rehtori, toimitusjohtaja Jari Multisilta.

Tutustu strategiaan ja sen visualisointiin tarkemmin linkin takaa.

#SAMK2030

- The outcome of the strategy process is inspiring. I believe that with this we will serve the region in the best possible way, says Jari Multisilta, the President and Managing Director of SAMK - @jarim

https://t.co/XI7uIrMfwl

#SAMK2030

- Lopputulos on innostava. Tällä strategialla palvelemme maakuntaa parhaalla mahdollisella tavalla, kertoo rehtori, toimitusjohtaja Jari Multisilta -
@jarim

Tutustu strategiaan ja sen visualisointiin tarkemmin linkin takaa.

#SAMK2030 #SAMK

https://t.co/X2ftuqi2vj

Opiskelijat Siiri Järvinen, Tomi Ahokas ja Jari-Petteri Joutsenlahti kertovat uudella videolla rakennustekniikan opinnoistaan ja harjoittelustaan sekä tulevaisuudensuunnitelmistaan. #rakennusala #samk #mysamk #ylpeästiamk
https://t.co/rCMBsXo8lb

TUKEE!-hankkeen puitteissa on kuunneltu nuoria sekä heittäydytty yhdessä uusiin elämyksiin. Nuoret kokivat merkityksellisinä yhteisöllisyyden, kannustavan ilmapiirin ja osallistumisen vapaaehtoisuuden. #tukee #nuoret #työpajat #mentorointi #yhdessä https://t.co/LUbHdZmvuU