TeknologiaTiistaina rakennetaan ura- ja opintopolkuja

Satakunnan TeknologiaTiistai 2019 -tapahtumassa 26.11. on esillä maakunnan teknologia-alan koulutukset. Tapahtumassa on mahdollisuus tutustua alan koulutusmahdollisuuksiin sekä opinto- että urapolkuihin ammatillisista opinnoista aina AMK-tutkintoon asti.

20.11.2019 | Teksti: TeknologiTiistain projektiryhmä | Kuva: Kaija Marjanen

Sataedu19nettisivu Netti 14

Ammatillinen perustutkinto on vahva valtti työelämässä.

Satakunnassa tarvitaan teknologia-alalle tekijöitä ja osaavista alan ammattilaisista on jo pula. Automaatio ja robotiikka ovat muuttaneet teknologia-alaa merkittävästi. Työ ja opiskelu alalla on erilaista kuin vuosikymmen sitten. Tapahtuman tavoitteena on kannustaa nuoria ja aikuisia hakeutumaan teknologia-alan töihin, uralle ja koulutukseen.

Tiistaina 26.11.2019 klo 10–18, SAMK kampus Porin Agora-sali, Satakunnankatu 23.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä ammatillista koulutusta tarjoavat Sataedu ja Winnova sekä SAMK, Satakunnan ammattikorkeakoulu. Kolmen koulutuksen järjestäjän teknologia-alan asiantuntijatiimit rakentavat tapahtumaan opintopolkuja perustutkintokoulutuksesta aina työelämään asti. Tapahtumassa on mukana paikallisia teknologia-alan yrityksiä, joiden edustajat kertovat alan uramahdollisuuksista. Poluilla on toiminnallista ja osallistavaa ohjelmaa sekä arpajaisia että kilpailuja.

Ammatillinen perustutkinto on vahva valtti työelämässä. Ammatillinen perustutkinto antaa valmiudet hakeutua ja aloittaa työt teknologian parissa sekä yleisen jatko-opintokelpoisuuden alan ammattikorkeakouluopintoihin. Ammattikorkeakouluopinnot vahvistavat osaamista ja antavat pätevyyden hakea teknologia-alan vaativiin työ- ja suunnittelutehtäviin. Työkokemusta alan opiskelijat kartuttavat jo opiskeluaikanaan työelämä- ja harjoittelujaksoilla, mikä edistää heidän työllistymistään.

Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki alasta kiinnostuneet. Tapahtumaan on kutsuttu Satakunnan yläkoulujen kasi- ja ysiluokat, lukiolaiset ja ammattiin opiskelevat nuoret sekä nuorten vanhemmat. Tapahtumassa on mahdollisuus tutustua myös aikuisille suunnattuihin koulutuksiin.

Tapahtuman järjestämistä vauhdittaa LiVe, Lisää Vetovoimaa -hanke, jolla kehitetään teknologia-alojen vetovoimaisuutta. Lounais-Suomessa. Rahoittajana on Keski-Suomen ELY-keskus.

Lisätietoja ennen tapahtumapäivää ja tapahtuman aikana.

Soita ja sovi tapaamisesta:  Tuija Kiviaho, tuija.kiviaho@samk.fi, puh.  044 710 3267.

Lisää aiheesta

Kuvituskuva, illustration.
| SAMK

Agoran pääkirjoitus: Lisää teknologiaosaajia

Lounaisrannikolla on käynnissä positiivinen rakennemuutos. Turun, Uudenkaupungin, Rauman ja Porin seuduille syntyy yli 10 000 työpaikkaa.
Mies- ja naisopiskelija ohjelmoimassa Yumi-robotta SAMK-kampus Porin laboratoriossa.
| Teknologia

Robotiikka Akatemia teknologian aallonharjalla – keskiössä kokeilukulttuuri

Reilun vuoden toiminnassa ollut Robotiikka Akatemia on moderni opetusmuoto, joka keskittyy käytännön yritysprojekteihin ja konkreettiseen teknologiaosaamisen kasvattamiseen.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMKin johtoryhmä tapasi eilen ministerit @HonkonenPetri ja @MikkoTSavola sekä kansanedustajat @Eeva_Kalli ja @MatiasMarttinen eduskunnassa.

Keskustelua käytiin koulutuspolitiikasta, tutkimuksesta sekä Satakunnan tulevaisuuden näkymistä.

#katsetulevaisuuteen #satakunta

2

SAMKin kuvataiteen opiskelijat Anna Kallio ja Annika Närhi vetivät lukiolaisille taidepajaa. Se sisälsi opetusta muun muassa väriopista ja paikkasidonnaisesta taiteesta. Tuotoksena syntyi kolme lukioaikaa symbolisesti kuvaavaa maalausta. 👍https://www.samk.fi/uutiset/lukiolaiset-ottivat-kankaanpaan-yhteislyseon-seinatilat-haltuun-samkin-kuvataiteen-opiskelijat-vetivat-taidepajaa/

Finally we had this wonderful project group (GAMMA project’s Learning, Teaching, Training Activities) as a guest in Pori. How can project participants from four countries grow into such a great collaboration? So happy and proud of this gang! @RoboAI2 @SatakunnanAMK https://twitter.com/i/web/status/1618184366320148480

Kankaanpään pääkirjaston sisääntuloaulan tiloja valjastetaan jatkossa galleriakäyttöön. Kipinä uuden gallerian perustamiseen syntyi, kun kuntakuvataiteilija Mira Piitulainen kohtasi kankaanpääläisiä ja keskusteli alueella asuvan väen kanssa. 🎨🖌️ https://www.epressi.com/tiedotteet/kulttuuri-ja-taide/taidekaupungin-galleriavalikoima-taydentyy-kirjaston-nayttelytilalla.html

Kaksi SAMKin alumnia on valittu Satakunnan Kansan vakituisiksi toimittajiksi. Mikko Elon ja Annika Kangasmaan tavoitteena on avartaa ihmisten maailmankuvaa ja tuoda värisävyjä mustavalkoiseen ajatteluun. 📰 @SatakunnanKansa #alumni #katsetulevaisuuteen
https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/art-2000009344648.html