TeknologiaTiistaina rakennetaan ura- ja opintopolkuja

Satakunnan TeknologiaTiistai 2019 -tapahtumassa 26.11. on esillä maakunnan teknologia-alan koulutukset. Tapahtumassa on mahdollisuus tutustua alan koulutusmahdollisuuksiin sekä opinto- että urapolkuihin ammatillisista opinnoista aina AMK-tutkintoon asti.

20.11.2019 | Teksti: TeknologiTiistain projektiryhmä | Kuva: Kaija Marjanen

Sataedu19nettisivu Netti 14

Ammatillinen perustutkinto on vahva valtti työelämässä.

Satakunnassa tarvitaan teknologia-alalle tekijöitä ja osaavista alan ammattilaisista on jo pula. Automaatio ja robotiikka ovat muuttaneet teknologia-alaa merkittävästi. Työ ja opiskelu alalla on erilaista kuin vuosikymmen sitten. Tapahtuman tavoitteena on kannustaa nuoria ja aikuisia hakeutumaan teknologia-alan töihin, uralle ja koulutukseen.

Tiistaina 26.11.2019 klo 10–18, SAMK kampus Porin Agora-sali, Satakunnankatu 23.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä ammatillista koulutusta tarjoavat Sataedu ja Winnova sekä SAMK, Satakunnan ammattikorkeakoulu. Kolmen koulutuksen järjestäjän teknologia-alan asiantuntijatiimit rakentavat tapahtumaan opintopolkuja perustutkintokoulutuksesta aina työelämään asti. Tapahtumassa on mukana paikallisia teknologia-alan yrityksiä, joiden edustajat kertovat alan uramahdollisuuksista. Poluilla on toiminnallista ja osallistavaa ohjelmaa sekä arpajaisia että kilpailuja.

Ammatillinen perustutkinto on vahva valtti työelämässä. Ammatillinen perustutkinto antaa valmiudet hakeutua ja aloittaa työt teknologian parissa sekä yleisen jatko-opintokelpoisuuden alan ammattikorkeakouluopintoihin. Ammattikorkeakouluopinnot vahvistavat osaamista ja antavat pätevyyden hakea teknologia-alan vaativiin työ- ja suunnittelutehtäviin. Työkokemusta alan opiskelijat kartuttavat jo opiskeluaikanaan työelämä- ja harjoittelujaksoilla, mikä edistää heidän työllistymistään.

Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki alasta kiinnostuneet. Tapahtumaan on kutsuttu Satakunnan yläkoulujen kasi- ja ysiluokat, lukiolaiset ja ammattiin opiskelevat nuoret sekä nuorten vanhemmat. Tapahtumassa on mahdollisuus tutustua myös aikuisille suunnattuihin koulutuksiin.

Tapahtuman järjestämistä vauhdittaa LiVe, Lisää Vetovoimaa -hanke, jolla kehitetään teknologia-alojen vetovoimaisuutta. Lounais-Suomessa. Rahoittajana on Keski-Suomen ELY-keskus.

Lisätietoja ennen tapahtumapäivää ja tapahtuman aikana.

Soita ja sovi tapaamisesta:  Tuija Kiviaho, tuija.kiviaho@samk.fi, puh.  044 710 3267.

Lisää aiheesta

Kuvituskuva, illustration.
| SAMK

Agoran pääkirjoitus: Lisää teknologiaosaajia

Lounaisrannikolla on käynnissä positiivinen rakennemuutos. Turun, Uudenkaupungin, Rauman ja Porin seuduille syntyy yli 10 000 työpaikkaa.
Mies- ja naisopiskelija ohjelmoimassa Yumi-robotta SAMK-kampus Porin laboratoriossa.
| Teknologia

Robotiikka Akatemia teknologian aallonharjalla – keskiössä kokeilukulttuuri

Reilun vuoden toiminnassa ollut Robotiikka Akatemia on moderni opetusmuoto, joka keskittyy käytännön yritysprojekteihin ja konkreettiseen teknologiaosaamisen kasvattamiseen.