TeknologiaTiistai-tapahtuma onnistui yli odotusten

Valtakunnallinen TeknologiaTiistai järjestetään vuosittain marraskuun viimeisenä tiistaina ympäri Suomen. Satakunnassa tapahtuma järjestettiin tänä vuonna ensimmäisen kerran yhteistyöprojektina ja se keräsi yleisöä yli odotusten SAMKin Porin kampukselle.

Tapahtumassa oli mukana myös teknologia-alan yrityksiä. Käytännön toteutuksessa auttoivat Porin Insinööriopiskelijat PIO ry:n hallituksen jäsenet, jotka opiskelevat SAMKissa teknologia-alan ammattilaisiksi.

Teknologia-alan uravaihtoehdoista kiinnostuneet tulivat paikalle. Tapahtumassa vieraili yhteensä noin 1300 kävijää päivän aikana.

Tapahtuman järjestivät yhdessä Sataedu, Winnova ja Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK). Koulutuksen järjestäjät keräsivät teknologia-alan asiantuntijatiimit yhteen ja tarjosivat yleisölle läpileikkauksen alan koulutuksista ja uramahdollisuuksista.

Tapahtuman tavoitteena oli kannustaa nuoria ja aikuisia hakeutumaan teknologia-alan töihin, uralle ja koulutukseen. Satakunnassa tarvitaan alalle osaavia tekijöitä ja alan ammattilaisista on jo pula.

Itse tapahtuma ja koulutuksen järjestäjien yhteistyö onnistuivat erinomaisesti. Tapahtumasta saatu palaute on ollut positiivista. Tapahtuman järjestäjät toivovatkin, että vastaava yleisötapahtuma saadaan järjestettyä myös tulevana vuonna yhteistyössä. Toivottavasti seuraavalla kerralla tavoitettaisiin paremmin aikuisopiskelijoita ja nuorten vanhempia.

LiVe Projektipaallikot

Faktat

Tämän vuoden tapahtumaa vauhditti LiVe, Lisää Vetovoimaa -hanke, jolla kehitetään teknologia-alojen vetovoimaisuutta Lounais-Suomessa. Hankkeen projektivastaavina Satakunnassa toimivat Riitta Koivunen WinNovasta (kuvassa vasemmalla), Pasi Kallioinen Sataedusta ja Tuija Kiviaho SAMKista. Hanketta rahoittaa Keski-Suomen ELY-keskus.

SAMK TWITTERISSÄ

Jaa tämä sivu

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.

Tiia Kenola seisoo SAMKin Porin kampuksen yhdyskäytävällä.

Yhdes-malli ja monimuotoiset harjoittelut: Tiia Kenolan matka sosionomiksi

Tiia Kenola on kokenut SAMKin sosionomiopinnot monipuolisina ja hyvät eväät tulevaisuuden työelämään antavina.