Teknologia kiinnostaa – jo satoja ilmoittautuneita RoboAI-viikolle

Satakunnan ammattikorkeakoulun ja Tampereen yliopiston tutkimus- ja tuotekehityskeskus RoboAI:n luotsaama teknologiatapahtuma RoboAI-viikko on marraskuun piristysruiske! Verkkotapahtumaan on ilmoittautunut tähän päivään mennessä yli 750 henkilöä ja yhteensä lähes 2000 osallistumista.

5.11.2020 | Teksti: Petra O'Rourke | Kuva: Linda Liukas

Lähikuvassa Linda Liukas.

RoboAI-viikko esittelee satakuntalaista TKI-osaamista mahtavalla kattauksella. Kokonainen viikko on täynnä tapahtumia: huippuesiintyjiä, seminaareja, messuja ja konferensseja. Keynote-esiintyjinä nähdään mm. Hello Ruby -lastenkirjoistaan tuttu, suomalainen koodaaja Linda Liukas, Suomen mitatuin mies Pekko Vehviläinen, palkittu tietoturvatutkija ja valkohattuhakkeri Iiro Uusitalo sekä teknologia-alan edistäjä Taneli Tikka.

Tapahtuma esittelee eri teknologioita ja niiden tuomia etuja eri aloilla nyt ja tulevaisuudessa, ohjelmasta löytyy jokaiselle jotakin! Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin.

– Valloittavat ja jopa vallattomat esiintyjät sekä mielenkiintoiset esitykset piristävät kummasti marraskuista arkea! Ohjelma kannattaa ehdottomasti kahlata läpi ja etsiä omat kohokohdat, kehottaa RoboAI:n tutkimusjohtaja Petteri Pulkkinen.

 

Ilmoittautuminen on pakollista, sillä vain ilmoittautumalla saa linkin haluamaansa verkkotapahtumaan. Ilmoittaudu!

Katso koko RoboAI-viikon ohjelma

Lisätietoja RoboAI:n verkkosivuilta

 

Lisätiedot:

Petteri Pulkkinen, RoboAI:n tutkimusjohtaja
p. 044 710 3296
petteri.pulkkinen@samk.fi

Petra O'Rourke, Viestintä- ja markkinointisuunnittelija
p. 044 710 3918
petra.orourke@samk.fi

 

 

Lisää aiheesta

Mirka Leino ja Janika Tommiska.
| Teknologia

RoboAI-viikko: Opettaja, anna teknologian inspiroida ja innostaa!

– Epävarmuus teknologioita kohtaan ei ole huono asia. Tärkeintä on näyttää esimerkkiä, että vaikka ei osaa, uskaltaa kokeilla. Tulevaisuudessa nämä uudet teknologiat ovat suurella todennäköisyydellä joko työvälineinä tai käyttökohteina, joten uskallus kokeilla on tärkeää. Meille aikanaan iskostettu ”älä koske, menee rikki” -kulttuuri on onneksi jo väistynyt, sanoo Teknologia opetuksessa -verkkokoulutustapahtuman järjestäjä, tuntiopettaja Janika Tommiska.
Yhteistyörobotit rivissä.
| Automaatio ja teollisuus

RoboAI-viikko: NEXT2020-teknologiaseminaari – Satakuntalaiset yritykset kohti tuotannon digiloikkaa!

– Olemme havainneet, että konepajateollisuudessa on paljon potentiaalia tehdä automaatio- ja robotiikkaratkaisuja ja sitä kautta saada nostettua tuotannon digitalisaatioastetta. Kilpailukyvyn parantaminen satakuntalaisissa konepajoissa on tärkeää ja näemme, että sillä on laajempi merkitys yritysten menestymiselle tulevaisuudessa, selittää tapahtumaa järjestävä projektipäällikkö Timo Kerminen.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMKin johtoryhmä tapasi eilen ministerit @HonkonenPetri ja @MikkoTSavola sekä kansanedustajat @Eeva_Kalli ja @MatiasMarttinen eduskunnassa.

Keskustelua käytiin koulutuspolitiikasta, tutkimuksesta sekä Satakunnan tulevaisuuden näkymistä.

#katsetulevaisuuteen #satakunta

2

SAMKin kuvataiteen opiskelijat Anna Kallio ja Annika Närhi vetivät lukiolaisille taidepajaa. Se sisälsi opetusta muun muassa väriopista ja paikkasidonnaisesta taiteesta. Tuotoksena syntyi kolme lukioaikaa symbolisesti kuvaavaa maalausta. 👍https://www.samk.fi/uutiset/lukiolaiset-ottivat-kankaanpaan-yhteislyseon-seinatilat-haltuun-samkin-kuvataiteen-opiskelijat-vetivat-taidepajaa/

Finally we had this wonderful project group (GAMMA project’s Learning, Teaching, Training Activities) as a guest in Pori. How can project participants from four countries grow into such a great collaboration? So happy and proud of this gang! @RoboAI2 @SatakunnanAMK https://twitter.com/i/web/status/1618184366320148480

Kankaanpään pääkirjaston sisääntuloaulan tiloja valjastetaan jatkossa galleriakäyttöön. Kipinä uuden gallerian perustamiseen syntyi, kun kuntakuvataiteilija Mira Piitulainen kohtasi kankaanpääläisiä ja keskusteli alueella asuvan väen kanssa. 🎨🖌️ https://www.epressi.com/tiedotteet/kulttuuri-ja-taide/taidekaupungin-galleriavalikoima-taydentyy-kirjaston-nayttelytilalla.html

Kaksi SAMKin alumnia on valittu Satakunnan Kansan vakituisiksi toimittajiksi. Mikko Elon ja Annika Kangasmaan tavoitteena on avartaa ihmisten maailmankuvaa ja tuoda värisävyjä mustavalkoiseen ajatteluun. 📰 @SatakunnanKansa #alumni #katsetulevaisuuteen
https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/art-2000009344648.html