Teknologia-alan työntekijöitä ja työnantajia törmäytetään Teknologia työnä -tapahtumassa

Satakunnan teknologia-alan yritykset kaipaavat kiivaasti osaavaa työvoimaa. Ja miten teet rekrytoijien rakastaman CV:n? Teknologia työnä -tapahtuma kokoaa alueen yritykset ja uusia mahdollisuuksia kartoittavat työnhakijat yhteen SAMKin Porin kampukselle tiistaina 15.1.2019 klo 12–17.

Aurinkopaneelien asennusta SAMKin Porin-kampuksen katolla 2017. Kuva Marko Ylinen
Aurinkopaneelien asennusta SAMKin Porin-kampuksen katolla 2017.

Aurinkopaneelien asennusta SAMKin Porin-kampuksen katolla 2017.

Katso ohjelma

Yli 40 teknologia-alalla toimivaa yritystä esittelee toimintaansa

Teknologia työnä -tapahtuma on kohtaus- ja verkostoitumispaikka alueen yrityksille sekä uusia mahdollisuuksia kartoittaville tekijöille. Yli 40 teknologia-alalla toimivaa yritystä esittelee toimintaansa ja työnhakijat pääsevät tutustumaan ja keskustelemaan yritysten edustajien kanssa nykyisistä ja tulevista työmahdollisuuksista. Lisäksi tilaisuudessa esitellään Arkimentori-hankkeessa kehitettävää, työpaikalla tapahtuvaa osaamisen jakamista mentoroinnin avulla, aktorin (oppijan) puheenvuorossa.

Tiesitkö, että valtaosa opiskelijoiden CV:stä on kilpailukyvyltään heikkoja muutaman perusvirheen takia?

Samaan aikaan iltapäivällä ohjelmassa on tietoiskuja ja työpajoja mm. CV:n, työsopimuksen, työnhakuvideon tekemisestä ja sosiaalisen median hyödyntämisestä työnhaussa. Tiesitkö, että valtaosa opiskelijoiden CV:stä on kilpailukyvyltään heikkoja muutaman perusvirheen takia?

Lisäksi aamupäivällä esitellään rakennustekniikan työmaaopintoja ja talonrakennusteollisuuden Satakunnan piiri kertoo tuotantopainotteisista eli hyvin käytännönläheisistä opinnoista. Satakunnan suurimmat rakennusliikkeet esittäytyvät opiskelijoille. SAMKin rakennustekniikan opiskelijat suorittavat työnjohtajan pätevyyteen vaadittavat työmaaopinnot yhden kevään aikana siten, että he ovat yrityksissä työmaalla oppimassa vastaavan työnjohtajan töitä. Vuosittain työmaajakson suorittaa noin 25 rakennustekniikan opiskelijaa.

Tilaisuuden järjestäjänä toimii SAMK ja Arkimentori-hanke.

Katsio ohjelma

 

Yhteystiedot:

Riitta Tempakka, projektipäällikkö / Arkimentori-hanke

Satakunnan ammattikorkeakoulu

044 710 3639; riitta.tempakka@samk.fi

 

Mari Kujala, lehtori / Rakennustekniikka

Satakunnan ammattikorkeakoulu

044 710 3277; mari.kujala@samk.fi

SAMK TWITTERISSÄ

Jaa tämä sivu

Jari Multisilta (vas.), Marjo Kaartinen ja Lauri Inna allekirjoittivat aiesopimuksen.

Porin kaupunki, Turun yliopisto ja SAMK käynnistävät avaruusteknologiayhteistyön

Porin kaupunki, Turun yliopisto ja SAMK allekirjoittivat perjantaina aiesopimuksen, jonka tavoitteena on kehittää Satakunnassa avaruusteknologiaa hyödyntävää koulutusta, tutkimusta ja innovaatiotoimintaa. Yhteistyön nimeksi tulee PoriSat.

Pia Lamminen (vas.) ja Anu-Mari Elohaka pitävät polkuopintoja hyvänä väylänä hakeutua tutkinto-opiskelijaksi.

Polkuopinnot – vaihtoehtoinen reitti tutkinto-opiskelijaksi

Polkuopinnot ovat avoimen ammattikorkeakoulun opintoja, joiden ideana on päästä tutkinto-opiskelijaksi tietyn opintokokonaisuuden suorittamisen jälkeen.

Neea Setälä halusi jatkaa merkonomiopintojen jälkeen tradenomiksi kotikaupungissaan Porissa.

Neea Setälän matka merkonomista tradenomiksi

Neea Setälä on ensimmäisen vuoden tradenomiopiskelija. Neean polku alkoi peruskoulun yhdeksännellä luokalla, kun piti ajatella jatko-opintoja. Hänellä oli kaksi vaihtoehtoa, joko jatkaa lukioon tai suunnata ammatillisten opintojen suuntaan. Hän valitsi merkonomiopinnot.