Taidetta hotelliasukkaille – yhteistyöprojekti sai jatkoa

SAMKin ja Satakunnan Osuuskaupan välillä on tehty yhteistyötä monella saralla. Reilu vuosi sitten alkanut yhteistyöprojekti on vastikään saanut jatkumoa, kun Original Sokos Hotel Vaakunan taideteemainen huone uudistettiin.

21.11.2022 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Inna Saarinen

Taiteilijat juttelevat taideteemaisessa hotellihuoneessa

Taiteilijat Ika Närhi (vas.), Janina Haapanen ja Anna Kallio juttelivat yhteistyöprojektin kuvioista taideteemaisessa huoneessa.

Hotellin taideteemainen huone, nimeltään Kankaanpään Salonki, on tehty yhteistyössä SAMKin kuvataiteen opiskelijoiden kanssa.

Yhteistyöprojektissa oli alun perin mukana neljä opiskelijaa; Anna Kallio, Janina Haapanen, Mira Piitulainen ja Petri Haavisto. Haapanen ja Kallio jatkoivat myös seuraavaan vaiheeseen, ja heidän mukaansa tuli Ika Närhi.

Opiskelijat kehuvat projektia hyödylliseksi, vaikka aikataulupaine asetti haastetta.

–  Kun on tottunut tekemään näyttelyyn töitä ja tekeekin niitä nyt tiettyyn tilaan, se muuttaa koko lähestymistapaa, Närhi sanoo.

Kallio kertoo yöpyneensä itsekin näyttelyssä ja viihtyneensä siellä hyvin. Kokemus hotelliyöstä oman taiteen ympäröimänä oli ainutlaatuinen.

Valtakunnallisesti uniikki idea

Koko sisustus on tehty opiskelijoiden taiteen pohjalta, taulujen lisäksi he ovat suunnitelleet huoneen matot, verhot, seinäkuvioinnit ja jopa kylpyhuoneen saippuatelineen kuosin. Jokainen yöpyjä saa lisäksi teemaan liittyvän tervehdyksen jo tullessaan majoittumaan. Tavoitteena oli, että jokaisen kuvataiteen opiskelijan teokset tulevat olemaan osa kokonaisuutta.

– Tämä on vieläkin valtakunnallisesti uniikki idea. Taidenäyttelyitä on kyllä hotelleissa, mutta ei hotellihuoneissa, iloitsevat hotellipäällikkö Riina Kuusijoensuu ja HR-asiantuntija Marika Smrha.

SAMKin ja Original Sokos Hotel Vaakunan yhteistyöprojekti oli alun perin osa Yli vaaran vuosien -projektia, jossa kehitetään kuvataiteen koulutuksen harjoitusympäristöjä ja työn opinnollistamisen mahdollisuuksia.

– Hotellihuoneen ajattelu uudella tavalla oli hieno paikka oppia niin kokonaisuuksia kuin projektihallintaakin. Aikataulu oli tiukka, mutta olen kokonaisuuteen tyytyväinen. Siinä on haettu linjakkuutta ja rauhaa, sanoo projektia koordinoinut lehtori Tomi Kuusimäki.

Elävä ja muuntuva kokonaisuus

Kuusijoensuu sanoo, että kyseessä on elävä ja muuntautuva taidekokonaisuus, jossa on perustunnelma haluttu säilyttää koko projektin ajan samana.

– Taideteemainen huone on lähes joka yö varattu eli näyttelyn on nähnyt jo yli tuhat ihmistä, hän sanoo. Ja lupaa, että näyttelyn uudistamista pohditaan taas vuoden-kahden päästä.

Osa taidenäyttelyssä aiemmin olleista tauluista luovutettiin uudistusprojektin yhteydessä eteenpäin uusille omistajilleen. Vaakunan asiakkaat ja henkilökunta saivat ehdottaa taulujen saajia. Taulut lahjoitettiin eteenpäin annettujen esitysten perusteella.

Taidehuone on hotellin neljäs teemahuone. Aiemmat on pyhitetty jazzille, porilaiselle jääkiekolle ja teatterille.

Yhteiskuva taideteemaisessa huoneessa, taiteilijat ja taulunsaajat

Taulut lahjoitettiin seuraaville uusille omistajille:

  • Porin ensi- ja turvakotiyhdistys ry:lle Mira Piitulaisen teos Rauhassa (kuvassa vasemmalla)
  • Palvelukoti Palmu-Porille Anna Kallion teos Lukunurkka (kuvassa keskellä)
  • Satakunnan Syöpäyhdistykselle Janina Haapasen teos Valolla (kuvassa oikealla)

Kuvassa on taiteilijoita ja teokset vastaanottavien organisaatioiden edustajia.

21.11.2022 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Inna Saarinen

Lisää aiheesta

Taidetta sommitellaan taidehuoneeseen
| Kuvataide

Taide osana hotellielämystä

Original Sokos Hotel Vaakunaan sisustettu taidehuone on uusin, näkyvä toteuma Satakunnan Osuuskaupan ja SAMKin kumppanuussopimuksen tuotoksista.
Satakunnan OsuuskaHarri Tuomi (oik.) keskustelee kumppanuustapaamisessa Jari Iisakkalan kanssa.
| SAMK

SAMK ja Satakunnan Osuuskauppa tiivistävät yhteistyötä

SAMK on tehnyt Satakunnan Osuuskaupan kanssa pitkään yhteistyötä. Virallinen kumppanuussopimus tehtiin muutama vuosi sitten. Kumppanuudella on tavoiteltu yhteistyön syventämistä, laajentamista ja systematisointia sekä uusia yhteistyömuotoja.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

A two-day Nordic Business Forum Studio Rauma is ongoing at the SAMK Campus Rauma. Futurist and tech leader Amy Webb is now presenting “The Futures of Artificial Intelligence”. Amy Webb provides the strategic foresight and forecasting crucial to businesses adapting and positioning themselves for sustained success in this era of transformation.#thinkfuture #artificialintelligence ... See MoreSee Less
View on Facebook
Twitter

A two-day Nordic Business Forum Studio Rauma is ongoing at the SAMK Campus Rauma. Futurist and tech leader Amy Webb is now presenting “The Futures of Artificial Intelligence”.

#thinkfuture #artificialintelligence

Projektien kautta voidaan mahdollistaa monenlaista mielenkiintoista ja tärkeää asiaa. Tässä yksi esimerkki 3D- tulostuksesta. @SatakunnanAMK
@RoboAI2

Harjavaltalainen palveluyksikkö otti digiloikan – polttopuut ovat vaihtuneet 3D-tulostukseen:

Satakunnan alueella kehitetään uutta toimintaa, jossa ikääntyneiden ja toimintakyvyltään alentuneiden henkilöiden on mahdollista saada matalalla kynnyksellä ohjausta arkea helpottavasta teknologiasta ja pienapuvälineistä.

#katsetulevaisuuteen

Haemme johtamisen lehtoria vahvistamaan alan osaamista opetuksessa ja tutkimustoiminnassa. Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva 1.1.2024 alk. Ensisijainen toimipaikka Pori. Haku päättyy 13.10.2023 kello 16.
#katsetulevaisuuteen #rekrytointi #työpaikat

SAMKissa on toteutettu jo useana vuonna opiskelijahyvinvointikysely. Viimeisin toteutus osoittaa, että SAMKin opiskelijoiden yleinen hyvinvointi on kohentunut muutaman vuoden takaisesta.

#opiskelijahyvinvointi #katsetulevaisuuteen