Taidetta hotelliasukkaille – yhteistyöprojekti sai jatkoa

SAMKin ja Satakunnan Osuuskaupan välillä on tehty yhteistyötä monella saralla. Reilu vuosi sitten alkanut yhteistyöprojekti on vastikään saanut jatkumoa, kun Original Sokos Hotel Vaakunan taideteemainen huone uudistettiin.

21.11.2022 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Inna Saarinen

Taiteilijat juttelevat taideteemaisessa hotellihuoneessa

Taiteilijat Ika Närhi (vas.), Janina Haapanen ja Anna Kallio juttelivat yhteistyöprojektin kuvioista taideteemaisessa huoneessa.

Hotellin taideteemainen huone, nimeltään Kankaanpään Salonki, on tehty yhteistyössä SAMKin kuvataiteen opiskelijoiden kanssa.

Yhteistyöprojektissa oli alun perin mukana neljä opiskelijaa; Anna Kallio, Janina Haapanen, Mira Piitulainen ja Petri Haavisto. Haapanen ja Kallio jatkoivat myös seuraavaan vaiheeseen, ja heidän mukaansa tuli Ika Närhi.

Opiskelijat kehuvat projektia hyödylliseksi, vaikka aikataulupaine asetti haastetta.

–  Kun on tottunut tekemään näyttelyyn töitä ja tekeekin niitä nyt tiettyyn tilaan, se muuttaa koko lähestymistapaa, Närhi sanoo.

Kallio kertoo yöpyneensä itsekin näyttelyssä ja viihtyneensä siellä hyvin. Kokemus hotelliyöstä oman taiteen ympäröimänä oli ainutlaatuinen.

Valtakunnallisesti uniikki idea

Koko sisustus on tehty opiskelijoiden taiteen pohjalta, taulujen lisäksi he ovat suunnitelleet huoneen matot, verhot, seinäkuvioinnit ja jopa kylpyhuoneen saippuatelineen kuosin. Jokainen yöpyjä saa lisäksi teemaan liittyvän tervehdyksen jo tullessaan majoittumaan. Tavoitteena oli, että jokaisen kuvataiteen opiskelijan teokset tulevat olemaan osa kokonaisuutta.

– Tämä on vieläkin valtakunnallisesti uniikki idea. Taidenäyttelyitä on kyllä hotelleissa, mutta ei hotellihuoneissa, iloitsevat hotellipäällikkö Riina Kuusijoensuu ja HR-asiantuntija Marika Smrha.

SAMKin ja Original Sokos Hotel Vaakunan yhteistyöprojekti oli alun perin osa Yli vaaran vuosien -projektia, jossa kehitetään kuvataiteen koulutuksen harjoitusympäristöjä ja työn opinnollistamisen mahdollisuuksia.

– Hotellihuoneen ajattelu uudella tavalla oli hieno paikka oppia niin kokonaisuuksia kuin projektihallintaakin. Aikataulu oli tiukka, mutta olen kokonaisuuteen tyytyväinen. Siinä on haettu linjakkuutta ja rauhaa, sanoo projektia koordinoinut lehtori Tomi Kuusimäki.

Elävä ja muuntuva kokonaisuus

Kuusijoensuu sanoo, että kyseessä on elävä ja muuntautuva taidekokonaisuus, jossa on perustunnelma haluttu säilyttää koko projektin ajan samana.

– Taideteemainen huone on lähes joka yö varattu eli näyttelyn on nähnyt jo yli tuhat ihmistä, hän sanoo. Ja lupaa, että näyttelyn uudistamista pohditaan taas vuoden-kahden päästä.

Osa taidenäyttelyssä aiemmin olleista tauluista luovutettiin uudistusprojektin yhteydessä eteenpäin uusille omistajilleen. Vaakunan asiakkaat ja henkilökunta saivat ehdottaa taulujen saajia. Taulut lahjoitettiin eteenpäin annettujen esitysten perusteella.

Taidehuone on hotellin neljäs teemahuone. Aiemmat on pyhitetty jazzille, porilaiselle jääkiekolle ja teatterille.

Yhteiskuva taideteemaisessa huoneessa, taiteilijat ja taulunsaajat

Taulut lahjoitettiin seuraaville uusille omistajille:

  • Porin ensi- ja turvakotiyhdistys ry:lle Mira Piitulaisen teos Rauhassa (kuvassa vasemmalla)
  • Palvelukoti Palmu-Porille Anna Kallion teos Lukunurkka (kuvassa keskellä)
  • Satakunnan Syöpäyhdistykselle Janina Haapasen teos Valolla (kuvassa oikealla)

Kuvassa on taiteilijoita ja teokset vastaanottavien organisaatioiden edustajia.

21.11.2022 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Inna Saarinen

Lisää aiheesta

Taidetta sommitellaan taidehuoneeseen
| Kuvataide

Taide osana hotellielämystä

Original Sokos Hotel Vaakunaan sisustettu taidehuone on uusin, näkyvä toteuma Satakunnan Osuuskaupan ja SAMKin kumppanuussopimuksen tuotoksista.
Satakunnan OsuuskaHarri Tuomi (oik.) keskustelee kumppanuustapaamisessa Jari Iisakkalan kanssa.
| SAMK

SAMK ja Satakunnan Osuuskauppa tiivistävät yhteistyötä

SAMK on tehnyt Satakunnan Osuuskaupan kanssa pitkään yhteistyötä. Virallinen kumppanuussopimus tehtiin muutama vuosi sitten. Kumppanuudella on tavoiteltu yhteistyön syventämistä, laajentamista ja systematisointia sekä uusia yhteistyömuotoja.

Uusimmat uutiset

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html