Soinnahdus Taidekäytävässä koko kesän

Soinnahdus on kuuden SAMKin kuvataiteen opiskelijan yhteisnäyttely Porin kampuksen Taidekäytävässä. Näyttely on esillä 30.8. asti.

16.5.2019 | Teksti: SAMK tiedotus

SAARA NURMI: Villimmän sydämen valossa 1 (2018)
Kuva Maria Nurmelan soolokoreografiasta
”Lähempänä villiä sydäntä”
syanotypia bambupaperille
SAARA NURMI: Villimmän sydämen valossa 1 (2018) Kuva Maria Nurmelan soolokoreografiasta ”Lähempänä villiä sydäntä” syanotypia bambupaperille

www.Näytteilleasettajat ovat kolmannen vuosikurssin opiskelijoita Kankaanpäässä (Kankaanpään taidekoulu).

Näyttely on avoinna kampuksen aukioloaikoina osoitteessa Satakunnankatu 23, Pori. Tarkista kesän aukioloajat SAMKin nettisivuilta.

 

Fanni Kestilä

Hiukset kipsissä, vaatteet pölyssä, savea naamassa. Sitähän se taide on, työtä.

Hio. Hio. Hio.

Tehtävä 5. Muista laittaa uuni päälle!

Minä olen savea ja saveksi muutun, ellen kaadu vahingossa kipsiin.

Kuuletko kanssa sen, kun metalli kilahtaa ja betoni halkeaa? Se on taivaallista.

Kaikki alkoi alussa ja silloin olin vain minä ja kynä, nykyään on minä ja rälläkkä.

Olen vauhdissa eikä kukaan ehdi pysäyttämään tätä.

 • fannikestila@gmail.com
 • fannikestilawixsite.com/fannikestila
 • instragram: @fannikestila

FANNI KESTILÄ: Valunut (2017) muste ja Harha (2019) hiili (huom! kuvassa ylimääräisiä lasiheijastumia)

 

Heikki Korkala

”Välitöntärytmiä, värit väreinä”

 • heikki.korkal4@gmail.com
 • www.heikkikorkala.com

 

HEIKKI KORKALA: Huvipuisto herää (2018) akryyli, muste ja spray kankaalle

 

Sanna Kärkkäinen

”Työskentelen intuitiivisesti pääasiassa maalaten kankaalle tai puulevylle öljy- sekä akryyliväreillä, mutta käytän myös muita tekniikoita kuten grafiikkaa. Töideni aiheet ovat heijasteita elämästä – nähdystä ja koetusta.

 • sanna.karkkainen@student.samk.fi
 • 040 8272509

SANNA KÄRKKÄINEN: Puiden takainen avaruus ja Kuusto (2018) pintasyövytys, akvatinta (huom! kuvassa ylimääräisiä lasiheijasteita)

 

Reetta Niemi-Pynttäri

”Olen suuntautunut maalaustaiteeseen, mutta opiskelen myös kuvanveistoa sekä grafiikkaa. Maalaustapani on meditatiivinen. Aloitan ohuilla värikerroksilla ja annan värikerrosten ’puhua’ itselleni.

Tuon esiin lopullisissa teoksissa tunnelmia, muotoja ja hahmoja, jotka haluavat tulla kuulluiksi ja nähdyiksi. Minulle maalaaminen on vuoropuhelua oman sisimmän kanssa, mutta myös eräänlainen rukoilemisen muoto, yhteyden muodostamista Maailmankaikkeuteen. Jotenkin maalatessani pääsen lähemmäksi ’olemattomuutta’. Ei ole minua, ainoastaan sivellin, värit ja maalauspohja. Se mitä lopulta syntyy, on aina yllätys. Itsellenikin.

Toivonkin, että teokseni aiheuttaisivat katsojan omien tunteiden, muistikuvien ja mielikuvituksen liikkeelle lähtöä. Tärkeää ei ole se, mitä itse koen ja näen teoksissani, vaan se mitä reaktioita ne aiheuttavat katsojassa.”

 • 044 238 7927
 • reenie.pynttari@gmail.com
 • Facebook: The Arts of R. Niemi-Pynttäri
 • Instagram: reetta.niemipynttari

 

REETTA NIEMI-PYNTTÄRI: I let them all go now (2016-2018) kollaasi

 

Saara Nurmi

Saara Nurmi on porilainen taiteilija. Nurmen vahvimmat alueet löytyvät kuvanveiston ja valokuvapohjaisten menetelmien piiristä. Kuvanveistossa hänen ensisijaiset materiaalinsa ovat pronssi ja keramiikka. Valokuvapohjaisissa menetelmissä Nurmi innostuu valon muodostaessa kuvan paperille tai kankaalle. Nurmi käyttää kaksiuloitteisissa töissään paljon valoherkkiä liuoksia (syanotypia ja solarfast), jolloin katsoja helposti luulee työtä maalaukseksi, vaikka työ onkin valokuva.

Saara Nurmi on taiteilijana pohdiskeleva ja kokeileva. Joskus prosessit jäävät kokeilun asteelle, ja joskus hän yllättää jopa itsensä. Perinteisten filmien ja kuvien valotus- ja kehitysprosessit ovat Nurmelle mielekkäämpiä työskentelytapoja kuin digikuvien ja photoshopin käyttö. Valokuvaajan tyttärenä kuvan ilmestyminen on yhä ja aina jännittävän innostava hetki. Samoja tunteita hän kokee avatessaan pronssimuottia ja keramiikkauunia sekä vedostaessaan grafiikkaa. Tsägälle on annettava mahdollisuus. Prosessit joita on vaikea kontrolloida täydellisesti, tuottavat onnistuessaan niin paljon suuremman onnistumisen riemun kuin vakaasti ja varmasti linjastolta tasalaatuisena tulevan pötkön odotettu lopputulos, että mahdolliset epäonnistumiset on helppo ottaa pakollisina opinaskeleina.

 • saara.ilona.nurmi@gmail.com
 • www.saaranurmi.com

 

 Aino Rytkönen

”Teokseni viime aikoina käsittelevät pitkälti vettä ja vedenalaisuutta. Tänä vuonna olen tutkiskellut vedenalaisuutta luonnon tilana sekä mielentilana. Veteen liittyy paljon mielenkiintoa, sekä omassa tapauksessani pelkoa. Pinnan alaisuus on aihe, joka samalla kiehtoo ja ihmetyttää, kuin myös pelottaa ja puistattaa. Upea ekosysteemi vedessä eläimineen, kasveineen ja kaikkineen, paikka joka on niin lähellä ja silti kaukana. Parhaita kenttiä jossa antaa mielikuvituksen laukata, tai kenties sukeltaa.”

 • ainomaria.rytkonen@gmail.com
 • +358 50 533 5940
 • instagram: aino_rytkonen
 • facebook: aino rytkönen art

AINO RYTKÖNEN: Rauhassa ja Kalanmalja (2019) etsaus, akvatinta (huom! kuvassa ylimääräisiä lasiheijastumia)

 

Lisätietoja:

Taiteilijat (yhteystiedot esittelyn yhteydessä)

Galleria Taidekäytävän näyttelykoordinaattori Hanna Valtokivi, 044 710 3026

Katso tulevat näyttelyt

Lisää aiheesta

Polku-sarjan taulu.
| SAMK

Galleria Taidekäytävässä Mollu Heino

SAMKin Porin kampuksen Taidekäytävägalleriassa on esillä tummien maisemakuvien kavalkadi 11.4.2019 asti.
Porin naistaiteilijat poseeraavat taulujen edessä SAMK-kampus Porin Taidekäytävällä.
| SAMK

MONENNAISIA – 19 naistaiteilijan monipuolinen ja värikäs kevätnäyttely esillä Taidekäytävässä

Porin kampuksen Taidekäytävässä on avautunut Porin Naistaiteilijoiden näyttely Monennaisia. Esillä on 19 teosta 19 eri taiteilijalta. Näyttely on esillä 10.5. asti.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Miten voittajatiimit rakennetaan? Miten menestystä johdetaan? Miten mullistuva työelämä vaikuttaa ihmisten johtamiseen eri toimialoilla? Tervetuloa maksuttomaan Talous & Tekniikka -seminaariin ti 20.4. klo 14. Seminaarin keynote-puhujana on susijengin valmentaja, menestyjätiimien johtaja Henrik Dettman. Ilmoittaudu: elomake.samk.fi//lomakkeet/11496/lomakkeet.html ... See MoreSee Less
View on Facebook

Tervetuloa Talous & Tekniikka -seminaariin ti 20.4. klo 14. Seminaarin keynote-puhujana on susijengin valmentaja, menestyjätiimien johtaja Henrik Dettman. Ilmoittaudu:
https://elomake.samk.fi//lomakkeet/11496/lomakkeet.html

Tekoälyosaaja Jussi Bergman elää nyt kolmatta työuraansa. Ammattimuusikkona aloittanut Jussi rakentaa @SatakunnanAMK AI-koulutusohjelmaa ratkaisuksi alan osaajapulaan. Poriin oli päästävä! https://www.roboai.fi/tunnista-roboai-ammattilainen #roboai #samk #mysamk #tunnista #ammattilainen #kehukollegaa #team

SAMKissa on valmistelu Satakunnan ilmasto- ja energiastrategia. Se on tehty satakuntalaisille toimijoille työkalupakiksi, tausta-aineistoksi ja yhteistyön edistäjäksi. #samk #hinku #canemure
https://www.samk.fi/uutiset/satakunnan-ilmasto-ja-energiastrategia-rakennettiin-maakunnan-ilmastotyon-tueksi/

SAMK auttaa jalostettuja puutuotteita tarjoavia yrityksiä Kiinan markkinoille. Tänä keväänä osallistuttiin omalla osastolla puualan messuille Shanghaissa. Changzhouhun on avattu showroom yritysten tuotteille. #samk #lefnetworktochina
https://www.samk.fi/uutiset/puualan-yritykset-tahtaavat-kiinan-markkinoille-changzhoussa-upouusi-showroom

Satakunnan ammattikorkeakoulu on julkaissut kaikille avoimen brändikirjan, joka summaa sen miltä SAMK kuulostaa ja näyttää sekä missä omissa kanavissaan SAMK näkyy.

https://www.samk.fi/uutiset/samk-vahvistaa-nakyvyyttaan-brandikirjan-avulla/