Soinnahdus Taidekäytävässä koko kesän

Soinnahdus on kuuden SAMKin kuvataiteen opiskelijan yhteisnäyttely Porin kampuksen Taidekäytävässä. Näyttely on esillä 30.8. asti.

16.5.2019 | Teksti: SAMK tiedotus

SAARA NURMI: Villimmän sydämen valossa 1 (2018)
Kuva Maria Nurmelan soolokoreografiasta
”Lähempänä villiä sydäntä”
syanotypia bambupaperille
SAARA NURMI: Villimmän sydämen valossa 1 (2018) Kuva Maria Nurmelan soolokoreografiasta ”Lähempänä villiä sydäntä” syanotypia bambupaperille

www.Näytteilleasettajat ovat kolmannen vuosikurssin opiskelijoita Kankaanpäässä (Kankaanpään taidekoulu).

Näyttely on avoinna kampuksen aukioloaikoina osoitteessa Satakunnankatu 23, Pori. Tarkista kesän aukioloajat SAMKin nettisivuilta.

 

Fanni Kestilä

Hiukset kipsissä, vaatteet pölyssä, savea naamassa. Sitähän se taide on, työtä.

Hio. Hio. Hio.

Tehtävä 5. Muista laittaa uuni päälle!

Minä olen savea ja saveksi muutun, ellen kaadu vahingossa kipsiin.

Kuuletko kanssa sen, kun metalli kilahtaa ja betoni halkeaa? Se on taivaallista.

Kaikki alkoi alussa ja silloin olin vain minä ja kynä, nykyään on minä ja rälläkkä.

Olen vauhdissa eikä kukaan ehdi pysäyttämään tätä.

 • fannikestila@gmail.com
 • fannikestilawixsite.com/fannikestila
 • instragram: @fannikestila

FANNI KESTILÄ: Valunut (2017) muste ja Harha (2019) hiili (huom! kuvassa ylimääräisiä lasiheijastumia)

 

Heikki Korkala

”Välitöntärytmiä, värit väreinä”

 • heikki.korkal4@gmail.com
 • www.heikkikorkala.com

 

HEIKKI KORKALA: Huvipuisto herää (2018) akryyli, muste ja spray kankaalle

 

Sanna Kärkkäinen

”Työskentelen intuitiivisesti pääasiassa maalaten kankaalle tai puulevylle öljy- sekä akryyliväreillä, mutta käytän myös muita tekniikoita kuten grafiikkaa. Töideni aiheet ovat heijasteita elämästä – nähdystä ja koetusta.

 • sanna.karkkainen@student.samk.fi
 • 040 8272509

SANNA KÄRKKÄINEN: Puiden takainen avaruus ja Kuusto (2018) pintasyövytys, akvatinta (huom! kuvassa ylimääräisiä lasiheijasteita)

 

Reetta Niemi-Pynttäri

”Olen suuntautunut maalaustaiteeseen, mutta opiskelen myös kuvanveistoa sekä grafiikkaa. Maalaustapani on meditatiivinen. Aloitan ohuilla värikerroksilla ja annan värikerrosten ’puhua’ itselleni.

Tuon esiin lopullisissa teoksissa tunnelmia, muotoja ja hahmoja, jotka haluavat tulla kuulluiksi ja nähdyiksi. Minulle maalaaminen on vuoropuhelua oman sisimmän kanssa, mutta myös eräänlainen rukoilemisen muoto, yhteyden muodostamista Maailmankaikkeuteen. Jotenkin maalatessani pääsen lähemmäksi ’olemattomuutta’. Ei ole minua, ainoastaan sivellin, värit ja maalauspohja. Se mitä lopulta syntyy, on aina yllätys. Itsellenikin.

Toivonkin, että teokseni aiheuttaisivat katsojan omien tunteiden, muistikuvien ja mielikuvituksen liikkeelle lähtöä. Tärkeää ei ole se, mitä itse koen ja näen teoksissani, vaan se mitä reaktioita ne aiheuttavat katsojassa.”

 • 044 238 7927
 • reenie.pynttari@gmail.com
 • Facebook: The Arts of R. Niemi-Pynttäri
 • Instagram: reetta.niemipynttari

 

REETTA NIEMI-PYNTTÄRI: I let them all go now (2016-2018) kollaasi

 

Saara Nurmi

Saara Nurmi on porilainen taiteilija. Nurmen vahvimmat alueet löytyvät kuvanveiston ja valokuvapohjaisten menetelmien piiristä. Kuvanveistossa hänen ensisijaiset materiaalinsa ovat pronssi ja keramiikka. Valokuvapohjaisissa menetelmissä Nurmi innostuu valon muodostaessa kuvan paperille tai kankaalle. Nurmi käyttää kaksiuloitteisissa töissään paljon valoherkkiä liuoksia (syanotypia ja solarfast), jolloin katsoja helposti luulee työtä maalaukseksi, vaikka työ onkin valokuva.

Saara Nurmi on taiteilijana pohdiskeleva ja kokeileva. Joskus prosessit jäävät kokeilun asteelle, ja joskus hän yllättää jopa itsensä. Perinteisten filmien ja kuvien valotus- ja kehitysprosessit ovat Nurmelle mielekkäämpiä työskentelytapoja kuin digikuvien ja photoshopin käyttö. Valokuvaajan tyttärenä kuvan ilmestyminen on yhä ja aina jännittävän innostava hetki. Samoja tunteita hän kokee avatessaan pronssimuottia ja keramiikkauunia sekä vedostaessaan grafiikkaa. Tsägälle on annettava mahdollisuus. Prosessit joita on vaikea kontrolloida täydellisesti, tuottavat onnistuessaan niin paljon suuremman onnistumisen riemun kuin vakaasti ja varmasti linjastolta tasalaatuisena tulevan pötkön odotettu lopputulos, että mahdolliset epäonnistumiset on helppo ottaa pakollisina opinaskeleina.

 • saara.ilona.nurmi@gmail.com
 • www.saaranurmi.com

 

 Aino Rytkönen

”Teokseni viime aikoina käsittelevät pitkälti vettä ja vedenalaisuutta. Tänä vuonna olen tutkiskellut vedenalaisuutta luonnon tilana sekä mielentilana. Veteen liittyy paljon mielenkiintoa, sekä omassa tapauksessani pelkoa. Pinnan alaisuus on aihe, joka samalla kiehtoo ja ihmetyttää, kuin myös pelottaa ja puistattaa. Upea ekosysteemi vedessä eläimineen, kasveineen ja kaikkineen, paikka joka on niin lähellä ja silti kaukana. Parhaita kenttiä jossa antaa mielikuvituksen laukata, tai kenties sukeltaa.”

 • ainomaria.rytkonen@gmail.com
 • +358 50 533 5940
 • instagram: aino_rytkonen
 • facebook: aino rytkönen art

AINO RYTKÖNEN: Rauhassa ja Kalanmalja (2019) etsaus, akvatinta (huom! kuvassa ylimääräisiä lasiheijastumia)

 

Lisätietoja:

Taiteilijat (yhteystiedot esittelyn yhteydessä)

Galleria Taidekäytävän näyttelykoordinaattori Hanna Valtokivi, 044 710 3026

Katso tulevat näyttelyt

Lisää aiheesta

Polku-sarjan taulu.
| SAMK

Galleria Taidekäytävässä Mollu Heino

SAMKin Porin kampuksen Taidekäytävägalleriassa on esillä tummien maisemakuvien kavalkadi 11.4.2019 asti.
Porin naistaiteilijat poseeraavat taulujen edessä SAMK-kampus Porin Taidekäytävällä.
| SAMK

MONENNAISIA – 19 naistaiteilijan monipuolinen ja värikäs kevätnäyttely esillä Taidekäytävässä

Porin kampuksen Taidekäytävässä on avautunut Porin Naistaiteilijoiden näyttely Monennaisia. Esillä on 19 teosta 19 eri taiteilijalta. Näyttely on esillä 10.5. asti.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Tavoitteletko verkkokauppasi kasvua? SAMK etsii verkkokauppojen kehityshankkeeseen kumppaneiksi satakuntalaisia yrityksiä. Osallistuminen on yrityksille maksutonta. Ilmoittautumiset 10.12.2021 mennessä. Tule mukaan. #samk #verkkokauppa #kehityshanke
https://verkkokauppa20.samk.fi/

Altogether 91 students graduated from SAMK in November. Eleven of them graduated with a Master´s degree. SAMK congratulates all the graduates.
#samk #mysamk #thinkfuture
https://www.samk.fi/en/uutiset/91-students-graduated-from-samk-in-november/

SAMK on mukana @K2RAU vuotuisen kansainvälistymispalkinnon finaalissa Port Activity App satamasovelluksella. Voittaja valitaan pitchaus-tilaisuudessa 9.12.
https://raumankauppakamari.fi/fi-fi/article/tapahtumat/kansainvalistymispalkintokisa-912-kilpailijat-esittaytyvat/1605/
@merilogistiikka @CentralBaltic #EfficientFlow

SAMKista valmistui marraskuussa yhteensä 91 opiskelijaa. Valmistuneista 11 suoritti YAMK-tutkinnon. SAMK onnittelee kaikkia valmistuneita 💯 🌹
#samk #mysamk #alumni #katsetulevaisuuteen #ylpeästiamk
https://www.samk.fi/uutiset/samkista-valmistui-marraskuussa-yhteensa-91-opiskelijaa/

@SatakunnanAMK and @NUST_Namibia have signed a double degree agreement for marine engineers! The first group of students will arrive to Rauma in early 2022. #merilogistiikka #mysamk #thinkfuture https://www.merilogistiikka.fi/en/news/ten-years-co-operations-to-namibia-culminates-to-marine-engineer-double-degree/