SeAMK ja SAMK yhdistävät voimansa kolmanteen tutkimusfoorumiin Seinäjoelle

Seinäjoen ammattikorkeakoulu ja Satakunnan ammattikorkeakoulu järjestävät yhdessä kolmannen tutkimusfoorumin Seinäjoella 30.11.-1.12.2022. Tutkimusfoorumit saivat alkunsa korkeakoulujen yhteisestä OKM TKI Profit -hankkeesta kolme vuotta sitten.

30.11.2022 | Teksti: SeAMK viestintä | Kuva: SeAMK viestintä

Ihmisiä auditoriossa

Ensimmäinen tutkimusfoorumi järjestettiin Porissa vuonna 2019. Vuonna 2021 tutkimusfoorumin järjesti SeAMK, ja se toteutettiin virtuaalisena.

Tutkimusfoorumin teemoina tällä kerralla ovat digitaalisuus, vihreä siirtymä, yrittäjyys, terveyden edistäminen ja osallisuuden yhteiskunta. Korkeakoulujen asiantuntijat tarjoavat teemoista laajan kattauksen ajankohtaista tietoa.

– Tutkimusfoorumissa on lähes 60 tutkimuspaperin esitystä, ja tämä vastaa sekä volyymiltaan että laadultaan hyvää kansallisen tason konferenssia, kertoo tutkimusfoorumin järjestelyistä vastannut vararehtori Elina Varamäki SeAMKista.

Tutkimusfoorumin jälkeen paperit julkaistaan SeAMKin toimittamassa kokoomateoksessa. Kokoomateoksen toimittajina toimivat vararehtori Elina Varamäki sekä tutkijayliopettajat Sanna Joensuu-Salo ja Anmari Viljamaa.

Seinäjoen ammattikorkeakoululla ja Satakunnan ammattikorkeakoululla on keskinäinen strateginen yhteistyösopimus, joka kattaa käytännön yhteistyötä korkeakoulujen toiminnan eri osa-alueilla.

– Tutkimusfoorumi on yksi hieno osoitus yhteistyön jatkuvuudesta ja merkityksestä, Varamäki toteaa.

Tutkimus- ja kehittämistyön lisäksi yhteistyö pitää sisällään myös opetukseen liittyvää yhteistyötä sekä laajasti erilaista vertaiskehittämistä kaikilla ammattikorkeakoulun osa-alueilla. SAMK ja SeAMK olivat myös vertaiskumppaneita koulutuksen kansallisen arviointikeskus Karvin auditoinnissa.

– Tutkimusfoorumi on hieno mahdollisuus korkeakoulujemme asiantuntijoille tiedonsiirtoon ja ajatusten vaihtoon. Foorumin tuloksena syntyy myös uusia aihioita yritysten kanssa työstettäväksi, tutkimuksen vararehtori Cimmo Nurmi Satakunnan ammattikorkeakoulusta summaa tutkimusfoorumin hyötyjä.

Lisätietoa:

Cimmo Nurmi, vararehtori
SAMK
+35844710 3371
cimmo.nurmi@samk.fi

Elina Varamäki, vararehtori
SeAMK
+358408305189
elina.varamaki@seamk.fi

30.11.2022 | Teksti: SeAMK viestintä | Kuva: SeAMK viestintä

Lisää aiheesta

| TKI

Digitalisaatio nosti Tutkimusfoorumissa esille useita eri teemoja

SAMKin ja SeAMKin yhteistyössä järjestämä kaksipäiväinen tutkijatapaaminen, tutkimusfoorumi, järjestettiin toista kertaa 9.-10.2.
Abstrakti kuva näppäimistöstä
| Tiedeuutinen

SAMKin tutkimuskeskukset Satakunnan kasvun tukena

SAMK haluaa teollisuuskorkeakouluna panostaa teknologiateollisuutta ja yritystoimintaa tukevaan käytännönläheiseen tutkimustoimintaan.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMKin johtoryhmä tapasi eilen ministerit @HonkonenPetri ja @MikkoTSavola sekä kansanedustajat @Eeva_Kalli ja @MatiasMarttinen eduskunnassa.

Keskustelua käytiin koulutuspolitiikasta, tutkimuksesta sekä Satakunnan tulevaisuuden näkymistä.

#katsetulevaisuuteen #satakunta

2

SAMKin kuvataiteen opiskelijat Anna Kallio ja Annika Närhi vetivät lukiolaisille taidepajaa. Se sisälsi opetusta muun muassa väriopista ja paikkasidonnaisesta taiteesta. Tuotoksena syntyi kolme lukioaikaa symbolisesti kuvaavaa maalausta. 👍https://www.samk.fi/uutiset/lukiolaiset-ottivat-kankaanpaan-yhteislyseon-seinatilat-haltuun-samkin-kuvataiteen-opiskelijat-vetivat-taidepajaa/

Finally we had this wonderful project group (GAMMA project’s Learning, Teaching, Training Activities) as a guest in Pori. How can project participants from four countries grow into such a great collaboration? So happy and proud of this gang! @RoboAI2 @SatakunnanAMK https://twitter.com/i/web/status/1618184366320148480

Kankaanpään pääkirjaston sisääntuloaulan tiloja valjastetaan jatkossa galleriakäyttöön. Kipinä uuden gallerian perustamiseen syntyi, kun kuntakuvataiteilija Mira Piitulainen kohtasi kankaanpääläisiä ja keskusteli alueella asuvan väen kanssa. 🎨🖌️ https://www.epressi.com/tiedotteet/kulttuuri-ja-taide/taidekaupungin-galleriavalikoima-taydentyy-kirjaston-nayttelytilalla.html

Kaksi SAMKin alumnia on valittu Satakunnan Kansan vakituisiksi toimittajiksi. Mikko Elon ja Annika Kangasmaan tavoitteena on avartaa ihmisten maailmankuvaa ja tuoda värisävyjä mustavalkoiseen ajatteluun. 📰 @SatakunnanKansa #alumni #katsetulevaisuuteen
https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/art-2000009344648.html