SeAMK ja SAMK yhdistävät voimansa kolmanteen tutkimusfoorumiin Seinäjoelle

Seinäjoen ammattikorkeakoulu ja Satakunnan ammattikorkeakoulu järjestävät yhdessä kolmannen tutkimusfoorumin Seinäjoella. Tutkimusfoorumit saivat alkunsa korkeakoulujen yhteisestä OKM TKI Profit -hankkeesta kolme vuotta sitten.

Ihmisiä auditoriossa
Kuvaaja:; SeAMK

Ensimmäinen tutkimusfoorumi järjestettiin Porissa vuonna 2019. Vuonna 2021 tutkimusfoorumin järjesti SeAMK, ja se toteutettiin virtuaalisena.

Tutkimusfoorumin teemoina tällä kerralla ovat digitaalisuus, vihreä siirtymä, yrittäjyys, terveyden edistäminen ja osallisuuden yhteiskunta. Korkeakoulujen asiantuntijat tarjoavat teemoista laajan kattauksen ajankohtaista tietoa.

– Tutkimusfoorumissa on lähes 60 tutkimuspaperin esitystä, ja tämä vastaa sekä volyymiltaan että laadultaan hyvää kansallisen tason konferenssia, kertoo tutkimusfoorumin järjestelyistä vastannut vararehtori Elina Varamäki SeAMKista.

Tutkimusfoorumin jälkeen paperit julkaistaan SeAMKin toimittamassa kokoomateoksessa. Kokoomateoksen toimittajina toimivat vararehtori Elina Varamäki sekä tutkijayliopettajat Sanna Joensuu-Salo ja Anmari Viljamaa.

Seinäjoen ammattikorkeakoululla ja Satakunnan ammattikorkeakoululla on keskinäinen strateginen yhteistyösopimus, joka kattaa käytännön yhteistyötä korkeakoulujen toiminnan eri osa-alueilla.

– Tutkimusfoorumi on yksi hieno osoitus yhteistyön jatkuvuudesta ja merkityksestä, Varamäki toteaa.

Tutkimus- ja kehittämistyön lisäksi yhteistyö pitää sisällään myös opetukseen liittyvää yhteistyötä sekä laajasti erilaista vertaiskehittämistä kaikilla ammattikorkeakoulun osa-alueilla. SAMK ja SeAMK olivat myös vertaiskumppaneita koulutuksen kansallisen arviointikeskus Karvin auditoinnissa.

– Tutkimusfoorumi on hieno mahdollisuus korkeakoulujemme asiantuntijoille tiedonsiirtoon ja ajatusten vaihtoon. Foorumin tuloksena syntyy myös uusia aihioita yritysten kanssa työstettäväksi, tutkimuksen vararehtori Cimmo Nurmi Satakunnan ammattikorkeakoulusta summaa tutkimusfoorumin hyötyjä.

Lisätietoa:

Cimmo Nurmi, vararehtori
SAMK
+35844710 3371
cimmo.nurmi@samk.fi Elina Varamäki, vararehtori
SeAMK
+358408305189
elina.varamaki@seamk.fi Lue lisää ja katso ohjelma SeAMKin sivuilta

Jaa tämä sivu

Naishenkilö pipetoi näytettä laboratoriossa valkoinen takki päällään.

Tutkimuskeskus WANDER – Innovaatioita ja ratkaisuja paikallisiin sekä globaaleihin haasteisiin

Huhtikuussa julkaistu Tutkimuskeskus WANDERin kokoomajulkaisu tarjoaa katsauksen keskuksen laaja-alaiseen tutkimus- ja kehitystyöhön.

Kaksi opiskelijaa katsoo robotin ohjainta.

Robotiikka Akatemia on jatkossa RoboAI-akatemia

Robotiikka Akatemia, joka on viimeiset kuusi vuotta tarjonnut opiskelijoilleen korkeatasoista koulutusta robotiikan alalla, uudistuu ja vaihtaa nimensä RoboAI-akatemiaksi tulevana keväänä.

Kankaanpään Honkajoella sijaitsevan Kirkkokallion ekoteollisuuspuiston kehittäminen on osa SAMKin resurssiviisauden tutkimuskokonaisuuteen kuuluvaa Pohjois-Satakunta vihreän siirtymän aalloilla -hanketta.

SAMKin käynyt kuvataiteilija kohtasi kiertotalouden

SAMKin Taidekoulun kampukselta Kankaanpäästä valmistunut kuvataiteen moniosaaja Mira Aro suunnitteli logon kiertotalouden edelläkävijälle, Kirkkokallion ekoteollisuuspuistolle. Logon vihreä väri ja pyöreä kiertoliike kuvaavat energiavirtojen jatkuvaa liikettä.