Satakuntalainen merenkulun koulutus kansainvälistä huippua – Kansainvälinen konferenssi ensi kertaa Suomeen

SAMK valittiin järjestämään Kansainvälisen merenkulkualan korkeakoulujen (IAMU) vuosikonferenssi 2023 (The Annual General Assembly, AGA23). Vuosikonferenssin järjestelyvastuu mahdollistaa satakuntalaisen ja suomalaisen meriosaamisen esittelyn globaalille merenkulun yhteisölle omalla kotikentällä.

SAMK-kampus Rauma Merimäki veden takana
Kuvaaja PekkaLehmuskallio MMMarvajuttuihin

Satakuntalainen merenkulun koulutus kansainvälistä huippua – Kansainvälinen konferenssi ensi kertaa Suomeen

Vuosikonferenssin järjestelyvastuu mahdollistaa satakuntalaisen ja suomalaisen meriosaamisen esittelyn globaalille merenkulun yhteisölle omalla kotikentällä.

– Tämä on kunniatehtävä. Valituksi tuleminen on hieno osoitus siitä, miten arvostettuna merenkulun koulutuksemme ja muu alan tekeminen nähdään maailmalla, kommentoi SAMKin toimitusjohtaja-rehtori Jari Multisilta.

Konferenssin järjestäjän valitsee vuosittain IAMU. Tapahtuman teemat vaihtelevat vuosittain. Keskeistä ovat merenkulun koulutuksen kehittämisen ja tutkimustoiminnan ajankohtaiset teemat. Vuonna 2023 teema on globaaleiden meriammattilaisten koulutuksen laatu. SAMK on ollut IAMUn aktiivinen jäsen 15 vuotta.

– Helmikuussa 2021 toimintansa aloittanut SAMKin Merilogistiikan tutkimuskeskus täydentää ja tukee merenkulkualan koulutusta laajalla kansallisella ja kansainvälisellä tutkimustoiminnalla, kertoo logistiikka ja meriteknologia -osaamisalueen johtaja Riitta Tempakka.

Suomen konferenssikokonaisuuden järjestelyt käynnistyvät jo loppuvuonna 2021. Vuosikonferenssi AGA21 järjestettiin Aleksandriassa Egyptissä 26.-28.10.2021.

Seuraava vuosikonferenssi järjestetään Batumissa Georgiassa syksyllä 2022.

Vuonna 2023 tarkempia aiheita konferenssissa ovat teknologian kehitys merenkulussa, merenkulun turvallisuuden hallinta, merenkulun ympäristökestävyys ja globaalien meriammattilaisten koulutus. Teema ja aihepiirit ovat merenkulun alan koulutukselle ja tutkimukselle akuutteja.

Jaa tämä sivu

Etualalla robotti, taustalla tutkijoita.

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy syksyllä Porissa yhteistyössä SAMKin kanssa

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy Porissa syksyllä 2024. SAMKin kanssa yhteistyössä toteutettavaan maisterikoulutukseen voi hakea 2.– 15.5.2024. Sopimus energia-alan robotiikkasovelluksiin liittyvän professuurin perustamiseksi ja maisteriohjelman käynnistämiseksi allekirjoitettiin vuonna 2022.

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.