Satakunnan korkean teknologian säätiö 30 vuotta – Opinnäytetyöstipendejä ansioituneille opinnäytetyön tekijöille

Satakunnan korkean teknologian säätiö täyttää tänä vuonna 30-vuotta. Säätiö myöntää ympäri vuoden stipendejä Satakunnan korkeakouluista valmistuville opiskelijoille heidän tekemistään hyvistä opinnäytetöistä.

Sormi koskettaa sinistä älytaulua.

Korkeakoulujen opinnäytetyöt tarjoavat elinkeinoelämälle, opinnäytetyön teettäjälle mahdollisuuden mm. kehittää omia toimintojaan tai ratkaista joitakin ongelmakokonaisuuksia.

Toimeksiantaja saa käyttöoikeuden opinnäytetyön tuloksiin ja niiden kaupalliseen hyödyntämiseen. Vastuu opinnäytetyön tekemisestä ja tuloksista on opiskelijalla. Korkeakoulu vastaa työn ohjauksesta, seurannasta ja työn riittävästä laatutasosta.

Opinnäytetyön toimeksiantaja voi myöntää onnistuneesta opinnäytetyöstä stipendilahjoituksen. Lahjoitus ohjataan säätiön kautta tutkimusalalle, jonne opinnäytetyö on tehty. Pääsääntöisesti säätiö ohjaa stipendit tekniikan, liiketalouden ja luonnontiedealojen opinnäytetöiden tekijöille. Sosiaali- ja terveysalallekin stipendejä voidaan ohjata, jos opinnäytetyö on selkeästi teknologiapainotteinen.

Opinnäytetyön toimeksiantaja voi vähentää säätiölle ohjatun lahjoituksen tuloverotuksessaan, mikäli lahjoitus on arvoltaan vähintään 850 euroa. Saajalleen opinnäytetyöstipendi on verovapaa.

Opinnäytetöitä voidaan teettää yrityksissä myös osana työsuhdetta. Tällöin stipendilahjoitusta ei voi tehdä säätiön kautta.

Stipenditoiminnan lisäksi säätiö myöntää vuosittain apurahoja satakuntalaisiin tutkimus- ja tuotekehityshankkeisiin. Apurahoja voivat hakea myös yritykset. Seuraava hakuaika on 1.–30.9.2020

Lisätietoja: www.teknologiasaatio.fi

Teksti: Satakunnan korkean teknologian säätiö

Jaa tämä sivu

Jari Multisilta (vas.), Marjo Kaartinen ja Lauri Inna allekirjoittivat aiesopimuksen.

Porin kaupunki, Turun yliopisto ja SAMK käynnistävät avaruusteknologiayhteistyön

Porin kaupunki, Turun yliopisto ja SAMK allekirjoittivat perjantaina aiesopimuksen, jonka tavoitteena on kehittää Satakunnassa avaruusteknologiaa hyödyntävää koulutusta, tutkimusta ja innovaatiotoimintaa. Yhteistyön nimeksi tulee PoriSat.

Pia Lamminen (vas.) ja Anu-Mari Elohaka pitävät polkuopintoja hyvänä väylänä hakeutua tutkinto-opiskelijaksi.

Polkuopinnot – vaihtoehtoinen reitti tutkinto-opiskelijaksi

Polkuopinnot ovat avoimen ammattikorkeakoulun opintoja, joiden ideana on päästä tutkinto-opiskelijaksi tietyn opintokokonaisuuden suorittamisen jälkeen.

Neea Setälä halusi jatkaa merkonomiopintojen jälkeen tradenomiksi kotikaupungissaan Porissa.

Neea Setälän matka merkonomista tradenomiksi

Neea Setälä on ensimmäisen vuoden tradenomiopiskelija. Neean polku alkoi peruskoulun yhdeksännellä luokalla, kun piti ajatella jatko-opintoja. Hänellä oli kaksi vaihtoehtoa, joko jatkaa lukioon tai suunnata ammatillisten opintojen suuntaan. Hän valitsi merkonomiopinnot.