Sari Moilalan teoksia esillä Porin kampuksen Taidekäytävällä syyskuuhun asti

– Muisti on edelleen paras muistiinpanoväline, ainakin minulle sopivin, toteaa kuvataitelijaksi tänä keväänä valmistunut Sari Moilala. Oma maa / Own Land -näyttely on esillä Porissa 9.6.–3.9.2021.

6.7.2021 | Teksti: Saija Mustaniemi | Kuva: Sari Moilala

Kuva Sari Moilalan työstä

“Everything not saved will be lost”
- Nintendo

Muisti on edelleen paras muistiinpanoväline, ainakin minulle sopivin, toteaa SAMK Kankaanpään Taidekoulusta kuvataitelijaksi tänä keväänä valmistunut Sari Moilala. Moilalan muistihavaintoja maalauksien muodossa on nähtävillä 3.9.2021 saakka SAMKin Porin kampuksen Taidekäytävällä.

Tuoreen kuvataiteilijan viimeiset neljä vuotta ovat kiitäneet Kankaanpäässä, viimeisimmät hetket omalla työhuoneella maalaten mieleen tallennettuja paikkoja ja tunnelmia.

Uudenlainen ja vapauttava maalaustyyli kulminoitui tänä keväänä lopputyönäyttelyssä Mältinrannan Taidekeskuksessa Tampereella. Moilalalta esillä oli neljän maalauksen kokonaisuus Momentum, suurikokoinen sarja kertoo kokemuksellisista luontohetkistä.

Momentum valittiin esille myös Kuvataiteen valtakunta -kesänäyttelyyn Mänttään. Vaivattoman ja hengittävän ilmaisun vetovoimaisuudesta kertoo myös se, että Moilalan teokset ovat ehtineet myös piipahtaa New Yorkissa koronakevään aikana. Taiteilija itse pysytteli maadottuneena Satakunnassa.

Taidekäytävän kesänäyttelyn teokset ovat samaa ilmaisua ja muistin aikakautta.

– En pidä mukanani mitään ulkoisia tallentimia tai pyri tekemään luonnoksia. Menen metsään, rannalle, tulkitsen näkemääni, en ota edes kameraa esiin. Rakennan moniaistista, visuaalista mielikuvaa, lisään tunteen ja atmosfäärin, menen työhuoneelle.

– Mielenkiintoisinta maalatessa on huomata kuinka maisema muuttuu. Tekemiseen tulee erilainen läsnäolo kun ei keskity muistiinpanoihin tai tallenteisiin. Myös maisemaa, vain omilla avuillaan katsoessa ja kokiessa, on siinäkin tilanteessa enemmän läsnä. Ei eksy väärässä ajassa väärään paikkaan tai ennakoi ja ohjaile tulevaa taiteellista prosessia, kertoo Moilala.

Taiteilijan yksi suosikkipaikka Satakunnassa on Kallo, jossa meren läheisyys on mieleenpainuvaa ja läsnä.

Sari Moilalan teoksia esillä SAMKin Porin kampuksen Taidekäytävällä 3.9.2021 saakka (aukioloajat).
Taiteilijan mielimaisemaa koettavissa myös kesän 2021 Mäntässä, Kuvataiteen valtakunta -näyttelyssä.

Muita vuoden 2021 kuvataiteen lopputöitä on esillä SAMK Kankaanpään Tadekoululla, Juurella -näyttelyssä, Paasikivenkatu 24, 38700 Kankaanpää, 3.9.2021 saakka.

 

Lisäinfoa:
www.sarimoilala.com
@my_samk_kuvataide
www.kuvataiteenvaltakunta.fi

Lisää aiheesta

Kaksi SAMK Kankaanpään opiskelijaa poseeraavat taidenäyttelynsä edessä.
| Taidekäytävä

Lähitaiteilijat SAMKin taidekäytävällä

Satakunnan ammattikorkeakoulun Taidekäytävällä ollaan kielloista huolimatta ainakin temaattisesti ja taiteen kanssa lähietäisyydellä.
Enrico Mazzone SAMKin Porin kampuksen taidekäytävällä.
| Hyvinvointi ja terveys

Enrico Mazzone: Jumalallisen komedian holveissa SAMKin taidekäytävällä

Mytologiseen kuvastoon kietoutuneita tuttuja ja tuntemattomia kasvoja, lokaatioita ympäri Suomen sekä silmiinpistäviä suomalaisuuden erityispiirteitä, niitä tarjoilee 26.3. asti SAMKin taidekäytävällä italialainen taiteilija Enrico Mazzone.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Cannot call API for app 1123168491105924 on behalf of user 10157419919776743 Type: OAuthException
Palliatiivisen hoidon asiantuntijana autat parantumattomasti sairaita ihmisiä. Erikoistumiskoulutuksella saavutat osaamisen, jota tarvitset toimiessasi palliatiivisen hoidon erityistasolla (B/C) tai perustason (A) vastuutehtävissä. Hae 31.12.2023 mennessä.Avaamme täydennyshaun Palliatiivisen hoidon asiantuntija (30 op) -erikoistumiskoulutukseen!Voit hakea koulutukseen aina 31.12.2023 asti. Koulutuksen toteutuminen on varmaa, otamme vielä muutamia opiskelijoita ryhmään.Lue lisää ja hae mukaan tästä: events.samk.fi/event/wJpkP ... See MoreSee Less
View on Facebook
Twitter

Palliatiivisen hoidon asiantuntijana autat parantumattomasti sairaita ihmisiä. Hae erikoistumiskoulutukseen 31.12.2023 mennessä. #katsetulevaisuuteen #erikoistumiskoulutus #palliatiivinenhoito

The new Research Center for Human Functioning was recently established at SAMK. The research center is led by Henna Kyhä, Research Manager and Doctor of Philosophy.

#thinkfuture #humanfunctioning #samkasanemployer

SAMKissa toimii nyt Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskus, jota luotsaa tutkimuspäällikkö ja kasvatustieteen tohtori Henna Kyhä.

#katsetulevaisuuteen #osallisuus #toimintakyky #samktyönantajana

Altogether 92 students graduated from SAMK in November. Fifteen of them graduated with a Master´s degree. The theses of graduates can be found on Theseus. SAMK congratulates all the graduates 🌺

#alumni #thinkfuture

SAMKista valmistui marraskuussa yhteensä 92 opiskelijaa. Valmistuneista 15 suoritti YAMK-tutkinnon. Valmistuneiden opinnäytetyöt ovat luettavissa Theseuksessa. SAMK onnittelee kaikkia valmistuneita 💐

#alumni #katsetulevaisuuteen