Sari Moilalan teoksia esillä Porin kampuksen Taidekäytävällä syyskuuhun asti

– Muisti on edelleen paras muistiinpanoväline, ainakin minulle sopivin, toteaa kuvataitelijaksi tänä keväänä valmistunut Sari Moilala. Oma maa / Own Land -näyttely on esillä Porissa 9.6.–3.9.2021.

6.7.2021 | Teksti: Saija Mustaniemi | Kuva: Sari Moilala

Kuva Sari Moilalan työstä

“Everything not saved will be lost”
- Nintendo

Muisti on edelleen paras muistiinpanoväline, ainakin minulle sopivin, toteaa SAMK Kankaanpään Taidekoulusta kuvataitelijaksi tänä keväänä valmistunut Sari Moilala. Moilalan muistihavaintoja maalauksien muodossa on nähtävillä 3.9.2021 saakka SAMKin Porin kampuksen Taidekäytävällä.

Tuoreen kuvataiteilijan viimeiset neljä vuotta ovat kiitäneet Kankaanpäässä, viimeisimmät hetket omalla työhuoneella maalaten mieleen tallennettuja paikkoja ja tunnelmia.

Uudenlainen ja vapauttava maalaustyyli kulminoitui tänä keväänä lopputyönäyttelyssä Mältinrannan Taidekeskuksessa Tampereella. Moilalalta esillä oli neljän maalauksen kokonaisuus Momentum, suurikokoinen sarja kertoo kokemuksellisista luontohetkistä.

Momentum valittiin esille myös Kuvataiteen valtakunta -kesänäyttelyyn Mänttään. Vaivattoman ja hengittävän ilmaisun vetovoimaisuudesta kertoo myös se, että Moilalan teokset ovat ehtineet myös piipahtaa New Yorkissa koronakevään aikana. Taiteilija itse pysytteli maadottuneena Satakunnassa.

Taidekäytävän kesänäyttelyn teokset ovat samaa ilmaisua ja muistin aikakautta.

– En pidä mukanani mitään ulkoisia tallentimia tai pyri tekemään luonnoksia. Menen metsään, rannalle, tulkitsen näkemääni, en ota edes kameraa esiin. Rakennan moniaistista, visuaalista mielikuvaa, lisään tunteen ja atmosfäärin, menen työhuoneelle.

– Mielenkiintoisinta maalatessa on huomata kuinka maisema muuttuu. Tekemiseen tulee erilainen läsnäolo kun ei keskity muistiinpanoihin tai tallenteisiin. Myös maisemaa, vain omilla avuillaan katsoessa ja kokiessa, on siinäkin tilanteessa enemmän läsnä. Ei eksy väärässä ajassa väärään paikkaan tai ennakoi ja ohjaile tulevaa taiteellista prosessia, kertoo Moilala.

Taiteilijan yksi suosikkipaikka Satakunnassa on Kallo, jossa meren läheisyys on mieleenpainuvaa ja läsnä.

Sari Moilalan teoksia esillä SAMKin Porin kampuksen Taidekäytävällä 3.9.2021 saakka (aukioloajat).
Taiteilijan mielimaisemaa koettavissa myös kesän 2021 Mäntässä, Kuvataiteen valtakunta -näyttelyssä.

Muita vuoden 2021 kuvataiteen lopputöitä on esillä SAMK Kankaanpään Tadekoululla, Juurella -näyttelyssä, Paasikivenkatu 24, 38700 Kankaanpää, 3.9.2021 saakka.

 

Lisäinfoa:
www.sarimoilala.com
@my_samk_kuvataide
www.kuvataiteenvaltakunta.fi

Lisää aiheesta

Kaksi SAMK Kankaanpään opiskelijaa poseeraavat taidenäyttelynsä edessä.
| Taidekäytävä

Lähitaiteilijat SAMKin taidekäytävällä

Satakunnan ammattikorkeakoulun Taidekäytävällä ollaan kielloista huolimatta ainakin temaattisesti ja taiteen kanssa lähietäisyydellä.
Enrico Mazzone SAMKin Porin kampuksen taidekäytävällä.
| Hyvinvointi ja terveys

Enrico Mazzone: Jumalallisen komedian holveissa SAMKin taidekäytävällä

Mytologiseen kuvastoon kietoutuneita tuttuja ja tuntemattomia kasvoja, lokaatioita ympäri Suomen sekä silmiinpistäviä suomalaisuuden erityispiirteitä, niitä tarjoilee 26.3. asti SAMKin taidekäytävällä italialainen taiteilija Enrico Mazzone.

Uusimmat uutiset

Riitta Tempakka merenkulun simulaattoreilla.
| Kestävä kehitys

SAMK mukana Climate University -verkostossa

Helsingin yliopisto koordinoi Climate University -verkostoa, jossa on mukana valtaosa suomalaisista korkeakouluista. Ajatuksena on jakaa yhteisellä alustalla maksuttomia verkkokursseja korkeakoulujen ja kaikkien sellaisten käyttöön, jotka ovat kiinnostuneita yhteiskunnan kestävään kehitykseen ja ilmastoon liittyvistä asioista.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Merenkulkualan koulutuksella on Raumalla pitkät juuret. Lehtori @JanneLahtinen4 pohtii Navigator-lehdessä merenkulkualan koulutuksen historiaa ja tulevaisuutta. @NavMagFi #katsetulevaisuuteen
https://navigatormagazine.fi/blogit/mastossa-on-kayty-eika-itkettanyt-yhtaan/

Sali täynnä! 👏👏
Tänään virallisesti alkoi meidän käytännön yhteistyö @SatakunnanAMK ja #friitalankoulu kanssa.
Lisäämme aisteihin ja aistiherkkyyksiin liittyvää tietoutta, kehitämme #aistiesteettomyystyokalu myös lasten käyttöön ja eiköhän jotain tutkimustakin ole vireillä 🤩

Johtamisjuonia-blogissa pureudutaan ajankohtaisiin johtamiseen liittyviin aiheisiin, niin SAMKin henkilökunnan kuin opiskelijoidenkin kirjoittamana. Ensimmäisessä blogikirjoituksessa on pohdittu huonon johtamisen merkitystä työpahoinvoinnin taustalla.
https://johtamisjuonia.samk.fi

SAMKissa oli eilen henkilöstöpäivä, jossa palkittiin ansioituneita samkilaisia. Palkituiksi tulivat vuoden menestystarina, aloite, hanketoimija, julkaisija, viestijä, opettaja ja samkilainen. #katsetulevaisuuteen
https://www.samk.fi/uutiset/henkilostopaivassa-palkittiin-ansioituneita-samkilaisia/