Sari Moilalan teoksia esillä Porin kampuksen Taidekäytävällä syyskuuhun asti

Muisti on edelleen paras muistiinpanoväline, ainakin minulle sopivin, toteaa kuvataitelijaksi tänä keväänä valmistunut Sari Moilala.

Kuva Sari Moilalan työstä

”Everything not saved will be lost”
– Nintendo

Muisti on edelleen paras muistiinpanoväline, ainakin minulle sopivin, toteaa SAMK Kankaanpään Taidekoulusta kuvataitelijaksi tänä keväänä valmistunut Sari Moilala. Moilalan muistihavaintoja maalauksien muodossa on nähtävillä 3.9.2021 saakka SAMKin Porin kampuksen Taidekäytävällä.

Tuoreen kuvataiteilijan viimeiset neljä vuotta ovat kiitäneet Kankaanpäässä, viimeisimmät hetket omalla työhuoneella maalaten mieleen tallennettuja paikkoja ja tunnelmia.

Uudenlainen ja vapauttava maalaustyyli kulminoitui tänä keväänä lopputyönäyttelyssä Mältinrannan Taidekeskuksessa Tampereella. Moilalalta esillä oli neljän maalauksen kokonaisuus Momentum, suurikokoinen sarja kertoo kokemuksellisista luontohetkistä.

Momentum valittiin esille myös Kuvataiteen valtakunta -kesänäyttelyyn Mänttään. Vaivattoman ja hengittävän ilmaisun vetovoimaisuudesta kertoo myös se, että Moilalan teokset ovat ehtineet myös piipahtaa New Yorkissa koronakevään aikana. Taiteilija itse pysytteli maadottuneena Satakunnassa.

Taidekäytävän kesänäyttelyn teokset ovat samaa ilmaisua ja muistin aikakautta.

– En pidä mukanani mitään ulkoisia tallentimia tai pyri tekemään luonnoksia. Menen metsään, rannalle, tulkitsen näkemääni, en ota edes kameraa esiin. Rakennan moniaistista, visuaalista mielikuvaa, lisään tunteen ja atmosfäärin, menen työhuoneelle.

– Mielenkiintoisinta maalatessa on huomata kuinka maisema muuttuu. Tekemiseen tulee erilainen läsnäolo kun ei keskity muistiinpanoihin tai tallenteisiin. Myös maisemaa, vain omilla avuillaan katsoessa ja kokiessa, on siinäkin tilanteessa enemmän läsnä. Ei eksy väärässä ajassa väärään paikkaan tai ennakoi ja ohjaile tulevaa taiteellista prosessia, kertoo Moilala.

Taiteilijan yksi suosikkipaikka Satakunnassa on Kallo, jossa meren läheisyys on mieleenpainuvaa ja läsnä.

Sari Moilalan teoksia esillä SAMKin Porin kampuksen Taidekäytävällä 3.9.2021 saakka (aukioloajat).
Taiteilijan mielimaisemaa koettavissa myös kesän 2021 Mäntässä, Kuvataiteen valtakunta -näyttelyssä.

Muita vuoden 2021 kuvataiteen lopputöitä on esillä SAMK Kankaanpään Tadekoululla, Juurella -näyttelyssä, Paasikivenkatu 24, 38700 Kankaanpää, 3.9.2021 saakka.

 

Lisäinfoa:
www.sarimoilala.com

www.kuvataiteenvaltakunta.fi

Jaa tämä sivu

Etualalla robotti, taustalla tutkijoita.

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy syksyllä Porissa yhteistyössä SAMKin kanssa

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy Porissa syksyllä 2024. SAMKin kanssa yhteistyössä toteutettavaan maisterikoulutukseen voi hakea 2.– 15.5.2024. Sopimus energia-alan robotiikkasovelluksiin liittyvän professuurin perustamiseksi ja maisteriohjelman käynnistämiseksi allekirjoitettiin vuonna 2022.

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.