Samuli opiskelee logistiikkainsinööriksi – Opintojen monipuolisuus paljastui sattumalta

Lukiossa Samuli Laineella ei ollut vielä aavistusta, mitä hän haluaisi myöhemmin opiskella. Insinöörin opinnot olivat yleisellä tasolla silti vähän mielessä.

14.4.2022 | Teksti: Joonatan Tuovinen, SAMKin opiskelija | Kuva: Samuli Ahtiainen ja Joonatan Tuovinen

Rauman kampus ulkokuva

Logistiikkaa voi opiskella Rauman kampuksella.

– Tiesin etukäteen alan monipuolisuuden, siksi valitsin tämän yhdeksi vaihtoehdoksi. Tulevissa työtehtävissä on valinnan varaa.

Nyt meneillään on kolmas vuosi ja opiskelut ovat hyvässä vauhdissa, vaikka Samuli kävi myös välissä suorittamassa varusmiespalveluksen alta pois.

– Olen huomannut, että ala kiinnostaa ja tekeminen on ollut oikein mielekästä, varsinkin todellisuutta vastaavissa projekteissa. Myös mahdollisuus vaikuttaa omaan opiskelutahtiin on ollut huippujuttu.

SAMKissa on päässyt kokeilemaan asioita käytännössä

Samuli kokee, että koulutus on hyvin käytännönläheistä ja tehtävissä pääsee tutkimaan aihetta realistisista näkökulmista.

–  On päästy tekemään projekteja myös kansainvälisesti yhteistyökorkeakoulujen kanssa aidoissa tilanteissa. Se on ollut siistiä ja opettavaista. Suunnittelimme esimerkiksi keksitylle tuotteelle toimitusketjun Kiinasta Eurooppaan.

– Kansainvälisten toimitusketjujen projektien toteutukset tehtiin hyvin avoimella toteutustavalla mutta myös selkeällä ohjeistuksella, mikä on paitsi helpottanut tekemistä, myös parantanut ongelmanratkaisukykyä.

Samuli on ollut harjoittelussa Kemiralla prosessihoitajana, sekä Kuehne Nagel -nimisessä firmassa hoitamassa ulkomaankauppaa ja siihen liittyviä logistiikkatehtäviä.

–  Joka harjoittelussa olen päässyt tekemään eri tehtäviä. Eteneminen ja vaihtelu uralla tuntuu olevan mahdollista tällä alalla, mikä kuulostaa hyvältä itselleni.

Toiveissa työllistyminen isoon logistiikkafirman

Tulevaisuudessa Laine aikoo tavoitella työllistymistä isossa logistiikkafirmassa ja pyrkii kehittämään sekä vaikuttamaan ympäristöönsä edeten urallaan.

– Liikennesuunnittelu on ollut mielenkiintoinen aihe, jossa näkisin itseni tulevaisuudessa.

Samulia opettaneista opettajista moni on kuulemma lähtenyt myös AMK-insinööriopinnoista liikkeelle.

– Myöhemmin aiheesta opettaminen ammattikorkeakoulussa voisi myös olla vaihe urallani, sillä opettaminenkin on ollut insinöörin opiskelujen lisäksi mielenkiinnon kohteena.

Lopuksi Samuli toteaa, että tämä on hänelle mielekäs ala ja vaihtoehdot ovat rajattomat, mikä tuo vapauttavan fiiliksen tulevaisuudesta. Urapolku ei ole rajattu ja valmiiksi sinetöity.

Samuli Lainen Porin kampuksen kaariovilla

Samuli Laine

Ikä: 22 vuotta

Kotikaupunki: Pori

Opinnot: Logistiikkainsinöörin opinnot Raumalla

Harrastukset: Jalkapallon pelaaminen ja valmentaminen

Lempiruoka: Hampurilaiset tai riisi ja kanakastike

 

Samuli Laine opiskelee logistiikkainsinööriksi Rauman kampuksella. Hän kokee, että opinnot onnistuvat myös eri kaupungissa asuen mainiosti.

14.4.2022 | Teksti: Joonatan Tuovinen, SAMKin opiskelija | Kuva: Samuli Ahtiainen ja Joonatan Tuovinen

Lisää aiheesta

Heikki Koivisto ja Riitta Tempakka seisovat merenkulun sinulaattorissa, jossa näkyy Rauman satama.
| Merenkulku

Merenkulun koulutus purjehtii 140-vuotissatamaan – Keskiössä älykäs merenkulku ja logistiikka

Rauman merenkulun koulutus täyttää 140 vuotta. Koulutus on kehittynyt monin tavoin vuosien saatossa. Älykäs merenkulku ja logistiikka on määritelty SAMKin uuteen strategiaan nousevaksi alaksi.
Hanna poseeraa SAMKin kyltin vieressä.
| Uratarina

Hanna Starck vaihtoi alaa ja alkoi opiskella logistiikkaa

Neljättä ja viimeistä vuottaan opiskeleva raumalainen Hanna Starck löysi logistiikan opiskelut 46-vuotiaana.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Read about the export activities of Central Baltic companies in Southern Africa and the Middle East. https://samkarit.samk.fi/2022/09/23/export-activities-of-central-baltic-area-companies-in-southern-africa-and-middle-east/

Reilu kahvitauko on talon tapa! #SAMK henkilökunnan kahviautomaateissa käytetään Reilun kaupan kahvia. Näin tuemme reilun työelämän toteutumista kahvin ja teen viljelijöille. Lisäksi reilu kauppa edistää ympäristöystävällisiä tuotantotapoja. #reilukahvitauko @reilukauppa”

SAMKissa juhlitaan tänä vuonna korkeakoulun 30-vuotista taivalta. Juhlavuoden kunniaksi SAMKin Porin kampuksen Galleria Taidekäytävällä avautuu juhlanäyttely: Päivi Jokinen – maalauksia. https://www.samk.fi/uutiset/galleria-taidekaytavalla-avautuu-juhlanayttely-paivi-jokinen-maalauksia/

Korkeakoulutuksen digivisio on muutakin kuin digiä. Korkeakoulujen pitää yhdessä varmistaa, että digivisio ei ole digiharhaa. @SatakunnanAMK @Arene_ry #digivisio2030 https://www.arene.fi/ajankohtaista/korkeakoulutuksen-digivisio-on-muutakin-kuin-digia/

Energiamuutos vaatii muutoksia kaikkien kulutustottumuksissa. Muutoksen voi aloittaa laskemalla oman energiankulutuksen kustannuksia KOHISTEN-laskureilla. @SatakunnanKansa @kohisten
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009082427.html