SAMKista valmistuneilta kuvataiteilijoilta yhteisnäyttely

Kuvataiteilijoiden Viljami Nissi, Emma Thomas ja Anna-Karoliina Vainio yhteisnäyttely Where the Hell is Heaven??? on tutustuttavissa 15.2.2022 asti Taidekeskus Mältinrannan galleriassa.

11.2.2022 | Teksti: Näyttelytiedote | Kuva: Miina Puolitaival

Kuva näyttelystä Where the hell is heaven???

Viljami Nissi, Emma Thomas ja Anna-Karoliina Vainio esittävät Where the Hell is Heaven??? -näyttelyssä viimeaikaista tuotantoaan.

SAMKista valmistunut kuvataiteilija Viljami Nissi kertoo, että suunnitteluvaiheessa näyttelyä vei eteenpäin kova eskapismin tarve: oli kevät 2021, jälleen uusi aalto koronaa, eikä erityisen hyviä ennusteita kulttuurin saralla.

– Ajatus näyttelystä vuoden päässä avajaisineen tuntui ihanalta ja kaukaiselta kuin loma tropiikissa. Näyttelyn tunnelma kuitenkin muuttui epätoivoiseksi, kun vuosi läheni loppuaan toisin kuin pandemia. Näyttelyä katsoessa voi kuitenkin todeta, että epätoivo on joskus yhtä kaunista kuin toivo, Nissi pohtii.

Kaikki näyttelyn kuvataiteilijat valmistuivat keväällä 2019. Sitä seuraavat vuodet eivät ole olleet alalla mitenkään helpoimmat.

– Meillä kullakin on käynyt hyvä tuuri ja erilaisia projekteja ja näyttelyitä on ollut kivasti. Lähitulevaisuus tuntuu jo paremmalta ja uskon että koronan runtelemalla maalla on suuri tarve kulttuurille, Nissi kertoo.

Dualistinen tasapaino hyvän ja pahan välillä

Emma Thomasin taide toimii manifestointina muinaisen voiman ja mystiikan saamiseksi nykypäivään. Thomas työskentelee pääosin guassia ja lyijykynää yhdistävien teosten parissa, yhdistäen omia symboleja heidän symboliikkaan, jotka ovat aikaisemmin maalanneet samoja aiheita.

Viljami Nissiä ovat inspiroineet jo pidempään muinaiset mytologiat, maailmanuskonnot ja fetissit sekä niiden yhtäläisyydet, joiden pohjalta luon vaihtoehtoisia luomiskertomuksia toiseudelle. Hänen teoksissaan pureudutaan päähenkilöiden mielenmaisemiin ja elämää suurempiin kysymyksiin. Seksuaalisuuden, fantasian, ja henkisyyden eri teemat sekoittuvat ja kietoutuvat yhteen uskomusten kanssa. Mytologioiden ja fetissien pohjalta luodaan vaihtoehtoisia todellisuuksia, joita kuvitetaan roolien ja tarinoiden avulla monimediaisissa installaatioissa.

Anna-Karoliina Vainio työskentelee pehmeitä materiaaleja ja perinteisiä käsityömenetelmiä hyödyntäen erityisesti ryijyjen ja seinävaatteiden parissa. Vainion teoksissa esiintyy kuvauksia surusta ja pelosta puolison sairastuttua, mutta myös paranemisen tuomasta toivosta. Hahmot etsivät turvan tunnetta haavemaailmoista pysähtyneen arjen keskellä, mutta eivät tiedä ovatko päiväunien hahmot turva vai vihollinen.

Koko näyttelyssä on dualistinen tasapaino hyvän ja pahan välillä, eikä välillä tiedä, mikä on hyvää ja mikä pahaa. Siellä missä on enkeli on myös demoni.

Näyttelyn paikka:
Taidekeskus Mältinranta
Kuninkaankatu 2
33210 Tampere

p. 010 4202040, info@tampereen-taiteilijaseura.fi

11.2.2022 | Teksti: Näyttelytiedote | Kuva: Miina Puolitaival

Lisää aiheesta

Opiskelija Sari Moilala taulujensa ääressä/Student Sari Moilala in front of her paintings
| Kuvataide

Kuvataiteilijat 2021 – Kasvu -näyttely kokoaa yhteen keväällä valmistuvien opiskelijoiden lopputyöt

Kuvataiteilijat 2021 – Kasvu on tänä keväänä valmistuvien kuvataiteilijoiden näyttely, joka kokoaa yhteen 22 opiskelijan lopputyöt. Näyttely jakautuu kolmeen galleriaan Tampereella huhti-toukokuussa.
Heli Ryhänen istuu maassa seinän vieressä, hänen vieressään on istuvassa asennossa ihmisfiguuri.
| SAMK Työnantajana

Samkilainen kasvo: Heli Ryhänen – Monipuolinen kuvanveistäjä ja kuvataiteen opettaja

Kuvanveistäjä Heli Ryhänen on tuore Pirkanmaan taidepalkinnon saaja. Hän toimii SAMKissa kuvataiteen lehtorina ja on monipuolinen taiteilija.

Uusimmat uutiset

Eveliina Salonen istuu pyörätuolissa Porin kampuksen aulassa.
| Opinnot ja opetus

Esteetön kampus ja liiketalouden opinnot ohjasivat Eveliinan Poriin

Eveliina Salonen opiskelee liiketalouden tutkinto-ohjelmassa luovan markkinoinnin suuntautumisessa toista vuotta. Tutkinto antaa hyvät valmiudet työelämään ja uraa voi lähteä kehittämään moneen eri suuntaan.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Tule opiskelemaan yrittäjyyttä joustavasti työn ohessa ja valmistu tradenomiksi! Haku tutkinto-ohjelmaan on käynnissä ja jatkuu 30.3. asti. Koulutuksen sisältöihin voit tutustua videolta opettajien johdatuksella. #samk #yrittäjyys #yrittäjäopinnot #katsetulevaisuuteen #tradenomi ... See MoreSee Less
View on Facebook

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html