SAMKista valmistuneilta kuvataiteilijoilta yhteisnäyttely

Kuvataiteilijoiden Viljami Nissi, Emma Thomas ja Anna-Karoliina Vainio yhteisnäyttely Where the Hell is Heaven??? on 15.2.2022 asti tutustuttavissa Taidekeskus Mältinrannan galleriassa.

Kuva näyttelystä Where the hell is heaven???

Viljami Nissi, Emma Thomas ja Anna-Karoliina Vainio esittävät Where the Hell is Heaven??? -näyttelyssä viimeaikaista tuotantoaan.

SAMKista valmistunut kuvataiteilija Viljami Nissi kertoo, että suunnitteluvaiheessa näyttelyä vei eteenpäin kova eskapismin tarve: oli kevät 2021, jälleen uusi aalto koronaa, eikä erityisen hyviä ennusteita kulttuurin saralla.

– Ajatus näyttelystä vuoden päässä avajaisineen tuntui ihanalta ja kaukaiselta kuin loma tropiikissa. Näyttelyn tunnelma kuitenkin muuttui epätoivoiseksi, kun vuosi läheni loppuaan toisin kuin pandemia. Näyttelyä katsoessa voi kuitenkin todeta, että epätoivo on joskus yhtä kaunista kuin toivo, Nissi pohtii.

Kaikki näyttelyn kuvataiteilijat valmistuivat keväällä 2019. Sitä seuraavat vuodet eivät ole olleet alalla mitenkään helpoimmat.

– Meillä kullakin on käynyt hyvä tuuri ja erilaisia projekteja ja näyttelyitä on ollut kivasti. Lähitulevaisuus tuntuu jo paremmalta ja uskon että koronan runtelemalla maalla on suuri tarve kulttuurille, Nissi kertoo.

Dualistinen tasapaino hyvän ja pahan välillä

Emma Thomasin taide toimii manifestointina muinaisen voiman ja mystiikan saamiseksi nykypäivään. Thomas työskentelee pääosin guassia ja lyijykynää yhdistävien teosten parissa, yhdistäen omia symboleja heidän symboliikkaan, jotka ovat aikaisemmin maalanneet samoja aiheita.

Viljami Nissiä ovat inspiroineet jo pidempään muinaiset mytologiat, maailmanuskonnot ja fetissit sekä niiden yhtäläisyydet, joiden pohjalta luon vaihtoehtoisia luomiskertomuksia toiseudelle. Hänen teoksissaan pureudutaan päähenkilöiden mielenmaisemiin ja elämää suurempiin kysymyksiin. Seksuaalisuuden, fantasian, ja henkisyyden eri teemat sekoittuvat ja kietoutuvat yhteen uskomusten kanssa. Mytologioiden ja fetissien pohjalta luodaan vaihtoehtoisia todellisuuksia, joita kuvitetaan roolien ja tarinoiden avulla monimediaisissa installaatioissa.

Anna-Karoliina Vainio työskentelee pehmeitä materiaaleja ja perinteisiä käsityömenetelmiä hyödyntäen erityisesti ryijyjen ja seinävaatteiden parissa. Vainion teoksissa esiintyy kuvauksia surusta ja pelosta puolison sairastuttua, mutta myös paranemisen tuomasta toivosta. Hahmot etsivät turvan tunnetta haavemaailmoista pysähtyneen arjen keskellä, mutta eivät tiedä ovatko päiväunien hahmot turva vai vihollinen.

Koko näyttelyssä on dualistinen tasapaino hyvän ja pahan välillä, eikä välillä tiedä, mikä on hyvää ja mikä pahaa. Siellä missä on enkeli on myös demoni.

Näyttelyn paikka:
Taidekeskus Mältinranta
Kuninkaankatu 2
33210 Tampere

p. 010 4202040, info@tampereen-taiteilijaseura.fi

Lue lisää näyttelystä

Jaa tämä sivu

Etualalla robotti, taustalla tutkijoita.

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy syksyllä Porissa yhteistyössä SAMKin kanssa

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy Porissa syksyllä 2024. SAMKin kanssa yhteistyössä toteutettavaan maisterikoulutukseen voi hakea 2.– 15.5.2024. Sopimus energia-alan robotiikkasovelluksiin liittyvän professuurin perustamiseksi ja maisteriohjelman käynnistämiseksi allekirjoitettiin vuonna 2022.

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.