SAMKin kuvataiteen opiskelijat mukana yhteisötaideteoksessa Rauman taidemuseolla

SAMKin kuvataiteen opiskelijat osallistuivat Metamorfooseja-hankkeeseen, joka on osa Rauma Triennalea 2022: Imagine! Mitä jos!. Yhteisötaideteoksen ohjauksesta vastaa taiteilija Teemu Mäki, joka on myös Rauma Triennalen kuraattori.

Kiia Karjalainen ja Viivi Osmonen työskentelevät lattialla Koivulippu-työn parissa.

Tämän vuoden Rauma Triennalen teema haastaa katsojat pohtimaan ajatusta siitä, mitä jos kaikki olisikin toisin. Näyttelyn ovat kuratoineet Rauman taidemuseon intendentti Heta Kaisto sekä taiteilija Teemu Mäki. Näyttelyssä nähdään 21 teoskokonaisuutta taiteilijoilta tai työryhmiltä.

Yksi näistä on yhteisötaiteellinen Metamorfooseja-teos. Monitaiteellinen ja moniosainen teos pitää sisällään julisteita, veistoksia, tekstiilitaidetta, piirustuksia sekä lyhytelokuvia. Teemu Mäen johdolla toteutettiin Kankaanpään Taidekoulun kampuksella Muovimeri-veistos. Pisaranmuotoinen Muovimeri koostuu muoviesineistä ja sitä oli tekemässä kevään aikana kuvataiteilijat Mikko Ängesleva ja Milla Tervakangas sekä taideopiskelijat Kiia Karjalainen, Viivi Osmonen ja Ville-Pekka Vihma.

Kiia Karjalainen ja Viivi Osmonen toteuttivat Metamorfooseja-teoskokonaisuuteen lisäksi kierrätysmateriaaleista tehdyn Ihmisukuli-veistoksen sekä Koivulipun. Veistoksessa yhdistyvät niin ihmishahmo kuin pöllö. Tekstiilitaideteos Koivulippu toimii vastalippuna Lapuan lipulle. Ideat teoksiin ovat lähtöisin Teemu Mäen koostamasta Metamorfooseja-hankkeen materiaaleista, mutta toteutukseen tekijät saivat vapaat kädet.

Teokset tehtiin osana kuvataiteen tutkinto-ohjelman työharjoittelua. Projektissa yhdistyivät niin toimeksianto kuin taiteellinen tekeminen.

Näyttely on esillä Rauman taidemuseossa 11.6 – 25.9.2022 ja Eurassa 11.6. – 7.8.2022.

Lue lisää kuvataiteen opiskelijoista Lue lisää näyttelystä

Jaa tämä sivu

Etualalla robotti, taustalla tutkijoita.

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy syksyllä Porissa yhteistyössä SAMKin kanssa

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy Porissa syksyllä 2024. SAMKin kanssa yhteistyössä toteutettavaan maisterikoulutukseen voi hakea 2.– 15.5.2024. Sopimus energia-alan robotiikkasovelluksiin liittyvän professuurin perustamiseksi ja maisteriohjelman käynnistämiseksi allekirjoitettiin vuonna 2022.

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.