SAMKin kuvataiteen opiskelijat mukana yhteisötaideteoksessa Rauman taidemuseolla

SAMKin kuvataiteen opiskelijat osallistuivat Metamorfooseja hankkeeseen, joka on osa Rauma Triennalea 2022: Imagine! Mitä jos!. Yhteisötaideteoksen ohjauksesta vastaa taiteilija Teemu Mäki, joka on myös Rauma Triennalen kuraattori.

23.6.2022 | Teksti: Kiia Karjalainen ja Viivi Osmonen, SAMKin opiskelijat | Kuva: Kiia Karjalainen ja Viivi Osmonen

Kiia Karjalainen ja Viivi Osmonen työskentelevät lattialla Koivulippu-työn parissa.

Tämän vuoden Rauma Triennalen teema haastaa katsojat pohtimaan ajatusta siitä, mitä jos kaikki olisikin toisin. Näyttelyn ovat kuratoineet Rauman taidemuseon intendentti Heta Kaisto sekä taiteilija Teemu Mäki. Näyttelyssä nähdään 21 teoskokonaisuutta taiteilijoilta tai työryhmiltä.

Yksi näistä on yhteisötaiteellinen Metamorfooseja-teos. Monitaiteellinen ja moniosainen teos pitää sisällään julisteita, veistoksia, tekstiilitaidetta, piirustuksia sekä lyhytelokuvia. Teemu Mäen johdolla toteutettiin Kankaanpään Taidekoulun kampuksella Muovimeri-veistos. Pisaranmuotoinen Muovimeri koostuu muoviesineistä ja sitä oli tekemässä kevään aikana kuvataiteilijat Mikko Ängesleva ja Milla Tervakangas sekä taideopiskelijat Kiia Karjalainen, Viivi Osmonen ja Ville-Pekka Vihma.

Kiia Karjalainen ja Viivi Osmonen toteuttivat Metamorfooseja-teoskokonaisuuteen lisäksi kierrätysmateriaaleista tehdyn Ihmisukuli-veistoksen sekä Koivulipun. Veistoksessa yhdistyvät niin ihmishahmo kuin pöllö. Tekstiilitaideteos Koivulippu toimii vastalippuna Lapuan lipulle. Ideat teoksiin ovat lähtöisin Teemu Mäen koostamasta Metamorfooseja-hankkeen materiaaleista, mutta toteutukseen tekijät saivat vapaat kädet.

Teokset tehtiin osana kuvataiteen tutkinto-ohjelman työharjoittelua. Projektissa yhdistyivät niin toimeksianto kuin taiteellinen tekeminen.

Näyttely on esillä Rauman taidemuseossa 11.6 – 25.9.2022 ja Eurassa 11.6. – 7.8.2022.

23.6.2022 | Teksti: Kiia Karjalainen ja Viivi Osmonen, SAMKin opiskelijat | Kuva: Kiia Karjalainen ja Viivi Osmonen

Lisää aiheesta

Yksityiskohta yli vaaran vuosien -julkaisun kannesta
| Kuvataide

Työn opinnollistaminen osaksi kuvataiteen opetusta

Yli vaaran vuosien -projektin julkaisu esittelee näkökulmia kuvataiteen koulutuksen kehittämiseksi. Neljän ammattikorkeakoulun yhteistyönä toteutettu projekti kehitti erityisesti työn opinnollistamisen ja harjoitteluympäristöjen käytänteitä.
Kuva näyttelystä Where the hell is heaven???
| Kuvataide

SAMKista valmistuneilta kuvataiteilijoilta yhteisnäyttely

Kuvataiteilijoiden Viljami Nissi, Emma Thomas ja Anna-Karoliina Vainio yhteisnäyttely Where the Hell is Heaven??? on 15.2.2022 asti tutustuttavissa Taidekeskus Mältinrannan galleriassa.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Read about the export activities of Central Baltic companies in Southern Africa and the Middle East. https://samkarit.samk.fi/2022/09/23/export-activities-of-central-baltic-area-companies-in-southern-africa-and-middle-east/

Reilu kahvitauko on talon tapa! #SAMK henkilökunnan kahviautomaateissa käytetään Reilun kaupan kahvia. Näin tuemme reilun työelämän toteutumista kahvin ja teen viljelijöille. Lisäksi reilu kauppa edistää ympäristöystävällisiä tuotantotapoja. #reilukahvitauko @reilukauppa”

SAMKissa juhlitaan tänä vuonna korkeakoulun 30-vuotista taivalta. Juhlavuoden kunniaksi SAMKin Porin kampuksen Galleria Taidekäytävällä avautuu juhlanäyttely: Päivi Jokinen – maalauksia. https://www.samk.fi/uutiset/galleria-taidekaytavalla-avautuu-juhlanayttely-paivi-jokinen-maalauksia/

Korkeakoulutuksen digivisio on muutakin kuin digiä. Korkeakoulujen pitää yhdessä varmistaa, että digivisio ei ole digiharhaa. @SatakunnanAMK @Arene_ry #digivisio2030 https://www.arene.fi/ajankohtaista/korkeakoulutuksen-digivisio-on-muutakin-kuin-digia/

Energiamuutos vaatii muutoksia kaikkien kulutustottumuksissa. Muutoksen voi aloittaa laskemalla oman energiankulutuksen kustannuksia KOHISTEN-laskureilla. @SatakunnanKansa @kohisten
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009082427.html