SAMKin kuvataiteen opiskelijat mukana yhteisötaideteoksessa Rauman taidemuseolla

SAMKin kuvataiteen opiskelijat osallistuivat Metamorfooseja-hankkeeseen, joka on osa Rauma Triennalea 2022: Imagine! Mitä jos!. Yhteisötaideteoksen ohjauksesta vastaa taiteilija Teemu Mäki, joka on myös Rauma Triennalen kuraattori.

Kiia Karjalainen ja Viivi Osmonen työskentelevät lattialla Koivulippu-työn parissa.

Tämän vuoden Rauma Triennalen teema haastaa katsojat pohtimaan ajatusta siitä, mitä jos kaikki olisikin toisin. Näyttelyn ovat kuratoineet Rauman taidemuseon intendentti Heta Kaisto sekä taiteilija Teemu Mäki. Näyttelyssä nähdään 21 teoskokonaisuutta taiteilijoilta tai työryhmiltä.

Yksi näistä on yhteisötaiteellinen Metamorfooseja-teos. Monitaiteellinen ja moniosainen teos pitää sisällään julisteita, veistoksia, tekstiilitaidetta, piirustuksia sekä lyhytelokuvia. Teemu Mäen johdolla toteutettiin Kankaanpään Taidekoulun kampuksella Muovimeri-veistos. Pisaranmuotoinen Muovimeri koostuu muoviesineistä ja sitä oli tekemässä kevään aikana kuvataiteilijat Mikko Ängesleva ja Milla Tervakangas sekä taideopiskelijat Kiia Karjalainen, Viivi Osmonen ja Ville-Pekka Vihma.

Kiia Karjalainen ja Viivi Osmonen toteuttivat Metamorfooseja-teoskokonaisuuteen lisäksi kierrätysmateriaaleista tehdyn Ihmisukuli-veistoksen sekä Koivulipun. Veistoksessa yhdistyvät niin ihmishahmo kuin pöllö. Tekstiilitaideteos Koivulippu toimii vastalippuna Lapuan lipulle. Ideat teoksiin ovat lähtöisin Teemu Mäen koostamasta Metamorfooseja-hankkeen materiaaleista, mutta toteutukseen tekijät saivat vapaat kädet.

Teokset tehtiin osana kuvataiteen tutkinto-ohjelman työharjoittelua. Projektissa yhdistyivät niin toimeksianto kuin taiteellinen tekeminen.

Näyttely on esillä Rauman taidemuseossa 11.6 – 25.9.2022 ja Eurassa 11.6. – 7.8.2022.

Lue lisää kuvataiteen opiskelijoista Lue lisää näyttelystä

Jaa tämä sivu

Jari Multisilta (vas.), Marjo Kaartinen ja Lauri Inna allekirjoittivat aiesopimuksen.

Porin kaupunki, Turun yliopisto ja SAMK käynnistävät avaruusteknologiayhteistyön

Porin kaupunki, Turun yliopisto ja SAMK allekirjoittivat perjantaina aiesopimuksen, jonka tavoitteena on kehittää Satakunnassa avaruusteknologiaa hyödyntävää koulutusta, tutkimusta ja innovaatiotoimintaa. Yhteistyön nimeksi tulee PoriSat.

Pia Lamminen (vas.) ja Anu-Mari Elohaka pitävät polkuopintoja hyvänä väylänä hakeutua tutkinto-opiskelijaksi.

Polkuopinnot – vaihtoehtoinen reitti tutkinto-opiskelijaksi

Polkuopinnot ovat avoimen ammattikorkeakoulun opintoja, joiden ideana on päästä tutkinto-opiskelijaksi tietyn opintokokonaisuuden suorittamisen jälkeen.

Sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa olivat mukana OP Länsi-Suomen pankinjohtaja Jani Raukko (vas.), SAMKin osaamisaluejohtaja Jari Iisakkala, SAMKin kumppanuuspäällikkö Tanja Vaitiniemi, OP Länsi-Suomen henkilöstöjohtaja Anna Tomula ja OP Länsi-Suomen toimitusjohtaja Matti Kiuru.

SAMK ja OP Länsi-Suomi vahvistavat yhteistyötään – tavoitteena opiskelijoiden taloustaitojen tukeminen ja työllistyminen

SAMK ja OP Länsi-Suomi ovat solmineet kumppanuussopimuksen. Sopimus syventää jo vuosia jatkunutta yhteistyötä, jonka tavoitteena on tukea opiskelijoiden taloustaitoja, työllistymismahdollisuuksia sekä finanssialan opetuksen kehittämistä.