SAMKin kansainvälisiin koulutuksiin ennätysmäärä hakijoita

Haku SAMKin kansainvälisiin tutkintoon johtaviin koulutuksiin päättyi eilen. SAMKiin oli ennätysmäärä hakijoita.

Tekniikan opiskelijoita englannintunnilla Quizlet-sanapelin kimpussa.
Tekniikan englannintunnilla pelataan Quizlet-sanapeliä. Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijoita. Kuva: Tomi Glad

SAMKin opetus toteutetaan vielä pääsääntöisesti etänä. Arkistokuvassa tekniikan opiskelijat pelaavat englannintunnilla Quizlet-sanapeliä.

SAMKissa oli hakukohteena yhdeksän ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta ja yksi ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtava koulutus. SAMKin kansainvälisiin koulutuksiin haki kevään erillishaussa 2520 hakijaa, joilta saatiin eri tutkinto-ohjelmiin yhteensä 4519 hakemusta. Keväällä 2021 hakijoita oli kahdessa erillishaussa yhteensä 1369 ja hakemuksia 1943. Hakemusten määrä nousi siis 133 %. Eniten hakemuksia jätettiin International Business -tutkinto-ohjelmaan, johon haki hieman yli tuhat hakijaa. Toiseksi eniten hakemuksia jätettiin International Tourism Management- ja Nursing-tutkinto-ohjelmiin, joihin molempiin jätti hakemukseen yli 800 hakijaa.

– Kansainvälisten koulutusten hakijamäärän kasvua pystyi tammikuussa olleen korkeakoulujen kevään ensimmäisen yhteishaun lukujen perusteella odottamaan. Silti tällainen kertahyppäys SAMKin tutkinto-ohjelmien suosiossa on huikea. Lähes kaikissa tutkinto-ohjelmissa hakijamäärä on viime kevääseen verrattuna vähintään kaksinkertaistunut, ja International Business- ja International Tourism Management -ohjelmiin haki kolme kertaa enemmän hakijoita kuin vuosi sitten, opiskelijapalveluiden päällikkö Janne Santala iloitsee.

Hakijoita 80 eri maasta

Päättyneessä haussa olivat aiemmin mainittujen koulutusten lisäksi päivätoteutuksista Physiotherapy-, Sea Captain-, Artificial Intelligence- ja Mechatronics -tutkinto-ohjelmat. Haku toteutettiin myös Industrial Management- ja Logistics -insinöörikoulutuksiin, jotka voi suorittaa lähes kokonaan verkossa. Haussa oli lisäksi mukana merenkulkualan ylempään AMK-tutkintoon johtava Master of Maritime Management -tutkinto-ohjelma.

SAMKiin oli hakijoita noin 80 eri maasta. Hakijoista 92 % oli ulkomailta, joista suurin osa tuli EU:n ulkopuolelta lukuvuosimaksuvelvollisilta hakijoilta. Suomesta hakemuksia jätti hieman alle 200 hakijaa.

Nyt haussa olleet koulutukset alkavat ensi syksynä. Kevään yhteishaku suomenkielisiin koulutuksiin on 16.3.-30.3.2022.

Lisätietoja:

Opiskelijapalveluiden päällikkö Janne Santala, p. 044 710 3012, janne.santala@samk.fi

Lisätietoja kevään tulevasta hausta

Jaa tämä sivu

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.

Tiia Kenola seisoo SAMKin Porin kampuksen yhdyskäytävällä.

Yhdes-malli ja monimuotoiset harjoittelut: Tiia Kenolan matka sosionomiksi

Tiia Kenola on kokenut SAMKin sosionomiopinnot monipuolisina ja hyvät eväät tulevaisuuden työelämään antavina.

Ville-Pekka Vihma näyttelyssä Oulussa, Real Deal Yläkerta -galleriassa.

Ville-Pekka Vihma valmistuu kuvataiteilijaksi

Oulusta kotoisin oleva Ville-Pekka Vihma kirjoittaa parhaillaan opinnäytetyötään Kangasniemellä töidensä ohella. Hän opiskelee viimeistä vuottaan kuvataitelijaksi SAMKin Taidekoulun kampuksella Kankaanpäässä.