SAMKin kansainvälisiin koulutuksiin ennätysmäärä hakijoita

Haku SAMKin kansainvälisiin tutkintoon johtaviin koulutuksiin päättyi eilen. SAMKiin oli ennätysmäärä hakijoita.

17.2.2022 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Tomi Glad (arkistokuva)

Tekniikan opiskelijoita englannintunnilla Quizlet-sanapelin kimpussa.

SAMKin opetus toteutetaan vielä pääsääntöisesti etänä. Arkistokuvassa tekniikan opiskelijat pelaavat englannintunnilla Quizlet-sanapeliä.

SAMKissa oli hakukohteena yhdeksän ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta ja yksi ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtava koulutus. SAMKin kansainvälisiin koulutuksiin haki kevään erillishaussa 2520 hakijaa, joilta saatiin eri tutkinto-ohjelmiin yhteensä 4519 hakemusta. Keväällä 2021 hakijoita oli kahdessa erillishaussa yhteensä 1369 ja hakemuksia 1943. Hakemusten määrä nousi siis 133 %. Eniten hakemuksia jätettiin International Business -tutkinto-ohjelmaan, johon haki hieman yli tuhat hakijaa. Toiseksi eniten hakemuksia jätettiin International Tourism Management- ja Nursing-tutkinto-ohjelmiin, joihin molempiin jätti hakemukseen yli 800 hakijaa.

– Kansainvälisten koulutusten hakijamäärän kasvua pystyi tammikuussa olleen korkeakoulujen kevään ensimmäisen yhteishaun lukujen perusteella odottamaan. Silti tällainen kertahyppäys SAMKin tutkinto-ohjelmien suosiossa on huikea. Lähes kaikissa tutkinto-ohjelmissa hakijamäärä on viime kevääseen verrattuna vähintään kaksinkertaistunut, ja International Business- ja International Tourism Management -ohjelmiin haki kolme kertaa enemmän hakijoita kuin vuosi sitten, opiskelijapalveluiden päällikkö Janne Santala iloitsee.

Hakijoita 80 eri maasta

Päättyneessä haussa olivat aiemmin mainittujen koulutusten lisäksi päivätoteutuksista Physiotherapy-, Sea Captain-, Artificial Intelligence- ja Mechatronics -tutkinto-ohjelmat. Haku toteutettiin myös Industrial Management- ja Logistics -insinöörikoulutuksiin, jotka voi suorittaa lähes kokonaan verkossa. Haussa oli lisäksi mukana merenkulkualan ylempään AMK-tutkintoon johtava Master of Maritime Management -tutkinto-ohjelma.

SAMKiin oli hakijoita noin 80 eri maasta. Hakijoista 92 % oli ulkomailta, joista suurin osa tuli EU:n ulkopuolelta lukuvuosimaksuvelvollisilta hakijoilta. Suomesta hakemuksia jätti hieman alle 200 hakijaa.

Nyt haussa olleet koulutukset alkavat ensi syksynä. Kevään yhteishaku suomenkielisiin koulutuksiin on 16.3.–30.3.2022.

Lisätietoja:

Opiskelijapalveluiden päällikkö Janne Santala, p. 044 710 3012, janne.santala@samk.fi

17.2.2022 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Tomi Glad (arkistokuva)

Lisää aiheesta

Opiskelijoita SAMK-kampus Porin kirjastossa.
| SAMK

SAMKin vetovoima kasvoi
– Yksittäiseen koulutukseen jopa yli 1000 hakijaa

Haku SAMKin tutkintoon johtaviin koulutuksiin päättyi eilen. SAMKiin oli hakijoita yli 8000, joista ensisijaisia oli lähes 2700. Yhteishaussa opiskelupaikkaa haki keskimäärin lähes kolme ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohti.
Timo Mattila opetuksen vararehtori SAMK.
| SAMK

SAMKista valmistuneet työllistyneet huippuhyvin

Ammattikorkeakouluissa tehdään uraseurantaa viisi vuotta aiemmin AMK- tai YAMK-tutkinnon suorittaneille. Kyselyllä selvitetään valmistuneiden työuria, työmarkkinatilannetta ja tyytyväisyyttä suorittamaansa tutkintoon.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMKin johtoryhmä tapasi eilen ministerit @HonkonenPetri ja @MikkoTSavola sekä kansanedustajat @Eeva_Kalli ja @MatiasMarttinen eduskunnassa.

Keskustelua käytiin koulutuspolitiikasta, tutkimuksesta sekä Satakunnan tulevaisuuden näkymistä.

#katsetulevaisuuteen #satakunta

2

SAMKin kuvataiteen opiskelijat Anna Kallio ja Annika Närhi vetivät lukiolaisille taidepajaa. Se sisälsi opetusta muun muassa väriopista ja paikkasidonnaisesta taiteesta. Tuotoksena syntyi kolme lukioaikaa symbolisesti kuvaavaa maalausta. 👍https://www.samk.fi/uutiset/lukiolaiset-ottivat-kankaanpaan-yhteislyseon-seinatilat-haltuun-samkin-kuvataiteen-opiskelijat-vetivat-taidepajaa/

Finally we had this wonderful project group (GAMMA project’s Learning, Teaching, Training Activities) as a guest in Pori. How can project participants from four countries grow into such a great collaboration? So happy and proud of this gang! @RoboAI2 @SatakunnanAMK https://twitter.com/i/web/status/1618184366320148480

Kankaanpään pääkirjaston sisääntuloaulan tiloja valjastetaan jatkossa galleriakäyttöön. Kipinä uuden gallerian perustamiseen syntyi, kun kuntakuvataiteilija Mira Piitulainen kohtasi kankaanpääläisiä ja keskusteli alueella asuvan väen kanssa. 🎨🖌️ https://www.epressi.com/tiedotteet/kulttuuri-ja-taide/taidekaupungin-galleriavalikoima-taydentyy-kirjaston-nayttelytilalla.html

Kaksi SAMKin alumnia on valittu Satakunnan Kansan vakituisiksi toimittajiksi. Mikko Elon ja Annika Kangasmaan tavoitteena on avartaa ihmisten maailmankuvaa ja tuoda värisävyjä mustavalkoiseen ajatteluun. 📰 @SatakunnanKansa #alumni #katsetulevaisuuteen
https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/art-2000009344648.html