SAMK ja Satakunnan Osuuskauppa tekivät kumppanuussopimuksen

Satakunnan Osuuskauppa ja SAMK ovat jo pitkään tehneet yhteistyötä, joten sopimuksellinen kumppanuus oli luonnollinen jatkumo hyvälle yhteistyölle. Kumppanuudella tavoitellaan yhteistyön syventämistä, laajentamista ja systematisointia; uusia yhteistyömuotoja ja uusia, rohkeitakin avauksia.

Yhteistyökumppanin edustaja Satakunnan Osuuskaupan käytävällä.

Harri Tuomi

– SAMKin liiketalouden opiskelijat ovat meille palvelualojen yrityksenä erityisen tärkeä ryhmä. Esimerkiksi tekoälyn tai robotiikan hyödyntäminen liiketoiminnoissa voisi olla yksi yhteistyön etenemissuunta, osuuskauppa saattaisi olla sopiva tutkimus- ja testausalusta tämän tyyppisille kehittämishankkeille. Myös osuustoiminnasta kertominen ammattikorkeakoulun opiskelijoille on meille tärkeä asia. Ja ylipäänsä yhteistyö Satakunnan alueen toimijoiden kesken on hieno juttu, avaa toimitusjohtaja Harri Tuomi ajatuksiaan.

– Kumppanuus monialaisen Satakunnan Osuuskaupan kanssa on täynnä uusia mahdollisuuksia: harjoittelupaikkoja, opinnäytetöitä, kehityshankkeita, asiantuntijavaihtoa sekä täsmä- ja tutkintokoulutusta. Edellisiä voidaan tarkastella sekä opetuksen, että tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan osalta. Osuustoiminnallisen sisällön tuominen soveltuviin opetussuunnitelmiin on hieno avaus Satakunnan Osuuskaupalta, toteaa Satakunnan ammattikorkeakoulun vararehtori Cimmo Nurmi.

Cimmo Nurmi

Satakunnan Osuuskauppa on 70 300 jäsenensä omistama osuuskunta, jonka toimialat ovat market- ja tavaratalokauppa, matkailu- ja ravitsemiskauppa, liikennemyymälä- ja polttonestekauppa sekä auto- ja autotarvikekauppa. Satakunnan Osuuskauppa on kehittyvä palvelualojen yritys ja myös suurin yksityinen työllistäjä Satakunnassa. Työntekijöitä osuuskaupalla on noin 1 200. Liikevaihto vuonna 2019 oli noin 379 miljoonaa euroa. Toiminta-ajatuksena on tuottaa kilpailukykyisesti etuja ja palveluita asiakasomistajille. Yritys käyttää kaiken toiminnastaan syntyvän tuloksen alueen asiakasomistajien hyväksi: vuonna 2019 asiakasomistajille maksettiin Bonuksia 12,3 miljoonaa euroa, toiminnan tuloksen ollessa ennen veroja 5,3 miljoonaa euroa.

Molemmat sopimuskumppanit ovat nimenneet yhteyshenkilön tuomaan kasvot kumppanuudelle ja helpottamaan yhteydenottoa. SAMKin yhteyshenkilönä toimii lehtori Jonna Koivisto (+358447103804, jonna.koivisto@samk.fi).

Lisätietoja: Vararehtori Cimmo Nurmi, 0447103371, cimmo.nurmi@samk.fi

Jaa tämä sivu

Etualalla robotti, taustalla tutkijoita.

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy syksyllä Porissa yhteistyössä SAMKin kanssa

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy Porissa syksyllä 2024. SAMKin kanssa yhteistyössä toteutettavaan maisterikoulutukseen voi hakea 2.– 15.5.2024. Sopimus energia-alan robotiikkasovelluksiin liittyvän professuurin perustamiseksi ja maisteriohjelman käynnistämiseksi allekirjoitettiin vuonna 2022.

Kuvassa ryhmä RoboAI:n tutkijoita poseeraa kameralle.

RoboAI juhlii 5-vuotista taivaltaan näyttävällä robottien ohimarssilla 26.4. klo 14

Keväällä 2019 toimintansa aloittanut SAMKin ja Tampereen yliopiston Porin yksikön yhteinen tutkimus- ja tuotekehityskeskus on vakiinnuttanut asemansa alueen teknologisena suunnannäyttäjänä.

Naishenkilö pipetoi näytettä laboratoriossa valkoinen takki päällään.

Tutkimuskeskus WANDER – Innovaatioita ja ratkaisuja paikallisiin sekä globaaleihin haasteisiin

Huhtikuussa julkaistu Tutkimuskeskus WANDERin kokoomajulkaisu tarjoaa katsauksen keskuksen laaja-alaiseen tutkimus- ja kehitystyöhön.