Skip to content

RoboAI-viikko siirtyy verkkoon

Syksyn kovin teknologiatapahtuma, RoboAI-viikko, on päätetty järjestää kokonaisuudessaan verkossa huonontuneen koronavirustilanteen takia.

2.9.2020 | Teksti: Petra O'Rourke | Kuva: Kuvapankki

Smiling caregiver visiting happy, sick child in the health center

Torstain 12.11. FinDrones2020-konferenssia on järjestämässä iso joukko drooni-asiantuntijoita useista eri organisaatioista. Vetovastuussa on Tampereen yliopiston Porin yksikkö yhteistyössä Robocoastin ja Satakunnan ammattikorkeakoulun RoboAI:n kanssa. Maanantain ja tiistain 9.-10.11. Hyvinvointiteknologiamessut järjestää Satakunta DigiHealth -hanke, jota toteuttavat Prizztech Oy, Sataedu, SAMK, Tampereen yliopisto ja WinNova sekä Tulevaisuuden sairaala innovaatioalustana -hanke, jonka toteutuksesta vastaa SAMK ja Satasairaala. Hankkeita rahoittaa Satakuntaliitto (EAKR) sekä alueen kunnat.

– Tilanteessa on hyvätkin puolensa. Vaikka messuosastoja ja tapahtumavieraiden verkostointia on hankala järjestää virtuaalisesti, tarkoittaa verkkoon siirtyminen, että yhä useammalla on mahdollisuus osallistua tapahtumaan joko työpaikalta, omalta kotitoimistolta tai -sohvalta, näkee RoboAI:n tutkimusjohtaja Petteri Pulkkinen.

Suurin osa viikon tapahtumista, seminaareista ja konferensseista järjestetään live-webinaareina, mutta osa myös ennakkoon taltioituina videoina. Tilanne antaa mahdollisuuden RoboAI:n teknologian ammattilaisille innovoida myös vaihtoehtoisia tapoja osallistua, esim. virtuaaliset työpajat ja kierrokset kampuksella.

RoboAI-viikon aikataulut ja sisällöt päivittyvät syys-lokakuun aikana, kun niissä otetaan huomioon verkkotapahtuman luomat mahdollisuudet ja rajoitteet. Ilmoittautuminen tapahtumaan avautuu syyskuussa ja ilmoittautuneille toimitetaan sähköpostiviestissä linkit webinaareihin ja muihin verkkotapahtumiin.

 

Tapahtuman keynote-esiintyjiinä toimivat mm.

  • puhuja, kirjailija ja koodari Linda Liukas
  • terveysteknologian hyödyntämisen visionääri ja Suomen johtava digitaalisten terveyspalveluiden asiantuntija Pekko Vehviläinen
  • valkohattuhakkeri ja suomalaisen tietoturva-alan asiantuntija Iiro Uusitalo
  • sarjayrittäjä, innovaatiojohtaja ja teknologia-alan edistäjä Taneli Tikka

 

Tutustu tapahtuman verkkosivuihin ja aikatauluun: www.roboai.fi/roboai-viikko

 

Lisätietoja:

Petteri Pulkkinen, RoboAI:n tutkimusjohtaja
p. 044 710 3296
petteri.pulkkinen@samk.fi

Petra O’Rourke, RoboAI:n viestintä ja markkinointi
p. 044 710 3918
petra.orourke@samk.fi

 

Lisää aiheesta

Krista Toivonen RoboAI:n laboratoriossa.
| Teknologia

Opettajat janoavat teknologiatietoa – HyteOpe terveys- ja hyvinvointiteknologiakoulutuksella varmistetaan ajantasainen opetus

Teknologia näkyy yhä vahvemmin perus- ja ammattiopetuksen opetussuunnitelmissa. Opettajia tuetaan tarjoamalla ammattitaitoa lisääviä SAMKin lisäkoulutuksia osana RoboAI:n STEM-toimintaa. Syksyllä 2019 alkaneessa opetushallituksen rahoittamassa HyteOpe-koulutuksessa sote- ja tekniikan alan ammatilliset opettajat saivat tärkeitä työkaluja terveys- ja hyvinvointiteknologian opettamiseen.
Juho Salli ja Anu Holm palvelinsalissa.
| Hyvinvointi ja terveys

Terveysdatasta uutta puhtia tutkimukseen ja tuotekehitykseen

Satakunnassa otetaan merkittäviä edistysaskeleita terveysteknologian tuotekehityksessä ja lääketieteellisessä tutkimuksessa. Satasairaalan ja SAMKin yhteistyön tavoitteena on valjastaa RoboAI:n automaation, robotiikan, tekoälyn ja hyvinvointiteknologian osaaminen teollisuuden lisäksi lääketieteen ja terveydenhuollon eduksi.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMKiin haki syksyn yhteishaussa 2607 hakijaa yhteensä kahdeksaan eri koulutusohjelmaan. Suosituin hakukohde huikealla 1459 hakijalla oli Liiketalouden koulutusohjelma Huittisissa, joka järjestetään 100% verkkototeutuksena. Kiitos kaikille hakijoille!

SAMK received a total of 2607 applications for eight different degree programs during the application period. Thank you!
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
Kuvanveistäjä, professori Ossi Sommaa muistaen. Somma työskenteli Kankaanpään taidekoulun opettajana vuosina 1974 – 1992, joista kaksi vuotta koulun virkaatekevänä rehtorina.
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
RoboAI-viikko tarjoaa teknologia-alan näytteilleasettajille mahdollisuuden esittäytyä tauko- ja iltaohjelmassa! Lue lisää ja ilmoittaudu heti. #roboai #samk #mysamk #roboaiviikko #event #teknologia

SAMKiin haki syksyn yhteishaussa yhteensä 2607 hakijaa kahdeksaan eri koulutusohjelmaan. Lämmin kiitos kaikille hakijoille! https://t.co/dak6AEh9zN SatakunnanAMK photo

Kuvanveistäjä, professori Ossi Sommaa muistaen. Somma työskenteli Kankaanpään taidekoulun opettajana vuosina 1974 – 1992, joista kaksi vuotta koulun virkaatekevänä rehtorina.
https://t.co/zsxreu0E08

SAMKin Porin-kampus valaistiin viime yönä tapahtuma-alan tekijöiden toimesta. Tempauksella haluttiin huomioida tapahtuma-alan ahdinko vallitsevassa pandemiatilanteessa. Toimialan ahdingon välilliset vaikutukset ulottuvat myös matkailu-, ravintola- ja liikennöintialoille. https://t.co/M6EBWgV7y0 SatakunnanAMK photo

SAMK tukee tapahtuma-alaa olemalla mukana yhtenä Äänirasian valaisemista
kohteista osana tapahtuma-alan mielenilmausta.
Valot syttyvät 8.9. illan aikana ja palavat aina 9.9. aamuun saakka.