RoboAI-viikko 2023: Tavoitteena osallisuuden lisääminen

RoboAI-viikon 17.4. avaava hyvinvointi- ja terveysteknologian päivä tutustuttaa paremmin hankemaailmaan ja hankkeissa tehtävistä osallisuutta tukevista testauksista ja kokeiluista. Keynote-puhuja, yliopisto-opettaja Marjaana Raukola-Lindblom kertoo mm. eläinten merkityksestä virtuaaliterapiassa.

Neljä naista testaa hyvinvointiteknologian tuotteita rentoutumiseen.
RoboAI-viikon hyvinvointipäivän järjestelytiimi esittelee mm. rentoutuksessa käytettävää hyvinvointiteknologiaa.

RoboAI-viikon hyvinvointipäivän järjestelytiimi esittelee mm. rentoutuksessa käytettävää hyvinvointiteknologiaa.

Kuvassa hankkeessa toteutettu Nepsynurkka-rentoutuspiste.
DigiNepsy-hankkeen (ESR) tavoitteena on nepsy-nuorten ja -aikuisten työ- ja toimintakyvyn tukeminen ja edistäminen teknologian keinoin. DigiNepsy-hankkeessa keskitytään erityisesti aistikuormitukseen ja siitä palautumiseen. Hankkeessa toteutettiin Nepsy-nurkka -konsepti.

Kolmatta kertaa järjestettävän teknologiatapahtuma RoboAI-viikon aloittaa hyvinvointi- ja terveysteknologian päivä.

Päivän aikana pidettävissä hanke- ja case-esittelyissä osallistujat saavat tietoa mm. hyvinvointialueella tapahtuvista ja suunnitteilla olevista testauksista, palveluiden kehittämisestä ja ihmisten osallistamisesta. Tapahtuma on avoin kaikille alasta kiinnostuneille!

– Haluamme tuoda hankkeissa tehtyjä tai suunnitteilla olevia toimintoja ja testauksia esille. Tällainen päivä on hieno mahdollisuus siihen, kertoo Tiina Mäkitalo, RoboAI Healthin tutkimuspäällikkö.

 

Luvassa caseja ja kokemuksia

Aamupäivän case-esittelyissä tutkijat ja yhteistyökumppanit kertovat testauksista eri ympäristöissä. Caset kattavat laajan asiakaskunnan koulujen kanssa yhteistyössä tehdyistä testauksista seniorikansalaisten hyvinvoinnin kehittämiseen.

Kuvassa naispotilas käyttää Indego eksoskeletonia ja hänen takanaan on ohjaaja.
Kuntoutuksen parissa tehtävä tutkimustyö on osa SAMKin toimintaa. Kuvassa asiakas palauttaa mieleen oikeaa kävelytekniikkaa robottiavusteisen Indego exoskeletonin avulla. Laitteen käyttökoulutuksen saanut ohjaaja on tukena ja apuna kävelyn aikana.

Tapahtumassa on reaalimaailmassa tapahtuvan testauksen lisäksi luvassa mm. hyppy virtuaalimaailmaan. Iltapäivän ideapaja ”Älyä ja hälyä – vaatteeseen integroitavan teknologian mahdollisuudet osallisuuden edistämisessä” antaa osallistujille mahdollisuuden vaikuttaa tulevaisuuden teknologiaan. Samoin aivosähkökäyrän soveltamista arkeen pääsee pohtimaan työpajan merkeissä. Tilaisuudessa on lisäksi mahdollisuus verkostoitua teknologiyritysten, sote-ammattilaisten ja SAMKin asiantuntijoiden kanssa sekä tutustua Satakunta Testbedin toimintaan!

Päivän aikana tapahtumassa pääsee tutustumaan mm. DigiNepsy-hankkeessa kehitettyyn aistiystävälliseen Nepsy-nurkka konseptiin. Nepsy-nurkassa pääsee kokeilemaan ja testaamaan rentoutumisen digitaalisia ja teknologisia välineitä.

Kuvassa yliopisto-opettaja Marjaana Raukola-Lindblom koiransa kanssa.
Yliopisto-opettaja Marjaana Raukola-Lindblom kertoo hyvinvointi-ja terveysteknologian päivänä uusista lähestymistavoista ja menetelmien kehittämisestä osallisuuden ja hyvinvoinnin tueksi.

– Standiltä saa tietoa ja ymmärrystä nepsy-pulmista sekä aistiystävällisestä sisustamisesta niin julkisiin tiloihin kuin omaan kotiin, kertoo DigiNepsy-hankkeen projektitutkija Krista Toivonen. Paikalla on myös muita hankkeita esittelemässä toimintaansa koko päivän ajan.

 

 

Satakunnan ammattikorkeakoulun ja Tampereen yliopiston luotsaama teknologiatapahtuma RoboAI-viikko esittelee satakuntalaista TKI-osaamista huippuesiintyjien, seminaarien ja työpajojen muodossa. Tapahtuma esittelee eri teknologioita ja niiden tuomia etuja eri aloilla nyt ja tulevaisuudessa, ohjelmasta löytyy jokaiselle jotakin! Osallistua voit paikan päällä tai seuraamalla livestreamia.

 

Hyvinvointi- ja terveysteknologian -tapahtuma järjestetään RoboAI-viikolla, 17.4. klo 8.45 alkaen. Anna teknologian inspiroida ja ilmoittaudu!

Tsekkaa koko viikon ohjelma!

 

Lisätiedot:

Nina Karttunen
p. 044 710 3046
nina.j.karttunen@samk.fi Tiina Mäkitalo
+358 44 710 3094
tiina.makitalo@samk.fi

 

Tapahtuman järjestäjien logot.

Hyvinvointi- ja terveysteknologiapäivä järjestetään osana Satakunta Testbed -hanketta.

Jaa tämä sivu

Kuvassa ryhmä RoboAI:n tutkijoita poseeraa kameralle.

RoboAI juhlii 5-vuotista taivaltaan näyttävällä robottien ohimarssilla 26.4. klo 14

Keväällä 2019 toimintansa aloittanut SAMKin ja Tampereen yliopiston Porin yksikön yhteinen tutkimus- ja tuotekehityskeskus on vakiinnuttanut asemansa alueen teknologisena suunnannäyttäjänä.

Naishenkilö pipetoi näytettä laboratoriossa valkoinen takki päällään.

Tutkimuskeskus WANDER – Innovaatioita ja ratkaisuja paikallisiin sekä globaaleihin haasteisiin

Huhtikuussa julkaistu Tutkimuskeskus WANDERin kokoomajulkaisu tarjoaa katsauksen keskuksen laaja-alaiseen tutkimus- ja kehitystyöhön.

Kaksi opiskelijaa katsoo robotin ohjainta.

Robotiikka Akatemia on jatkossa RoboAI-akatemia

Robotiikka Akatemia, joka on viimeiset kuusi vuotta tarjonnut opiskelijoilleen korkeatasoista koulutusta robotiikan alalla, uudistuu ja vaihtaa nimensä RoboAI-akatemiaksi tulevana keväänä.