RoboAI-viikko 2023: Tavoitteena osallisuuden lisääminen

RoboAI-viikon 17. huhtikuuta avaava hyvinvointi- ja terveysteknologian päivä tutustuttaa syvemmin hankemaailmaan. Aamupäivän aikana SAMKin toimijat ja yhteistyökumppanit kertovat hankkeissa tehtävistä osallisuutta tukevista testauksista ja kokeiluista. Keynote-puhuja, yliopisto-opettaja Marjaana Raukola-Lindblom kertoo mm. eläinten merkityksestä virtuaaliterapiassa. Osallistujat pääsevät itse kokeilemaan hyvinvointi- ja terveysteknologian laitteita sekä jakamaan kokemuksia ja ideoita muiden alan ammattilaisten kanssa iltapäivän workshopissa.

7.2.2023 | Teksti: Nina Karttunen ja Petra O'Rourke | Kuva: Petra O'Rourke ja RoboAI Health

Neljä naista testaa hyvinvointiteknologian tuotteita rentoutumiseen.
RoboAI-viikon hyvinvointipäivän järjestelytiimi esittelee mm. rentoutuksessa käytettävää hyvinvointiteknologiaa.

Kuvassa hankkeessa toteutettu Nepsynurkka-rentoutuspiste.

DigiNepsy-hankkeen (ESR) tavoitteena on nepsy-nuorten ja -aikuisten työ- ja toimintakyvyn tukeminen ja edistäminen teknologian keinoin. DigiNepsy-hankkeessa keskitytään erityisesti aistikuormitukseen ja siitä palautumiseen. Hankkeessa toteutettiin Nepsy-nurkka -konsepti.

Kolmatta kertaa järjestettävän teknologiatapahtuma RoboAI-viikon aloittaa hyvinvointi- ja terveysteknologian päivä.

Päivän aikana pidettävissä hanke- ja case-esittelyissä osallistujat saavat tietoa mm. hyvinvointialueella tapahtuvista ja suunnitteilla olevista testauksista, palveluiden kehittämisestä ja ihmisten osallistamisesta. Tapahtuma on avoin kaikille alasta kiinnostuneille!

– Haluamme tuoda hankkeissa tehtyjä tai suunnitteilla olevia toimintoja ja testauksia esille. Tällainen päivä on hieno mahdollisuus siihen, kertoo Tiina Mäkitalo, RoboAI Healthin tutkimuspäällikkö.

 

Luvassa caseja ja kokemuksia

Aamupäivän case-esittelyissä tutkijat ja yhteistyökumppanit kertovat testauksista eri ympäristöissä. Caset kattavat laajan asiakaskunnan koulujen kanssa yhteistyössä tehdyistä testauksista seniorikansalaisten hyvinvoinnin kehittämiseen.

Kuvassa naispotilas käyttää Indego eksoskeletonia ja hänen takanaan on ohjaaja.

Kuntoutuksen parissa tehtävä tutkimustyö on osa SAMKin toimintaa. Kuvassa asiakas palauttaa mieleen oikeaa kävelytekniikkaa robottiavusteisen Indego exoskeletonin avulla. Laitteen käyttökoulutuksen saanut ohjaaja on tukena ja apuna kävelyn aikana.

Tapahtumassa on reaalimaailmassa tapahtuvan testauksen lisäksi luvassa mm. hyppy virtuaalimaailmaan. Iltapäivän ideapaja ”Älyä ja hälyä – vaatteeseen integroitavan teknologian mahdollisuudet osallisuuden edistämisessä” antaa osallistujille mahdollisuuden vaikuttaa tulevaisuuden teknologiaan. Samoin aivosähkökäyrän soveltamista arkeen pääsee pohtimaan työpajan merkeissä. Tilaisuudessa on lisäksi mahdollisuus verkostoitua teknologiyritysten, sote-ammattilaisten ja SAMKin asiantuntijoiden kanssa sekä tutustua Satakunta Testbedin toimintaan!

Päivän aikana tapahtumassa pääsee tutustumaan mm. DigiNepsy-hankkeessa kehitettyyn aistiystävälliseen Nepsy-nurkka konseptiin. Nepsy-nurkassa pääsee kokeilemaan ja testaamaan rentoutumisen digitaalisia ja teknologisia välineitä.

Kuvassa yliopisto-opettaja Marjaana Raukola-Lindblom koiransa kanssa.

Yliopisto-opettaja Marjaana Raukola-Lindblom kertoo hyvinvointi-ja terveysteknologian päivänä uusista lähestymistavoista ja menetelmien kehittämisestä osallisuuden ja hyvinvoinnin tueksi.

– Standiltä saa tietoa ja ymmärrystä nepsy-pulmista sekä aistiystävällisestä sisustamisesta niin julkisiin tiloihin kuin omaan kotiin, kertoo DigiNepsy-hankkeen projektitutkija Krista Toivonen. Paikalla on myös muita hankkeita esittelemässä toimintaansa koko päivän ajan.

 

 

Satakunnan ammattikorkeakoulun ja Tampereen yliopiston luotsaama teknologiatapahtuma RoboAI-viikko esittelee satakuntalaista TKI-osaamista huippuesiintyjien, seminaarien ja työpajojen muodossa. Tapahtuma esittelee eri teknologioita ja niiden tuomia etuja eri aloilla nyt ja tulevaisuudessa, ohjelmasta löytyy jokaiselle jotakin! Osallistua voit paikan päällä tai seuraamalla livestreamia.

 

Hyvinvointi- ja terveysteknologian -tapahtuma järjestetään RoboAI-viikolla, 17.4. klo 8.45 alkaen. Anna teknologian inspiroida ja ilmoittaudu!  

Tsekkaa koko viikon ohjelma!  

 

Lisätiedot:

Nina Karttunen
p. 044 710 3046
nina.j.karttunen@samk.fi

Tiina Mäkitalo
+358 44 710 3094
tiina.makitalo@samk.fi

 

Tapahtuman järjestäjien logot.

Hyvinvointi- ja terveysteknologiapäivä järjestetään osana Satakunta Testbed -hanketta.

7.2.2023 | Teksti: Nina Karttunen ja Petra O'Rourke | Kuva: Petra O'Rourke ja RoboAI Health

Lisää aiheesta

Kolme naista istuu penkillä, taustalla ruskan värejä.
| Tapahtumat

RoboAI-viikko 2021: Punaisena lankana asiakkaan parempi hyvinvointi

– Ohjelma on suunniteltu palvelemaan suurta joukkoa: sotealan teknologian kehittäjiä ja hyödyntäjiä ammattiryhmästä riippumatta, mutta myös asiakkaita ja hyvinvoinnista kiinnostuneita. Lähtökohtana on vahva asiakas- ja potilaslähtöisyys: kaikille löytyy näkökulmia ja uutta ajateltavaa, kertoo Hyvinvointi- ja terveysteknologia -tapahtumaa suunnitteleva hyvinvointiteknologian yliopettaja Sari Merilampi.
Lavalla istuu keskustelemassa kolme miestä ja yksi nainen.
| Tapahtumat

RoboAI-viikko 2021 johdatti teknologian ihmeisiin – Katso kuvagalleria

Satakunnan ammattikorkeakoulun ja Tampereen yliopiston tutkimus- ja tuotekehityskeskuksen luotsaama RoboAI-viikko esitteli satakuntalaista TKI-osaamista 22.-26.11. monisatapäiselle yleisölle.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

A two-day Nordic Business Forum Studio Rauma is ongoing at the SAMK Campus Rauma. Futurist and tech leader Amy Webb is now presenting “The Futures of Artificial Intelligence”. Amy Webb provides the strategic foresight and forecasting crucial to businesses adapting and positioning themselves for sustained success in this era of transformation.#thinkfuture #artificialintelligence ... See MoreSee Less
View on Facebook
Twitter

A two-day Nordic Business Forum Studio Rauma is ongoing at the SAMK Campus Rauma. Futurist and tech leader Amy Webb is now presenting “The Futures of Artificial Intelligence”.

#thinkfuture #artificialintelligence

Projektien kautta voidaan mahdollistaa monenlaista mielenkiintoista ja tärkeää asiaa. Tässä yksi esimerkki 3D- tulostuksesta. @SatakunnanAMK
@RoboAI2

Harjavaltalainen palveluyksikkö otti digiloikan – polttopuut ovat vaihtuneet 3D-tulostukseen:

Satakunnan alueella kehitetään uutta toimintaa, jossa ikääntyneiden ja toimintakyvyltään alentuneiden henkilöiden on mahdollista saada matalalla kynnyksellä ohjausta arkea helpottavasta teknologiasta ja pienapuvälineistä.

#katsetulevaisuuteen

Haemme johtamisen lehtoria vahvistamaan alan osaamista opetuksessa ja tutkimustoiminnassa. Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva 1.1.2024 alk. Ensisijainen toimipaikka Pori. Haku päättyy 13.10.2023 kello 16.
#katsetulevaisuuteen #rekrytointi #työpaikat

SAMKissa on toteutettu jo useana vuonna opiskelijahyvinvointikysely. Viimeisin toteutus osoittaa, että SAMKin opiskelijoiden yleinen hyvinvointi on kohentunut muutaman vuoden takaisesta.

#opiskelijahyvinvointi #katsetulevaisuuteen