RoboAI-viikko 2023: Tavoitteena osallisuuden lisääminen

RoboAI-viikon 17. huhtikuuta avaava hyvinvointi- ja terveysteknologian päivä tutustuttaa syvemmin hankemaailmaan. Aamupäivän aikana SAMKin toimijat ja yhteistyökumppanit kertovat hankkeissa tehtävistä osallisuutta tukevista testauksista ja kokeiluista. Keynote-puhuja, yliopisto-opettaja Marjaana Raukola-Lindblom kertoo mm. eläinten merkityksestä virtuaaliterapiassa. Osallistujat pääsevät itse kokeilemaan hyvinvointi- ja terveysteknologian laitteita sekä jakamaan kokemuksia ja ideoita muiden alan ammattilaisten kanssa iltapäivän workshopissa.

7.2.2023 | Teksti: Nina Karttunen ja Petra O'Rourke | Kuva: Petra O'Rourke ja RoboAI Health

Neljä naista testaa hyvinvointiteknologian tuotteita rentoutumiseen.
RoboAI-viikon hyvinvointipäivän järjestelytiimi esittelee mm. rentoutuksessa käytettävää hyvinvointiteknologiaa.

Kuvassa hankkeessa toteutettu Nepsynurkka-rentoutuspiste.

DigiNepsy-hankkeen (ESR) tavoitteena on nepsy-nuorten ja -aikuisten työ- ja toimintakyvyn tukeminen ja edistäminen teknologian keinoin. DigiNepsy-hankkeessa keskitytään erityisesti aistikuormitukseen ja siitä palautumiseen. Hankkeessa toteutettiin Nepsy-nurkka -konsepti.

Kolmatta kertaa järjestettävän teknologiatapahtuma RoboAI-viikon aloittaa hyvinvointi- ja terveysteknologian päivä.

Päivän aikana pidettävissä hanke- ja case-esittelyissä osallistujat saavat tietoa mm. hyvinvointialueella tapahtuvista ja suunnitteilla olevista testauksista, palveluiden kehittämisestä ja ihmisten osallistamisesta. Tapahtuma on avoin kaikille alasta kiinnostuneille!

– Haluamme tuoda hankkeissa tehtyjä tai suunnitteilla olevia toimintoja ja testauksia esille. Tällainen päivä on hieno mahdollisuus siihen, kertoo Tiina Mäkitalo, RoboAI Healthin tutkimuspäällikkö.

 

Luvassa caseja ja kokemuksia

Aamupäivän case-esittelyissä tutkijat ja yhteistyökumppanit kertovat testauksista eri ympäristöissä. Caset kattavat laajan asiakaskunnan koulujen kanssa yhteistyössä tehdyistä testauksista seniorikansalaisten hyvinvoinnin kehittämiseen.

Kuvassa naispotilas käyttää Indego eksoskeletonia ja hänen takanaan on ohjaaja.

Kuntoutuksen parissa tehtävä tutkimustyö on osa SAMKin toimintaa. Kuvassa asiakas palauttaa mieleen oikeaa kävelytekniikkaa robottiavusteisen Indego exoskeletonin avulla. Laitteen käyttökoulutuksen saanut ohjaaja on tukena ja apuna kävelyn aikana.

Tapahtumassa on reaalimaailmassa tapahtuvan testauksen lisäksi luvassa mm. hyppy virtuaalimaailmaan. Iltapäivän ideapaja ”Älyä ja hälyä – vaatteeseen integroitavan teknologian mahdollisuudet osallisuuden edistämisessä” antaa osallistujille mahdollisuuden vaikuttaa tulevaisuuden teknologiaan. Samoin aivosähkökäyrän soveltamista arkeen pääsee pohtimaan työpajan merkeissä. Tilaisuudessa on lisäksi mahdollisuus verkostoitua teknologiyritysten, sote-ammattilaisten ja SAMKin asiantuntijoiden kanssa sekä tutustua Satakunta Testbedin toimintaan!

Päivän aikana tapahtumassa pääsee tutustumaan mm. DigiNepsy-hankkeessa kehitettyyn aistiystävälliseen Nepsy-nurkka konseptiin. Nepsy-nurkassa pääsee kokeilemaan ja testaamaan rentoutumisen digitaalisia ja teknologisia välineitä.

Kuvassa yliopisto-opettaja Marjaana Raukola-Lindblom koiransa kanssa.

Yliopisto-opettaja Marjaana Raukola-Lindblom kertoo hyvinvointi-ja terveysteknologian päivänä uusista lähestymistavoista ja menetelmien kehittämisestä osallisuuden ja hyvinvoinnin tueksi.

– Standiltä saa tietoa ja ymmärrystä nepsy-pulmista sekä aistiystävällisestä sisustamisesta niin julkisiin tiloihin kuin omaan kotiin, kertoo DigiNepsy-hankkeen projektitutkija Krista Toivonen. Paikalla on myös muita hankkeita esittelemässä toimintaansa koko päivän ajan.

 

 

Satakunnan ammattikorkeakoulun ja Tampereen yliopiston luotsaama teknologiatapahtuma RoboAI-viikko esittelee satakuntalaista TKI-osaamista huippuesiintyjien, seminaarien ja työpajojen muodossa. Tapahtuma esittelee eri teknologioita ja niiden tuomia etuja eri aloilla nyt ja tulevaisuudessa, ohjelmasta löytyy jokaiselle jotakin! Osallistua voit paikan päällä tai seuraamalla livestreamia.

 

Hyvinvointi- ja terveysteknologian -tapahtuma järjestetään RoboAI-viikolla, 17.4. klo 8.45 alkaen. Anna teknologian inspiroida ja ilmoittaudu!  

Tsekkaa koko viikon ohjelma!  

 

Lisätiedot:

Nina Karttunen
p. 044 710 3046
nina.j.karttunen@samk.fi

Tiina Mäkitalo
+358 44 710 3094
tiina.makitalo@samk.fi

 

Tapahtuman järjestäjien logot.

Hyvinvointi- ja terveysteknologiapäivä järjestetään osana Satakunta Testbed -hanketta.

7.2.2023 | Teksti: Nina Karttunen ja Petra O'Rourke | Kuva: Petra O'Rourke ja RoboAI Health

Lisää aiheesta

Kolme naista istuu penkillä, taustalla ruskan värejä.
| Tapahtumat

RoboAI-viikko 2021: Punaisena lankana asiakkaan parempi hyvinvointi

– Ohjelma on suunniteltu palvelemaan suurta joukkoa: sotealan teknologian kehittäjiä ja hyödyntäjiä ammattiryhmästä riippumatta, mutta myös asiakkaita ja hyvinvoinnista kiinnostuneita. Lähtökohtana on vahva asiakas- ja potilaslähtöisyys: kaikille löytyy näkökulmia ja uutta ajateltavaa, kertoo Hyvinvointi- ja terveysteknologia -tapahtumaa suunnitteleva hyvinvointiteknologian yliopettaja Sari Merilampi.
Lavalla istuu keskustelemassa kolme miestä ja yksi nainen.
| Tapahtumat

RoboAI-viikko 2021 johdatti teknologian ihmeisiin – Katso kuvagalleria

Satakunnan ammattikorkeakoulun ja Tampereen yliopiston tutkimus- ja tuotekehityskeskuksen luotsaama RoboAI-viikko esitteli satakuntalaista TKI-osaamista 22.-26.11. monisatapäiselle yleisölle.

Uusimmat uutiset

Kuvituskuva.
| Tapahtumat

RoboAI-viikko 2023: Kohti älykästä tulevaisuutta

Millä kaikilla eri tavoilla ohjelmistotekniikkaa ja data-analytiikkaa hyödynnetään niin terveydenhuollossa, matkailualalla, uuden liiketoiminnan luomisessa kuin maataloudessa? RoboAI-viikon 21. huhtikuuta päättävä Älykkäät järjestelmät -tapahtuma avaa Tampereen yliopiston Porin yksikön tekemää tutkimusta ohjelmistotekniikan ja data-analytiikan parissa sekä yritysyhteistyötä.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html