RoboAI-viikko 2023: NEXT2023 – konkretiaa ja kokemuksia tuottavuuden parantamiseen ja tuotannon modernisointiin

RoboAI-viikon keskiviikon NEXT2023-päivä pureutuu tuottavuuden parantamiseen ja tuotannon modernisointiin tuomalla osallistujille aimo annoksen teknologiatietoa ja käytännön kokemuksia.

Lähikuvaa hitsauksesta.
Hitsauksen robotisaatio on yksi merkittävistä tuottavuuden kasvattajista esimerkiksi konepajateollisuudessa.

Hitsauksen robotisaatio on yksi merkittävistä tuottavuuden kasvattajista esimerkiksi konepajateollisuudessa.

RoboAI-viikolla järjestettävä NEXT2023-osatapahtuma on suunnattu erityisesti teollisuuden asiantuntijoille ja aiheista kiinnostuneille yritysten edustajille. Päivä tarjoaa niin ajankohtaista teknologiatietoa asiantuntijapuheenvuorojen muodossa kuin käytännön demoilua, jossa osallistujat pääsevät itse kokeilemaan vaikkapa yhteistyörobottien ohjelmointia, konenäön käyttöä laaduntarkastuksessa jne.

– Uskomme, että konkreettinen kokemus robotin ohjelmoinnista tai tekoälyn toiminnasta sekä tiedot hinnoista ja käyttöönoton helppoudesta voivat avata juuri sen toivotun reitin tuotannon modernisointiin johtaviin investointeihin, perustelee Tuottavuus keskiössä -hankkeen projektipäällikkö Toni Seessalo.

 

Mies käyttää yhteistyörobottia.
Yhteistyörobottien helppokäyttöisyydestä saa parhaan kuvan kokeilemalla niiden ohjelmointia.

Aamupäivällä tietoa ja iltapäivällä kokemuksia

NEXT2023-päivä jaetaan aamupäivän asiantuntijapuheenvuoroihin ja iltapäivän demoiluun RoboAI-laboratoriossa. Asiantuntijapuheenvuoroissa päästään kuulemaan niin hitsausrobotiikan uusista ja joustavista ratkaisuista kuin robottiautojen konenäöstä ja tekoälyn hyödyistä robotiikan ja konenäön sovelluksissa. Iltapäivän demoilussa taas osallistujat pääsevät itse kokeilemaan erilaisten robottien ohjelmointia, testaamaan konenäön työkaluja laadunvarmistuksessa ja robotin ohjauksessa sekä tutustumaan modernien teknologioiden luomiin mahdollisuuksiin tuotannon modernisoinnissa.

SAMKin Robotiikka Akatemian opiskelijat ovat kantaneet isoimmin vastuun demojen tuottamisesta ja ovat paikalla opastamassa osallistujia. Demoilussa on myös mukana yritysten, Satakunnan ammattikorkeakoulun ja Tampereen yliopiston asiantuntijoita, joiden kanssa on mahdollisuus jutella aiheesta ja kysellä eri teknologioiden käyttöönotosta.

 

Anna teknologian inspiroida!

NEXT2023-päivän tärkein tavoite on inspiroida osallistujia uusien teknologioiden hyödyntämiseen. Päivän aikana käydään läpi tärkeitä asioita letkeällä fiiliksellä ja osallistujat pääsevät halutessaan kyselemään juuri heidän kohteeseensa liittyviä kysymyksiä asiantuntijoilta.

– Pienellä kokemuksella voi olla suuri merkitys, kun teknologia vie mukanaan. Uudet teknologiat, kuten nykyaikaiset robotit ja tekoälysovellukset, hämmästyttävät helppoudellaan ja käyttömahdollisuuksillaan ja NEXT2023-päivän tavoitteena on tuoda näitä kokemuksia osallistujille, painottaa yliopettaja Mirka Leino.

 

NEXT2023-tapahtuma järjestetään RoboAI-viikolla keskiviikkona 19.4.2023 klo 8.30 alkaen Satakunnan ammattikorkeakoulun Porin kampuksella. Aamupäivän asiantuntijapuheenvuoroja on mahdollista seurata myös verkon kautta.

Anna teknologian inspiroida ja ilmoittaudu!

Tsekkaa koko viikon ohjelma!

 

Lisätiedot:

Mirka Leino
p. 044 710 3182
mirka.leino@samk.fi

 

NEXT2023-päivä järjestetään Tuottavuus keskiössä- ja Teknologiayritysten modernisointi tekoälyn ja robotiikan avulla -hankkeiden yhteistyönä. Keski-Suomen Ely-keskus on myöntänyt Tuottavuus keskiössä -hankkeelle Euroopan sosiaalirahaston rahoitusta ja Satakuntaliitto on myöntänyt Teknologiayritysten modernisointi tekoälyn ja robotiikan avulla -hankkeelle Euroopan aluekehitysrahaston rahoitusta. Teknologiayritysten modernisointi tekoälyn ja robotiikan avulla -hanke toteutetaan Satakunnan ammattikorkeakoulun ja Tampereen yliopiston RoboAI-tutkijoiden yhteistyönä.

 

Tapahtuman järjestäjien logot.

Jaa tämä sivu

Etualalla robotti, taustalla tutkijoita.

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy syksyllä Porissa yhteistyössä SAMKin kanssa

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy Porissa syksyllä 2024. SAMKin kanssa yhteistyössä toteutettavaan maisterikoulutukseen voi hakea 2.– 15.5.2024. Sopimus energia-alan robotiikkasovelluksiin liittyvän professuurin perustamiseksi ja maisteriohjelman käynnistämiseksi allekirjoitettiin vuonna 2022.

Kuvassa ryhmä RoboAI:n tutkijoita poseeraa kameralle.

RoboAI juhlii 5-vuotista taivaltaan näyttävällä robottien ohimarssilla 26.4. klo 14

Keväällä 2019 toimintansa aloittanut SAMKin ja Tampereen yliopiston Porin yksikön yhteinen tutkimus- ja tuotekehityskeskus on vakiinnuttanut asemansa alueen teknologisena suunnannäyttäjänä.

Naishenkilö pipetoi näytettä laboratoriossa valkoinen takki päällään.

Tutkimuskeskus WANDER – Innovaatioita ja ratkaisuja paikallisiin sekä globaaleihin haasteisiin

Huhtikuussa julkaistu Tutkimuskeskus WANDERin kokoomajulkaisu tarjoaa katsauksen keskuksen laaja-alaiseen tutkimus- ja kehitystyöhön.