RoboAI-viikko 2023: NEXT2023 – konkretiaa ja kokemuksia tuottavuuden parantamiseen ja tuotannon modernisointiin

RoboAI-viikon keskiviikon NEXT2023-päivä pureutuu tuottavuuden parantamiseen ja tuotannon modernisointiin tuomalla osallistujille aimo annoksen teknologiatietoa ja käytännön kokemuksia. Teollisen tuotannon kilpailukykyyn voi vaikuttaa merkittävästi parantamalla tuottavuutta esimerkiksi tuotannon modernisoinnin kautta, pohjustaa RoboAI-tutkimuspäällikkö Pekka Suominen.

2.3.2023 | Teksti: Mirka Leino | Kuva: Timo Kerminen, Petra O'Rourke

Lähikuvaa hitsauksesta.
Hitsauksen robotisaatio on yksi merkittävistä tuottavuuden kasvattajista esimerkiksi konepajateollisuudessa.

RoboAI-viikolla järjestettävä NEXT2023-osatapahtuma on suunnattu erityisesti teollisuuden asiantuntijoille ja aiheista kiinnostuneille yritysten edustajille. Päivä tarjoaa niin ajankohtaista teknologiatietoa asiantuntijapuheenvuorojen muodossa kuin käytännön demoilua, jossa osallistujat pääsevät itse kokeilemaan vaikkapa yhteistyörobottien ohjelmointia, konenäön käyttöä laaduntarkastuksessa jne.

– Uskomme, että konkreettinen kokemus robotin ohjelmoinnista tai tekoälyn toiminnasta sekä tiedot hinnoista ja käyttöönoton helppoudesta voivat avata juuri sen toivotun reitin tuotannon modernisointiin johtaviin investointeihin, perustelee Tuottavuus keskiössä -hankkeen projektipäällikkö Toni Seessalo.

 

Mies käyttää yhteistyörobottia.

Yhteistyörobottien helppokäyttöisyydestä saa parhaan kuvan kokeilemalla niiden ohjelmointia.

Aamupäivällä tietoa ja iltapäivällä kokemuksia

NEXT2023-päivä jaetaan aamupäivän asiantuntijapuheenvuoroihin ja iltapäivän demoiluun RoboAI-laboratoriossa. Asiantuntijapuheenvuoroissa päästään kuulemaan niin hitsausrobotiikan uusista ja joustavista ratkaisuista kuin robottiautojen konenäöstä ja tekoälyn hyödyistä robotiikan ja konenäön sovelluksissa. Iltapäivän demoilussa taas osallistujat pääsevät itse kokeilemaan erilaisten robottien ohjelmointia, testaamaan konenäön työkaluja laadunvarmistuksessa ja robotin ohjauksessa sekä tutustumaan modernien teknologioiden luomiin mahdollisuuksiin tuotannon modernisoinnissa.

SAMKin Robotiikka Akatemian opiskelijat ovat kantaneet isoimmin vastuun demojen tuottamisesta ja ovat paikalla opastamassa osallistujia. Demoilussa on myös mukana yritysten, Satakunnan ammattikorkeakoulun ja Tampereen yliopiston asiantuntijoita, joiden kanssa on mahdollisuus jutella aiheesta ja kysellä eri teknologioiden käyttöönotosta.

 

Anna teknologian inspiroida!

NEXT2023-päivän tärkein tavoite on inspiroida osallistujia uusien teknologioiden hyödyntämiseen. Päivän aikana käydään läpi tärkeitä asioita letkeällä fiiliksellä ja osallistujat pääsevät halutessaan kyselemään juuri heidän kohteeseensa liittyviä kysymyksiä asiantuntijoilta.

– Pienellä kokemuksella voi olla suuri merkitys, kun teknologia vie mukanaan. Uudet teknologiat, kuten nykyaikaiset robotit ja tekoälysovellukset, hämmästyttävät helppoudellaan ja käyttömahdollisuuksillaan ja NEXT2023-päivän tavoitteena on tuoda näitä kokemuksia osallistujille, painottaa yliopettaja Mirka Leino.

 

NEXT2023-tapahtuma järjestetään RoboAI-viikolla keskiviikkona 19.4.2023 klo 8.30 alkaen Satakunnan ammattikorkeakoulun Porin kampuksella. Aamupäivän asiantuntijapuheenvuoroja on mahdollista seurata myös verkon kautta.

Anna teknologian inspiroida ja ilmoittaudu!

Tsekkaa koko viikon ohjelma!

 

Lisätiedot:

Mirka Leino
p. 044 710 3182
mirka.leino@samk.fi

 

NEXT2023-päivä järjestetään Tuottavuus keskiössä- ja Teknologiayritysten modernisointi tekoälyn ja robotiikan avulla -hankkeiden yhteistyönä. Keski-Suomen Ely-keskus on myöntänyt Tuottavuus keskiössä -hankkeelle Euroopan sosiaalirahaston rahoitusta ja Satakuntaliitto on myöntänyt Teknologiayritysten modernisointi tekoälyn ja robotiikan avulla -hankkeelle Euroopan aluekehitysrahaston rahoitusta. Teknologiayritysten modernisointi tekoälyn ja robotiikan avulla -hanke toteutetaan Satakunnan ammattikorkeakoulun ja Tampereen yliopiston RoboAI-tutkijoiden yhteistyönä.

 

Tapahtuman järjestäjien logot.

2.3.2023 | Teksti: Mirka Leino | Kuva: Timo Kerminen, Petra O'Rourke

Lisää aiheesta

Nuorella miehellä on päässään VR-lasit.
| Tapahtumat

RoboAI-viikko 2023: Pelillistäminen – kuinka se otetaan mukaan opetukseen?

Kolmatta kertaa järjestettävä tapahtuma on jatkumoa Satakunnan ammattikorkeakoulun ja Porin kaupungin hyvin toimineelle yhteistyölle, jossa keskitytään opettajien teknologiaosaamisen kasvattamiseen ja sitä kautta STEM-aineiden entistä laajempiin opetusmahdollisuuksiin.
Nuori mies istuu pöydän takana ja kokeilee käsin pöydän yllä olevaa konenäkökameraa.
| Tapahtumat

RoboAI-viikko 2021: Investoinneilla kilpailukykyä Satakunnan konepajoihin

– Tämän vuoden NEXT-teknologiaseminaari eroaa edellisistä siinä, että nyt esittelyssä on erityisesti SAMKin osaaminen Tehokas konepaja -hankkeen osalta. Tapahtumassa esitellään alueen yrityksille tarjottuja palveluita, tehtyjä demoja ja niistä saatuja tuloksia. Keynote-puhujana toimii Antti Salminen Turun yliopistosta aiheenaan viime vuosina paljon kehittyneet laserhitsausteknologiat, kertoo tapahtuman järjestäjä, projektitutkija Timo Kerminen.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Twitter

A two-day Nordic Business Forum Studio Rauma is ongoing at the SAMK Campus Rauma. Futurist and tech leader Amy Webb is now presenting “The Futures of Artificial Intelligence”.

#thinkfuture #artificialintelligence

Projektien kautta voidaan mahdollistaa monenlaista mielenkiintoista ja tärkeää asiaa. Tässä yksi esimerkki 3D- tulostuksesta. @SatakunnanAMK
@RoboAI2

Harjavaltalainen palveluyksikkö otti digiloikan – polttopuut ovat vaihtuneet 3D-tulostukseen:

Satakunnan alueella kehitetään uutta toimintaa, jossa ikääntyneiden ja toimintakyvyltään alentuneiden henkilöiden on mahdollista saada matalalla kynnyksellä ohjausta arkea helpottavasta teknologiasta ja pienapuvälineistä.

#katsetulevaisuuteen

Haemme johtamisen lehtoria vahvistamaan alan osaamista opetuksessa ja tutkimustoiminnassa. Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva 1.1.2024 alk. Ensisijainen toimipaikka Pori. Haku päättyy 13.10.2023 kello 16.
#katsetulevaisuuteen #rekrytointi #työpaikat

SAMKissa on toteutettu jo useana vuonna opiskelijahyvinvointikysely. Viimeisin toteutus osoittaa, että SAMKin opiskelijoiden yleinen hyvinvointi on kohentunut muutaman vuoden takaisesta.

#opiskelijahyvinvointi #katsetulevaisuuteen