RoboAI-viikko 2021 johdatti teknologian ihmeisiin – Katso kuvagalleria

Satakunnan ammattikorkeakoulun ja Tampereen yliopiston tutkimus- ja tuotekehityskeskuksen luotsaama RoboAI-viikko esitteli satakuntalaista TKI-osaamista 22.–26.11. monisatapäiselle yleisölle.

10.12.2021 | Teksti: Petra O'Rourke | Kuva: Petra O'Rourke, Linnea Kangasniemi

Lavalla istuu keskustelemassa kolme miestä ja yksi nainen.
Miksi vahvistaisimme lasten ja nuorten teknologiataitoja? Keskiviikkona järjestetyssä Teknologia opetuksessa -koulutustapahtuman paneelikeskustelussa nähtiin SAMKin opiskelija Meeri Simberg, Porin kaupungin sivistystoimialan johtaja Esa Kohtamäki, Cimcorpin toimitusjohtaja Tero Peltomäki ja Väinölän koulun opettaja Ville Suvikas. Keskustelua veti Porin kaupungin digitaalisen osaamisen erityisasiantuntija Teemu Heino.

Teknologiatapahtuma RoboAI-viikko järjestettiin nyt toista kertaa, viime vuonna tapahtuma oli kokonaan verkossa. Tänä vuonna kokeiltiin osittaista hybridimallia, jolloin tiettyihin osatapahtumiin pääsi seuraamaan myös paikan päälle. Yhteensä osatapahtumiin otti osaa yli 600 osallistujaa.

SAMKin rehtori Jari Multisilta avasi tapahtuman maanantaina 22.11. Tärkeimmät tapahtumapaikat olivat SAMKin upouudessa Live Studiossa, auditoriossa sekä Agora-salissa, jonka lavalta lähetettiin striimilähetystä neljänä päivänä. RoboAI-viikkoon mahtui paljon upeita esityksiä, paneelikeskusteluita ja työpajoja. Kaikki meni hienosti, joskin pieniltä teknisiltä ongelmilta ei vältytty. Tapahtuman tallenteet ovat pian saatavilla ilmoittautuneille.

– Tiivis viikko tarjosi monenlaisia näkökulmia uusimpaan teknologiaan ja sen hyödyntämiseen eri tavoin. Laajimman yleisön keräsivät tänäkin vuonna hyvinvointiin liittyvät teemat. Seuraavaa tapahtumaa ideoidaan jo vuoden 2023 keväälle, kertoo RoboAI:n tutkimuspäällikkö Petteri Pulkkinen.

 

Lisätietoja RoboAI-viikosta

 

Katso kuvagalleria RoboAI-viikko 2021 tapahtumista

10.12.2021 | Teksti: Petra O'Rourke | Kuva: Petra O'Rourke, Linnea Kangasniemi

Lisää aiheesta

Kuvassa poika, jonka kädessä on mobiilirobotin ohjain.
| Tapahtumat

Satakunta 2.0 – Teknologian avulla kohti uudistumista

– RoboAI-viikko -teknologiatapahtuma ei ole pelkkää insinöörien hapatusta, vaan tapahtumassa teknologia kohtaa pehmeät arvot: keskiössä on aina asiakkaan parempi hyvinvointi ja yrityksen toiminnan jatkuvuus, korostaa RoboAI:n tutkimuspäällikkö Petteri Pulkkinen.
Esiintymislavalla seisoo Jussi Bergman.
| Tapahtumat

RoboAI-viikko 2021: Tiedolla johtaminen on jokaisen asia

– Pyrimme kertomaan terveystietojen toisiokäytöstä ja tiedolla johtamisesta niin, että kuka tahansa ymmärtää mistä puhutaan. Soteuudistuksen myötä hyvinvointialueita velvoitetaan tiedolla johtamiseen, joten kukaan terveydenhuollossa toimiva ei voi jatkossa välttyä terveystietojen hyötykäytöltä, kertoo tapahtumaa järjestävä SAMKin erikoistutkija Anu Holm.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMKin johtoryhmä tapasi eilen ministerit @HonkonenPetri ja @MikkoTSavola sekä kansanedustajat @Eeva_Kalli ja @MatiasMarttinen eduskunnassa.

Keskustelua käytiin koulutuspolitiikasta, tutkimuksesta sekä Satakunnan tulevaisuuden näkymistä.

#katsetulevaisuuteen #satakunta

2

SAMKin kuvataiteen opiskelijat Anna Kallio ja Annika Närhi vetivät lukiolaisille taidepajaa. Se sisälsi opetusta muun muassa väriopista ja paikkasidonnaisesta taiteesta. Tuotoksena syntyi kolme lukioaikaa symbolisesti kuvaavaa maalausta. 👍https://www.samk.fi/uutiset/lukiolaiset-ottivat-kankaanpaan-yhteislyseon-seinatilat-haltuun-samkin-kuvataiteen-opiskelijat-vetivat-taidepajaa/

Finally we had this wonderful project group (GAMMA project’s Learning, Teaching, Training Activities) as a guest in Pori. How can project participants from four countries grow into such a great collaboration? So happy and proud of this gang! @RoboAI2 @SatakunnanAMK https://twitter.com/i/web/status/1618184366320148480

Kankaanpään pääkirjaston sisääntuloaulan tiloja valjastetaan jatkossa galleriakäyttöön. Kipinä uuden gallerian perustamiseen syntyi, kun kuntakuvataiteilija Mira Piitulainen kohtasi kankaanpääläisiä ja keskusteli alueella asuvan väen kanssa. 🎨🖌️ https://www.epressi.com/tiedotteet/kulttuuri-ja-taide/taidekaupungin-galleriavalikoima-taydentyy-kirjaston-nayttelytilalla.html

Kaksi SAMKin alumnia on valittu Satakunnan Kansan vakituisiksi toimittajiksi. Mikko Elon ja Annika Kangasmaan tavoitteena on avartaa ihmisten maailmankuvaa ja tuoda värisävyjä mustavalkoiseen ajatteluun. 📰 @SatakunnanKansa #alumni #katsetulevaisuuteen
https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/art-2000009344648.html