Riitta Myllymäen SatuMaa Porin kampuksen Taidekäytävässä

Raisiolaisen, Harjavallassa syntyneen ja Raumalla työhuonetta pitävän Riitta Myllymäen teoksia on esillä Porin kampuksen Taidekäytävässä 10.10.2019 asti.

Riitta Myllymäki: Virvatuli (2016)

Riitta Myllymäki kuvaa teoksiaan kankaalle pingotettuina ajatuksina:

”Kuvittele, että kaikki näkemäsi – taivaasta maankamaraan, vaikuttaa sinusta yhdeltä ainoalta, vailla sisäistä jännitettä olevalta pinnalta, joka on pingotettu kankaalle. Kuin jättiläismäinen kuvaruutu. Ehkä saavutat tilan, jossa tuntuu, että maailman voisi taittaa kokoon.

Lievästi pelokkaana siitä, mitä verhon takaa paljastuu – sysimusta yö, sokaiseva valo tai syvä kuilu? Voit kokea, että maailma voi lähteä huojumaan.

Satumaassa mikään ei ole varmaa, mitä tahansa voi tapahtua milloin tahansa ja äkkiarvaamatta.”

Työprosessi on kuin suunnittelematon lomamatka:

”Aavan meren tuolla puolen jossakin on maa…” (Mononen, Satumaa-tango)
Joskus matkanteko on helppoa kuin Charter-lento suoraan kohteeseen. Toisinaan retki on työläs ja vaivalloinen – on kulkuneuvon vaihtoa, viivästyksiä ja odottelua. Joihinkin kohteisiin pitää palata uudelleen ja toiset on kerralla koettu.”

Näiden prosessien tuloksena syntyneet taulut ovat kuin lomamatkan saaliina otetut valokuvat. Työtä kääntämällä avautuu neljä kertaa uusi mielenkiintoinen maailma ja ajatus.

Teokset ovat pääsääntöisesti tehty öljyvärein, mutta mukana on myös akryyli- ja vesivärein maalattuja töitä.

Riitta Myllymäki on raumalaisen taideyhdistys Inspira ry:n ja Vakka-Suomen Taideyhdistyksen jäsen. Hänellä on työhuone ja näyttelytila Taidekulma Raumalla (Syväraumankatu 14).

Taidekäytävä on avoinna kampuksen aukioloaikoina

ma–pe 7.30–19.00

la 8.00–15.00

sunnuntaisin ja pyhäpäivinä suljettu

poikkeusaukioloista ilmoitetaan osoitteessa: http://www.samk.fi/aukioloajat

Osoite: Satakunnankatu 23, Pori

SAMK TWITTERISSÄ

Jaa tämä sivu

Etualalla robotti, taustalla tutkijoita.

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy syksyllä Porissa yhteistyössä SAMKin kanssa

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy Porissa syksyllä 2024. SAMKin kanssa yhteistyössä toteutettavaan maisterikoulutukseen voi hakea 2.– 15.5.2024. Sopimus energia-alan robotiikkasovelluksiin liittyvän professuurin perustamiseksi ja maisteriohjelman käynnistämiseksi allekirjoitettiin vuonna 2022.

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.