Poikkeuskevään havainnointia grafiikan keinoin – opiskelijoiden töistä syntyi verkkonäyttely

Kuvataiteen opiskelijoille oli juuri alkamassa grafiikan työpajakurssi, kun koronaepidemiaan liittyvät rajoitukset alkoivat. Kurssi on tavallisesti toteutettu kuvataiteen grafiikan työpajalla. Lehtori Tomas Reganin piti muuttaa kurssi nopeasti etäyhteyden kautta toteutettavaksi.

Galleria graafisista piirroksista.

Opiskelijat tekivät monenlaisia töitä graafiikan työpajakurssilla. Ruutukaappaus verkkonäyttelyn sivulta.

Siirtyminen nopeasti kokonaan etäalustalle oli Tomas Reganin mukaan aika pyörryttävää, mutta sujui lopulta yllättävän hyvin.

–Ratkaisimme asian niin, että otimme aiheeksi dokumentaarisen piirtämisen. Kurssi toteutettiin Teams-ryhmässä. Piirustus on graafisessa taiteessa ihan ydinjuttu. Tämän erikoisen kevään havainnointi piirtämällä tuntui hyvin luontevalta, jopa välttämättömältä aiheelta kurssille.

Opiskelijat dokumentoivat neljän viikon ajan omaa ympäristöään tai työprosessiaan. Kurssilla käsiteltiin dokumentaarisuutta kuvataiteessa, havainnon ominaisuuksia, piirtämisen lainalaisuuksia ja muuten piirtämisen roolia kuvataiteessa.

Verkkonäyttelyn ideana oli tuoda kurssille realistinen työprojekti, josta saatiin opintoihin työelämävastaavuutta.

Kurssin lopuksi töistä koostettiin näyttely tilapäiseen verkkogalleriaan.

– Jokainen sai poimia näyttelyyn kiinnostavimmat palaset omasta työskentelystään. Verkkonäyttelyn ideana oli tuoda kurssille realistinen työprojekti, josta saatiin opintoihin työelämävastaavuutta.

– Oli kannustavaa huomata, että opiskelijat toimivat aktiivisesti ja työprosesseissa näkyi selvää kehitystä. Tästä näyttelystä tuli edustava paketti. Se on myös minioppitunti dokumentaarisesta piirtämisestä.

Tutustu grafiikan näyttelyyn

SAMK TWITTERISSÄ

Jaa tämä sivu

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.

Tiia Kenola seisoo SAMKin Porin kampuksen yhdyskäytävällä.

Yhdes-malli ja monimuotoiset harjoittelut: Tiia Kenolan matka sosionomiksi

Tiia Kenola on kokenut SAMKin sosionomiopinnot monipuolisina ja hyvät eväät tulevaisuuden työelämään antavina.