Poikkeuskevään havainnointia grafiikan keinoin – opiskelijoiden töistä syntyi verkkonäyttely

Kuvataiteen opiskelijoille oli juuri alkamassa grafiikan työpajakurssi, kun koronaepidemiaan liittyvät rajoitukset alkoivat. Lehtori Tomas Reganin piti muuttaa kurssi nopeasti etäyhteyden kautta toteutettavaksi.

24.4.2020 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Chillit

Galleria graafisista piirroksista

Opiskelijat tekivät monenlaisia töitä graafiikan työpajakurssilla. Ruutukaappaus verkkonäyttelyn sivulta.

Siirtyminen nopeasti kokonaan etäalustalle oli Tomas Reganin mukaan aika pyörryttävää, mutta sujui lopulta yllättävän hyvin.

–Ratkaisimme asian niin, että otimme aiheeksi dokumentaarisen piirtämisen. Kurssi toteutettiin Teams-ryhmässä. Piirustus on graafisessa taiteessa ihan ydinjuttu. Tämän erikoisen kevään havainnointi piirtämällä tuntui hyvin luontevalta, jopa välttämättömältä aiheelta kurssille.

Opiskelijat dokumentoivat neljän viikon ajan omaa ympäristöään tai työprosessiaan. Kurssilla käsiteltiin dokumentaarisuutta kuvataiteessa, havainnon ominaisuuksia, piirtämisen lainalaisuuksia ja muuten piirtämisen roolia kuvataiteessa.

Verkkonäyttelyn ideana oli tuoda kurssille realistinen työprojekti, josta saatiin opintoihin työelämävastaavuutta.

Kurssin lopuksi töistä koostettiin näyttely tilapäiseen verkkogalleriaan.

– Jokainen sai poimia näyttelyyn kiinnostavimmat palaset omasta työskentelystään. Verkkonäyttelyn ideana oli tuoda kurssille realistinen työprojekti, josta saatiin opintoihin työelämävastaavuutta.

– Oli kannustavaa huomata, että opiskelijat toimivat aktiivisesti ja työprosesseissa näkyi selvää kehitystä. Tästä näyttelystä tuli edustava paketti. Se on myös minioppitunti dokumentaarisesta piirtämisestä.

Lisää aiheesta

Osa teoksesta
| Kuvataide

Kuukauden kuvassa Jenni Välikangas: Hyvä Luoja, lupaan etten kutsu tänne enää ketään

Kuvitusmaisella tyylilläni kuvaan ja käsittelen usein henkilökohtaisen maailmani kokonaisuuksia fiktiivisten olentojen ja tapahtumien kautta. Aiemmin pelkäsin tapani olevan jotenkin huono, mutta opinnäytetyöni tekeminen sai minut ymmärtämään sen olevan vähintäänkin mielenkiintoinen. Teoksen ääreen voi palata uudelleen ja löytää jotain, mitä ei vielä edellisellä kerralla nähnyt, kirjoittaa SAMKista kuvataitelijaksi kesällä 2019 valmistunut Jenni Välikangas.
| Hyvinvointi ja terveys

Taideterapeutista halutaan laillistettu ammatti – SAMKissa kuvataideterapiaa opetetaan sosiaalialan koulutuksen sisällä

Suomen johtavat taideterapian asiantuntijat ovat kokoontuneet SAMKissa vedotakseen sosiaali- ja terveysministeri Krista Kiuruun taideterapeutin ammatin laillistamisen puolesta.

Uusimmat uutiset

Karhunpesä-kerrostalo rakennusvaiheessa.
| TKI

Hae pilottikohteeksi ja mittauta uudisrakennuksesi hiilijalanjälki

KOHISTEN kohti hiilineutraalia rakentamista Satakunnassa -hankkeen tavoitteena on jalkauttaa Satakuntaan osaamista vähähiiliseen rakentamiseen liittyen. Osallistumalla hankkeen pilotointiin saat yrityksellesi valmiiksi jo osaamista vähähiiliseen rakentamiseen ja hiilijalanjälkilaskelmiin. Osallistuminen on maksutonta.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Haku KOHISTEN kohti hiilineutraalia rakentamista Satakunnassa -hankkeen pilottikohteeksi on käynnissä. Osallistumalla saat osaamista vähähiiliseen rakentamiseen ja hiilijalanjälkilaskelmiin. #hiilijalanjälki #rakentaminen #kohisten

https://bit.ly/3mw1mBm

Kaksi viikkoa vielä ja sitten se alkaa!💥RoboAI-viikko meinaan! Joko olet löytänyt tapahtumista oman suosikkisi? Tsekkaa koko RoboAI-viikon ohjelma helpossa PDF-muodossa ja ilmoittaudu mukaan: https://www.roboai.fi/wp-content/uploads/2020/10/RoboAI-Viikko-Kaikki.pdf #roboai #samk #tuni #roboaiviikko #technology #pickandregister

Ammattikorkeakoulujen yhteinen AMK-valintakoe järjestetään 26.–29.10.
SAMKissa valintakoe järjestetään maanantaina 26.10.
Olemme huomioineet koejärjestelyissä hakijoiden ja henkilökunnan terveyden ja turvallisuuden.
https://bit.ly/37uGBBL
#samk #mysamk #valintakoe

Kiinnostava meriklusteritilaisuus to 29.10. etänä ja Raumalla. Myös SataMari-hankkeen viimeisimmät tulokset esillä. Ilmoittaudu mukaan: https://bit.ly/3kkzHlX! #Greenship @Meriklusteri @meriteollisuus @SatakunnanAMK @RMCFinland @wasaline_fi @FinlandVts

2015 valmistunut! 📢

Olethan käynyt jo vastaamassa uraseurantakyselyyn? Kysely on toimitettu kaikille 2015 valmistuneille sähköpostilla sekä tekstiviestillä. Jokainen vastaus on SAMKille arvokas! Tarkistathan myös roskapostikansiosi.

#samk #mysamk #samkalumni