Poikkeuskevään havainnointia grafiikan keinoin – opiskelijoiden töistä syntyi verkkonäyttely

Kuvataiteen opiskelijoille oli juuri alkamassa grafiikan työpajakurssi, kun koronaepidemiaan liittyvät rajoitukset alkoivat. Lehtori Tomas Reganin piti muuttaa kurssi nopeasti etäyhteyden kautta toteutettavaksi.

24.4.2020 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Chillit

Galleria graafisista piirroksista.

Opiskelijat tekivät monenlaisia töitä graafiikan työpajakurssilla. Ruutukaappaus verkkonäyttelyn sivulta.

Siirtyminen nopeasti kokonaan etäalustalle oli Tomas Reganin mukaan aika pyörryttävää, mutta sujui lopulta yllättävän hyvin.

–Ratkaisimme asian niin, että otimme aiheeksi dokumentaarisen piirtämisen. Kurssi toteutettiin Teams-ryhmässä. Piirustus on graafisessa taiteessa ihan ydinjuttu. Tämän erikoisen kevään havainnointi piirtämällä tuntui hyvin luontevalta, jopa välttämättömältä aiheelta kurssille.

Opiskelijat dokumentoivat neljän viikon ajan omaa ympäristöään tai työprosessiaan. Kurssilla käsiteltiin dokumentaarisuutta kuvataiteessa, havainnon ominaisuuksia, piirtämisen lainalaisuuksia ja muuten piirtämisen roolia kuvataiteessa.

Verkkonäyttelyn ideana oli tuoda kurssille realistinen työprojekti, josta saatiin opintoihin työelämävastaavuutta.

Kurssin lopuksi töistä koostettiin näyttely tilapäiseen verkkogalleriaan.

– Jokainen sai poimia näyttelyyn kiinnostavimmat palaset omasta työskentelystään. Verkkonäyttelyn ideana oli tuoda kurssille realistinen työprojekti, josta saatiin opintoihin työelämävastaavuutta.

– Oli kannustavaa huomata, että opiskelijat toimivat aktiivisesti ja työprosesseissa näkyi selvää kehitystä. Tästä näyttelystä tuli edustava paketti. Se on myös minioppitunti dokumentaarisesta piirtämisestä.

Lisää aiheesta

Osa teoksesta
| Kuvataide

Kuukauden kuvassa Jenni Välikangas: Hyvä Luoja, lupaan etten kutsu tänne enää ketään

Kuvitusmaisella tyylilläni kuvaan ja käsittelen usein henkilökohtaisen maailmani kokonaisuuksia fiktiivisten olentojen ja tapahtumien kautta. Aiemmin pelkäsin tapani olevan jotenkin huono, mutta opinnäytetyöni tekeminen sai minut ymmärtämään sen olevan vähintäänkin mielenkiintoinen. Teoksen ääreen voi palata uudelleen ja löytää jotain, mitä ei vielä edellisellä kerralla nähnyt, kirjoittaa SAMKista kuvataitelijaksi kesällä 2019 valmistunut Jenni Välikangas.
Ihmisiä kokouksessa.
| Hyvinvointi ja terveys

Taideterapeutista halutaan laillistettu ammatti – SAMKissa kuvataideterapiaa opetetaan sosiaalialan koulutuksen sisällä

Suomen johtavat taideterapian asiantuntijat ovat kokoontuneet SAMKissa vedotakseen sosiaali- ja terveysministeri Krista Kiuruun taideterapeutin ammatin laillistamisen puolesta.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Tavoitteletko verkkokauppasi kasvua? SAMK etsii verkkokauppojen kehityshankkeeseen kumppaneiksi satakuntalaisia yrityksiä. Osallistuminen on yrityksille maksutonta. Ilmoittautumiset 10.12.2021 mennessä. Tule mukaan. #samk #verkkokauppa #kehityshanke
https://verkkokauppa20.samk.fi/

Altogether 91 students graduated from SAMK in November. Eleven of them graduated with a Master´s degree. SAMK congratulates all the graduates.
#samk #mysamk #thinkfuture
https://www.samk.fi/en/uutiset/91-students-graduated-from-samk-in-november/

SAMK on mukana @K2RAU vuotuisen kansainvälistymispalkinnon finaalissa Port Activity App satamasovelluksella. Voittaja valitaan pitchaus-tilaisuudessa 9.12.
https://raumankauppakamari.fi/fi-fi/article/tapahtumat/kansainvalistymispalkintokisa-912-kilpailijat-esittaytyvat/1605/
@merilogistiikka @CentralBaltic #EfficientFlow

SAMKista valmistui marraskuussa yhteensä 91 opiskelijaa. Valmistuneista 11 suoritti YAMK-tutkinnon. SAMK onnittelee kaikkia valmistuneita 💯 🌹
#samk #mysamk #alumni #katsetulevaisuuteen #ylpeästiamk
https://www.samk.fi/uutiset/samkista-valmistui-marraskuussa-yhteensa-91-opiskelijaa/

@SatakunnanAMK and @NUST_Namibia have signed a double degree agreement for marine engineers! The first group of students will arrive to Rauma in early 2022. #merilogistiikka #mysamk #thinkfuture https://www.merilogistiikka.fi/en/news/ten-years-co-operations-to-namibia-culminates-to-marine-engineer-double-degree/