Poikkeuskevään havainnointia grafiikan keinoin – opiskelijoiden töistä syntyi verkkonäyttely

Kuvataiteen opiskelijoille oli juuri alkamassa grafiikan työpajakurssi, kun koronaepidemiaan liittyvät rajoitukset alkoivat. Lehtori Tomas Reganin piti muuttaa kurssi nopeasti etäyhteyden kautta toteutettavaksi.

24.4.2020 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Chillit

Galleria graafisista piirroksista.

Opiskelijat tekivät monenlaisia töitä graafiikan työpajakurssilla. Ruutukaappaus verkkonäyttelyn sivulta.

Siirtyminen nopeasti kokonaan etäalustalle oli Tomas Reganin mukaan aika pyörryttävää, mutta sujui lopulta yllättävän hyvin.

–Ratkaisimme asian niin, että otimme aiheeksi dokumentaarisen piirtämisen. Kurssi toteutettiin Teams-ryhmässä. Piirustus on graafisessa taiteessa ihan ydinjuttu. Tämän erikoisen kevään havainnointi piirtämällä tuntui hyvin luontevalta, jopa välttämättömältä aiheelta kurssille.

Opiskelijat dokumentoivat neljän viikon ajan omaa ympäristöään tai työprosessiaan. Kurssilla käsiteltiin dokumentaarisuutta kuvataiteessa, havainnon ominaisuuksia, piirtämisen lainalaisuuksia ja muuten piirtämisen roolia kuvataiteessa.

Verkkonäyttelyn ideana oli tuoda kurssille realistinen työprojekti, josta saatiin opintoihin työelämävastaavuutta.

Kurssin lopuksi töistä koostettiin näyttely tilapäiseen verkkogalleriaan.

– Jokainen sai poimia näyttelyyn kiinnostavimmat palaset omasta työskentelystään. Verkkonäyttelyn ideana oli tuoda kurssille realistinen työprojekti, josta saatiin opintoihin työelämävastaavuutta.

– Oli kannustavaa huomata, että opiskelijat toimivat aktiivisesti ja työprosesseissa näkyi selvää kehitystä. Tästä näyttelystä tuli edustava paketti. Se on myös minioppitunti dokumentaarisesta piirtämisestä.

Lisää aiheesta

Osa teoksesta
| Kuvataide

Kuukauden kuvassa Jenni Välikangas: Hyvä Luoja, lupaan etten kutsu tänne enää ketään

Kuvitusmaisella tyylilläni kuvaan ja käsittelen usein henkilökohtaisen maailmani kokonaisuuksia fiktiivisten olentojen ja tapahtumien kautta. Aiemmin pelkäsin tapani olevan jotenkin huono, mutta opinnäytetyöni tekeminen sai minut ymmärtämään sen olevan vähintäänkin mielenkiintoinen. Teoksen ääreen voi palata uudelleen ja löytää jotain, mitä ei vielä edellisellä kerralla nähnyt, kirjoittaa SAMKista kuvataitelijaksi kesällä 2019 valmistunut Jenni Välikangas.
Ihmisiä kokouksessa.
| Hyvinvointi ja terveys

Taideterapeutista halutaan laillistettu ammatti – SAMKissa kuvataideterapiaa opetetaan sosiaalialan koulutuksen sisällä

Suomen johtavat taideterapian asiantuntijat ovat kokoontuneet SAMKissa vedotakseen sosiaali- ja terveysministeri Krista Kiuruun taideterapeutin ammatin laillistamisen puolesta.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Navigointiin suunniteltujen syvyysmallien hyödyntämistä kehitetään ISTLAB-hankkeessa. Vedenalaisten mallien avulla merenpohjasta saadaan aiempaa yksityiskohtaisempaa tietoa luotseille ja alusten navigointijärjestelmiin.
https://bit.ly/3c7z24w
#ISTLAB #intelligentshipping

Development work is ongoing in the ISTLAB project on how to utilise bathymetric models designed for navigation. Read more: https://bit.ly/3c7z24w
#ISTLAB #intelligentshipping #navigation #bathymetricmodel

Yhteistyössä @SatakunnanAMK ja @SermatechFi järjestämä suunnittelukilpailu kannustaa opiskelijoita innovoimaan, miten robotit voisi yhdistää 3D-tulostamiseen. Kilpailu päättyy ensi viikolla! Missä nyt mennään?https://www.roboai.fi/automaatio-ja-robotiikka/3d-tulostus/robotit-mukaan-3d-tulostukseen-opiskelijat-haasteen-edessa/ #roboai #samk #mysamk #sermatech #robottihaaste

Altogether 31 students graduated from SAMK in February. Nine of them graduated with a Master´s degree. SAMK congratulates all the graduates.
https://www.samk.fi/en/uutiset/31-students-graduated-from-samk-in-february/

SAMKista valmistui helmikuussa yhteensä 31 opiskelijaa. Valmistuneista yhdeksän suoritti YAMK-tutkinnon. SAMK onnittelee kaikkia valmistuneita. #samk #alumni #ylpeästiamk
https://www.samk.fi/uutiset/samkista-valmistui-helmikuussa-yhteensa-31-opiskelijaa/