Perhe lähellä taidetta

Samkin Taidekäytävällä esittäytyy 26.10.-3.12.2020 porilais-portugalilainen Haaviston Taideperhe. Mukana on taidetta kuvataiteilija Petri Haavistolta, performanssitaiteilija Julia Kovacs-Haavistolta sekä Salli Haavistolta.

Taiteilijat poseeraavat taidekäytävällä.

Idea koko taideperheen näyttelystä syntyi arjessa, siinä samassa ympäristössä ja elinpiirissä missä kuvataiteilijat Korona-aikana ovat olemistaan ja luomistaan toteuttaneet.

Perheen nuorin, Salli Haavisto 8v. opiskelee ja harrastaa kuvataidetta Porin Taidekoulussa. Nuori taiteilijanalku on myös käynyt kuvataidepainotteisen päiväkodin, joten aivan aloittelijasta ei ole kyse. Salli summaa, että maalaamisessa parasta on se, kun saa ihan yksin päättää mitä tekee milloinkin.

Samaa luomisen vapautta peräänkuuluttaa viime keväänä Kankaanpään SAMK kuvataiteessa opintonsa päättänyt Petri Haavisto. Ennen kuvataiteilijuuttaan Haavisto työskenteli teollisuudessa. Uran vaihto taiteeseen on vapauttanut tekemään juuri sitä mitä kulloinkin haluaa, pohtii Haavisto. Haavisto on ehtinyt olemaan ahkera ammattitaiteilijan alku, sillä tänä vuonna näyttelyitä on ollut niin Suomessa kuin ulkomailla, julkisia teoksia on syntynyt, apurahaa on saatu sekä mainetta niitetty myös muutamassa taidekilpailuissa.

Haavisto yhdistää teoksissaan luontoteemaa muun muassa 3D-piirtämiseen ja tulostamiseen. Ristiriitainen yhdistelmä luo tavoiteltua kontrastia sekä positiivista vuoropuhelua aidon ja synteettisen välimaastoon.

Julia Kovacs-Haavisto on tullut taideopintojen perässä Suomeen, Kankaanpäähän vuonna 2018. Performanssiin suuntautunut Evoran Yliopiston jatko-opiskelija tuo Taidekäytävän näyttelyyn kosketusta, läheisyyttä sekä etäisyyttä käsittelevän installaation. Kovacs-Haaviston installoidut koskevat kädet ovat kaksimetriset mutta turvallisen läheiset.

Dialogista taideperformanssia tuottava Haavisto-Kovacs kokee Koronan lisäämän etäisyyden, ihmisten parissa työskennellessään haasteelliseksi, mutta ammentaa siitä myös uteliaana näkökulmia uusiin performansseihinsa.

HUOM! Näyttelyteoksia myös Satakunnan kadun pääsisäänkäynnin vieressä.

 

Yhteystiedot:
Petri Haavisto
Kuvataiteilija – Visual Artist
+35844 9805255
www.instagram.com/petrihaavisto_art/
www.petrihaavisto.com
petrihaavisto.art@gmail.com Julia Kovacs-Haavisto
Performance artist
facebook.com/juliakperformanceart/
instagram.com/juliak.____

Jaa tämä sivu

Etualalla robotti, taustalla tutkijoita.

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy syksyllä Porissa yhteistyössä SAMKin kanssa

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy Porissa syksyllä 2024. SAMKin kanssa yhteistyössä toteutettavaan maisterikoulutukseen voi hakea 2.– 15.5.2024. Sopimus energia-alan robotiikkasovelluksiin liittyvän professuurin perustamiseksi ja maisteriohjelman käynnistämiseksi allekirjoitettiin vuonna 2022.

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.