Opiskelijaterveydenhuolto muuttuu 1.1.2021

YTHS huolehtii kaikkien ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa opiskelevien terveyden ja hyvinvoinnin palveluista 1.1.2021 alkaen.

10.11.2020 | Teksti: SAMK | Kuva: YTHS

YTHS 1280x720 FIN (1)

YTHS:n palveluja voivat käyttää kaikki yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa perustutkintoa suorittavat opiskelijat, jotka ovat ilmoittautuneet lukukaudelle läsnä oleviksi. Tämä tarkoittaa siis myös SAMKin opiskelijoita (ammattikorkeakoulututkinto tai ylempi ammattikorkeakoulututkinto).

Mikä YTHS?

YTHS:n eli ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön tehtävä on tarjota terveydenhuoltolain mukaiset opiskeluterveyden palvelut perustutkintoa suorittaville yliopisto- ja korkeakouluopiskelijoille.

  • järjestää terveyden- ja sairaanhoitopalvelut opiskelijoille
  • edistää opiskelijoiden terveyttä ja opiskelukykyä sekä
  • edistää opiskeluympäristön ja -yhteisön hyvinvointia.

Mitä muutos tarkoittaa opiskelijalle?

Ota faktat haltuun! YTHS on koonnut korkeakouluopiskelijan terveyspalveluista tietopaketin sivuilleen: www.yths.fi/yths/yths-2021/

Käy katsomassa myös usein kysytyt kysymykset ja käy tarvittaessa jättämässä omasi: www.yths.fi/yths/yths-2021/missa-q-siella-a/

Opiskelijakunta SAMMAKKO järjestää YTHS-infoja Instagram -tarinoissa torstaisin marraskuun ajan. Ensimmäinen info 12.11.2020. Instagramin lisäksi YTHS-asiaa voi käydä lukemassa myös SAMMAKKOn Facebook-sivulta.

10.11.2020 | Teksti: SAMK | Kuva: YTHS

Lisää aiheesta

Yrityskiihdyttämöyrittäjä Ollipekka Kivin tietokoneen ääressä.
| Yrittäjyys

Etäterveyspalveluja tehokkaasti ja välittömästi – Kätevästi!

Koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan vaikutus yritystoimintaan on sangen negatiivinen, mutta ei niin pahaa, ettei jotain hyvääkin. Ollipekka Kivinin, 31, viime syksystä asti pyörittelemälle yritysidealle etälääkäriasemasta on nyt todellista tilausta.
SAMMAKKOlaisia opiskelijoiden olohuoneessa Porin kampuksella.
| Opinnot ja opetus

Mitä kuuluu, SAMMAKKO?

Poikkeuskevät on vaikuttanut monella tapaa opiskelijoiden arkeen. Kysyimme opiskelijakunta SAMMAKKOn hallituksen puheenjohtaja Linda Kolehmaiselta, miten opiskelijakunnan kevät on mennyt.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Jälleen merkittävä rahoitus: @SatakunnanAMK ja @TampereUni ovat saaneet Suomen akatemialta yli miljoona euroa yhteistutkimukseen, joka yhdistää modernia teknologiaa terveydenhuoltoympäristön toiminnan varmistamiseen. Onnea @SariMerilampi! 💥https://yle.fi/uutiset/3-11668140 #roboai #samk

Ambitious FridAI launched @crazytownoy by @ronnymattias and @PeterWE 💥 Startup and AI event the last Friday of each month. @HKetamo from @headaiofficial tells how to upskill five billion people: semantic AI is a tool for future skills prediction. Ask and earn a @ruosniemen beer!

4

SAMKin Feelix-hanke on valittu mukaan TKI-Kärjet2020 -kilpailuun. Hankkeen tavoitteena on kehittää tulevaisuuden työtaitoihin keskittyvää, vaikeuksia tai hidasteita kohdanneiden nuorten vertaisryhmätoimintaa. Äänestys käynnissä 2.12. asti. #tkikärjet2020
https://bit.ly/368Njfw

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi SAMKin tutkimukseen 575 000 euroa. Data Lake Innovation Testbed for Future Hospitals tutkimushanke hyödyntää tekoälyä lääketieteellisessä tutkimuksessa.
https://bit.ly/378W0WH

#mysamk #ylpeästiamk #tekoäly #lääketiede

"Digitalisaatio on päivän sana, mutta sen rinnalle työpaikoille tarvitaan lisää inhimillisyyttä." Blogikirjoitus jatkaa minisarjaa, joka käsittelee tunnejohtamisen ja vuorovaikutuksen teemoja esimiestyön näkökulmasta. Blogi: https://bit.ly/2NGYlyz
#esimiestyö #tunnejohtaminen