Opiskelijaterveydenhuolto muuttuu 1.1.2021

YTHS huolehtii kaikkien ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa opiskelevien terveyden ja hyvinvoinnin palveluista 1.1.2021 alkaen.

YTHS:n palveluja voivat käyttää kaikki yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa perustutkintoa suorittavat opiskelijat, jotka ovat ilmoittautuneet lukukaudelle läsnä oleviksi. Tämä tarkoittaa siis myös SAMKin opiskelijoita (ammattikorkeakoulututkinto tai ylempi ammattikorkeakoulututkinto).

Mikä YTHS?

YTHS:n eli ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön tehtävä on tarjota terveydenhuoltolain mukaiset opiskeluterveyden palvelut perustutkintoa suorittaville yliopisto- ja korkeakouluopiskelijoille.

  • järjestää terveyden- ja sairaanhoitopalvelut opiskelijoille
  • edistää opiskelijoiden terveyttä ja opiskelukykyä sekä
  • edistää opiskeluympäristön ja -yhteisön hyvinvointia.

Mitä muutos tarkoittaa opiskelijalle?

Ota faktat haltuun! YTHS on koonnut korkeakouluopiskelijan terveyspalveluista tietopaketin sivuilleen: www.yths.fi/yths/yths-2021/

Käy katsomassa myös usein kysytyt kysymykset ja käy tarvittaessa jättämässä omasi: www.yths.fi/yths/yths-2021/missa-q-siella-a/

Opiskelijakunta SAMMAKKO järjestää YTHS-infoja Instagram -tarinoissa torstaisin marraskuun ajan. Ensimmäinen info 12.11.2020. Instagramin lisäksi YTHS-asiaa voi käydä lukemassa myös SAMMAKKOn Facebook-sivulta.

SAMMAKKOn YTHS-infot Instagramissa Lisätietoa saat YTHS:n sivuilta

Jaa tämä sivu

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.

Tiia Kenola seisoo SAMKin Porin kampuksen yhdyskäytävällä.

Yhdes-malli ja monimuotoiset harjoittelut: Tiia Kenolan matka sosionomiksi

Tiia Kenola on kokenut SAMKin sosionomiopinnot monipuolisina ja hyvät eväät tulevaisuuden työelämään antavina.

Ville-Pekka Vihma näyttelyssä Oulussa, Real Deal Yläkerta -galleriassa.

Ville-Pekka Vihma valmistuu kuvataiteilijaksi

Oulusta kotoisin oleva Ville-Pekka Vihma kirjoittaa parhaillaan opinnäytetyötään Kangasniemellä töidensä ohella. Hän opiskelee viimeistä vuottaan kuvataitelijaksi SAMKin Taidekoulun kampuksella Kankaanpäässä.