Opiskelijatarina: Insinööriopiskelija lähti hakemaan uusia näkökulmia

Sähkö- ja automaatiotekniikan opiskelija Antti Inkinen päätti ennen valmistumistaan lähteä puoleksi vuodeksi ulkomaille vaihto-opiskelemaan. Antin periaatteisiin kuuluu itsensä haastaminen ja hän halusi myös uutta näkökulmaa tekniikkaan sekä projektityöskentelyyn.

18.3.2020 | Teksti: Essi Uusiniitty, SAMKin opiskelija | Kuva: Antti Inkinen, SAMKin opiskelija

Antti Inkinen Henkilökuva Vaaka

Antti tunsi välillä olevansa itsekin paikallinen.

Kolmannen vuoden insinööriopiskelija Antti Inkisen vaihtokohteeksi valikoitui Hollanti. Hän aloitti syyskuussa 2019 opiskelunsa Den Haagse Hogeschoolissa, joka sijaitsi Delftissä. Hänen mielestään vaihtokorkeakoulun sijainti oli hyvä, koska kaupunki ei ollut niin turistikohde ja sen ansiosta hän pystyi näkemään paremmin maan oikeaa kulttuuria.

– Odotin uusiin ihmisiin tutustumista ja ahaa-elämyksiä tekniikan parissa. Molemmat toteutuivat, vaikka en tutustunutkaan muihin vaihto-opiskelijoihin. SAMKin osalta vaihdon järjestelyt hoituivat hyvin.

Antti oli ryhmän ainoa vaihto-opiskelija, mikä ei kuitenkaan tuottanut hänelle ongelmaa. Koko vaihdon ajan ryhmä puhui englantia niin Antille kuin toisilleenkin ja tämä loi Antin mielestä hyvää yhteishenkeä. Hän pääsi myös opiskelukavereiden kautta näkemään lähietäisyydeltä paikallista elämäntyyliä.

”Uskallan hypätä tuntemattomaan”

Antin mukaan vaihto-opiskelu on ollut hänelle vain hyödyksi. Hollannin kurssitarjonta tuki Antin opiskelua Suomessa, joten hän sai paljon hyödyllistä oppia vaihtonsa aikana. Vaihdon aikana englannin kielen taito kehittyi entuudestaan ja vaihto toi rohkeutta toimia tuntemattomassa ympäristössä.

Vaihdon aikana Antti suoritti Smart manufacturing and robotics -kurssin, joka sisälsi kaksi eri projektia yrityksille. Projektit suoritettiin ryhmittäin ja ryhmän jäsenet olivat eri alueilta, kuten sähkötekniikan, konetekniikan ja tietotekniikan. Antti yhdessä ryhmänsä kanssa sai tehdä projektit oikeille yrityksille, joilla oli antaa tosielämän projektiaiheita.

– Automatisoimme asiakkaan sorvin työkierron yhteistyörobottia apuna käyttäen. Pääpainona projektissa oli joustavuus ja nopea käyttöönotto, koska työstettäviä kappaleita oli useita ja sorvia tullaan käyttämään ajoittain myös manuaalisesti. Aloitimme työn puhtaalta pöydältä ja lopputuloksena oli järjestelmä, joka konenäköä hyödyntäen latasi kappaleita sorviin ja kommunikoi kenttäväylän avulla sorvin ohjainpiirin kanssa.

– Projektin aikana pidimme tiivistä yhteydenpitoa asiakkaan kanssa ja vierailimme useasti heidän luonaan. Saimme arvokasta oppia niin tekniikan osalta kuin myös projektityöskentelyä varten. Sain hyvää näyttöä CV:hen, että uskallan hypätä tuntemattomaan. Tein myös asioita, joita pystyin jakamaan mm. Linkedinissä.

Hollantilaisessa salibandyjoukkuessa

Antti päätti ottaa vaihtoajastaan kaiken hyödyn irti myös vapaa-ajalla. Hän etsi paikallisen salibandyjoukkueen, johon hän pääsi pelaamaan vaihtonsa ajaksi. Joukkueen kanssa pelaaminen mahdollisti matkustamisen ympäri maata ja tutustumisen sitä kautta vielä enemmän maan kulttuuriin.

– Joukkue-urheilu toi minulle yhteenkuuluvuuden fiiliksen ja tunsin välillä olevani itsekin paikallinen. Salibandyn avulla sain myös vaihto aikaan säännöllistä tekemistä, jota odottaa.

Oman vaihtokokemuksensa pohjalta Antin mielestä on tärkeää varata rahaa ja muistaa hoitaa paperityöt ajoissa. Näiden lisäksi hän mainitsi, että kannattaa olla aktiivisesti mukana ylimääräisissä vaihtokorkeakoulun tapahtumissa ja muistaa myös opiskella. Viimeinen vinkki Antilta oli, että on tärkeää myös muistaa pitää yhteyttä kotipuoleen.

– Vaihtoon lähteminen oli minulle kehittävä kokemus, jota voin suositella kaikille. Välillä on hyvä mennä oman mukavuusalueensa ulkopuolelle kokeilemaan omia rajojaan.

Tutustu Antin tekemään projektiin.

Antti Inkinen Henkilökuva

Antti Inkinen

  • Koulutusohjelma: Sähkö- ja automaatiotekniikka
  • Vaihtomaa: Hollanti
  • Vaihtokorkeakoulu: Den Haagse Hogeschool (The Hague University of Applied Sciences), Delft

 

 

18.3.2020 | Teksti: Essi Uusiniitty, SAMKin opiskelija | Kuva: Antti Inkinen, SAMKin opiskelija

Lisää aiheesta

Opiskelijat Petteri Laine, Henri Hohkuri ja Juuso Kiintonen ohjelmoivat robotteja lehtori Timo Suvela opetuksessa automaatiotekniikan laboratoriossa.
| Automaatio ja teollisuus

SAMK vastaa työelämän tarpeeseen – Sähkö- ja automaatiotekniikan koulutukseen tietotekniikan painotus

Käynnissä olevassa yhteishaussa on ensimmäistä kertaa mahdollista hakea koulutukseen, jossa voi opiskella sähkö- ja automaatiotekniikan insinööriksi tietotekniikan painotuksella. Opiskelijat Petteri Laine (vas.),...
Sähkötolppa kuvituskuva
| Opinnäytetyö

Opinnäytetyö: Insinööriopiskelija mallinsi sähköverkkoprojektien prosessin

Insinööri (AMK) -opiskelija Iiro Nieminen laati TLT Connection Oy:n tilaamana ohjeistuksen työnjohdolle sähköverkkoprojektien prosesseista.

Uusimmat uutiset

Jämin matkailun luontokohteiden tienviitta
| Matkailu

Korona iski rajusti matkailualalle, mutta Jämillä uskotaan lähimatkailun kasvuun

Paikalliset ja lähialueen palvelut nousevat koronakriisin myötä aivan uuteen valoon, uskovat Jämin alueen matkailuyrittäjät. Virus sekoitti alkukeväästä yrittäjien suunnitelmat täysin ja tästä...

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMKin avoimen AMKin polkuopintohaku käynnistyy 3.8.2020 klo 9.00! Kannattaa olla nopea, sillä suosituimpien koulutusten polkuopintopaikat täyttyvät nopeasti. Tutustu haussa oleviin koulutuksiin ja hae osoitteessa: www.samk.fi/polkuopinnot
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
Entistä useampi lähtee lomalla lähelle ja luontoon. Jämiltä matkailijat etsivät juuri luonnonrauhaa ja mahdollisuutta ulkoiluun sekä erilaisiin aktiviteetteihin.

Yrittäjien elinehto on, että asiakkaat löytävät helposti tietoa palveluista. Digitaalisten kanavien käytön muuttuessa yrittäjien on seurattava asiakkaitaan uusiin kanaviin ja se edellyttää jatkuvaa oman osaamisen kehittämistä koronan ja muiden myllerrysten keskellä.
https://bit.ly/31Pcn9U
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
Hei SAMKin YAMK- tai monimuoto-opiskelija! Opiskelijakunta SAMMAKKO haluaa kehittää palvelujaan kaikille SAMKin opiskelijoille. Kehittämisen tueksi kootaan opiskelijapalvelujen kehittämisryhmät YAMK- ja monimuoto-opiskelijoista. Täytä hakemus SAMMAKKOn kotisivuilla.

Kesän tultua ihmiset ovat vähitellen lähteneet liikkeelle. Entistä useampi lähtee lomalla lähelle ja luontoon. Jämiltä matkailijat etsivät juuri luonnonrauhaa ja mahdollisuutta ulkoiluun sekä erilaisiin aktiviteetteihin.
#matkailu #lähimatkailu #luonto
https://t.co/JbQGH7itRX

Simulation is integral to developing autonomous systems. One example is the Intelligent Shipping Technology Test Laboratory at SAMK in Rauma. The lab is designed as a testing environment for remotely controlled, autonomous vessels. #istlab #wärtsilä
https://t.co/5KBhsnveb9

Kuuntele ja kuule nuorta – se kantaa hedelmää. Yhdessä suunniteltu motivoi myös yhdessä tekemiseen, yhteistyöhön.
#samk #tukee #nuoret #mielipide #sk #yksinäisyys

https://t.co/MeaLZbaCSo

Lähde lähimatkalle! Tänä vuonna jokainen yksittäinen matkailija on yrityksille elintärkeä. Kesäsesonki määrittelee edellytykset yritystoiminnan jatkumiselle.
#satamatkaamaalle #visitsatakunta #matkailu #yrittäjyys #lähimatkailu @satamatkaa @visitsatakunta
https://t.co/7vnzpuaYEn