Opiskelijat kiinnostuneita yrittäjyydestä – SAMKin Yrityskiihdyttämöä vahvistettiin uusilla mentoreilla

SAMK vahvisti Yrityskiihdyttämöään uusilla mentoreilla, sillä opiskelijat ovat entistä kiinnostuneempia yrittäjyydestä. Kiihdyttämön mentoreina ovat viime vuosina toimineet Pia Marjanen (vetäjä), Teppo Lundell, Petri Martikkala ja Marko Mikkola. He pitävät tärkeänä yhteistä nimittäjäänsä: helppoa lähestyttävyyttä ja auttamisen halua.

Vanhoja mentoreita: Marko Mikkola, kiihdyttömötoiminnasta vastaava Pia Marjanen ja Petri Martikkala, ryhmäkuva.
– Työt sujuvat, kun osataan pitää myös hauskaa töissä. Aina ei edes tarvitse pyytää apua, kun sitä jo tarjotaan, vanhat mentorit Mikkola, Marjanen ja Martikkala kehuvat tiiminsä yhteishenkeä ja erilaisten osaamisten arvostamista.

– Työt sujuvat, kun osataan pitää myös hauskaa töissä. Aina ei edes tarvitse pyytää apua, kun sitä jo tarjotaan, vanhat mentorit Mikkola, Marjanen ja Martikkala kehuvat tiiminsä yhteishenkeä ja erilaisten osaamisten arvostamista.

– Yrityskiihdyttämön toiminta on helposti lähestyttävää ja opiskelijat tuntevat sen hyvin, koska sitä kerrotaan heille eri vaiheissa. Ja pakkokin sen on olla tunnettu, kun on 22 vuotta tehty – siitä huolimatta, että se on aina uusi juttu opiskelijoille, sanoo Raumalla työskentelevä Lundell.

– Toimitaan hyvin ryhmänä, vaikka ollaan erilaisia ihmisiä. Meillä on erilaiset taustat, ja pystytään hyödyntämään toistemme osaamista. Erilaiset osaamispohjat toimivat, kun on hyvä pössis, sanovat Porissa yhdessä haastatellut Marjanen, Mikkola ja Martikkala.

Jokainen SAMKin perustutkinto-opiskelija saa ensimmäisen kosketuksen yrityskiihdyttämöön yrittäjyyden perusopintojaksolla. Kiihdyttämön asiakasmäärä on kasvussa myös yrittäjän koulutusohjelman myötä. Kiihdyttämöön voi tulla opintojen missä vaiheessa tahansa – silloin kun on tehokas hetki yritystoiminnan miettimiselle, käynnistämiselle tai kehittämiselle.

Tarpeen tulleen yhdellä opiskelijalla useita mentoreita

– Eikä yhden opiskelijan kohdalla puhuta vain yhdestä mentorista, vaan mentoroidaan ristiin sen mukaan mikä missäkin vaiheessa on hyödyllisintä, sanoo Martikkala.

Nuorten kiinnostus yrittäjyyteen on valtakunnallisesti kasvussa. Yrittäjyys ei kuitenkaan ole kaikkien polku.

Lundell Teppo SAMK
Teppo Lundell

– Tärkein tehtävä ei ole yrityksen perustaminen. Tärkein tehtävä on auttaa opiskelijaa löytämään oma juttunsa, painottaa Teppo Lundell.

Tervetuloa mukaan uudet mentorit Katariina Heiskanen, Tomi Kuusimäki ja Anssi Pajala!

SAMKin Yrityskiihdyttämössä on sen toiminnan aikana tuotettu yli 320 yritystä, yrityskiihdyttämösopimuksia on tehty lähes 600. Yrityskiihdyttämössä liikeidean kehittäminen, yrittäjänä toimiminen ja yrityksen kehittäminen ovat osa korkeakoulututkintoa.

SAMK TWITTERISSÄ

Jaa tämä sivu

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.

Tiia Kenola seisoo SAMKin Porin kampuksen yhdyskäytävällä.

Yhdes-malli ja monimuotoiset harjoittelut: Tiia Kenolan matka sosionomiksi

Tiia Kenola on kokenut SAMKin sosionomiopinnot monipuolisina ja hyvät eväät tulevaisuuden työelämään antavina.

Ville-Pekka Vihma näyttelyssä Oulussa, Real Deal Yläkerta -galleriassa.

Ville-Pekka Vihma valmistuu kuvataiteilijaksi

Oulusta kotoisin oleva Ville-Pekka Vihma kirjoittaa parhaillaan opinnäytetyötään Kangasniemellä töidensä ohella. Hän opiskelee viimeistä vuottaan kuvataitelijaksi SAMKin Taidekoulun kampuksella Kankaanpäässä.