Opiskelijamme työllistyvät: Sampsa Pajarinen löysi kutsumuksensa tuotantotalouden insinöörikoulutuksesta

Sampsa Pajarinen on SAMKista valmistunut tuotantotalouden insinööri. Hän on työskennellyt valmistumisensa jälkeen useissa eri tuotantotalouden töissä ja tällä hetkellä hän toimii tuotepäällikkönä Raumalla Rauman Akussa.

Sampsa Pajarinen seisoo varastohallissa.

Sampsa Pajarinen on valmistumisensa jälkeen kartuttanut työkokemustaan useissa eri yrityksissä ja nyt löytänyt paikkansa tuotepäällikkönä Raumalla.

Sampsa Pajarinen valmistui vuonna 2014. Sen jälkeen hän on kartuttanut työkokemustaan useissa eri yrityksissä ja nyt löytänyt paikkansa tuotepäällikkönä Raumalla. Valmistuttuaan lukiosta syksyllä 2010, hän ei jäänyt aikailemaan, vaan oli päättänyt suoraan jatkaa opiskeluaan ja hakea seuraavassa yhteishaussa, josta paikka avautuikin 2011 syksyllä ja alaksi valikoitui tuotantotalouden insinöörin koulutus.

Tuotantotalouden insinöörille riittää töitä

Pajarisen koulutuksen valintaan oli moniakin syitä, mutta yhtenä painava syynä oli hänen näkemyksensä siitä, että työllistyminen olisi helpompaa tämän koulutuksen myötä. Kaupallisesta alasta kiinnostuneella Pajarisella oli myös mielessä tradenomin opinnot, mutta myös kiinnostus teknilliseen puoleen ja hyvät työnäkymät saivat hänet kääntymään insinöörin opintoihin tuotantotalouteen.

– Tuotantotalouden koulutuksessa mahdollisuudet työllistyä olivat hyvät ja sieltä sai juuri sellaiset valmiudet työelämään kuin olin ajatellutkin, Pajarinen toteaa.

Monipuolinen työ on ollut mieleistä Raumalla opiskelleelle tuotantotalouden insinöörille ja hän nauttii työstään tuotepäällikkönä, jossa pääsee itse vaikuttamaan myytäviin kohteisiin ja tutustumaan uusiin ihmisiin.

– Suurin osa päivästäni kuluu ihan konkreettisessa myyntityössä, mutta siihen liittyy todella paljon muutakin. Työhöni sisältyy päämiesyhteydet tehtaisiin, vuosisopimuksien neuvottelut, johtaminen ja hallinta (mitä myydään ja mihin hintaan), sekä asiakkuuksien hallinta, Pajarinen listaa.

SAMKista saa vakaan pohjan työelämään

Pajarinen kokee, että hänen SAMKissa saamansa koulutus on rakentanut vakaan pohjan ja antanut hyvät valmiudet lähteä työelämään etsimään uusia haasteita. Insinöörin koulutuksen omaavana on enemmän vaihtoehtoja työpaikoissa, tietenkin myös valmiudet olivat paremmat. Tutkinto luo pohjan hakea useisiin paikkoihin, joihin ilman tutkintoa ei olisi mahdollista edes hakea.

Sampsa3

Sampsa Pajarinen

Tuotantotalouden insinööri

Tuotepäällikkö, Rauman Akku

SAMK TWITTERISSÄ

Jaa tämä sivu

Etualalla robotti, taustalla tutkijoita.

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy syksyllä Porissa yhteistyössä SAMKin kanssa

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy Porissa syksyllä 2024. SAMKin kanssa yhteistyössä toteutettavaan maisterikoulutukseen voi hakea 2.– 15.5.2024. Sopimus energia-alan robotiikkasovelluksiin liittyvän professuurin perustamiseksi ja maisteriohjelman käynnistämiseksi allekirjoitettiin vuonna 2022.

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.