Opiskelijamme työllistyvät: SAMKista Caverionin projektipäälliköksi

Nousiaisista lähtöisin oleva Jere Blom kirjoitti ylioppilaaksi vuonna 2012. Jatkokoulutusta miettien mielenkiintoa oli LVI-puolelle sekä energiatekniikkaan. LVI-puolella työtarjontaa on ollut enemmän, joten se siirtyi ensimmäiseksi vaihtoehdoksi.

25.4.2020 | Teksti: Anniina Rotkus, SAMKin opiskelija | Kuva: Jere Blom

Jere Blom on sairaalan työmaalla suojavarusteissa.

Jere Blom on ollut töissä mm. sairaalan työmaalla.

– Lähin LVI-puolen koulutusohjelma oli Porissa, SAMKissa. Hain myös Aalto-yliopistoon, mutta lukuinto ei riittänyt pääsykokeisiin, Jere naurahtaa.

Tällä hetkellä LVI-suunnitteluun voi suuntautua SAMKissa Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutusohjelmassa.

Kokemusta LVI-puolelta Jerellä ei ollut työelämällisesti aikaisempaa, ainoastaan vapaa-ajalla oli tullut rakenneltua esimerkiksi perheen mökkiä. Opiskelupaikan kanssa lykästikin heti, mutta armeijan takia opiskeluiden aloittamista lykättiin vuodella eteenpäin. Opiskelut Jere aloitti siis vuonna 2013.

Opiskeluihin liittyvät harjoittelut suoritettiin kesällä. Toisen opiskeluvuoden kesällä Jere toimi voimalaitoksen kunnossapidon asentajana ja vuonna 2016 hän haki kesäksi insinöörille vastaavaa paikkaa. Sattumoisin Caverion oli ottanut sähköpostitse yhteyttä Jeren opettajaan, että yritys tarvitsi kesäksi auttavia käsiä. Jereä lykästi ja paikka oli hänen. Hän aloitti työt projektinhoitoharjoittelijana ja työtehtävät liittyivät rakenteilla olevan teatterin toteuttamiseen.

– Caverionilla ensimmäisenä työtehtävänä laskin kuvista massoja ja jaoin rakennuksen järkeviksi asennusalueiksi, minkä perusteella aikataulutettiin työ. Aloitin työni sellaisessa vaiheessa, kun teatterilla ei ollut vielä ollenkaan töissä Caverionin asentajia. Silloin kun heidän työnsä alkoivat, tilasin tavarat ja ohjasin asentajia oikeisiin paikkoihin. Ohjeistin heille myös sen, kuinka paljon aikaa on tehdä tietty työ, Jere kertoo.

Opinnäytetyö urakoitsijan ja suunnittelijan välisen yhteistyön kehittämisestä

Syksyllä Jere palasi opiskelemaan, mutta jo tammikuussa 2017 hän meni takaisin Caverionin komennukseen. Työt hän aloitti ensin osa-aikaisena, töitä oli kolmena päivänä viikossa. Samaan aikaan Jere kirjoitti Caverionille opinnäytetyötään ja sen aiheena oli ”Urakoitsijan ja suunnittelijan välisen yhteistyön kehittäminen”.

Opinnäytetyön kirjoittamiseen aikaa kului noin neljä kuukautta ja sen valmistumisen myötä Jere valmistui myös SAMKista. Siitä hän siirtyi työskentelemään täyspäiväiseksi ja samalla tiellä Jere jatkaa edelleen. Erilaisiin projekteihin on siis päästy mukaan; on rakennettu teatteri, ruokakauppoja ja kirjasto. Tällä hetkellä työtä johdetaan Turkuun rakenteilla olevassa uudessa sairaalassa.

Tällä hetkellä Jeren työpäivät vaihtelevat sen mukaan, missä vaiheessa mikäkin projekti on. Esimiestyö on yksi osa-alue asentajien johtamisen parissa ja työtehtäviin kuuluu myös projektin talouden seuraaminen ja ennustaminen. Myös aikatauluttaminen, eli työn suunnittelu ja yhteensovittaminen muiden urakoitsijoiden kanssa, on suuressa roolissa. Näin ollen projektiin kuuluu vahvasti myös asiakaspalvelu, koska tekemisissä ollaan tilaajan edustajan kanssa koko projektin ajan, eli projektin aloittamisesta takuuajan loppuun asti.

– Olen viihtynyt hyvin Caverionilla ja tykkään työn monipuolisuudesta. Saan olla myös paljon tekemisissä ihmisten kanssa. Työ vaatii paljon stressinsietokykyä, koska esimerkiksi aikataulut ovat monesti tiukkoja. Vastuutakin on paljon, koska minä olen kuitenkin vastuussa projektista teknisesti, taloudellisesti ja juridisesti. Vielä en kuitenkaan tunne, että olisin ollut liian stressaantunut. Näin isossa firmassa näihin kaikkiin asioihin saa kuitenkin apua todella hyvin. Caverionilla on asiantuntijoita ympäri Suomen; jos itse ei jotain tiedä, aina löytyy joku joka tietää, Jere toteaa.

Jere Blom on sairaalan työmaalla suojavarusteissa.

Kuka: Jere Blom

Tutkinto: Insinööri (AMK)

Työtehtävä: Projektipäällikkö, Caverion Oyj

25.4.2020 | Teksti: Anniina Rotkus, SAMKin opiskelija | Kuva: Jere Blom

Lisää aiheesta

| Uratarina

Opiskelijamme työllistyvät: Rakennusinsinööri näkee omien käsiensä jäljet

Rakennustekniikan insinööriksi valmistunut Sari Paukku kertoo opintojen valitsemisen olleen hänelle helppoa, sillä hän oli kotoisin maalta, ja kotona oli aina rakennettu jotakin.
| Automaatio ja teollisuus

Opiskelijamme työllistyvät: Rakennusinsinöörin koulutuksesta rakennusalan kaupallisten töiden pariin

Pallas Rakennuksen projektipäällikkö Joonas Peltonen valmistui SaAMKista rakennusinsinööriksi vuonna 2011. Nykyään Peltonen työskentelee Pallas Rakennuksella projektipäällikkönä. Hän vastaa Satakunnan alueen toiminnoista sekä hankekehityksestä Länsi-Suomen toimialueella.

Uusimmat uutiset

Karhunpesä-kerrostalo rakennusvaiheessa.
| TKI

Hae pilottikohteeksi ja mittauta uudisrakennuksesi hiilijalanjälki

KOHISTEN kohti hiilineutraalia rakentamista Satakunnassa -hankkeen tavoitteena on jalkauttaa Satakuntaan osaamista vähähiiliseen rakentamiseen liittyen. Osallistumalla hankkeen pilotointiin saat yrityksellesi valmiiksi jo osaamista vähähiiliseen rakentamiseen ja hiilijalanjälkilaskelmiin. Osallistuminen on maksutonta.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Haku KOHISTEN kohti hiilineutraalia rakentamista Satakunnassa -hankkeen pilottikohteeksi on käynnissä. Osallistumalla saat osaamista vähähiiliseen rakentamiseen ja hiilijalanjälkilaskelmiin. #hiilijalanjälki #rakentaminen #kohisten

https://bit.ly/3mw1mBm

Kaksi viikkoa vielä ja sitten se alkaa!💥RoboAI-viikko meinaan! Joko olet löytänyt tapahtumista oman suosikkisi? Tsekkaa koko RoboAI-viikon ohjelma helpossa PDF-muodossa ja ilmoittaudu mukaan: https://www.roboai.fi/wp-content/uploads/2020/10/RoboAI-Viikko-Kaikki.pdf #roboai #samk #tuni #roboaiviikko #technology #pickandregister

Ammattikorkeakoulujen yhteinen AMK-valintakoe järjestetään 26.–29.10.
SAMKissa valintakoe järjestetään maanantaina 26.10.
Olemme huomioineet koejärjestelyissä hakijoiden ja henkilökunnan terveyden ja turvallisuuden.
https://bit.ly/37uGBBL
#samk #mysamk #valintakoe

Kiinnostava meriklusteritilaisuus to 29.10. etänä ja Raumalla. Myös SataMari-hankkeen viimeisimmät tulokset esillä. Ilmoittaudu mukaan: https://bit.ly/3kkzHlX! #Greenship @Meriklusteri @meriteollisuus @SatakunnanAMK @RMCFinland @wasaline_fi @FinlandVts

2015 valmistunut! 📢

Olethan käynyt jo vastaamassa uraseurantakyselyyn? Kysely on toimitettu kaikille 2015 valmistuneille sähköpostilla sekä tekstiviestillä. Jokainen vastaus on SAMKille arvokas! Tarkistathan myös roskapostikansiosi.

#samk #mysamk #samkalumni