Skip to content

Opiskelijamme työllistyvät: SAMKista Caverionin projektipäälliköksi

Nousiaisista lähtöisin oleva Jere Blom kirjoitti ylioppilaaksi vuonna 2012. Jatkokoulutusta miettien mielenkiintoa oli LVI-puolelle sekä energiatekniikkaan. LVI-puolella työtarjontaa on ollut enemmän, joten se siirtyi ensimmäiseksi vaihtoehdoksi.

25.4.2020 | Teksti: Anniina Rotkus, SAMKin opiskelija | Kuva: Jere Blom

Jere Blom on sairaalan työmaalla suojavarusteissa.

Jere Blom on ollut töissä mm. sairaalan työmaalla.

– Lähin LVI-puolen koulutusohjelma oli Porissa, SAMKissa. Hain myös Aalto-yliopistoon, mutta lukuinto ei riittänyt pääsykokeisiin, Jere naurahtaa.

Tällä hetkellä LVI-suunnitteluun voi suuntautua SAMKissa Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutusohjelmassa.

Kokemusta LVI-puolelta Jerellä ei ollut työelämällisesti aikaisempaa, ainoastaan vapaa-ajalla oli tullut rakenneltua esimerkiksi perheen mökkiä. Opiskelupaikan kanssa lykästikin heti, mutta armeijan takia opiskeluiden aloittamista lykättiin vuodella eteenpäin. Opiskelut Jere aloitti siis vuonna 2013.

Opiskeluihin liittyvät harjoittelut suoritettiin kesällä. Toisen opiskeluvuoden kesällä Jere toimi voimalaitoksen kunnossapidon asentajana ja vuonna 2016 hän haki kesäksi insinöörille vastaavaa paikkaa. Sattumoisin Caverion oli ottanut sähköpostitse yhteyttä Jeren opettajaan, että yritys tarvitsi kesäksi auttavia käsiä. Jereä lykästi ja paikka oli hänen. Hän aloitti työt projektinhoitoharjoittelijana ja työtehtävät liittyivät rakenteilla olevan teatterin toteuttamiseen.

– Caverionilla ensimmäisenä työtehtävänä laskin kuvista massoja ja jaoin rakennuksen järkeviksi asennusalueiksi, minkä perusteella aikataulutettiin työ. Aloitin työni sellaisessa vaiheessa, kun teatterilla ei ollut vielä ollenkaan töissä Caverionin asentajia. Silloin kun heidän työnsä alkoivat, tilasin tavarat ja ohjasin asentajia oikeisiin paikkoihin. Ohjeistin heille myös sen, kuinka paljon aikaa on tehdä tietty työ, Jere kertoo.

Opinnäytetyö urakoitsijan ja suunnittelijan välisen yhteistyön kehittämisestä

Syksyllä Jere palasi opiskelemaan, mutta jo tammikuussa 2017 hän meni takaisin Caverionin komennukseen. Työt hän aloitti ensin osa-aikaisena, töitä oli kolmena päivänä viikossa. Samaan aikaan Jere kirjoitti Caverionille opinnäytetyötään ja sen aiheena oli ”Urakoitsijan ja suunnittelijan välisen yhteistyön kehittäminen”.

Opinnäytetyön kirjoittamiseen aikaa kului noin neljä kuukautta ja sen valmistumisen myötä Jere valmistui myös SAMKista. Siitä hän siirtyi työskentelemään täyspäiväiseksi ja samalla tiellä Jere jatkaa edelleen. Erilaisiin projekteihin on siis päästy mukaan; on rakennettu teatteri, ruokakauppoja ja kirjasto. Tällä hetkellä työtä johdetaan Turkuun rakenteilla olevassa uudessa sairaalassa.

Tällä hetkellä Jeren työpäivät vaihtelevat sen mukaan, missä vaiheessa mikäkin projekti on. Esimiestyö on yksi osa-alue asentajien johtamisen parissa ja työtehtäviin kuuluu myös projektin talouden seuraaminen ja ennustaminen. Myös aikatauluttaminen, eli työn suunnittelu ja yhteensovittaminen muiden urakoitsijoiden kanssa, on suuressa roolissa. Näin ollen projektiin kuuluu vahvasti myös asiakaspalvelu, koska tekemisissä ollaan tilaajan edustajan kanssa koko projektin ajan, eli projektin aloittamisesta takuuajan loppuun asti.

– Olen viihtynyt hyvin Caverionilla ja tykkään työn monipuolisuudesta. Saan olla myös paljon tekemisissä ihmisten kanssa. Työ vaatii paljon stressinsietokykyä, koska esimerkiksi aikataulut ovat monesti tiukkoja. Vastuutakin on paljon, koska minä olen kuitenkin vastuussa projektista teknisesti, taloudellisesti ja juridisesti. Vielä en kuitenkaan tunne, että olisin ollut liian stressaantunut. Näin isossa firmassa näihin kaikkiin asioihin saa kuitenkin apua todella hyvin. Caverionilla on asiantuntijoita ympäri Suomen; jos itse ei jotain tiedä, aina löytyy joku joka tietää, Jere toteaa.

Jere Blom on sairaalan työmaalla suojavarusteissa.

Kuka: Jere Blom

Tutkinto: Insinööri (AMK)

Työtehtävä: Projektipäällikkö, Caverion Oyj

25.4.2020 | Teksti: Anniina Rotkus, SAMKin opiskelija | Kuva: Jere Blom

Lisää aiheesta

| Uratarina

Opiskelijamme työllistyvät: Rakennusinsinööri näkee omien käsiensä jäljet

Rakennustekniikan insinööriksi valmistunut Sari Paukku kertoo opintojen valitsemisen olleen hänelle helppoa, sillä hän oli kotoisin maalta, ja kotona oli aina rakennettu jotakin.
| Automaatio ja teollisuus

Opiskelijamme työllistyvät: Rakennusinsinöörin koulutuksesta rakennusalan kaupallisten töiden pariin

Pallas Rakennuksen projektipäällikkö Joonas Peltonen valmistui SaAMKista rakennusinsinööriksi vuonna 2011. Nykyään Peltonen työskentelee Pallas Rakennuksella projektipäällikkönä. Hän vastaa Satakunnan alueen toiminnoista sekä hankekehityksestä Länsi-Suomen toimialueella.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
Emmi Lehtimäki yhdisti onnistuneesti pikkulapsiarjen, työn pankissa ja opiskelun SAMKissa Business Management and Entrepreneurship master-ohjelmassa. Ylempi AMK-tutkinto on antanut itsevarmuutta tekemiseen ja suunnan urahaaveille.
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMKiin on haussa vielä muutamia opiskelupaikkoja syksyksi. Haussa on sekä suomenkielisiä että englanninkielisiä tutkinto-ohjelmia viidessä eri koulutusohjelmassa, jotka tähtäävät tradenomin, restonomin, merikapteenin ja insinöörin AMK-tutkintoihin. Kaikki tarjottavat opinnot alkavat syksyllä 2020.
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
Oletko esiintymiskykyinen, idearikas sometaitaja ja innostunut kirjoittaja? Tarjoamme mielenkiintoisen työtehtävän koulutusmarkkinoinnin parissa ajalle 24.8.2020 – 23.1.2021. Haku 31.7.2020 mennessä.

Lisätietoja ja hakulomake: #tyopaikat" target="_blank" rel="noreferrer">https://www.samk.fi/tietoa-meista/samk-tyonantajana/#tyopaikat

Ensisijainen toimipiste SAMK-kampus Pori. Työ edellyttää liikkumista, joten valittavalla henkilöllä tulee olla ajokortti.

https://t.co/HuLp9idYrt Emmi Lehtimäki yhdisti onnistuneesti pikkulapsiarjen, työn pankissa ja opiskelun SAMKissa Business Management and Entrepreneurship Master-ohjelmassa. Ylempi AMK-tutkinto on antanut itsevarmuutta tekemiseen ja suunnan urahaaveille. #samk #yamk #yhteishaku

SAMKissa on tarjolla vielä muutamia opiskelupaikkoja syksyksi! Haussa on sekä suomenkielisiä että englanninkielisiä tutkinto-ohjelmia viidessä eri koulutusohjelmassa. Kaikki tarjottavat opinnot alkavat syksyllä 2020. https://t.co/G3F3CmtzJ6

Hanna Vallin teki opinnäytetyön tradenomitutkinnon vaikuttavuudesta Kuninkaisten kampukselta valmistuneiden keskuudessa. Tutkinnon suorittaminen on vaikuttanut työelämässä sijoittumiseen ja laajentanut uramahdollisuuksia. #samk #ylpeästiamk #tradenomi https://t.co/494Gow4h2F

Finanssialalla asiantuntijana työskentelevä Jaana Mustonen haki Business Management and Entrepreneurship Master-ohjelmaan kehittääkseen osaamistaan. Parempi ymmärrys yrittäjän näkökulmasta on ollut arvokasta työtehtävissä. #samk #ylempiAMK
https://t.co/xQGTz27glc