Opiskelijamme työllistyvät: Sairaanhoitajaksi opiskellut Anni työllistyi heti opintojen päätyttyä

Anni Länsiharju valmistui sairaanhoitajaksi Satakunnan ammattikorkeakoulusta vuonna 2019. Nykyään Anni työskentelee Tampereen yliopistollisessa sairaalassa vatsakirurgian osastolla. Etenkin työn monipuolisuus ja mielenkiintoisuus viehättävät.

7.12.2020 | Teksti: Laura Välimäki, SAMKin opiskelija | Kuva: Anni Länsiharju

Anni poseeraa hoitopuvussa hoitohuoneessa.
Opintojen jälkeen Anni on työskennellyt neurologian ja vatsakirurgian osastoilla.

Lähihoitajan opinnot taustalla vauhdittivat valmistumista

Ennen sairaanhoitajan opintoja Anni opiskeli lähihoitajaksi. Anni päätyikin SAMKiin suoraan lähihoitajan opintojen päätyttyä. Anni kiitteleekin SAMKia erityisesti hyvästä opintojen organisoimisesta.

– Ryhmämme oli niin sanottu Ahot-ryhmä, sillä saimme hyväksiluettua osan opinnoista. Tämä taas edisti noin puolella vuodella opintoja.

Opiskeluaikoja Anni muistelee lämmöllä

– Opiskeluaikaani mahtui myös SAMKin uudelle kampukselle muutto, johon pääsimme myös opiskelijoina osallistumaan. Sain olla järjestelemässä ja toteuttamassa varastotilojen järjestelyä. Uusi kampus näytti upealta, Anni muistelee.

Opintoihin mahtui paljon niin itsenäistä työskentelyä kuin käytännön työskentelyäkin harjoittelujaksoilla sekä simulaatiotiloissa toteutetuilla tunneilla. Erityisesti simulaatiotilojen tunnit olivat Annin mielestä mieleenpainuvia sekä upeita hetkiä. Ylpeyden tunnetta tulevasta ammatista kasvatti myös hoitajanpuku, jota SAMKilla pidettiin. Harjoitteluissa pääsi kehittämään kädentaitoja sekä omaa ammatillista kasvua kohti sairaanhoitajaksi valmistumista. Osa potilaiden ja ohjaajien kehuista ovat jääneet painuvasti mieleen ja ne muistuvat Annin mieleen vielä tänäkin päivänä.

Opinnäytetyön Anni teki vuorovastaavan sairaanhoitajan tehtäväkuvasta päivystyksessä. Aihe valikoitui, sillä akuuttihoitotyö oli kiinnostanut Annia jo pitkään. Tätä kautta Anni pääsi myös lähemmin tutustumaan päivystyksen toimintaan, sillä harjoittelujaksoa hän ei ollut siellä päässyt suorittamaan.

Mielenkiintoinen ja monipuolinen työ vatsakirurgian osastolla

Valmistumisen jälkeen Anni työskenteli noin puoli vuotta Satasairaalan neurologian osastolla, jossa hän suoritti myös harjoittelujakson. Aiemmin Anni oli suorittanut harjoittelun kirurgian osastolla, jossa oli myös vatsakirurgian potilaita. Jo tuolloin työ vaikutti mielenkiintoiselta Annin mielestä.

Puoli vuotta valmistumisen jälkeen Anni muutti Tampereelle ja aloitti työskentelyn yliopistollisessa sairaalassa vatsakirurgian osastolla, jossa hän on tällä hetkellä työskennellyt reilun vuoden ajan. Työ on paitsi mielenkiintoista ja monipuolista, mutta myös hyvin vastuullista. Potilaat tulevat usein osastolle pääsääntöisesti päivystyksen kautta. Etenkin päivystysaikaan sairaanhoitajana on paljon vastuussa potilaasta, kun lääkäri ei ole niin helposti saatavilla. Anni kokee, että opinnoissa kartoitetut tiedot ovat helpottaneet asioiden ymmärtämistä työelämässä.

’’Itsensä kouluttaminen on tärkeää, sillä ala kehittyy jatkuvasti.’’

– Painottaisin työelämässä olemisen ja perehdyttämisen suurta merkitystä. Myös itsensä kouluttaminen on tärkeää, sillä ala kehittyy jatkuvasti, eikä kukaan käytännössä ole hoitoalalla missään vaiheessa ’’valmis’’.

Anni on kokenut työllistymisen opintojen jälkeen helppona, mutta harjoittelupaikoilla on ollut tässä suuri merkitys.

– Etenkin tietyissä paikoissa harjoittelut vaikuttavat paljon siihen, pääseekö juuri kyseiseen yksikköön työllistymään.

Tulevaisuuden haaveena kehittää omaa ammattitaitoa ja haastaa itseään sairaanhoitajana

Tulevaisuudessa Anni haluaisi nähdä vielä monipuolisemmin erilaisia erikoisaloja. Myös lisäkouluttautumisvaihtoehdot mietityttävät, sillä työn ohella tehtäviä opintoja on tarjolla paljon.

– Koen, että jokaisesta erilaisesta paikasta on tällä alalla hyötyä. Ja miksen niitä haluaisi kartoittaa, kun mahdollisuudet ovat mahtavat. Ehkä näin löytyy joku päivä oma paikka, josta ei haluakaan enää lähteä mihinkään.

Vinkkejä opiskelijoille

Nykyisiä opiskelijoita Anni neuvoisi olemaan avoin erilaisille työvaihtoehdoille sekä olemaan ylpeä omasta tulevasta ammatista. Tärkeää on kuitenkin muistaa olla myös nöyrä ja uskalias kysymään asioista. Lopuksi Anni vielä muistuttaa nauttimaan opinnoista, vaikka opiskelu on välillä haastavaakin, niin opiskeluaikoja tulee myös ikävä.

Anni poseeraa todistuksen kanssa.

Anni Länsiharju

  • Valmistui sairaanhoitajaksi Satakunnan ammattikorkeakoulusta keväällä 2019.
  • Nykyään työskentelee Tampereen yliopistollisessa sairaalassa vatsakirurgian osastolla sairaanhoitajana.

7.12.2020 | Teksti: Laura Välimäki, SAMKin opiskelija | Kuva: Anni Länsiharju

Lisää aiheesta

Etualalla yksi punainen ruusu, taustalla lisää punaisia ruusuja.
| Opinnot ja opetus

SAMKista valmistui marraskuussa yhteensä 95 opiskelijaa

AMKista valmistui marraskuussa yhteensä 95 opiskelijaa. Valmistuneista 20 suoritti ylemmän AMK -tutkinnon. Kaikki valmistuneet eivät ole halunneet nimeään julkisuuteen.
Ilkka Toivonen ja Arttu Metsämäki opetustilanteessa. Lapset istuvat tuoleilla kaaressa luokkahuoneessa.
| Opinnot ja opetus

Pitkäjänteisyys palkittiin korona-ajan kv-harjoittelussa

Sosionomiopiskelijat Arttu Metsämäki ja Ilkka Toivonen olivat kuuden kuukauden harjoitteluvaihdossa Vietnamissa keväällä / kesällä 2020.

Uusimmat uutiset

Sari Viljanen seisoo opettajanpöydän vieressä.
| SAMK

SAMKista uusia Lapset puheeksi -menetelmän kouluttajia

SAMKissa on muutaman vuoden ajan pyörinyt Lapset puheeksi -menetelmään liittyvää koulutusta. Viime viikolla SAMKista valmistui 12 uutta menetelmän kouluttajaa. Sari Viljanen on yksi heistä. Hän on innostunut aiheesta ja tehnyt siihen liittyen jo aiemmin Sastamalan kaupungille YAMK-opinnäytetyön.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Tule opiskelemaan yrittäjyyttä joustavasti työn ohessa ja valmistu tradenomiksi! Haku tutkinto-ohjelmaan on käynnissä ja jatkuu 30.3. asti. Koulutuksen sisältöihin voit tutustua videolta opettajien johdatuksella. #samk #yrittäjyys #yrittäjäopinnot #katsetulevaisuuteen #tradenomi ... See MoreSee Less
View on Facebook

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html