Opiskelijamme työllistyvät: Rakennusinsinöörin koulutuksesta rakennusalan kaupallisten töiden pariin

Pallas Rakennuksen projektipäällikkö Joonas Peltonen valmistui Satakunnan ammattikorkeakoulusta rakennusinsinööriksi vuonna 2011. Ennen ammattikorkeakoulua Joonas opiskeli samaa alaa ammattikoulussa, joten rakennustekniikan koulutusohjelma oli luonnollinen valinta.

22.2.2019 | Teksti: Mikko Heiska, SAMKin opiskelija | Kuva: Mikko Heiska, SAMKin opiskelija

Joonas Peltonen istuu kahvikupposen äärellä.

Päätös opiskelujen jatkamisesta ammattikorkeakoulussa Peltosella oli jo ennen ammattikoulua. Hänelle on kertynyt valmistumisen jälkeen kokemusta monista eri alaan liittyvistä työtehtävistä.

Ennen rakennustekniikan korkeakouluopintoja Peltonen ehti työskentelemään alan töissä noin vuoden verran ja hän suoritti varusmiespalveluksen ennen koulutuksen aloittamista.

Nykyään Peltonen työskentelee Pallas Rakennuksella projektipäällikkönä. Hän vastaa Satakunnan alueen toiminnoista sekä hankekehityksestä Länsi-Suomen toimialueella.

Harjoittelun aikana opiskelija pääsee hyvin tutustumaan alan töihin ja harjoittelu onkin kuin usean kuukauden mittainen työhaastattelu.

– Työpäällikön tehtävien lisäksi pyrin tapaamaan mahdollisia tulevia sekä nykyisiä yhteistyökumppaneita aina kun mahdollista, kertoo Peltonen.

Peltosen työstä suurin osa ei varsinaisesti ole insinöörin työtä, vaan hän hoitaa enimmäkseen kaupallisia asioita yrityksessä, mutta näkee hyvin tärkeäksi oman alansa tietotaidot omassa työssään päivittäin. Peltonen pitää mieluisimpana ihmisten kanssa työskentelyä. Tärkeimpinä ominaisuuksinaan hän pitää uteliaisuutta sekä halua ymmärtää, kuinka eri yritykset toimivat.

Rakennustekniikan opinnoista yleissivistävää tietoa

Peltonen ei nosta ylitse muiden mitään yksittäistä opintojaksoa, josta olisi apua omaan työhön. Opintojaksoilla oppii paljon eri yleissivistäviä asioita alan.

– Minulle tärkeintä oli saada suoritettua tutkinto mahdollisimman nopeasti, koska tutkinto avaa ovet alalla työskentelemiseen, sanoo Peltonen.

Hän ei itse käyttänyt mahdollisuutta lähteä vaihto-opiskelemaan, mutta suosittelee opiskelijoita lähtemään, jos siihen vain on tilaisuus.

Harjoittelun Peltonen nostaa esille hyvänä asiana. Harjoittelun aikana opiskelija pääsee hyvin tutustumaan alan töihin ja Joonas pitääkin harjoittelua usean kuukauden mittaisena työhaastatteluna. Harjoittelun kautta on muutama opiskelija päässyt töihin Pallas Rakennukselle.

Joonas Peltonen istuu kahvikupposen äärellä.

Joonas Peltonen

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka

Projektipäällikkö, Pallas Rakennus

22.2.2019 | Teksti: Mikko Heiska, SAMKin opiskelija | Kuva: Mikko Heiska, SAMKin opiskelija

Lisää aiheesta

Aurinkopaneelit WinNovan Tahti. Kuva Petri Lähde
| SAMK

SAMKin osaamista asuntomessuilla: Aurinkoenergiaa, aistiesteettömyyttä ja vähähiilinen oheiskohde

Asuntomessujen kohde 7, WinNovan Tähti -talon aurinkoenergiajärjestelmä on SAMKin opiskelijoiden suunnittelema ja asentama, Haltiatar-talo on suunniteltu SAMKin asiantuntijan avulla aistiesteettömäksi ja oheiskohteen infopisteessä kerrotaan mahdollisuuksista pienentää rakentamisen hiilijalanjälkeä.
SAMK vuonna 2018 aloittaneita tietojenkäsittelyn opiskelijoita.
| SAMK

SAMK täsmäkouluttaa koodareita ja rakennustuotannon osaajia – haku kevään 2019 aikana

Työelämä muuttuu ja suhdanteet vaihtelevat. Koulutuksen pitää pysyä siinä mukana – mieluiten myös ennakoida. Pääministerin mukaan miljoona suomalaista pitää kouluttaa uudelleen seuraavan 10 vuoden aikana. Tällainen täydennyskouluttaminen vaatii koulutusjärjestelmän uudistamista. – Nyt aloitettavat muuntokoulutukset ovat hyvä alku, mutta määriä pitää lisätä dramaattisesti, sanoo SAMKin vararehtori Cimmo Nurmi.

Uusimmat uutiset

Eveliina Salonen istuu pyörätuolissa Porin kampuksen aulassa.
| Opinnot ja opetus

Esteetön kampus ja liiketalouden opinnot ohjasivat Eveliinan Poriin

Eveliina Salonen opiskelee liiketalouden tutkinto-ohjelmassa luovan markkinoinnin suuntautumisessa toista vuotta. Tutkinto antaa hyvät valmiudet työelämään ja uraa voi lähteä kehittämään moneen eri suuntaan.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Tule opiskelemaan yrittäjyyttä joustavasti työn ohessa ja valmistu tradenomiksi! Haku tutkinto-ohjelmaan on käynnissä ja jatkuu 30.3. asti. Koulutuksen sisältöihin voit tutustua videolta opettajien johdatuksella. #samk #yrittäjyys #yrittäjäopinnot #katsetulevaisuuteen #tradenomi ... See MoreSee Less
View on Facebook

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html