Opiskelijamme työllistyvät: Rakennusinsinöörin koulutuksesta rakennusalan kaupallisten töiden pariin

Pallas Rakennuksen projektipäällikkö Joonas Peltonen valmistui Satakunnan ammattikorkeakoulusta rakennusinsinööriksi vuonna 2011. Ennen ammattikorkeakoulua Joonas opiskeli samaa alaa ammattikoulussa, joten rakennustekniikan koulutusohjelma oli luonnollinen valinta.

22.2.2019 | Teksti: Mikko Heiska, SAMKin opiskelija | Kuva: Mikko Heiska, SAMKin opiskelija

Kuva Joonas Peltonen Vaaka

Päätös opiskelujen jatkamisesta ammattikorkeakoulussa Peltosella oli jo ennen ammattikoulua. Hänelle on kertynyt valmistumisen jälkeen kokemusta monista eri alaan liittyvistä työtehtävistä.

Ennen rakennustekniikan korkeakouluopintoja Peltonen ehti työskentelemään alan töissä noin vuoden verran ja hän suoritti varusmiespalveluksen ennen koulutuksen aloittamista.

Nykyään Peltonen työskentelee Pallas Rakennuksella projektipäällikkönä. Hän vastaa Satakunnan alueen toiminnoista sekä hankekehityksestä Länsi-Suomen toimialueella.

Harjoittelun aikana opiskelija pääsee hyvin tutustumaan alan töihin ja harjoittelu onkin kuin usean kuukauden mittainen työhaastattelu.

– Työpäällikön tehtävien lisäksi pyrin tapaamaan mahdollisia tulevia sekä nykyisiä yhteistyökumppaneita aina kun mahdollista, kertoo Peltonen.

Peltosen työstä suurin osa ei varsinaisesti ole insinöörin työtä, vaan hän hoitaa enimmäkseen kaupallisia asioita yrityksessä, mutta näkee hyvin tärkeäksi oman alansa tietotaidot omassa työssään päivittäin. Peltonen pitää mieluisimpana ihmisten kanssa työskentelyä. Tärkeimpinä ominaisuuksinaan hän pitää uteliaisuutta sekä halua ymmärtää, kuinka eri yritykset toimivat.

Rakennustekniikan opinnoista yleissivistävää tietoa

Peltonen ei nosta ylitse muiden mitään yksittäistä opintojaksoa, josta olisi apua omaan työhön. Opintojaksoilla oppii paljon eri yleissivistäviä asioita alan.

– Minulle tärkeintä oli saada suoritettua tutkinto mahdollisimman nopeasti, koska tutkinto avaa ovet alalla työskentelemiseen, sanoo Peltonen.

Hän ei itse käyttänyt mahdollisuutta lähteä vaihto-opiskelemaan, mutta suosittelee opiskelijoita lähtemään, jos siihen vain on tilaisuus.

Harjoittelun Peltonen nostaa esille hyvänä asiana. Harjoittelun aikana opiskelija pääsee hyvin tutustumaan alan töihin ja Joonas pitääkin harjoittelua usean kuukauden mittaisena työhaastatteluna. Harjoittelun kautta on muutama opiskelija päässyt töihin Pallas Rakennukselle.

Kuva Joonas Peltonen Pysty

Joonas Peltonen

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka

Projektipäällikkö, Pallas Rakennus

22.2.2019 | Teksti: Mikko Heiska, SAMKin opiskelija | Kuva: Mikko Heiska, SAMKin opiskelija

Lisää aiheesta

Aurinkopaneelit WinNovan Tahti. Kuva Petri Lähde
| SAMK

SAMKin osaamista asuntomessuilla: Aurinkoenergiaa, aistiesteettömyyttä ja vähähiilinen oheiskohde

Asuntomessujen kohde 7, WinNovan Tähti -talon aurinkoenergiajärjestelmä on SAMKin opiskelijoiden suunnittelema ja asentama, Haltiatar-talo on suunniteltu SAMKin asiantuntijan avulla aistiesteettömäksi ja oheiskohteen infopisteessä kerrotaan mahdollisuuksista pienentää rakentamisen hiilijalanjälkeä.
SAMK vuonna 2018 aloittaneita tietojenkäsittelyn opiskelijoita.
| SAMK

SAMK täsmäkouluttaa koodareita ja rakennustuotannon osaajia – haku kevään aikana

Työelämä muuttuu ja suhdanteet vaihtelevat. Koulutuksen pitää pysyä siinä mukana – mieluiten myös ennakoida. Pääministerin mukaan miljoona suomalaista pitää kouluttaa uudelleen seuraavan 10 vuoden aikana. Tällainen täydennyskouluttaminen vaatii koulutusjärjestelmän uudistamista. – Nyt aloitettavat muuntokoulutukset ovat hyvä alku, mutta määriä pitää lisätä dramaattisesti, sanoo SAMKin vararehtori Cimmo Nurmi.

Uusimmat uutiset

| Opiskelijatarina

Vaihto-opiskelu oli ainutlaatuinen ja kasvattava kokemus

Sosiaalialan opiskelija Nea Kariluoto opiskeli syyslukukauden 2018 Sloveniassa. Ulkomaille vaihtoon tai harjoitteluun lähteminen oli Nealle ehdoton asia jo ennen ammattikorkeakouluun pääsyä. Erityisesti uuden kulttuurin kokeminen, kansainvälistyminen ja kaveripiirin laajentaminen ulkomaille houkuttelivat hakeutumaan ulkomaille.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA