Opiskelijamme työllistyvät: ’’Päädyin täysin koulutusta vastaaviin töihin’’

Jori Kymäläinen on 40-vuotias tietojenkäsittelyn tradenomi ja Master of Business Administration (YAMK), joka nykyään työskentelee järjestelmäasiantuntijana. Hän valmistui tietojenkäsittelyn tradenomiksi SAMKista vuonna 2003 ja suoritti ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon vuonna 2018.

Jori Kymäläinen istuu tietokoneen äärellä.

Jori kertoo päätyneensä alalle lopulta puolivahingossa. Hakulomakkeeseen hän laittoi ensimmäiselle sijalle medianomiopinnot toisessa ammattikorkeakoulussa, sillä hänellä oli kiinnostusta media- ja viestintäalalle, mutta huomasi myös, että SAMKissa on mahdollisuus lukea tietojenkäsittelyn tradenomiksi ja laittoi kyseisen koulutuksen neljännelle sijalle. Kun Jori hieman tarkemmin tutustui tietojenkäsittelyn koulutuksen sisältöön, hän totesi koulutusalan olevan kiinnostava ja lopulta aloitti tietojenkäsittelyn opinnot.

Perustutkinnossa oli sekä teoriaa että käytäntöä, YAMK-tutkinnon opinnoissa painottui teoria.

– Ylemmässä tutkinnossa käytiin myös läpi esimies- ja johtamistaitoja, jotka ovat hyviä eväitä myös tulevaisuuden mahdollisia uravalintoja ajatellen, kertoo Jori.

Jori työskentelee täysin omaa koulutustaan vastaavassa työssä. Työpaikka eli SAMK löytyi opintoihin kuuluvan harjoittelun kautta jo 17 vuotta sitten. Nykyisin hän toimii SAMKin ICT-palveluissa järjestelmäasiantuntijana ja tärkeänä taustavoimana SAMKin tietojärjestelmien ylläpidossa.

Suosittelen alaa lämpimästi siitä kiinnostuneille.

Työn hän kertoo olevan mielekästä. Ala on jatkuvasti muuttuvaa, minkä johdosta työ pysyy mielenkiintoisena ja työssä on myös aina tarvetta oppia uutta.

Alaa hän suosittelee lämpimästi siitä kiinnostuneille.

– Tietojenkäsittelyalan opiskelu ja alalla työskentely vaatii paljon työtä ja kiinnostusta, sillä asiat alalla muuttuvat koko ajan.

JoriKymäläinen

Jori Kymäläinen

Järjestelmäasiantuntija

Tietojenkäsittelyn tradenomi sekä Master of Business Administration

SAMK TWITTERISSÄ

Jaa tämä sivu

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.

Tiia Kenola seisoo SAMKin Porin kampuksen yhdyskäytävällä.

Yhdes-malli ja monimuotoiset harjoittelut: Tiia Kenolan matka sosionomiksi

Tiia Kenola on kokenut SAMKin sosionomiopinnot monipuolisina ja hyvät eväät tulevaisuuden työelämään antavina.