Opiskelijamme työllistyvät: Niinan liiketalouden koulutus mahdollisti urakehityksen

Niina Korteniemi valmistui SAMKista tradenomiksi ensimmäisten joukossa 1990-luvun lopulla. Hän on täydentänyt osaamistaan 2000-luvun aikana YAMK-opinnoilla. Niina työskentelee palvelupäällikkönä S-Pankissa.

21.12.2020 | Teksti: Lauri Luhtanen, SAMKin opiskelija | Kuva: Niina Korteniemi

Niina seisoo palvelupisteen äärellä.
Niina työskentelee palvelupäällikkönä S-Pankissa.

Niinan polku S-Pankkitiimin palvelupäälliköksi alkoi opintoihin kuuluvasta harjoittelusta Porin Euromarketista. Harjoittelun ansiosta työsuhde jatkui opintojen ajan sekä valmistumisen jälkeen. Niinan valmistuttua hänen työtehtäviensä vastuu kasvoi ja hänen vastuulleen annettiin kassaosaston vastuutehtäviä sekä markkinointivastaavan tehtävät.

YAMK-opintojen alettua Niina halusi vieläkin vastuullisempia työtehtäviä. Hän haki Poriin avattavaan Kodin Terraan Satakunnan Osuuskaupalle ja sai vastuulleen infon, kassaosaston sekä S-etukorttiasiat. Vuosien saatossa kiinnostus S-Pankin toimintaa kohtaan kasvoi kasvamistaan ja hän pääsikin Satakunnan Osuuskaupan Asiakasomistajuus- sekä S-Pankkitiimin palvelupäälliköksi 2015.

– Tradenomitutkinnon jälkeen 90-luvulla joutui vähän selventämään, että minkä tasoisesta tutkinnosta on kyse, mutta 2000-luvun YAMK-opintojen aikana tunnettuus oli jo huomattavasti parantunut.

– Tradenomit tarvitsevat työelämässä mielestäni erityisesti liiketalouden perusteista tietoa, sekä IT-alan hyvää hallintaa. Tradenomit työllistyvät käsittääkseni suurimmaksi osaksi esimerkiksi finanssi-, ICT- ja kaupan aloille asiantuntijatehtäviin, joten innokas asenne muutoksia kohtaan sekä uusien toimintatapojen ideointikyky ovat tällöin erityisen tärkeitä, Niina sanoo.

Tradenomi

  • Satakunnan ammattikorkeakoulussa on koulutettu tradenomeja vuodesta 1992.
  • Suurin osa valmistuneista tradenomeista työllistyy asiantuntijatehtäviin.

21.12.2020 | Teksti: Lauri Luhtanen, SAMKin opiskelija | Kuva: Niina Korteniemi

Lisää aiheesta

Hanna Vallin seisoo valkoisessa paidassa vaalean seinän edessä pidellen silmälaseja vasemmassa kädessään.
| SAMK

Opinnäytetyö: Tradenomitutkinnon suorittaminen on laajentanut uramahdollisuuksia

Tradenomiksi (AMK) huhtikuussa valmistunut Hanna Vallin teki opinnäytetyön tradenomitutkinnon vaikuttavuudesta Kuninkaisten kampukselta valmistuneiden keskuudessa. Työssä havaittiin, että tutkinnon suorittaminen on vaikuttanut työelämässä sijoittumiseen ja laajentanut uramahdollisuuksia.
TuotekehitysPajan opiskelija Taina Lahti keittiössä pöydän äärellä.
| Liiketoiminta

SAMK TuotekehitysPajan projekteista eväitä työelämään

SAMK TuotekehitysPajassa hankitaan työelämässä tarvittavia taitoja. Opintojaksolla opiskelijat ideoivat ja kehittävät tiimeittäin ratkaisuja ja toteutusmalleja yrityksiltä tuleviin kehittämistehtäviin. Yrittäjän koulutuksessa opiskeleva Taina...

Uusimmat uutiset

Henkilöstöpäivässä palkitut ryhmäkuvassa Porin kampuksen ala-aulassa.
| SAMK

Henkilöstöpäivässä palkittiin ansioituneita samkilaisia

Henkilöstöpäivässä palkittiin vuoden 2021 ansioituneita samkilaisia. Palkituiksi tulivat vuoden menestystarina, aloite, hanketoimija, julkaisija, viestijä, opettaja ja samkilainen.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

On SAMK staff day, deserving employees of the year 2021 were awarded in various categories including the success story, the initiative, the project operator, the publisher, the communicator, the teacher, and the SAMK person of the year. #thinkfuture
https://www.samk.fi/en/uutiset/deserving-samk-employees-awarded-on-staff-day/

Satakunnan korkean teknologian säätiö tukee satakuntalaisia korkean teknologian hankkeita.

Apurahahaku on käynnissä 30.9. asti.

Lue lisää: http://www.teknologiasaatio.fi/sivu/

#satakunta

Merenkulkualan koulutuksella on Raumalla pitkät juuret. Lehtori @JanneLahtinen4 pohtii Navigator-lehdessä merenkulkualan koulutuksen historiaa ja tulevaisuutta. @NavMagFi #katsetulevaisuuteen
https://navigatormagazine.fi/blogit/mastossa-on-kayty-eika-itkettanyt-yhtaan/

Sali täynnä! 👏👏
Tänään virallisesti alkoi meidän käytännön yhteistyö @SatakunnanAMK ja #friitalankoulu kanssa.
Lisäämme aisteihin ja aistiherkkyyksiin liittyvää tietoutta, kehitämme #aistiesteettomyystyokalu myös lasten käyttöön ja eiköhän jotain tutkimustakin ole vireillä 🤩

Johtamisjuonia-blogissa pureudutaan ajankohtaisiin johtamiseen liittyviin aiheisiin, niin SAMKin henkilökunnan kuin opiskelijoidenkin kirjoittamana. Ensimmäisessä blogikirjoituksessa on pohdittu huonon johtamisen merkitystä työpahoinvoinnin taustalla.
https://johtamisjuonia.samk.fi