Opiskelijamme työllistyvät: Niinan liiketalouden koulutus mahdollisti urakehityksen

Niina Korteniemi valmistui SAMKista tradenomiksi ensimmäisten joukossa 1990-luvun lopulla. Hän on täydentänyt osaamistaan 2000-luvun aikana YAMK-opinnoilla.

Niina seisoo palvelupisteen äärellä.
Niina työskentelee palvelupäällikkönä S-Pankissa.

Niina työskentelee palvelupäällikkönä S-Pankissa.

Niinan polku S-Pankkitiimin palvelupäälliköksi alkoi opintoihin kuuluvasta harjoittelusta Porin Euromarketista. Harjoittelun ansiosta työsuhde jatkui opintojen ajan sekä valmistumisen jälkeen. Niinan valmistuttua hänen työtehtäviensä vastuu kasvoi ja hänen vastuulleen annettiin kassaosaston vastuutehtäviä sekä markkinointivastaavan tehtävät.

YAMK-opintojen alettua Niina halusi vieläkin vastuullisempia työtehtäviä. Hän haki Poriin avattavaan Kodin Terraan Satakunnan Osuuskaupalle ja sai vastuulleen infon, kassaosaston sekä S-etukorttiasiat. Vuosien saatossa kiinnostus S-Pankin toimintaa kohtaan kasvoi kasvamistaan ja hän pääsikin Satakunnan Osuuskaupan Asiakasomistajuus- sekä S-Pankkitiimin palvelupäälliköksi 2015.

– Tradenomitutkinnon jälkeen 90-luvulla joutui vähän selventämään, että minkä tasoisesta tutkinnosta on kyse, mutta 2000-luvun YAMK-opintojen aikana tunnettuus oli jo huomattavasti parantunut.

– Tradenomit tarvitsevat työelämässä mielestäni erityisesti liiketalouden perusteista tietoa, sekä IT-alan hyvää hallintaa. Tradenomit työllistyvät käsittääkseni suurimmaksi osaksi esimerkiksi finanssi-, ICT- ja kaupan aloille asiantuntijatehtäviin, joten innokas asenne muutoksia kohtaan sekä uusien toimintatapojen ideointikyky ovat tällöin erityisen tärkeitä, Niina sanoo.

Tradenomi

  • Satakunnan ammattikorkeakoulussa on koulutettu tradenomeja vuodesta 1992.
  • Suurin osa valmistuneista tradenomeista työllistyy asiantuntijatehtäviin.

Jaa tämä sivu

Etualalla robotti, taustalla tutkijoita.

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy syksyllä Porissa yhteistyössä SAMKin kanssa

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy Porissa syksyllä 2024. SAMKin kanssa yhteistyössä toteutettavaan maisterikoulutukseen voi hakea 2.– 15.5.2024. Sopimus energia-alan robotiikkasovelluksiin liittyvän professuurin perustamiseksi ja maisteriohjelman käynnistämiseksi allekirjoitettiin vuonna 2022.

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.