Opiskelijamme työllistyvät: Insinööriopintojen jälkeen työnjohtotehtäviin

Joonas Karttunen valmistui SAMKista keväällä 2020 sähköinsinööriksi (AMK). Hän työskentelee nyt sähkökunnossapitoyksikön työnjohtajana Eurajoella TVO:lla.

6.5.2022 | Teksti: Riina Mattila, SAMKin opiskelija | Kuva: Riina Mattila

Joonas Karttunen seisoo tiiliseinän edessä.

Joonas on ollut tyytyväinen valintaansa opiskella sähköinsinööriksi.

Sähköinsinöörin opinnot Joonas aloitti syksyllä 2016. Porista kotoisin oleva Joona­s oli jo ammatillisessa oppilaitoksessa suorittanut sähköasentajan tutkinnon, joten sähköinsinöörin tutkinto SAMKissa tuntui luontevalta valinnalta.

Opinnot koostuvat teoreettisista aineista ja käytännön aineista.

– Yksi mielenkiintoisimmista aiheista oli kiinteistöautomaatio. Opintojaksolla toteutimme projektin Porin Asuntomessuilla 2018, jolloin suunnittelimme energiaratkaisun erääseen taloon.

Harjoittelu on mahdollista suorittaa kesätyönä

Joonas oli kolmena kesänä töissä Pori Energialla. Viimeisimpänä niistä hän suoritti opintoihin kuuluvan harjoittelujakson.

– Insinööriharjoittelijana työtehtäviini kuului jakeluverkon kunnon seuranta ja yleinen dokumentointi sekä jakeluverkon kunnossapitotöiden tilaaminen alihankkijoilta.

Sähkökunnossapidon työnjohtaja TVO:lla

Työnjohtajana Joonas organisoi töitä ja jakaa niitä asentajille.

– Suunnittelen myös töitä ja olen mukana erilaisissa sähkökunnossapidon projekteissa.

Työpaikka työnjohtajana oli jo varmistunut ennen valmistumista, mikä vauhditti opinnäytetyön tekemistä ja SAMKista valmistumista.

Joonas on tyytyväinen työtilanteeseensa, sillä saa tällä hetkellä hyvää alan työkokemusta. TVO:lla on paljon erilaisia työtehtäviä sähköinsinööritutkinnon suorittaneelle.

– Täällä voi edetä firman sisäisesti ja seuraava askel olisikin eteneminen tiimiesimieheksi. Olen kuitenkin tyytyväinen tämänhetkiseen työnimikkeeseeni, hän sanoo.

Joonas Karttunen nojaa tiiiliseinään.

Info

Kuka: Joonas Karttunen

Tutkinto: Sähköinsinööri (AMK)

Työtehtävä: Työnjohtaja, TVO

6.5.2022 | Teksti: Riina Mattila, SAMKin opiskelija | Kuva: Riina Mattila

Lisää aiheesta

| SAMK

Insinöörikoulutus luo monia mahdollisuuksia: Sähköinsinööristä ydinvoimalan operaattoriksi

Janne Tommila valmistui sähköinsinööriksi SAMKista vuonna 2012 ja työskentelee tällä hetkellä Olkiluodon ydinvoimalassa vuoroinsinöörinä.
Aurinkokeräin/Solar Tracker
| Energia

Aurinkosähköjärjestelmää hyödynnetään SAMKin opetuksessa ja tutkimuksessa

SAMKissa on opetus- ja tutkimuskäytössä laaja aurinkosähkölaitteisto, johon kuuluu noin tusina eri suuntaan olevia erillisiä järjestelmiä, erilaisia akustoja ja myös suurempi aurinkokeräin. Eri alojen opiskelijoille on useita opintojaksoja, joilla aurinkoenergiajärjestelmiin liittyvää tietoutta hyödynnetään.

Uusimmat uutiset

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html