Opiskelijamme työllistyvät: Aro Laaksonen sai ohjelmistokehittäjän töitä Tampereelta

Aro Laaksonen on SAMKista vuonna 2018 valmistunut tietojenkäsittelyn tradenomi. Hän muutti Tampereelle töiden takia ja työskentelee Plugitilla ohjelmistokehittäjänä.

2.5.2019 | Teksti: Ville Sulonen, SAMKin opiskelija | Kuva: Aro Laaksosen arkisto

Aro2

Aro Laaksosen työ vaatii keskittymistä.

Aro Laaksonen valmistui SAMKista vuonna 2018, alanaan tietojenkäsittely. Hän valitsi SAMKin, koska on kotoisin Porista. Aron mukaan Pori on kaupunki, jossa on sopivasti särmää. Hänelle jäi koulutuksesta hyvä kuva. Aro työskenteli opintojensa ohella ja suoritti siksi opintoja neljä vuotta.

– Opettajat ovat kaikki todella osaavia. Huomasi, että jokaisella oli vahvasti työelämästä tullutta osaamista ja kokemusta.

Aro sai koulutuksesta alallaan tarvittavat taidot. Hänen mukaansa opiskelu SAMKissa oli hauskaa ja mielenkiintoista, lisäksi ryhmähenki oli erinomainen. Aron mukaan odotukset alasta vastasivat kutakuinkin sitä, mitä hän odotti. Alaa ja SAMKia hän suosittelee sellaisille, jotka haluavat opiskella modernia ja luovaa alaa mielenkiintoisessa kaupungissa.

Oman alan töitä välittömästi valmistumisen jälkeen

Tällä hetkellä Aro työskentelee Tampereella, Plugit-nimisessä yrityksessä ohjelmistokehittäjänä. Työ on pääosin koodaamista.

– Koodarina tarvitsee mielestäni eniten ongelmanratkaisutaitoa ja mielikuvitusta. Ohjelmoinnissa ongelmia voi usein ratkoa usealla tavalla, joten täytyy osata miettiä asioita myös laatikon ulkopuolelta.

Aro suoritti harjoittelunsa MyGamez Finlandilla Porissa, ja työllistyi sinne heti harjoittelujaksonsa jälkeen. Aron mukaan alan töitä on tarjolla hyvin valmistumisen jälkeen.

– Varsinkin ohjelmoijista on työmarkkinoilla pulaa ja tietojenkäsittelyn koulutus vastaa juuri tähän tarpeeseen. Itse olen ollut alani töissä heti oman harjoittelujaksoni jälkeen keskeytyksettä.

Aro1

Aro Laaksonen

Koulutus: Tietojenkäsittelyn tradenomi

Työpaikka: Ohjelmistokehittäjä, Plugit

2.5.2019 | Teksti: Ville Sulonen, SAMKin opiskelija | Kuva: Aro Laaksosen arkisto

Lisää aiheesta

| Uratarina

Opiskelijamme työllistyvät: IT-tradenomi Ville Viitaharju pitää itsensä haastamisesta

Ville Viitaharju opiskeli itsensä datanomiksi kotikaupungissaan Tampereella, minkä jälkeen hän työskenteli IT-alalla. Uuden oppiminen kuitenkin kiehtoi sen verran, että tie vei opiskelemaan Satakunnan ammattikorkeakouluun.
SAMKista tietojenkäsittelyn tradenomiksi valmistunut Juho Salli työpaikallaan.
| Teknologia

Opiskelijamme työllistyvät: Tietojenkäsittelyn tradenomin käyntikortissa lukee sovellusarkkitehti

Tietojenkäsittelyn tradenomi Juho Salli työskentelee tällä hetkellä Porissa MyGamez Finland Oy:ssä. Työn ohessa hän suorittaa SAMKissa ylempää AMK -tutkintoa.

Uusimmat uutiset

Jämin matkailun luontokohteiden tienviitta
| Matkailu

Korona iski rajusti matkailualalle, mutta Jämillä uskotaan lähimatkailun kasvuun

Paikalliset ja lähialueen palvelut nousevat koronakriisin myötä aivan uuteen valoon, uskovat Jämin alueen matkailuyrittäjät. Virus sekoitti alkukeväästä yrittäjien suunnitelmat täysin ja tästä...

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMKin avoimen AMKin polkuopintohaku käynnistyy 3.8.2020 klo 9.00! Kannattaa olla nopea, sillä suosituimpien koulutusten polkuopintopaikat täyttyvät nopeasti. Tutustu haussa oleviin koulutuksiin ja hae osoitteessa: www.samk.fi/polkuopinnot
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
Entistä useampi lähtee lomalla lähelle ja luontoon. Jämiltä matkailijat etsivät juuri luonnonrauhaa ja mahdollisuutta ulkoiluun sekä erilaisiin aktiviteetteihin.

Yrittäjien elinehto on, että asiakkaat löytävät helposti tietoa palveluista. Digitaalisten kanavien käytön muuttuessa yrittäjien on seurattava asiakkaitaan uusiin kanaviin ja se edellyttää jatkuvaa oman osaamisen kehittämistä koronan ja muiden myllerrysten keskellä.
https://bit.ly/31Pcn9U
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
Hei SAMKin YAMK- tai monimuoto-opiskelija! Opiskelijakunta SAMMAKKO haluaa kehittää palvelujaan kaikille SAMKin opiskelijoille. Kehittämisen tueksi kootaan opiskelijapalvelujen kehittämisryhmät YAMK- ja monimuoto-opiskelijoista. Täytä hakemus SAMMAKKOn kotisivuilla.

Kesän tultua ihmiset ovat vähitellen lähteneet liikkeelle. Entistä useampi lähtee lomalla lähelle ja luontoon. Jämiltä matkailijat etsivät juuri luonnonrauhaa ja mahdollisuutta ulkoiluun sekä erilaisiin aktiviteetteihin.
#matkailu #lähimatkailu #luonto
https://t.co/JbQGH7itRX

Simulation is integral to developing autonomous systems. One example is the Intelligent Shipping Technology Test Laboratory at SAMK in Rauma. The lab is designed as a testing environment for remotely controlled, autonomous vessels. #istlab #wärtsilä
https://t.co/5KBhsnveb9

Kuuntele ja kuule nuorta – se kantaa hedelmää. Yhdessä suunniteltu motivoi myös yhdessä tekemiseen, yhteistyöhön.
#samk #tukee #nuoret #mielipide #sk #yksinäisyys

https://t.co/MeaLZbaCSo

Lähde lähimatkalle! Tänä vuonna jokainen yksittäinen matkailija on yrityksille elintärkeä. Kesäsesonki määrittelee edellytykset yritystoiminnan jatkumiselle.
#satamatkaamaalle #visitsatakunta #matkailu #yrittäjyys #lähimatkailu @satamatkaa @visitsatakunta
https://t.co/7vnzpuaYEn