Opiskelijamme työllistyvät: Aro Laaksonen sai ohjelmistokehittäjän töitä Tampereelta

Aro Laaksonen on SAMKista vuonna 2018 valmistunut tietojenkäsittelyn tradenomi. Hän muutti Tampereelle töiden takia ja työskentelee Plugitilla ohjelmistokehittäjänä.

2.5.2019 | Teksti: Ville Sulonen, SAMKin opiskelija | Kuva: Aro Laaksosen arkisto

Aro Laaksonen istuu tietokoneen äärellä.

Aro Laaksosen työ vaatii keskittymistä.

Aro Laaksonen valmistui SAMKista vuonna 2018, alanaan tietojenkäsittely. Hän valitsi SAMKin, koska on kotoisin Porista. Aron mukaan Pori on kaupunki, jossa on sopivasti särmää. Hänelle jäi koulutuksesta hyvä kuva. Aro työskenteli opintojensa ohella ja suoritti siksi opintoja neljä vuotta.

– Opettajat ovat kaikki todella osaavia. Huomasi, että jokaisella oli vahvasti työelämästä tullutta osaamista ja kokemusta.

Aro sai koulutuksesta alallaan tarvittavat taidot. Hänen mukaansa opiskelu SAMKissa oli hauskaa ja mielenkiintoista, lisäksi ryhmähenki oli erinomainen. Aron mukaan odotukset alasta vastasivat kutakuinkin sitä, mitä hän odotti. Alaa ja SAMKia hän suosittelee sellaisille, jotka haluavat opiskella modernia ja luovaa alaa mielenkiintoisessa kaupungissa.

Oman alan töitä välittömästi valmistumisen jälkeen

Tällä hetkellä Aro työskentelee Tampereella, Plugit-nimisessä yrityksessä ohjelmistokehittäjänä. Työ on pääosin koodaamista.

– Koodarina tarvitsee mielestäni eniten ongelmanratkaisutaitoa ja mielikuvitusta. Ohjelmoinnissa ongelmia voi usein ratkoa usealla tavalla, joten täytyy osata miettiä asioita myös laatikon ulkopuolelta.

Aro suoritti harjoittelunsa MyGamez Finlandilla Porissa, ja työllistyi sinne heti harjoittelujaksonsa jälkeen. Aron mukaan alan töitä on tarjolla hyvin valmistumisen jälkeen.

– Varsinkin ohjelmoijista on työmarkkinoilla pulaa ja tietojenkäsittelyn koulutus vastaa juuri tähän tarpeeseen. Itse olen ollut alani töissä heti oman harjoittelujaksoni jälkeen keskeytyksettä.

Aro Laaksonen istuu tietokoneen äärellä.

Aro Laaksonen

Koulutus: Tietojenkäsittelyn tradenomi

Työpaikka: Ohjelmistokehittäjä, Plugit

2.5.2019 | Teksti: Ville Sulonen, SAMKin opiskelija | Kuva: Aro Laaksosen arkisto

Lisää aiheesta

Ville Viitaharju istuu SAMKin kirjastossa.
| Uratarina

Opiskelijamme työllistyvät: IT-tradenomi Ville Viitaharju pitää itsensä haastamisesta

Ville Viitaharju opiskeli itsensä datanomiksi kotikaupungissaan Tampereella, minkä jälkeen hän työskenteli IT-alalla. Uuden oppiminen kuitenkin kiehtoi sen verran, että tie vei opiskelemaan Satakunnan ammattikorkeakouluun.
SAMKista tietojenkäsittelyn tradenomiksi valmistunut Juho Salli työpaikallaan.
| Teknologia

Opiskelijamme työllistyvät: Tietojenkäsittelyn tradenomin käyntikortissa lukee sovellusarkkitehti

Tietojenkäsittelyn tradenomi Juho Salli työskentelee tällä hetkellä Porissa MyGamez Finland Oy:ssä. Työn ohessa hän suorittaa SAMKissa ylempää AMK -tutkintoa.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Vanhustyön YAMK-koulutuksesta valmistunut Lotta Ripatti suosittelee opintoja sellaisille ihmisille, jotka haluavat kehittää osaamistaan alalla, saada asioihin uusia näkökulmia ja syventää aiemmin opittuja asioita. #samk #vanhustyö #yamk
https://www.samk.fi/uutiset/lotta-ripatti-sai-vanhustyon-yamk-opinnoista-johtamisosaamista-ja-oppi-paljon-itsestaan/

The quality of education at SAMK was considered the best of all the universities of applied sciences in Finland!*

*) According to the answers of AVOP survey (University of Applied Sciences Graduand Feedback Questionnaire).

https://www.samk.fi/en/uutiset/record-number-of-degrees-completed-at-satakunta-university-of-applied-sciences-in-2020-the-quality-of-education-evaluated-the-best-in-finland/

#mysamk #highereducation

Uusi Tunnista RoboAI-ammattilainen -kampanja käynnistyy tänään, kun automaation supernainen @MirkaLeino esittäytyy! Kehu kollegaa -osiosta löytyy sanoja suoraan sydämestä. ❤ Tutustu! https://www.roboai.fi/tunnista-roboai-ammattilainen/ #roboai #samk #mysamk #tunnista #ammattilainen #kehukollegaa #dreamteam

SAMKissa suoritettiin viime vuonna ennätyksellisen paljon tutkintoja. Toimitusjohtaja, rehtori Jari Multisillan mukaan luvut kertovat siitä, että SAMK on onnistunut tukemaan opiskelijoita hyvin myös koronapandemian aikana. #amk #yamk #jatkuvaoppiminen
https://yle.fi/uutiset/3-11816205

We need more light!💡@RoboAkatemia otti vastaan sähköasennushaasteen ja toteutti elektroniikkarakentelutilaan väyläohjatun valaistuksen, pistorasioita ja verkkokaapelin. Kyllä nyt kelpaa! 👍🏻https://www.roboai.fi/robotiikka-akatemia/lisaa-valoa-elektroniikkarakenteluun/ #roboai #samk #mysamk #robotiikkaakatemia #sähköasennus