Opiskelijamme työllistyvät: Aro Laaksonen sai ohjelmistokehittäjän töitä Tampereelta

Aro Laaksonen on SAMKista vuonna 2018 valmistunut tietojenkäsittelyn tradenomi. Hän muutti Tampereelle töiden takia ja työskentelee Plugitilla ohjelmistokehittäjänä.

2.5.2019 | Teksti: Ville Sulonen, SAMKin opiskelija | Kuva: Aro Laaksosen arkisto

Aro2

Aro Laaksosen työ vaatii keskittymistä.

Aro Laaksonen valmistui SAMKista vuonna 2018, alanaan tietojenkäsittely. Hän valitsi SAMKin, koska on kotoisin Porista. Aron mukaan Pori on kaupunki, jossa on sopivasti särmää. Hänelle jäi koulutuksesta hyvä kuva. Aro työskenteli opintojensa ohella ja suoritti siksi opintoja neljä vuotta.

– Opettajat ovat kaikki todella osaavia. Huomasi, että jokaisella oli vahvasti työelämästä tullutta osaamista ja kokemusta.

Aro sai koulutuksesta alallaan tarvittavat taidot. Hänen mukaansa opiskelu SAMKissa oli hauskaa ja mielenkiintoista, lisäksi ryhmähenki oli erinomainen. Aron mukaan odotukset alasta vastasivat kutakuinkin sitä, mitä hän odotti. Alaa ja SAMKia hän suosittelee sellaisille, jotka haluavat opiskella modernia ja luovaa alaa mielenkiintoisessa kaupungissa.

Oman alan töitä välittömästi valmistumisen jälkeen

Tällä hetkellä Aro työskentelee Tampereella, Plugit-nimisessä yrityksessä ohjelmistokehittäjänä. Työ on pääosin koodaamista.

– Koodarina tarvitsee mielestäni eniten ongelmanratkaisutaitoa ja mielikuvitusta. Ohjelmoinnissa ongelmia voi usein ratkoa usealla tavalla, joten täytyy osata miettiä asioita myös laatikon ulkopuolelta.

Aro suoritti harjoittelunsa MyGamez Finlandilla Porissa, ja työllistyi sinne heti harjoittelujaksonsa jälkeen. Aron mukaan alan töitä on tarjolla hyvin valmistumisen jälkeen.

– Varsinkin ohjelmoijista on työmarkkinoilla pulaa ja tietojenkäsittelyn koulutus vastaa juuri tähän tarpeeseen. Itse olen ollut alani töissä heti oman harjoittelujaksoni jälkeen keskeytyksettä.

Aro1

Aro Laaksonen

Koulutus: Tietojenkäsittelyn tradenomi

Työpaikka: Ohjelmistokehittäjä, Plugit

2.5.2019 | Teksti: Ville Sulonen, SAMKin opiskelija | Kuva: Aro Laaksosen arkisto

Lisää aiheesta

| Uratarina

Opiskelijamme työllistyvät: IT-tradenomi Ville Viitaharju pitää itsensä haastamisesta

Ville Viitaharju opiskeli itsensä datanomiksi kotikaupungissaan Tampereella, minkä jälkeen hän työskenteli IT-alalla. Uuden oppiminen kuitenkin kiehtoi sen verran, että tie vei opiskelemaan Satakunnan ammattikorkeakouluun.
| Teknologia

Opiskelijamme työllistyvät: Tietojenkäsittelyn tradenomin käyntikortissa lukee sovellusarkkitehti

Tietojenkäsittelyn tradenomi Juho Salli työskentelee tällä hetkellä Porissa MyGamez Finland Oy:ssä. Työn ohessa hän suorittaa SAMKissa ylempää AMK -tutkintoa.

Uusimmat uutiset

| SAMK

Susanna valmistuu ensimmäisenä Yrittäjän koulutusohjelmasta

Susanna Aaltonen valmistuu Yrittäjän koulutusohjelmasta liiketalouden tradenomiksi maaliskuussa 2020 ja on siten SAMKin ensimmäinen kyseisestä ohjelmasta valmistunut.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA