Onni on vanheta – vanhustenviikon somehaaste

Haastamme vanhustyön ammattilaiset ja opiskelijat kertomaan positiivisista asioista työssään ja opiskelustaan vanhustyön ja kotihoidon parissa valtakunnallisella Vanhustenviikolla 4.–11.10.2020. Viikkoa vietetään teemalla: Onni on vanheta – Lyckan kommer med åldern.

2.10.2020 | Teksti: Hanke | Kuva: CC

Ikäihmisten pitävät toisiaan kädestä, lähikuva.

Haasteen tavoitteena on saada vanhustyötä tekevien ja sitä opiskelevien ääni kuuluviin, viestiä positiivisesti vanhustyöstä ja sen tuomista iloista ja kertoa positiivista tarinaa vanhustyön aidosta, elämänmakuisesta arjesta.

Somehaasteen tavoitteena on saada vanhustyötä tekevien ja opiskelevien ääni kuuluviin, viestiä positiivisesti vanhustyöstä ja sen tuomista iloista sekä kertoa siitä hyvästä työstä, joka usein jää näkymättömiin, viestintäasiantuntija Tytti Mönkkönen Vetovoimainen vanhustyö-hankkeesta sanoo.

Somehaasteen ohjeistus:

  • Postauksien sisältö voi olla kuvia ja kirjoituksia työsi tai opiskelujesi arjesta vanhus- ja kotihoitotyössä positiivisessa hengessä.
  • Voit esiintyä kuvissa itse, työ- tai opiskelukaveriesi ja ikääntyneiden kanssa, mikäli he suostuvat. Jos otat kuvia, muista täyttää oheinen kuvauslupa. Kaikissa kuvissa esiintyjiltä tulee olla kirjallinen kuvauslupa. Ilman allekirjoitettuja kuvauslupia somepostausta ei hyväksytä. Muista kertoa kuvattaville, mistä haasteessa on kyse!

Osallistu näin:

  1. Ideoi postauksen sisältö. Muista: parhaimmat postaukset palkitaan!
    Kannattaa siis nähdä hieman vaivaa
  2. Ota postaukseen sopiva kuva (muista kuvausluvat!).
  3. Lähetä postauksen teksti + ottamasi kuva Pirjo Tuomelle sähköpostilla tai tekstiviestillä: pirjo.tuomi(a)samk.fi, p. 044 7103156. Laita viestiin oma ja esimiehesi nimi sekä yhteystietosi.
  4. Anna esimiehellesi alkuperäinen täytetty ja allekirjoitettu kuvauslupa.
  5. Odottele postauksen ilmestymistä Veto- ja pitovoimaa kotihoitoon-hankkeen Facebookiin. Jaa päivitys omassa profiilissasi ja haasta kaverisi mukaan!

IDEOITA POSTAUKSIIN:

• Onni on vanheta turvallisessa kodissa: Millainen on turvallinen koti? Mikä on rakkain muisto lapsuudenkodista?
• Onni on vanheta uutta opetellen: Millaisia onnistuneita digikokemuksia minulla on ollut? Mitä iloa/hyötyä digilaitteet ovat tuoneet tai voisivat tuoda työhöni?
• Onni on vanheta arvokkaasti: Jokainen ihminen on arvokas – kuinka se näkyy työssä?
• Onni on vanheta varautuen: Varautua voi missä iässä vain – kuinka voi varautua? (Testamentilla, vessapapereilla, hengitysmaskeilla, kodin muutostöillä…)
• Onni on vanheta läheisten ja ystävien seurassa: Yhdessä tekemistä, turvallinen tapaaminen tai yhteinen kahvihetki kuvapuhelulla läheisten tai ystävien kanssa.
• Onni on vanheta virikkeellisessä ympäristössä: Millaiset virikkeet tuovat iloa arkeen? (Liikunta, harrastukset, käsityöt, aivojumppa…)

 

Haasteen järjestävät Vetovoimainen kotihoito, Vetovoimainen vanhustyö, Veto- ja pitovoimaan kotihoitoon, Pa-Mu, KEMUSOTE ja Hyvissä handuissa himassa -hankkeet.

Lue lisää:
https://vetojapitokotihoito.samk.fi/
https://vetovoimainenvanhustyo.fi/
https://essote.fi/vetovoimainenkotihoito
https://www.jamk.fi/fi/reportronic-project/?projectnum=511014
https://www.jamk.fi/fi/Tutkimus-ja-kehitys/projektit/kemusote/tyohyvinvoinnin_tuki/
https://www.metropolia.fi/fi/tutkimus-kehitys-ja-innovaatiot/hankkeet/hyvissa-handuissa-himassa

Veto- ja pitovoimaa kotihoitoon -logo.
Yhteistyökumppanien, EU, Vipuvoimaa, SAMK, TAMK, Sataedu ja Sasky logot..

2.10.2020 | Teksti: Hanke | Kuva: CC

Lisää aiheesta

Nina Forsström, vanhustyö /YAMK)
| Vanhustyö

YAMK-opinnoista uutta ja innovatiivista näkemystä vanhustyöhön

Eliniät pitenevät ja väestö vanhenee. Tarve osaavalle henkilöstölle vanhustyössä kasvaa entisestään. Vanhustyön YAMK-opinnot valmistivat Nina Forsströmiä ajattelemaan tulevaisuutta uusin, innovatiivisin silmin. Yksi...
SAMKin opiskelijoita istumassa Porin kampuksen aulassa.
| Opinnot ja opetus

Uudessa sosionomin monimuotokoulutuksessa ei tarvita pohjakoulutusta

Tammikuussa 2021 käynnistyvään avoimen ammattikorkeakoulun sosionomiryhmään voi hakea ilman sosiaali-, terveys- tai kasvatusalan pohjakoulutusta.

Uusimmat uutiset

yhteistyörobotit rivissä
| Automaatio ja teollisuus

RoboAI-viikko: NEXT2020-teknologiaseminaari – Satakuntalaiset yritykset kohti tuotannon digiloikkaa!

– Olemme havainneet, että konepajateollisuudessa on paljon potentiaalia tehdä automaatio- ja robotiikkaratkaisuja ja sitä kautta saada nostettua tuotannon digitalisaatioastetta. Kilpailukyvyn parantaminen satakuntalaisissa konepajoissa on tärkeää ja näemme, että sillä on laajempi merkitys yritysten menestymiselle tulevaisuudessa, selittää tapahtumaa järjestävä projektipäällikkö Timo Kerminen.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Sosionomiopiskelijat Arttu Metsämäki ja Ilkka Toivonen olivat kuuden kuukauden harjoitteluvaihdossa Vietnamissa. Lue opiskelijoiden harjoittelukokemuksesta poikkeuksellisessa tilanteessa.
https://bit.ly/2FMhxe8
#samk #mysamk #ylpeästiamk #sosionomi #harjoittelu #opinnäytetyö

Ratkaisuja elintarviketeollisuuden vedenkäytön parempaan hallintaan -webinaari (maksuton) järjestetään 6.11. klo 9-12.15. Katso tarkempi ohjelma ja ilmoittautumislinkki täältä:
https://www.lyyti.fi/reg/Teknologisia_ratkaisuja_elintarviketeollisuuden_vedenkayton_parempaan_hallintaan_9000 Lisätietoja: @prizztech @SatakunnanAMK @WANDERSAMK #satafood @PJinstituutti

Tutustu SAMKin terveyden ja hyvinvoinnin simulaatiokeskukseen interaktiivisella virtuaalikierroksella. Virtuaalikierroksen ovat työstäneet yhdessä Santeri Saari, Anja Poberžnik, Sinikka Paukkunen ja Kirsti Virta.
https://bit.ly/2HbFc7S
#mysamk #simulaatiokeskus #ylpeästiamk

SAMK toivottaa hyvää syyslomaa!
Muista pysyä turvassa myös lomaillessa!

Have a nice autumn break!
Remember to stay safe!

#samk #mysamk #syysloma #autumnbreak #staysafe