Onni on vanheta – vanhustenviikon somehaaste

Vanhusten viikkoa juhlitaan 4.-11.10.2020. Viikon teemana on Onni on vanheta.

Ikäihmisten pitävät toisiaan kädestä, lähikuva.

Haasteen tavoitteena on saada vanhustyötä tekevien ja sitä opiskelevien ääni kuuluviin, viestiä positiivisesti vanhustyöstä ja sen tuomista iloista ja kertoa positiivista tarinaa vanhustyön aidosta, elämänmakuisesta arjesta.

‒ Somehaasteen tavoitteena on saada vanhustyötä tekevien ja opiskelevien ääni kuuluviin, viestiä positiivisesti vanhustyöstä ja sen tuomista iloista sekä kertoa siitä hyvästä työstä, joka usein jää näkymättömiin, viestintäasiantuntija Tytti Mönkkönen Vetovoimainen vanhustyö-hankkeesta sanoo.

Somehaasteen ohjeistus:

  • Postauksien sisältö voi olla kuvia ja kirjoituksia työsi tai opiskelujesi arjesta vanhus- ja kotihoitotyössä positiivisessa hengessä.
  • Voit esiintyä kuvissa itse, työ- tai opiskelukaveriesi ja ikääntyneiden kanssa, mikäli he suostuvat. Jos otat kuvia, muista täyttää oheinen kuvauslupa. Kaikissa kuvissa esiintyjiltä tulee olla kirjallinen kuvauslupa. Ilman allekirjoitettuja kuvauslupia somepostausta ei hyväksytä. Muista kertoa kuvattaville, mistä haasteessa on kyse!

Osallistu näin:

  1. Ideoi postauksen sisältö. Muista: parhaimmat postaukset palkitaan!
    Kannattaa siis nähdä hieman vaivaa
  2. Ota postaukseen sopiva kuva (muista kuvausluvat!).
  3. Lähetä postauksen teksti + ottamasi kuva Pirjo Tuomelle sähköpostilla tai tekstiviestillä: pirjo.tuomi(a)samk.fi, p. 044 7103156. Laita viestiin oma ja esimiehesi nimi sekä yhteystietosi.
  4. Anna esimiehellesi alkuperäinen täytetty ja allekirjoitettu kuvauslupa.
  5. Odottele postauksen ilmestymistä Veto- ja pitovoimaa kotihoitoon-hankkeen Facebookiin. Jaa päivitys omassa profiilissasi ja haasta kaverisi mukaan!

IDEOITA POSTAUKSIIN:

• Onni on vanheta turvallisessa kodissa: Millainen on turvallinen koti? Mikä on rakkain muisto lapsuudenkodista?
• Onni on vanheta uutta opetellen: Millaisia onnistuneita digikokemuksia minulla on ollut? Mitä iloa/hyötyä digilaitteet ovat tuoneet tai voisivat tuoda työhöni?
• Onni on vanheta arvokkaasti: Jokainen ihminen on arvokas – kuinka se näkyy työssä?
• Onni on vanheta varautuen: Varautua voi missä iässä vain – kuinka voi varautua? (Testamentilla, vessapapereilla, hengitysmaskeilla, kodin muutostöillä…)
• Onni on vanheta läheisten ja ystävien seurassa: Yhdessä tekemistä, turvallinen tapaaminen tai yhteinen kahvihetki kuvapuhelulla läheisten tai ystävien kanssa.
• Onni on vanheta virikkeellisessä ympäristössä: Millaiset virikkeet tuovat iloa arkeen? (Liikunta, harrastukset, käsityöt, aivojumppa…)

 

Haasteen järjestävät Vetovoimainen kotihoito, Vetovoimainen vanhustyö, Veto- ja pitovoimaan kotihoitoon, Pa-Mu, KEMUSOTE ja Hyvissä handuissa himassa -hankkeet.

Lue lisää:
https://vetojapitokotihoito.samk.fi/
https://vetovoimainenvanhustyo.fi/
https://essote.fi/vetovoimainenkotihoito
https://www.jamk.fi/fi/reportronic-project/?projectnum=511014
https://www.jamk.fi/fi/Tutkimus-ja-kehitys/projektit/kemusote/tyohyvinvoinnin_tuki/
https://www.metropolia.fi/fi/tutkimus-kehitys-ja-innovaatiot/hankkeet/hyvissa-handuissa-himassa Kuvauslupa Veto Ja Pitovoimaa Logo RGB Sähköiset Vipuvoimaa Yhtkump

Jaa tämä sivu

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.

Tiia Kenola seisoo SAMKin Porin kampuksen yhdyskäytävällä.

Yhdes-malli ja monimuotoiset harjoittelut: Tiia Kenolan matka sosionomiksi

Tiia Kenola on kokenut SAMKin sosionomiopinnot monipuolisina ja hyvät eväät tulevaisuuden työelämään antavina.