Uusi nettisovellus turvalliseen ja ympäristöystävälliseen veneilyyn

PortMate-hanke on julkaissut veneilijöille ja pienvenesatamien pitäjille tarkoitetun ilmaisen nettisovelluksen (www.portmate.eu), joka tarjoaa veneilyyn liittyvää tuoretta sisältöä ja keskittyy erityisesti pienvenesatamien turvallisuuteen ja ympäristöystävällisyyteen.

Sovelluksesta löytyy videoita pienvenesatamien turvalliseen lähestymiseen, vinkkivideoita ympäristövastuulliselle veneilijälle ja satamalle sekä lyhyitä videokursseja esim. hätäsoihdun ja savun käyttöön. Turvallisuuteen ja resurssitehokkuuteen liittyvistä sisällöistä tekstimateriaalit ja videot on tehty englanniksi, mutta kaikista videoista löytyvät tekstitykset myös suomeksi ja ruotsiksi.

– Sovelluksesta voi hakea sopivia satamia, kun suunnittelee veneretkeä ja sen kautta voi kuunnella vaikkapa viimeisimmän merisäätiedotuksen. Sivuilta löytyy on myös reaaliaikainen tuulitieto, kertoo projektitutkija Teemu Heikkinen.

– Tässä vaiheessa sovelluksesta löytyvät hankkeen pilottisatamat Suomessa, Ahvenanmaalla ja Ruotsissa, mutta tarkoitus on, että jatkossa myös mahdollisimman moni muu pienvenesatama lisäisi tietonsa sovellukseen.

Vihreitä investointeja

PortMate-hankkeen pilottisatamissa Raumalla, Sottungassa ja Kökarissa Ahvenanmaalla ja Gävlessä sekä Söderhamnissa Ruotsissa on tehty ympäristöystävällisiä investointeja kaikkiaan lähes miljoonalla eurolla. Raumalla Kuuskajaskariin asennettiin kesäksi 2018 siirrettävä septitankin tyhjennyslautta. Syväraumanlahdelle on asennettu energiaa säästäviä ja tehokkaita ledvaloja. Kylmäpihlajaan valmistuu kesälle 2019 uusi huoltorakennus, johon asennetaan aurinkopaneelit.

Info

PortMate-sovellus löytyy osoitteesta https://www.portmate.eu/

Kolmevuotista PortMate-projektia rahoittaa EU:n Interreg Central Baltic -ohjelma. Vetovastuussa on Satakunnan ammattikorkeakoulu. Suomesta on mukana myös Rauman kaupunki. Muut kumppanit ovat Ahvenanmaalta ja Ruotsista.

PortMate-sovelluksen Beta-versio julkaistiin Meremme Tähden-tapahtumassa 9.5.2019 ja alkava veneilykausi toimii sovelluksen kokeilujaksona. Toiveena on, että sovelluksesta saadaan runsaasti käyttäjäpalautetta, jota voidaan hyödyntää kehittäessä ja viimeistellessä sovellusta kohti 12.9.2019 järjestettävää PortMate-hankkeen päätöskonferenssia.

Lisätiedot:

Teemu Heikkinen

Projektitutkija

Satakunnan ammattikorkeakoulu

teemu.heikkinen@samk.fi

044 7103289

Minna Keinänen-Toivola

Projektin koordinaattori

Satakunnan ammattikorkeakoulu

minna.keinanen-toivola@samk.fi

Jaa tämä sivu

Kaksi opiskelijaa katsoo robotin ohjainta.

Robotiikka Akatemia on jatkossa RoboAI-akatemia

Robotiikka Akatemia, joka on viimeiset kuusi vuotta tarjonnut opiskelijoilleen korkeatasoista koulutusta robotiikan alalla, uudistuu ja vaihtaa nimensä RoboAI-akatemiaksi tulevana keväänä.

Kankaanpään Honkajoella sijaitsevan Kirkkokallion ekoteollisuuspuiston kehittäminen on osa SAMKin resurssiviisauden tutkimuskokonaisuuteen kuuluvaa Pohjois-Satakunta vihreän siirtymän aalloilla -hanketta.

SAMKin käynyt kuvataiteilija kohtasi kiertotalouden

SAMKin Taidekoulun kampukselta Kankaanpäästä valmistunut kuvataiteen moniosaaja Mira Aro suunnitteli logon kiertotalouden edelläkävijälle, Kirkkokallion ekoteollisuuspuistolle. Logon vihreä väri ja pyöreä kiertoliike kuvaavat energiavirtojen jatkuvaa liikettä.

SAMKin Youtube-kanava.

SAMK mukana TKI-kärjet 2024 -kilpailussa kahdella videolla

Valtakunnallinen ammattikorkeakoulujen TKI-kärjet-kilpailu järjestetään jälleen maaliskuussa 2024. SAMK osallistuu kilpailuun kahdella kilpailuvideolla, joilla esitellään tutkimustoimintaamme.