MOOD. -opinnäytetyönäyttely tuo esiin kuvataiteen opiskelijoiden tuntoja

SAMKin Taidekoulun kampuksen perinteinen opinnäytetyönäyttely toteutetaan tänä keväänä ensimmäistä kertaa verkossa. Mukana on 25 taiteilijaa ja siis 25 tunnelmaa.

Rosalia Silferin teos on sisältä koettava simpukka-veistos ja performanssi.

Rosalia Silfer on tehnyt digitaalisesti sisältä koettavan Aberla-veistoksen. Hän on työskennellyt performanssia ja kuvanveistoa yhdistellen.

Näyttelyä luotsannut kuvataiteen opettaja Aapo Korkeaoja kertoo opinnäytetyönäyttelyiden olevan aina tekijöidensä näköisiä. Myös tämä näyttely on kokoelma tietyn vuosikurssin ja samalla taiteilijamikrosukupolven töitä. Näyttelyä ei varsinaisesti kuratoida, mutta opinnäytetyön ohjaajien ja omien opettajien kanssa käyty prosessi leimaa teosten kehitystä.
– Joissain tapauksissa yksittäinen kurssi ja käsitelty teema on ollut niin merkityksellinen, että sen jäljet ja kehitys näkyvät myös opinnäytetöissä. MOOD. -nimi antaa saman viitteen. Mukana on 25 taiteilijaa ja siis 25 tunnelmaa. Verkkonäyttely sopii tähän asetelmaan mainiosti, koska se antaa jokaiselle selkeän oman tilan. Aapo Korkeaoja kehuu opiskelijoiden töitä. Ne on toteutettu hyvin eri tavoin. Esimerkiksi Rosalia Silfer on tehnyt digitaalisesti sisältä koettavan Aberla-veistoksen. Hän on työskennellyt performanssia ja kuvanveistoa yhdistellen.
Heikki Korkalan teos taas on osittain digitaalinen, lisättyä todellisuutta ja abstraktia maalaustaidetta yhdistävä kokonaisuus. Ensimmäinen laatuaan ja monella tavalla mielenkiintoinen.

Haasteita ja uudistumista

Aapo Korkeaoja myöntää, että näyttelyprosessi on ollut tänä keväänä erityisen haasteellinen, mutta hän näkee myös hyvää. Kevät on ollut valtavan uudistumisen aikaa.
– Tämä kehitysaskel tuskin olisi tullut otettua, jos ei olisi ollut välttämätöntä toimia. Hyvä siis niin.
– Opiskelijoiden on toisaalta täytynyt sopeutua muutokseen, joka on kohdistunut yhteen heidän elämänsä merkittävimpään hetkeen. Henkilökunnalle tämä on ollut hyppy tuntemattomaan ja pienessä tiimissä on täytynyt venyä tavanomaisten työnkuvien ulkopuolelle.

Osa opinnäytetöistä on esillä kesänäyttelynä Kankaanpään Taidekoulun galleriassa sekä SAMKin Porin kampuksen Taidekäytävässä 28.8.2020 asti.

Lisätiedot:
Kuvataiteen opettaja Aapo Korkeaoja
aapo.korkeaoja@samk.fi
044 710 3580

#moodpiste2020

Tutustu näyttelyyn

Jaa tämä sivu

Etualalla robotti, taustalla tutkijoita.

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy syksyllä Porissa yhteistyössä SAMKin kanssa

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy Porissa syksyllä 2024. SAMKin kanssa yhteistyössä toteutettavaan maisterikoulutukseen voi hakea 2.– 15.5.2024. Sopimus energia-alan robotiikkasovelluksiin liittyvän professuurin perustamiseksi ja maisteriohjelman käynnistämiseksi allekirjoitettiin vuonna 2022.

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.