Mitä kuuluu, SAMMAKKO?

Poikkeuskevät on vaikuttanut paljon opiskelijoiden arkeen. Kysyimme opiskelijakunta SAMMAKKOn hallituksen puheenjohtaja Linda Kolehmaiselta, miten kulunut kevät on opiskelijakunnan mielestä mennyt.

29.6.2020 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: SAMMAKKO / Kiia Mäkinen

SAMMAKKOlaisia opiskelijoiden olohuoneessa Porin kampuksella.

SAMMAKKOlaisia opiskelijoiden olohuoneessa Porin kampuksella.

Mitä opiskelijakunnalle kuuluu, hallituksen puheenjohtaja Linda Kolehmainen?

– Hyvää meille kuuluu, olemme saaneet hommat toimimaan etätyöskentelystä huolimatta.

Mitä teillä on työn alla juuri nyt?

– Tuleva YTHS:n laajennus on isosti puheenaiheena sekä SAMMAKKOssa että koko opiskelijakuntakentällä. Porin ja Rauman osalta emme esimerkiksi vielä tiedä, mihin palvelut tulevat sijoittumaan. On tärkeää, että YTHS:n palvelupisteet olisivat helposti saavutettavissa kaikille opiskelijoille. Koronakevään jälkeen suunnittelemme innolla orientaatioviikkoa ja  syksyn tapahtumia. Seuraamme tietenkin tarkasti viranomaisten suosituksia tapahtumien osalta. Ensi keväänä käydään kuntavaalit ja valmistaudumme myös niihin yhdessä muiden opiskelijajärjestöjen kanssa.

Miten poikkeuskevät on sujunut opiskelijakunnan näkövinkkelistä?

– On ollut mielenkiintoista keksiä kaikille toiminnan osa-alueille etävaihtoehtoja. Otimme käyttöön SAMMAKKOn oman Discord-kanavan, jossa voi keskustella toisten opiskelijoiden kanssa ja sitä kautta vähentää yksinäisyyttä etäarjessa.

Miten toimintanne on järjestetty poikkeusaikana?

–Asiakaspalvelu on toteutettu täysin etänä. Opiskelijoilta on tullut yhteydenottoja Instagramin, Facebookin, sähköpostin avulla ja olemme iloisia siitä, että opiskelijat ovat silti löytäneet meidät vaikkemme olekaan toimistolla paikalla. Wapprobatur korvattiin Wappufarssilla Discordissa, jossa pelailtiin, pidettiin musavisaa ja järjestettiin muuta ohjelmaa perutun opiskelijavapun tilalle. Opiskelijoiden Mielenterveysviikko toteutettiin myös etänä Discordissa ja somessa yhdessä oppilaitospastorien ja -diakonien kanssa.

Miten opiskelijat ovat kokeneet menneen kevään? Mikä heitä on puhututtanut?

– Toteutimme yhdessä SAMOKin kanssa etäopiskelun laatukyselyn, josta nousi huolestuttavia tuloksia opiskelijoiden jaksamisesta. Melkein 60 % opiskelijoista on etäopiskeluaikana kokenut jaksamisensa huonommaksi tai erittäin paljon huonommaksi. Peruuntuneet työharjoittelut ja vaihtojaksot ovat laskeneet opiskelijoiden motivaatiota. Sosiaali- ja terveysalan opiskelijoita on erityisesti puhuttanut peruuntuneet harjoittelut ja kuinka niitä voidaan korvata. SAMMAKKOssa ollaan kuitenkin iloisia siitä, että näistä asioista on ollut hyvä ja avoin keskusteluyhteys SAMKin suuntaan. Olemme voineet välittää opiskelijoiden kokemuksia poikkeustilassa, ja yhdessä etsiä ratkaisuja, joilla opiskelua ja jaksamista voidaan tukea.

Millä mielin odotatte ensi syksyä?

– Innolla ja mielenkiinnolla! Erityisesti odotamme, että pääsisimme järjestämään Kurnajaiset ja Loikka-liikuntatapahtumat. Seuraamme koko ajan, miten koronatilanne kehittyy ja mahdollisesti vaikuttaa syksyn suunnitelmiin.

29.6.2020 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: SAMMAKKO / Kiia Mäkinen

Lisää aiheesta

| SAMK

LähiTapiola lahjoitti SAMKille 100 000 euroa – yhteistyö käynnistyy myös opiskelijakunta SAMMAKKOn kanssa

Satakunnan alueen LähiTapiolat yhdistivät voimansa ja lahjoittavat 100 000 euroa SAMKille. Lahjoituksen taustalla on LähiTapiola Satakunnan ja LähiTapiola Lännen sekä Satakunnan ammattikorkeakoulun yhteinen tavoite vahvistaa Länsi-Suomen hyvinvointia ja alueen elinvoimaisuutta sekä tukea työllisyyttä.
| Opinnot ja opetus

Korona pakotti ammattikorkeakoulut digiloikkaan – alkuvauhtia antoi eAMK

Ammattikorkeakoulujen kaikki opetus vietiin maaliskuussa verkkoon. Tuolloin todettiin, että digipedagogista tukea on hyvin saatavilla, verkko-opetus on valtaosalle ollutkin jo arkea ja että suurempia ongelmia ei havaittu. Vauhti ja valmiudet digiloikkaan oli jo kerrytetty vuosien varrella kuin salaa, ja itse loikka olikin yllättävän lyhyt.

Uusimmat uutiset

Jämin matkailun luontokohteiden tienviitta
| Matkailu

Korona iski rajusti matkailualalle, mutta Jämillä uskotaan lähimatkailun kasvuun

Paikalliset ja lähialueen palvelut nousevat koronakriisin myötä aivan uuteen valoon, uskovat Jämin alueen matkailuyrittäjät. Virus sekoitti alkukeväästä yrittäjien suunnitelmat täysin ja tästä...

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMKin avoimen AMKin polkuopintohaku käynnistyy 3.8.2020 klo 9.00! Kannattaa olla nopea, sillä suosituimpien koulutusten polkuopintopaikat täyttyvät nopeasti. Tutustu haussa oleviin koulutuksiin ja hae osoitteessa: www.samk.fi/polkuopinnot
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
Entistä useampi lähtee lomalla lähelle ja luontoon. Jämiltä matkailijat etsivät juuri luonnonrauhaa ja mahdollisuutta ulkoiluun sekä erilaisiin aktiviteetteihin.

Yrittäjien elinehto on, että asiakkaat löytävät helposti tietoa palveluista. Digitaalisten kanavien käytön muuttuessa yrittäjien on seurattava asiakkaitaan uusiin kanaviin ja se edellyttää jatkuvaa oman osaamisen kehittämistä koronan ja muiden myllerrysten keskellä.
https://bit.ly/31Pcn9U
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
Hei SAMKin YAMK- tai monimuoto-opiskelija! Opiskelijakunta SAMMAKKO haluaa kehittää palvelujaan kaikille SAMKin opiskelijoille. Kehittämisen tueksi kootaan opiskelijapalvelujen kehittämisryhmät YAMK- ja monimuoto-opiskelijoista. Täytä hakemus SAMMAKKOn kotisivuilla.

Kesän tultua ihmiset ovat vähitellen lähteneet liikkeelle. Entistä useampi lähtee lomalla lähelle ja luontoon. Jämiltä matkailijat etsivät juuri luonnonrauhaa ja mahdollisuutta ulkoiluun sekä erilaisiin aktiviteetteihin.
#matkailu #lähimatkailu #luonto
https://t.co/JbQGH7itRX

Simulation is integral to developing autonomous systems. One example is the Intelligent Shipping Technology Test Laboratory at SAMK in Rauma. The lab is designed as a testing environment for remotely controlled, autonomous vessels. #istlab #wärtsilä
https://t.co/5KBhsnveb9

Kuuntele ja kuule nuorta – se kantaa hedelmää. Yhdessä suunniteltu motivoi myös yhdessä tekemiseen, yhteistyöhön.
#samk #tukee #nuoret #mielipide #sk #yksinäisyys

https://t.co/MeaLZbaCSo

Lähde lähimatkalle! Tänä vuonna jokainen yksittäinen matkailija on yrityksille elintärkeä. Kesäsesonki määrittelee edellytykset yritystoiminnan jatkumiselle.
#satamatkaamaalle #visitsatakunta #matkailu #yrittäjyys #lähimatkailu @satamatkaa @visitsatakunta
https://t.co/7vnzpuaYEn