Skip to content

Mitä kuuluu, SAMMAKKO?

Poikkeuskevät on vaikuttanut paljon opiskelijoiden arkeen. Kysyimme opiskelijakunta SAMMAKKOn hallituksen puheenjohtaja Linda Kolehmaiselta, miten kulunut kevät on opiskelijakunnan mielestä mennyt.

29.6.2020 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: SAMMAKKO / Kiia Mäkinen

SAMMAKKOlaisia opiskelijoiden olohuoneessa Porin kampuksella.

SAMMAKKOlaisia opiskelijoiden olohuoneessa Porin kampuksella.

Mitä opiskelijakunnalle kuuluu, hallituksen puheenjohtaja Linda Kolehmainen?

– Hyvää meille kuuluu, olemme saaneet hommat toimimaan etätyöskentelystä huolimatta.

Mitä teillä on työn alla juuri nyt?

– Tuleva YTHS:n laajennus on isosti puheenaiheena sekä SAMMAKKOssa että koko opiskelijakuntakentällä. Porin ja Rauman osalta emme esimerkiksi vielä tiedä, mihin palvelut tulevat sijoittumaan. On tärkeää, että YTHS:n palvelupisteet olisivat helposti saavutettavissa kaikille opiskelijoille. Koronakevään jälkeen suunnittelemme innolla orientaatioviikkoa ja  syksyn tapahtumia. Seuraamme tietenkin tarkasti viranomaisten suosituksia tapahtumien osalta. Ensi keväänä käydään kuntavaalit ja valmistaudumme myös niihin yhdessä muiden opiskelijajärjestöjen kanssa.

Miten poikkeuskevät on sujunut opiskelijakunnan näkövinkkelistä?

– On ollut mielenkiintoista keksiä kaikille toiminnan osa-alueille etävaihtoehtoja. Otimme käyttöön SAMMAKKOn oman Discord-kanavan, jossa voi keskustella toisten opiskelijoiden kanssa ja sitä kautta vähentää yksinäisyyttä etäarjessa.

Miten toimintanne on järjestetty poikkeusaikana?

–Asiakaspalvelu on toteutettu täysin etänä. Opiskelijoilta on tullut yhteydenottoja Instagramin, Facebookin, sähköpostin avulla ja olemme iloisia siitä, että opiskelijat ovat silti löytäneet meidät vaikkemme olekaan toimistolla paikalla. Wapprobatur korvattiin Wappufarssilla Discordissa, jossa pelailtiin, pidettiin musavisaa ja järjestettiin muuta ohjelmaa perutun opiskelijavapun tilalle. Opiskelijoiden Mielenterveysviikko toteutettiin myös etänä Discordissa ja somessa yhdessä oppilaitospastorien ja -diakonien kanssa.

Miten opiskelijat ovat kokeneet menneen kevään? Mikä heitä on puhututtanut?

– Toteutimme yhdessä SAMOKin kanssa etäopiskelun laatukyselyn, josta nousi huolestuttavia tuloksia opiskelijoiden jaksamisesta. Melkein 60 % opiskelijoista on etäopiskeluaikana kokenut jaksamisensa huonommaksi tai erittäin paljon huonommaksi. Peruuntuneet työharjoittelut ja vaihtojaksot ovat laskeneet opiskelijoiden motivaatiota. Sosiaali- ja terveysalan opiskelijoita on erityisesti puhuttanut peruuntuneet harjoittelut ja kuinka niitä voidaan korvata. SAMMAKKOssa ollaan kuitenkin iloisia siitä, että näistä asioista on ollut hyvä ja avoin keskusteluyhteys SAMKin suuntaan. Olemme voineet välittää opiskelijoiden kokemuksia poikkeustilassa, ja yhdessä etsiä ratkaisuja, joilla opiskelua ja jaksamista voidaan tukea.

Millä mielin odotatte ensi syksyä?

– Innolla ja mielenkiinnolla! Erityisesti odotamme, että pääsisimme järjestämään Kurnajaiset ja Loikka-liikuntatapahtumat. Seuraamme koko ajan, miten koronatilanne kehittyy ja mahdollisesti vaikuttaa syksyn suunnitelmiin.

29.6.2020 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: SAMMAKKO / Kiia Mäkinen

Lisää aiheesta

| SAMK

LähiTapiola lahjoitti SAMKille 100 000 euroa – yhteistyö käynnistyy myös opiskelijakunta SAMMAKKOn kanssa

Satakunnan alueen LähiTapiolat yhdistivät voimansa ja lahjoittavat 100 000 euroa SAMKille. Lahjoituksen taustalla on LähiTapiola Satakunnan ja LähiTapiola Lännen sekä Satakunnan ammattikorkeakoulun yhteinen tavoite vahvistaa Länsi-Suomen hyvinvointia ja alueen elinvoimaisuutta sekä tukea työllisyyttä.
Graafinen piirros, suuri tietokoneen ruutu ja pieniä ihmisiä eri toimissa
| Opinnot ja opetus

Korona pakotti ammattikorkeakoulut digiloikkaan – alkuvauhtia antoi eAMK

Ammattikorkeakoulujen kaikki opetus vietiin maaliskuussa verkkoon. Tuolloin todettiin, että digipedagogista tukea on hyvin saatavilla, verkko-opetus on valtaosalle ollutkin jo arkea ja että suurempia ongelmia ei havaittu. Vauhti ja valmiudet digiloikkaan oli jo kerrytetty vuosien varrella kuin salaa, ja itse loikka olikin yllättävän lyhyt.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMKiin haki syksyn yhteishaussa 2607 hakijaa yhteensä kahdeksaan eri koulutusohjelmaan. Suosituin hakukohde huikealla 1459 hakijalla oli Liiketalouden koulutusohjelma Huittisissa, joka järjestetään 100% verkkototeutuksena. Kiitos kaikille hakijoille!

SAMK received a total of 2607 applications for eight different degree programs during the application period. Thank you!
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
Kuvanveistäjä, professori Ossi Sommaa muistaen. Somma työskenteli Kankaanpään taidekoulun opettajana vuosina 1974 – 1992, joista kaksi vuotta koulun virkaatekevänä rehtorina.
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
RoboAI-viikko tarjoaa teknologia-alan näytteilleasettajille mahdollisuuden esittäytyä tauko- ja iltaohjelmassa! Lue lisää ja ilmoittaudu heti. #roboai #samk #mysamk #roboaiviikko #event #teknologia

SAMKiin haki syksyn yhteishaussa yhteensä 2607 hakijaa kahdeksaan eri koulutusohjelmaan. Lämmin kiitos kaikille hakijoille! https://t.co/dak6AEh9zN SatakunnanAMK photo

Kuvanveistäjä, professori Ossi Sommaa muistaen. Somma työskenteli Kankaanpään taidekoulun opettajana vuosina 1974 – 1992, joista kaksi vuotta koulun virkaatekevänä rehtorina.
https://t.co/zsxreu0E08

SAMKin Porin-kampus valaistiin viime yönä tapahtuma-alan tekijöiden toimesta. Tempauksella haluttiin huomioida tapahtuma-alan ahdinko vallitsevassa pandemiatilanteessa. Toimialan ahdingon välilliset vaikutukset ulottuvat myös matkailu-, ravintola- ja liikennöintialoille. https://t.co/M6EBWgV7y0 SatakunnanAMK photo

SAMK tukee tapahtuma-alaa olemalla mukana yhtenä Äänirasian valaisemista
kohteista osana tapahtuma-alan mielenilmausta.
Valot syttyvät 8.9. illan aikana ja palavat aina 9.9. aamuun saakka.