Liiketalous alkoi innostaa hyvinvointipalvelujen johtamisopintojen jälkeen – Henna suorittaa nyt jo neljättä tutkintoaan SAMKissa

Porilainen Henna Kuusisto sai äskettäin valmiiksi hyvinvointipalveluiden kehittämisen ja johtamisen YAMK-tutkinnon. Tänä vuonna hän aikoo saada päätökseen myös tradenomin opinnot. Tätä ennen sairaanhoitajaksi ja terveydenhoitajaksi SAMKista valmistunut energiapakkaus pohjustaa kokonaan uutta uraa HR-koordinaattorina teollisuusyrityksessä. 

8.6.2023 | Teksti: Hanna Valtokivi | Kuva: Hanna Valtokivi

Hennan opiskeluja on siivittänyt perhe ja ystävät, joka tukevat ja kannustavat. Tukiverkostoon kuuluvat puoliso ja lähellä asuvat isovanhemmat. 
Hennan opiskeluja on siivittänyt perhe ja ystävät, joka tukevat ja kannustavat. Tukiverkostoon kuuluvat puoliso ja lähellä asuvat isovanhemmat. 

– Olen valmistunut ensimmäisen kerran SAMKista vuonna 2011. Työskentelin sen jälkeen leikkaussalisairaanhoitajana viitisen vuotta. Sain kaksi lasta ja aloin miettiä, haluanko tehdä sairaanhoitajan työtä ja vuorotyötä koko loppuelämäni, Henna kertoo. 

 Sairaanhoitajasta terveydenhoitajaksi

– Alkoi olla sellainen tunne, että jaksaisi taas opiskella ja katselin kaikenlaista. Huomasin, että SAMKissa alkoi viimeistä kertaa terveydenhoitajan opinnot ja pääsin sinne. Sairaanhoitajapohjalta ne olivat täydentäviä opintoja, jotka antoivat pätevyyden terveydenhoitajan tehtäviin, jotka olivat vielä siihen aikaan varma päivätyö. 

Henna työskenteli terveydenhoitajana kotihoidossa, äitiysneuvolassa ja aikuisneuvolassa kunnes jo aiemmin virinnyt kiinnostus työterveyshuoltoon alkoi viedä uutta kohti. 

– Siihen aikaan täällä Porissa ei oikein ollut paikkoja auki, kunnes sellainen lopulta tuli ja päädyin yksityiseen firmaan työterveyshoitajan sijaiseksi. 

Määräaikaisen sijaisuuden päättyminen harmitti sekä Hennaa että työnantajaa. Lopulta samalta työnantajalta järjestyi sairaanhoitajan töitä ja Henna sai vakituisen paikan. Vuoden kuluttua aukesi paikka työterveyteen. 

– Tätä varten piti suorittaa työterveyshoitajan pätevöittävät opinnot. Ne olivatkin sitten ainoat opinnot, mitä en ole suorittanut SAMKissa vaan Työterveyslaitoksella. Työterveyshoitajana olen ollut viitisen vuotta. 

Työterveyshoitaja yritysmaailmassa

Työterveyshuollon maailma avarsi Hennan ajattelua, koska hän oli paljon tekemisissä yritysasiakkaiden kanssa. Liiketalous alkoi kiinnostaa ja hän innostui jälleen opiskelemaan. 

– Toki työhyvinvointi on ollut koko ajan se ykkösjuttu. Mutta aloin taas katsella ympärilleni. Luulen, että opiskelu on minun juttuni nyt ja tulevaisuudessa. 

Mummini kertoi, että jo lukioikäisenä olin sanonut, etten taida lopettaa opiskelua ikinä. 

Katse SAMKiin ja kahteen tutkintoon

– Katselin ylempiä ammattikorkeakoulututkintoja muistakin ammattikorkeakouluista, mutta sitten ajattelin, että minulla on perhe, lapset ja työ Porissa. Vaikka etäopiskelu onkin nykyisin helppoa, niin päätin jäädä odottamaan sopivaa tutkintoa SAMKissa. Kypsyttelyä kesti pari vuotta, kunnes hakuun tuli uusi tutkinto-ohjelma, hyvinvointipalvelujen kehittäminen ja johtaminen. Ajattelin, että se on nyt siinä! 

Henna aloitti opinnot tammikuussa 2022 ja valmistui toukokuussa 2023. 

– Opiskelin työn ohella. Pidin silloin tällöin yksittäisiä päiviä tai viikkoja opintovapaata, kun oli tiukempia jaksoja. Opinnäytetyölle aioin antaa tänä keväänä enemmän aikaa, mutta innostuinkin viime syksynä hakemaan tradenomin verkko-opintoihin SAMKiin Raumalle. YAMK-tutkinnon sisällöstä tämä innostus lähti. Viime syksyn ja kevään opiskelin sitten kahta tutkintoa yhtä aikaa. Tavoitteena on valmistua joulukuussa, jos kaikki opintojaksot menevät suunnitelmien mukaan.  

HR-koordinaattoriksi teollisuuteen

Henna on nyt opintovapaalla työterveyshoitajan työstään ja tekee tradenomiopintoihin kuuluvaa harjoittelua työskennellessään kupariteollisuudessa HR-koordinaattorina. 

– Tässä työssä saan hyvin yhdistettyä kaikkea mitä olen koulussa ja työelämässä oppinut ja kokenut. Samalla pääsen oppimaan valtavasti uutta. Ihminen on siinä keskiössä ja ihmisten kanssa toimimisesta olen kiinnostunut. 

– Sinänsä hassu yhteensattuma, että olin samalla teollisuusalueella useamman kesän tuotantopuolen töissä. Ympyrä sulkeutui. 

Ura- ja opiskeluputki ei Hennan osalta kuitenkaan jämähdä tähän. 

– Nappaan tradenomin paperit, hengähdän hetken ja sitten taas jossain vaiheessa uskon palaavani opintojen pariin.

Opintojen kanssa jaksaa paremmin, kun antaa myös itselleen aikaa. Hennalle liikunta on ollut henkireikä. Oman ajan ottamiseen hän kannustaa myös muita opiskelijoita. Hän muistuttaa myös, ettei opiskelu ole iästä kiinni. Jos tekee mieli opiskella, niin kannattaa yrittää. Jokainen pystyy ja osaa. 

Opintojen kanssa jaksaa paremmin, kun antaa myös itselleen aikaa. Hennalle liikunta on ollut henkireikä. Oman ajan ottamiseen hän kannustaa myös muita opiskelijoita. Hän muistuttaa myös, ettei opiskelu ole iästä kiinni. Jos tekee mieli opiskella, niin kannattaa yrittää. Jokainen pystyy ja osaa.

Opinnäytetyönä digitaalisten työkalujen koulutusmalli

Hennan opinnäytetyön aiheena hyvinvointipalvelujen kehittämisen ja johtamisen tutkinnossa oli “Terveydenhuollon organisaation digitaalisten työkalujen kouluttajan toimintamallin kehittäminen ja toteutus”. 

Opinnäytetyön hän teki työpaikalleen työterveyshuoltoon. Aihe lähti siitä, että Henna toimi työyhteisössään digitaalisten työvälineiden kouluttajana. 

– Työnantajan kanssa pohdittiin, että kouluttajan työlle olisi hyvä tehdä toimintamalli ja se tehtiin.

Lisää aiheesta

Mirja Röyttä valmistui tradenomiksi liiketalouden verkko-opintojen kautta.
| Liiketoiminta

Mirja opiskeli lähihoitajasta tradenomiksi – tähtäimessä johtaminen ja esimiestyö

Tamperelainen Mirja Röyttä valmistui tradenomiksi SAMKin liiketalouden verkko-opintojen kautta. Hoitotyön ja liiketalouden yhdistelmä antoi uusia ulottuvuuksia työuralle. Opinnäytetyössään hän tutki, mitkä asiat vaikuttavat terveydenhuollon henkilöstön sitoutumiseen. Opintoihin kuuluva työharjoittelupaikka löytyi kokeneiden hoitajien työnvälitystä tarjoavassa yrityksessä.
Fysioterapeutti (AMK) Emilia Heikkilä
| Hyvinvointi ja terveys

Emilia rohkaisee: Uskalla hakea opiskelemaan unelma-alaasi

Fysioterapeutiksi SAMKista valmistunut Emilia Heikkilä haaveili pitkään alalla työskentelystä, mutta ajatus hakemisesta pelotti, koska suosittuun koulutukseen oli liian vaikea päästä. Nyt hän kannustaa muita rohkeasti hakemaan: – Aina joku pääsee. Niin kuin minä.

Uusimmat uutiset

Henna Kyhä istuu keltaisella tuolilla.
| Hyvinvointi ja terveys

Tutkimuspäällikkönä työikäisten hyvinvoinnin asialla

SAMKissa toimii nyt Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskus. Keskuksen toiminta keskittyy satakuntalaisten työntekijöiden hyvinvointiin ja sen myötä maakunnan työvoiman saatavuuden haasteisiin. Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskusta vetää tutkimuspäällikkö ja kasvatustieteen tohtori Henna Kyhä. Kyhä luotsaa uutta keskusta hyödyntäen omaa monipuolista kokemustaan ja osaamistaan tutkimushankkeiden koordinoinnista ja niiden toteuttamisesta.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Cannot call API for app 1123168491105924 on behalf of user 10157419919776743 Type: OAuthException
Palliatiivisen hoidon asiantuntijana autat parantumattomasti sairaita ihmisiä. Erikoistumiskoulutuksella saavutat osaamisen, jota tarvitset toimiessasi palliatiivisen hoidon erityistasolla (B/C) tai perustason (A) vastuutehtävissä. Hae 31.12.2023 mennessä.Avaamme täydennyshaun Palliatiivisen hoidon asiantuntija (30 op) -erikoistumiskoulutukseen!Voit hakea koulutukseen aina 31.12.2023 asti. Koulutuksen toteutuminen on varmaa, otamme vielä muutamia opiskelijoita ryhmään.Lue lisää ja hae mukaan tästä: events.samk.fi/event/wJpkP ... See MoreSee Less
View on Facebook
Twitter

The new Research Center for Human Functioning was recently established at SAMK. The research center is led by Henna Kyhä, Research Manager and Doctor of Philosophy.

#thinkfuture #humanfunctioning #samkasanemployer

SAMKissa toimii nyt Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskus, jota luotsaa tutkimuspäällikkö ja kasvatustieteen tohtori Henna Kyhä.

#katsetulevaisuuteen #osallisuus #toimintakyky #samktyönantajana

Altogether 92 students graduated from SAMK in November. Fifteen of them graduated with a Master´s degree. The theses of graduates can be found on Theseus. SAMK congratulates all the graduates 🌺

#alumni #thinkfuture

SAMKista valmistui marraskuussa yhteensä 92 opiskelijaa. Valmistuneista 15 suoritti YAMK-tutkinnon. Valmistuneiden opinnäytetyöt ovat luettavissa Theseuksessa. SAMK onnittelee kaikkia valmistuneita 💐

#alumni #katsetulevaisuuteen

Porin Tradenomiopiskelijat PORA ry:n järjestämässä äänestyksessä opiskelijat valitsivat Vuoden 2023 liiketalouden opettajaksi Peri Martikkalan. Onnittelut!
#vuodenopettaja #katsetulevaisuuteen #porary