Opiskelijamme työllistyvät: Leevi suuntautui autoalalle liiketalouden opintojen kautta

Keväällä 2020 valmistunut Leevi Juutilainen työllistyi suoraan opiskelujen jälkeen omalle alalleen automyyjäksi.

29.4.2021 | Teksti: Rolf Salenius, SAMKin opiskelija | Kuva: Rolf Salenius, SAMKin opiskelija

Leevi Juutilainen seisoo autoliikkeessä auton vieressä.

Leevillä on myynnistä kokemusta jo usean vuoden ajalta.

Miten Leevi tulit valinneeksi juuri Satakunnan ammattikorkeakoulun ja tarkemmin liiketalouden opinnot?

– Opinnot liiketalouden parissa oli selvä valinta ja hain ensimmäisenä kotipaikkakunnalleni Tampereelle, mutta päädyin kuitenkin opiskelemaan toiseen hakuvaihtoehtooni Poriin, enkä vaihtaisi sitä mistään hinnasta.

Myynnin parissa työskenteleminen on aina tuntunut luontevalta uravalinnalta. Leevi on töissä yrityksessä nimeltä Autoasi ja toimii siellä automyyjänä.

– Päivittäisissä haasteissa auttaa se, että asiat ovat teoriapohjalla hallussa. Harjoittelussa opin asioita käytännössä automyyntialalla.

Harjoittelukin autoliikkeessä

– Harjoittelupaikka oli Veho Tampere ja toimin silloinkin automyyjänä. Sain täten erittäin hyvän tartuntapinnan kyseiseen ja nykyiseen työhön.

Leevi nauttii siististä sisätyöstä ja siitä, kun jokainen asiakaskohtaaminen on erilainen.

– Nautin jokaisesta onnistuneesta kaupan päättämisestä ja tietenkin sen tuomasta rahallisesta hyödystä – onhan työ kuitenkin kannustepohjaista. Se kuinka paljon myyt, vaikuttaa myös kuukauden tuloihin.

Leevin työpäivä on erittäin moninainen. Tehtäviin kuuluu muun muassa autojen myyntiin laitto, niiden kuvaaminen ja varustelu sekä hinnoittelu. Työtehtäviin kuuluu myös autojen ostaminen ja tietenkin niiden myyminen ja autokaupan juoksevat asiat, kuten liikkeen järjestyksen ylläpito.

Leevi painottaa sitä, kuinka SAMKin opettajien ja opintosuunnitelman ansiosta hän sai hyvän teoriapohjan työelämään. Harjoittelupaikan kautta hän sai käytännön opit.

Leevillä tulevaisuuden tavoitteet ovat vielä hämärän peitossa, mutta hän haluaisi kuitenkin toimia jossain vaiheessa esimiestehtävissä.

– Kovalla työllä voi työelämässä edetä eteenpäin.

Leevi Juutilainen työpöytänsä ääressä..

Leevi Juutilainen

24-vuotias
Nokialta kotoisin
Kiinnostuksen kohteena urheilu, etenkin jalkapallo
Automyyjänä Autoasi-yrityksessä

29.4.2021 | Teksti: Rolf Salenius, SAMKin opiskelija | Kuva: Rolf Salenius, SAMKin opiskelija

Lisää aiheesta

Niina seisoo palvelupisteen äärellä.
| Uratarina

Opiskelijamme työllistyvät: Niinan liiketalouden koulutus mahdollisti urakehityksen

Niina Korteniemi valmistui SAMKista tradenomiksi ensimmäisten joukossa 1990-luvun lopulla. Hän on täydentänyt osaamistaan 2000-luvun aikana YAMK-opinnoilla.
Ihminen tietokoneen ääressä, lähikuvassa kynää pitelevä käsi, vihko ja kannettava tietokone.
| SAMK

Nuoret ovat tulevaisuuden kiertotalousyrittäjiä

Ympäristön kantokyky on globaali haaste, joka vaatii eri toimijoilta tiivistä yhteistyötä. Nuorilla on tuoreita ajatusmalleja ja osaamista käytännön ratkaisujen löytämiseen.

Uusimmat uutiset

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Ulkoisen palomuurin vaihto aiheuttaa katkoksen SAMKin palveluissa torstaina 20.1. klo 14–21.SAMK services will not be available on 20 January 2022 from 2 pm to 9 pm due to changing the SAMK external firewall. ... See MoreSee Less
View on Facebook

Ulkoisen palomuurin vaihto aiheuttaa katkoksen SAMKin palveluissa torstaina 20.1. klo 14–21.

SAMK services will not be available on 20 January 2022 from 2 pm to 9 pm due to changing the SAMK external firewall.

Miten #merellinenmatkailu käsitetään Euroopan pohjoisilla merialueilla? Lue näkökulmia aiheeseen blogistamme https://www.skills4cmt.eu/blog/ @EDUFI_HigherEd @SatakunnanAMK #matkailunkehittämiskeskus

#Hyvinvointiteknologia #YAMK koulutuksemme uudistuu ja hakuaika lähenee! Suuntautua voi hyvinvointianalytiikkaan tai laite- ja teknologiapuoleen. Analytiikkasuuntaus tuo mukanaan Hyvinvointianalyytikon pätevyyden. @SatakunnanAMK @SataDigiHealth @RoboAI2

https://www.sitra.fi/uutiset/uusi-ammattiryhma-sote-alalle-suomessa-aletaan-kouluttaa-hyvinvointianalyytikoita/

SAMKissa on unelma maakunnallisesta hyvinvointiverkostosta, jossa rakennetaan korkeakoulujen ja toisen asteen oppilaitosten yhteistyössä vahva verkosto opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämiseksi. @SatakunnanKansa
#hyvinvointi #katsetulevaisuuteen
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000008551742.html

Maritime Management is a Master’s degree programme for sea captains and marine engineers. Dmitry Chutchev completed the degree while simultaneously working as a captain on container ships. Read his story.
#maritimemanagement #mastersdegree #thinkfuture
https://www.samk.fi/en/uutiset/our-students-will-be-employed-a-captain-and-a-student-dmitry-chutchev-completed-his-masters-degree-while-at-sea/