Lähitaiteilijat SAMKin taidekäytävällä

Satakunnan ammattikorkeakoulun Porin kampuksen Taidekäytävällä ollaan kielloista huolimatta ainakin temaattisesti ja taiteen kanssa lähietäisyydellä. Syys- ja lokakuun ajan teoksiaan esittelevät Porin Taiteilijaseurasta Hanna Valtokivi sekä Jonna Lepistö. Molemmat tekijät ovat myös SAMKille läheisiä. He suorittavat tällä hetkellä Kuvataiteen ylempää tutkintoa Kankaanpäässä sekä Valtokiveltä löytyy SAMKin viestinnästä pitkä työura.

4.9.2020 | Teksti: Saija Mustaniemi | Kuva: Saija Mustaniemi

Kaksi SAMK Kankaanpään opiskelijaa poseeraavat taidenäyttelynsä edessä.
Lähitaiteilijat Jonna Lepistö ja Hanna Valtokivi valmistuvat kuluvana syksynä Kuvataiteen YAMK-ohjelmasta Kankaanpäästä.

Taide tulee lähelle ja tänä rajoitusten kultaisena aikana myös korostetusti läheltä. Valtokiven ja Lepistön näyttely liittyy Porin Taiteilijaseuran Lähitaiteilijat- vuosinäyttelyyn joka käynnistyy 5.9. reilun 30 paikallissidonnaisen taiteilijan voimin Porin Vanhalla linja-autoasemalla. Vuosinäyttely kommentoi lähituotannon teemaa sekä pohtii paikkavalinnallaan myös muuttunutta matkailua. Vanhalle linja-autoasemalle pääsee edelleen sisään puhtain käsin mutta sieltä ei pääse enää sen pidemmälle. Hyvin pysäyttävää, ajanhenkistä sekä alleviivaavaa.

Taide on ainakin tekijäänsä lähellä, mutta miten se lähentyy yleisönsä kanssa ja miten lähentää tai kiinnittää taiteilijaa toimivaksi sekä mahdollisesti myös tuottavaksi osaksi muuta yhteiskuntaa? Jonna Lepistö on tutkinut vastaavia aiheita taiteilijan asemasta ja paikasta tänä syksynä päättyvissä kuvataiteen YAMK –opinnoissaan.

Lepistön teokset ovat syntyneet myös läheltä, kollaasimaisesti keräillen sellaisista tielle sattuneissa materiaaleissa jotka sopivat kestävän kehityksen mukaiseen taiteen jatkotuotantoon.

Temaattisesti Lepistöä kiinnostaa tuoda esiin uusiokäytetyn materian tuntua ja kautta pohdintoja sekä kannanottoja materialismista.

Valtokivi muokkaa viestiä kuvillaan. Käsin alkuun saatetut teokset ovat kokeneet uuden tulemisen ja muodon digitaalisessa kuvankäsittelyssä sekä painokokeiluissa erilaisille alustoille.

Muokkaaminen ja sen pohtiminen suhteessa alkuperän merkitykseen kiinnostaa kulttuurihistorioitsijataustaista Valtokiveä. Hän hajoittaa ja kokoaa uudelleen teostensa koodia tai geenejä; satunnaisesti ja sosiaalisesti uppoutuu tiedonjanossaan myös pohtimaan, onko myös meidän ihmisten alkuperää muokattu aikojen alussa ja miten sitä muokataan edelleen.

Lähitaiteilijat -näyttely on nähtävillä SAMKin Porin kampuksen Taidekäytävällä 1.9.–22.10.2020. Lisää Lähitaiteilijateoksia on nähtävillä Porin Vanhalla linja-autoasemalla.

4.9.2020 | Teksti: Saija Mustaniemi | Kuva: Saija Mustaniemi

Lisää aiheesta

| Hyvinvointi ja terveys

Taideviikko2020 näkyy kaupunkitilassa

Kuvataiteen ensimmäisen vuoden opiskelijat ovat toteuttaneet Kankaanpään keskustaan uuden väliaikaisen taidereitistön yhteistyössä kivijalkayritysten, kaupungin ja seurakunnan kanssa.
Vihreäpukuinen henkilö pitelee edessään ruokalautasta.
| SAMK

YAMK-työnä hävikkiruoan myynnin konseptointia

Satu Tuoriniemi, Hanna Lavi ja Elina Tiensuu opiskelevat Johtamisen ja palveluliiketoiminnan YAMK-koulutusohjelmassa. He tekivät opintojaksolla ryhmätyönä ruokahävikkiin liittyvän palvelukonseptin osallistavalla menetelmällä.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Vanhustyön YAMK-koulutuksesta valmistunut Lotta Ripatti suosittelee opintoja sellaisille ihmisille, jotka haluavat kehittää osaamistaan alalla, saada asioihin uusia näkökulmia ja syventää aiemmin opittuja asioita. #samk #vanhustyö #yamk
https://www.samk.fi/uutiset/lotta-ripatti-sai-vanhustyon-yamk-opinnoista-johtamisosaamista-ja-oppi-paljon-itsestaan/

The quality of education at SAMK was considered the best of all the universities of applied sciences in Finland!*

*) According to the answers of AVOP survey (University of Applied Sciences Graduand Feedback Questionnaire).

https://www.samk.fi/en/uutiset/record-number-of-degrees-completed-at-satakunta-university-of-applied-sciences-in-2020-the-quality-of-education-evaluated-the-best-in-finland/

#mysamk #highereducation

Uusi Tunnista RoboAI-ammattilainen -kampanja käynnistyy tänään, kun automaation supernainen @MirkaLeino esittäytyy! Kehu kollegaa -osiosta löytyy sanoja suoraan sydämestä. ❤ Tutustu! https://www.roboai.fi/tunnista-roboai-ammattilainen/ #roboai #samk #mysamk #tunnista #ammattilainen #kehukollegaa #dreamteam

SAMKissa suoritettiin viime vuonna ennätyksellisen paljon tutkintoja. Toimitusjohtaja, rehtori Jari Multisillan mukaan luvut kertovat siitä, että SAMK on onnistunut tukemaan opiskelijoita hyvin myös koronapandemian aikana. #amk #yamk #jatkuvaoppiminen
https://yle.fi/uutiset/3-11816205

We need more light!💡@RoboAkatemia otti vastaan sähköasennushaasteen ja toteutti elektroniikkarakentelutilaan väyläohjatun valaistuksen, pistorasioita ja verkkokaapelin. Kyllä nyt kelpaa! 👍🏻https://www.roboai.fi/robotiikka-akatemia/lisaa-valoa-elektroniikkarakenteluun/ #roboai #samk #mysamk #robotiikkaakatemia #sähköasennus