Lähitaiteilijat SAMKin taidekäytävällä

Satakunnan ammattikorkeakoulun Taidekäytävällä ollaan kielloista huolimatta ainakin temaattisesti ja taiteen kanssa lähietäisyydellä.

Kaksi SAMK Kankaanpään opiskelijaa poseeraavat taidenäyttelynsä edessä.
Lähitaiteilijat Jonna Lepistö ja Hanna Valtokivi valmistuvat kuluvana syksynä Kuvataiteen YAMK-ohjelmasta Kankaanpäästä.

Lähitaiteilijat Jonna Lepistö ja Hanna Valtokivi valmistuvat kuluvana syksynä Kuvataiteen YAMK-ohjelmasta Kankaanpäästä.

Taide tulee lähelle ja tänä rajoitusten kultaisena aikana myös korostetusti läheltä. Valtokiven ja Lepistön näyttely liittyy Porin Taiteilijaseuran Lähitaiteilijat- vuosinäyttelyyn joka käynnistyy 5.9. reilun 30 paikallissidonnaisen taiteilijan voimin Porin Vanhalla linja-autoasemalla. Vuosinäyttely kommentoi lähituotannon teemaa sekä pohtii paikkavalinnallaan myös muuttunutta matkailua. Vanhalle linja-autoasemalle pääsee edelleen sisään puhtain käsin mutta sieltä ei pääse enää sen pidemmälle. Hyvin pysäyttävää, ajanhenkistä sekä alleviivaavaa.

Taide on ainakin tekijäänsä lähellä, mutta miten se lähentyy yleisönsä kanssa ja miten lähentää tai kiinnittää taiteilijaa toimivaksi sekä mahdollisesti myös tuottavaksi osaksi muuta yhteiskuntaa? Jonna Lepistö on tutkinut vastaavia aiheita taiteilijan asemasta ja paikasta tänä syksynä päättyvissä kuvataiteen YAMK –opinnoissaan.

Lepistön teokset ovat syntyneet myös läheltä, kollaasimaisesti keräillen sellaisista tielle sattuneissa materiaaleissa jotka sopivat kestävän kehityksen mukaiseen taiteen jatkotuotantoon.

Temaattisesti Lepistöä kiinnostaa tuoda esiin uusiokäytetyn materian tuntua ja kautta pohdintoja sekä kannanottoja materialismista.

Valtokivi muokkaa viestiä kuvillaan. Käsin alkuun saatetut teokset ovat kokeneet uuden tulemisen ja muodon digitaalisessa kuvankäsittelyssä sekä painokokeiluissa erilaisille alustoille.

Muokkaaminen ja sen pohtiminen suhteessa alkuperän merkitykseen kiinnostaa kulttuurihistorioitsijataustaista Valtokiveä. Hän hajoittaa ja kokoaa uudelleen teostensa koodia tai geenejä; satunnaisesti ja sosiaalisesti uppoutuu tiedonjanossaan myös pohtimaan, onko myös meidän ihmisten alkuperää muokattu aikojen alussa ja miten sitä muokataan edelleen.

Lähitaiteilijat -näyttely on nähtävillä SAMKin Porin kampuksen Taidekäytävällä 1.9.–22.10.2020. Lisää Lähitaiteilijateoksia on nähtävillä Porin Vanhalla linja-autoasemalla.

[fts_facebook type=page id=109460739074035 access_token=EAAP9hArvboQBAHuZCilXkHK0ZAvIIgxDxHyRNG8kAYXgpYqQS5WnXHclzsey8DCASQN9liVavKPbuGkRhgQ5W3AAu733GtZBFMZCVrqp6jyDTwLbsIGNnvxmrWZCgmEiZARi00Y5vZCTDbmHke3zNWLWeR32v6JRx8NgXTk5VmVQwZDZD posts=3 height=500px description=no posts_displayed=page_only] [fts_twitter twitter_name=satakunnanamk tweets_count=4 twitter_height=500px cover_photo=no stats_bar=no show_retweets=no show_replies=no] [fts_youtube vid_count=4 large_vid=yes large_vid_title=no large_vid_description=no thumbs_play_in_iframe=no vids_in_row=1 omit_first_thumbnail=no space_between_videos=5px force_columns=no maxres_thumbnail_images=yes thumbs_wrap_color=#000 username=samkcommunications]

Jaa tämä sivu

Etualalla robotti, taustalla tutkijoita.

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy syksyllä Porissa yhteistyössä SAMKin kanssa

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy Porissa syksyllä 2024. SAMKin kanssa yhteistyössä toteutettavaan maisterikoulutukseen voi hakea 2.– 15.5.2024. Sopimus energia-alan robotiikkasovelluksiin liittyvän professuurin perustamiseksi ja maisteriohjelman käynnistämiseksi allekirjoitettiin vuonna 2022.

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.