Lähitaiteilijat SAMKin taidekäytävällä

Satakunnan ammattikorkeakoulun Porin kampuksen Taidekäytävällä ollaan kielloista huolimatta ainakin temaattisesti ja taiteen kanssa lähietäisyydellä. Syys- ja lokakuun ajan teoksiaan esittelevät Porin Taiteilijaseurasta Hanna Valtokivi sekä Jonna Lepistö. Molemmat tekijät ovat myös SAMKille läheisiä. He suorittavat tällä hetkellä Kuvataiteen ylempää tutkintoa Kankaanpäässä sekä Valtokiveltä löytyy SAMKin viestinnästä pitkä työura.

4.9.2020 | Teksti: Saija Mustaniemi | Kuva: Saija Mustaniemi

Kaksi SAMK Kankaanpään opiskelijaa poseeraavat taidenäyttelynsä edessä.
Lähitaiteilijat Jonna Lepistö ja Hanna Valtokivi valmistuvat kuluvana syksynä Kuvataiteen YAMK-ohjelmasta Kankaanpäästä.

Taide tulee lähelle ja tänä rajoitusten kultaisena aikana myös korostetusti läheltä. Valtokiven ja Lepistön näyttely liittyy Porin Taiteilijaseuran Lähitaiteilijat- vuosinäyttelyyn joka käynnistyy 5.9. reilun 30 paikallissidonnaisen taiteilijan voimin Porin Vanhalla linja-autoasemalla. Vuosinäyttely kommentoi lähituotannon teemaa sekä pohtii paikkavalinnallaan myös muuttunutta matkailua. Vanhalle linja-autoasemalle pääsee edelleen sisään puhtain käsin mutta sieltä ei pääse enää sen pidemmälle. Hyvin pysäyttävää, ajanhenkistä sekä alleviivaavaa.

Taide on ainakin tekijäänsä lähellä, mutta miten se lähentyy yleisönsä kanssa ja miten lähentää tai kiinnittää taiteilijaa toimivaksi sekä mahdollisesti myös tuottavaksi osaksi muuta yhteiskuntaa? Jonna Lepistö on tutkinut vastaavia aiheita taiteilijan asemasta ja paikasta tänä syksynä päättyvissä kuvataiteen YAMK –opinnoissaan.

Lepistön teokset ovat syntyneet myös läheltä, kollaasimaisesti keräillen sellaisista tielle sattuneissa materiaaleissa jotka sopivat kestävän kehityksen mukaiseen taiteen jatkotuotantoon.

Temaattisesti Lepistöä kiinnostaa tuoda esiin uusiokäytetyn materian tuntua ja kautta pohdintoja sekä kannanottoja materialismista.

Valtokivi muokkaa viestiä kuvillaan. Käsin alkuun saatetut teokset ovat kokeneet uuden tulemisen ja muodon digitaalisessa kuvankäsittelyssä sekä painokokeiluissa erilaisille alustoille.

Muokkaaminen ja sen pohtiminen suhteessa alkuperän merkitykseen kiinnostaa kulttuurihistorioitsijataustaista Valtokiveä. Hän hajoittaa ja kokoaa uudelleen teostensa koodia tai geenejä; satunnaisesti ja sosiaalisesti uppoutuu tiedonjanossaan myös pohtimaan, onko myös meidän ihmisten alkuperää muokattu aikojen alussa ja miten sitä muokataan edelleen.

Lähitaiteilijat -näyttely on nähtävillä SAMKin Porin kampuksen Taidekäytävällä 1.9.–22.10.2020. Lisää Lähitaiteilijateoksia on nähtävillä Porin Vanhalla linja-autoasemalla.

4.9.2020 | Teksti: Saija Mustaniemi | Kuva: Saija Mustaniemi

Lisää aiheesta

| Hyvinvointi ja terveys

Taideviikko2020 näkyy kaupunkitilassa

Kuvataiteen ensimmäisen vuoden opiskelijat ovat toteuttaneet Kankaanpään keskustaan uuden väliaikaisen taidereitistön yhteistyössä kivijalkayritysten, kaupungin ja seurakunnan kanssa.
Vihreäpukuinen henkilö pitelee edessään ruokalautasta.
| SAMK

YAMK-työnä hävikkiruoan myynnin konseptointia

Satu Tuoriniemi, Hanna Lavi ja Elina Tiensuu opiskelevat Johtamisen ja palveluliiketoiminnan YAMK-koulutusohjelmassa. He tekivät opintojaksolla ryhmätyönä ruokahävikkiin liittyvän palvelukonseptin osallistavalla menetelmällä.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Tavoitteletko verkkokauppasi kasvua? SAMK etsii verkkokauppojen kehityshankkeeseen kumppaneiksi satakuntalaisia yrityksiä. Osallistuminen on yrityksille maksutonta. Ilmoittautumiset 10.12.2021 mennessä. Tule mukaan. #samk #verkkokauppa #kehityshanke
https://verkkokauppa20.samk.fi/

Altogether 91 students graduated from SAMK in November. Eleven of them graduated with a Master´s degree. SAMK congratulates all the graduates.
#samk #mysamk #thinkfuture
https://www.samk.fi/en/uutiset/91-students-graduated-from-samk-in-november/

SAMK on mukana @K2RAU vuotuisen kansainvälistymispalkinnon finaalissa Port Activity App satamasovelluksella. Voittaja valitaan pitchaus-tilaisuudessa 9.12.
https://raumankauppakamari.fi/fi-fi/article/tapahtumat/kansainvalistymispalkintokisa-912-kilpailijat-esittaytyvat/1605/
@merilogistiikka @CentralBaltic #EfficientFlow

SAMKista valmistui marraskuussa yhteensä 91 opiskelijaa. Valmistuneista 11 suoritti YAMK-tutkinnon. SAMK onnittelee kaikkia valmistuneita 💯 🌹
#samk #mysamk #alumni #katsetulevaisuuteen #ylpeästiamk
https://www.samk.fi/uutiset/samkista-valmistui-marraskuussa-yhteensa-91-opiskelijaa/

@SatakunnanAMK and @NUST_Namibia have signed a double degree agreement for marine engineers! The first group of students will arrive to Rauma in early 2022. #merilogistiikka #mysamk #thinkfuture https://www.merilogistiikka.fi/en/news/ten-years-co-operations-to-namibia-culminates-to-marine-engineer-double-degree/