Kuvataiteilijat 2021 – Kasvu -näyttely kokoaa yhteen keväällä valmistuvien opiskelijoiden lopputyöt

Kuvataiteilijat 2021 – Kasvu on tänä keväänä valmistuvien kuvataiteilijoiden näyttely, joka kokoaa yhteen 22 opiskelijan lopputyöt. Näyttely jakautuu kolmeen galleriaan Tampereella huhti-toukokuussa.

Opiskelija Sari Moilala taulujensa ääressä/Student Sari Moilala in front of her paintings
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sari Moilalan työt ovat nähtävissä Taidekeskus Mältinrannassa Tampereella.

Näyttely jakautuu kolmeen galleriaan Tampereella huhti-toukokuussa 2021; Taidekeskus Mältinrantaan, galleria Saskiaan ja Rajatilaan. Näyttelyt pitävät sisällään veistoksia, maalauksia, grafiikkaa, installaatio-, video- ja performanssitaidetta.

Näyttelykokonaisuuden nimeksi ja teemaksi on versonut Kasvu, joka heijastuu teoksista ja luomisprosesseista monisävyisesti. Näyttelyn taiteilijoille jo valmistumisen siirtymäriitti on merkittävä kynnys ylitettäväksi. Se sopii hyvin kasvun aiheeksi. Teoksissa on tarkasteltu mm. kasvua taiteilijaksi, erityiseksi vanhemmaksi, unien, unelmien ja fantasioiden kumpuamista taiteeksi sekä erilaisten kulttuurien kohtaamisen synnyttämää voimaa.

Suurta osaa teoksia yhdistää luontoaiheet, jotka näkyvät kirjavina maisemina maalausten pinnoilla, veistosten mystisissä hengissä, symboliikassa ja materiaaleissa. Useissa teoksissa voima ponnistaa juurista, syvyyksistä ja perinteistä käsin. Toiset taas tuntuvat tipahtaneen taivaallisista pilvilinnoista tajunnan räjäyttävänä pisarana tai kuvitettuna, korkealentoisena avaruuskertomuksena alas maan pinnalle. Herää kysymyksiä ja oivalluksia. Mistä juuremme tulevat ja mitä kohti oma- ja yhteiskunnallinen kasvumme tähtää?

Tutustu näyttelyyn fineartists2021.samk.fi Seuraa näyttelyä Facebookissa Seuraa näyttelyä Instagramissa


Paikka, aika ja taiteilijat

Lopputyönäyttely toteutuu kolmessa eri galleriassa Tampereella. Gallerioihin on vapaa pääsy.

Taidekeskus Mältinranta/Tampereen taiteilijaseura ry
Avoinna 17.4.-4.5.2021
ma-to 12-18 ja pe-su 12-16
Kuninkaankatu 2, 33210 Tampere
maltinranta.fi
p. 010 420 2040
info@tampereen-taiteilijaseura.fi

Delgado Santiyago, Kinanen ”Jorma” Johanna, Koshevenko Anna, Laaksonen Monna, Moilala Sari, Mäkelä Katriina, Mäki Linda, Peltoniemi Ria, Raittila Ulla-Maija, Vartia Iina

Galleria Rajatila/Rajataide ry
Avoinna 24.4.-11.5.2021
ma-pe 13-18 ja la-su 12-16
Hämeenpuisto 10, 33210 Tampere
rajataide.fi
p. 041 523 2992

Laakso Tuisku, Tervakangas Milla, MONA.

Galleria Saskia/Tampereen Saskiat
Avoinna 23.4.-12.5.2021
ma-pe 12-18 ja la-su 12-16
Pirkankatu 6, 33210 Tampere
tampereensaskiat.com
p. 03 223 0812
galleria@tampereensaskiat.com

Ahovaara Enni-Maija, Flink Elli, Eskelinen Terhi, Hartikainen Siiri, Kilpinen Jere, Korsi Eelis, Porttila Sari, Takkala Annika, Tourunen Niko

—-

Jaa tämä sivu

Etualalla robotti, taustalla tutkijoita.

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy syksyllä Porissa yhteistyössä SAMKin kanssa

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy Porissa syksyllä 2024. SAMKin kanssa yhteistyössä toteutettavaan maisterikoulutukseen voi hakea 2.– 15.5.2024. Sopimus energia-alan robotiikkasovelluksiin liittyvän professuurin perustamiseksi ja maisteriohjelman käynnistämiseksi allekirjoitettiin vuonna 2022.

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.