Kuvataiteen opiskelijoiden taiteilijaryhmä HEMMO: Matka-näyttely Porin vanhalla linja-autoasemalla 17.–29.9.

Näyttely sisältää HEMMO:n jäsenten ja HEMMO:n valitsemien taiteilijoiden teoksia. Näyttelytilana on 17.–29.9. Porin vanha linja-autoasema (Itsenäisyydenkatu 44).


Linja-autoasema ja matka ovat toisiinsa vahvasti kietoutuneita termejä. Linja-autoasema on vahva fyysinen ilmentymä matkasta, ollessa sen mahdollinen aloitus-, väli- tai päätepysäkki. Tuo matka voi olla myös henkinen, vaikka asema onkin fyysinen paikka. Termien kietoutuneisuus tekee linja-autoasemasta mielenkiintoisen tilan tarkastella kunkin ihmisen matkaa. Tuossa tilassa tuhannet ihmiset ovat hetken pysähtyneet kesken fyysisen ja henkisen matkansa, olipa heidän päätepysäkkinsä missä tahansa.

Tila halutaan säilyttää pysähtymisen paikkana, joten odotushallista löytyy lehtienlukunurkkaus, jossa voi hengähtää hetken ja uppoutua muihin maailmoihin omalla matkallaan.

Näyttelyn avajaiset ovat 14.9.2019 klo 18–20, jonka jälkeen näyttely on auki 17.9.–29.9. 2019 klo 10–18.

Näyttely on poikkeuksellisesti avoinna lauantaina 21.9. klo 10–16 ja suljettuna sunnuntaina 22.9. ja maanantaina 23.9.

Porin päivän kunniaksi lauantaina 28.9. ja sunnuntaina 29.9. näyttely on auki klo 10–20.

MATKA on osa Porin Kaupunkisuunnittelun Attractive Nordic Towns -hanketta.

Lisätiedot:
Petri Haavisto, 046 8402372

 

SAMK TWITTERISSÄ

Jaa tämä sivu

Etualalla robotti, taustalla tutkijoita.

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy syksyllä Porissa yhteistyössä SAMKin kanssa

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy Porissa syksyllä 2024. SAMKin kanssa yhteistyössä toteutettavaan maisterikoulutukseen voi hakea 2.– 15.5.2024. Sopimus energia-alan robotiikkasovelluksiin liittyvän professuurin perustamiseksi ja maisteriohjelman käynnistämiseksi allekirjoitettiin vuonna 2022.

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.