Kuukauden kuvassa Laura Solkio: Neljää tuulta vasten

– Ajatusten purkamisen lisäksi herätän taiteen avulla henkiin oman sisäisen maailmani ja kuvaan asioita, joita yksinkertaisesti pidän kiehtovina ja kauniina. Saan vaikutteita töihini esimerkiksi luonnosta, mytologioista ja yliluonnollisuudesta ja suosin maanläheistä ja tummaa värimaailmaa, kirjoittaa Laura Solkio. Hän valmistui kuvataiteilijaksi SAMKista kesäkuussa 2019.

4 kohti tulevaa hirveä

Laura Solkio: Neljää tuulta vasten, öljyväri kankaalle, 100 x 140 cm, 2019

Taiteen tekeminen on aina ollut minulle tärkeä tapa kuvata ja purkaa tunteita sekä ajatuksia. Vanhat piirustusvihkoni ovat kuin päiväkirjoja, joista voi nähdä tunnetiloja, niin iloja kuin surujakin. Ajatusten purkamisen lisäksi herätän taiteen avulla henkiin oman sisäisen maailmani ja kuvaan asioita, joita yksinkertaisesti pidän kiehtovina ja kauniina. Saan vaikutteita töihini esimerkiksi luonnosta, mytologioista ja yliluonnollisuudesta ja suosin maanläheistä ja tummaa värimaailmaa.

Olen perfektionismiin taipuvainen ja työskentelytapani on hidas. Jokainen maalaus alkaa huolellisella luonnostelulla. Hahmottelen perinteisesti kynällä paperille ja teen joskus useitakin luonnoksia, jotta saavutan haluamani lopputuloksen. Sen jälkeen skannaan valmiin lyijykynäluonnoksen ja suunnittelen vielä teoksen värimaailman tietokoneen kuvanmuokkausohjelmilla. Valmiin luonnoksen siirrän kankaalle ruutusuurennoksella. Tämän jälkeen alkaa itse maalausprosessi, joka on aina omanlaisensa vuoristorata, mutta parhaimmillaan sen kyyti on miellyttävän tasaista ja voin vajota pitkiksikin ajoiksi rentouttavaan flow-tilaan. Tyylilleni on ominaista pienet tarkat yksityiskohdat, minkä vuoksi yhden työn tekeminen voi kestää useitakin viikkoja.

Tämän jälkeen alkaa itse maalausprosessi, joka on aina omanlaisensa vuoristorata, mutta parhaimmillaan sen kyyti on miellyttävän tasaista

Lopputyöni kohdalla suunnitteluprosessi vei huomattavasti enemmän aikaa kuin itse maalaus. Triptyykkini idea lähti skandinaavisesta mytologiasta, johon olen taidekouluvuosien aikana tutustunut hiljalleen enemmän ja enemmän. Triptyykilläni kuvaan vertauskuvallisesti psyykkisiä tuntemuksia muutaman skandinaavisen mytologian eläinhahmon avulla. Triptyykin keskimmäinen ja samalla myös suurin teos ”Neljää tuulta vasten” kuvastaa vastoinkäymisiä: joskus voi tuntua siltä kuin saisi iskun hirven sarvista.

Laura Solkio (s. 1996, Lahti) valmistui kuvataiteilijaksi Kankaanpään taidekoulusta kesäkuussa 2019. Asuu ja työskentelee Tampereella.

sähköposti: laura.solkio(a)hotmail.com
instagram: @lusciniaart

Laura Solkion eläintriptyykki: linnut, hirvet, sudet

SAMK TWITTERISSÄ

Jaa tämä sivu

Jari Multisilta (vas.), Marjo Kaartinen ja Lauri Inna allekirjoittivat aiesopimuksen.

Porin kaupunki, Turun yliopisto ja SAMK käynnistävät avaruusteknologiayhteistyön

Porin kaupunki, Turun yliopisto ja SAMK allekirjoittivat perjantaina aiesopimuksen, jonka tavoitteena on kehittää Satakunnassa avaruusteknologiaa hyödyntävää koulutusta, tutkimusta ja innovaatiotoimintaa. Yhteistyön nimeksi tulee PoriSat.

Pia Lamminen (vas.) ja Anu-Mari Elohaka pitävät polkuopintoja hyvänä väylänä hakeutua tutkinto-opiskelijaksi.

Polkuopinnot – vaihtoehtoinen reitti tutkinto-opiskelijaksi

Polkuopinnot ovat avoimen ammattikorkeakoulun opintoja, joiden ideana on päästä tutkinto-opiskelijaksi tietyn opintokokonaisuuden suorittamisen jälkeen.

Neea Setälä halusi jatkaa merkonomiopintojen jälkeen tradenomiksi kotikaupungissaan Porissa.

Neea Setälän matka merkonomista tradenomiksi

Neea Setälä on ensimmäisen vuoden tradenomiopiskelija. Neean polku alkoi peruskoulun yhdeksännellä luokalla, kun piti ajatella jatko-opintoja. Hänellä oli kaksi vaihtoehtoa, joko jatkaa lukioon tai suunnata ammatillisten opintojen suuntaan. Hän valitsi merkonomiopinnot.