Kuukauden kuvassa Einari Hyvönen: The Best Song Ever

Osallistun taiteeni teemoilla yhteiskunnalliseen keskusteluun tämänhetkisistä kysymyksistä, sekä internetin ja digitaalisuuden merkityksestä olennaisena osana jokapäiväistä elämää. Teoksieni huumoria kuvaa kyynelten läpi nauraminen, vähän kuin Oxfordin englannin kielen sanakirjaan lisätyssä Face with Tears of Joy -emojissa, kirjoittaa Einari Hyvönen.

SAMK kuukauden kuva Einari Hyvösen maalaus the best song ever

Einari Hyvönen: The Best Song Ever, Öljy-, akryyliväri ja kuvansiirto kankaalle, 50 x 65 cm, 2018

Hyödynnän teoksissani kuvamaailmaa, joka on ympäristössäni läsnä puolet vuorokaudesta. Tietokoneen ja puhelimen näytöstä saapuva kuvatulva on toinen todellisuus. Meemit, videopelit, bootleg-tuotteet ja digitaalinen työympäristöni ovat vaikuttaneet mieltymääni estetiikkaan ja huumoriin. Tämän lisäksi palaan nostalgiapärinöissä lapsuuteeni ja kierrätän 1990- ja 2000-luvun populaarikulttuurissa esiintyviä elementtejä pois niiden alkuperäisestä kontekstista. Tällöin näistä tutuista elementeistä jää jäljelle vain tiivistetty mielleyhtymä tai symboli kulloinkin käsittelemälleni aiheelle.

Nykyisten teosteni edeltäjinä ovat vaikuttaneet koomisen häiriintyneet Snapchat-videoni, joiden sen aikainen tehtävä oli päästää höyryjä pihalle. Toinen viimeaikainen merkittävä tekijä urallani on ollut vuonna 2017 opiskelijavaihtoni Englannissa, The University of Hertfordshiressä. Tällöin pääsin ahkerasti tutustumaan Lontoon nykytaidetarjontaan, jonka häkellyttävä vaikutus sai minut hellittämään tiukasta hallinnanotteesta. Näennäisestä hallitsemisesta vapautuminen on ollut yksi tärkeimpiä taiteellisen kehittymiseni prosesseja jo kauan, eikä se suinkaan ole vielä päättynyt.

Tällöin pääsin ahkerasti tutustumaan Lontoon nykytaidetarjontaan, jonka häkellyttävä vaikutus sai minut hellittämään tiukasta hallinnanotteesta.

Luodessani teoksia hyödynnän digitaalisia työkaluja perinteisten menetelmien lisäksi. Luonnostelen ideoitani kuvankäsittely- ja 3D-mallinnusohjelmilla. Valmiin luonnoksen projisoin maalauskankaalle, jonka työstämistä jatkan kuvansiirtotekniikalla ja maalaamalla akryyli- sekä spraymaalilla. Lopuksi viimeistelen teoksen öljyväreillä.

Einari Hyvönen (s. 1989, Salo) valmistuu kuvataiteilijaksi SAMK Kuvataide Kankaanpäästä kesäkuussa 2019. Valmistuvien lopputyönäyttely avataan toukokuussa Tampereella kolmessa sijainnissa. Tämän jälkeen Hyvösen teoksia on nähtävillä kesäkuussa avattavassa ryhmänäyttelyssä Nastolan kesänäyttelyssä ja marraskuussa yksityisnäyttelyssä ARTag galleriassa Helsingissä.

mail@einarihyvonen.fi

www.einarihyvonen.fi

Instagram: einari_hyvonen

SAMK TWITTERISSÄ

Jaa tämä sivu

Etualalla robotti, taustalla tutkijoita.

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy syksyllä Porissa yhteistyössä SAMKin kanssa

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy Porissa syksyllä 2024. SAMKin kanssa yhteistyössä toteutettavaan maisterikoulutukseen voi hakea 2.– 15.5.2024. Sopimus energia-alan robotiikkasovelluksiin liittyvän professuurin perustamiseksi ja maisteriohjelman käynnistämiseksi allekirjoitettiin vuonna 2022.

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.