Kuukauden kuvassa Dino Vapaavuori: Your dad just calls me Katya

- Olen inspiroitunut sosiaalisesta mediasta ja popkulttuurillisista ilmiöistä, kijoittaa Dino Vapaavuori Kuukauden kuva -sarjassa. Hän käyttää tällä hetkellä eniten instagramia esittelemään taidettaan, gallerian sijaan. Hän haluaa taiteensa olevan kaikkien nähtävissä ja jopa ostettavissa tulosteina.

Dino Vapaavuori: Your dad just calls me Katya, 2018, spray, akryyli, maalitussit ja glitter kankaalle, 176 cm x 134 cm - SAMK

Dino Vapaavuori: Your dad just calls me Katya, 2018, spray, akryyli, maalitussit ja glitter kankaalle, 176 cm x 134 cm

Kaikissa muotokuvissani on suhteellisen sama toteutustapa ja järjestys. Kun menen työhuoneelleni, siitä alkaa performanssini. Onnistun saavuttamaan työskentelyn aikana sellaisen tilan, jota omassa käsityksessäni voin kutsua transsiksi. Kuuntelen aina samaa discomusiikkia, teen asioita rutiininomaisesti ja melkein itsestään ja miettimättä asiaa kovinkaan paljon – kai tyyliäni voisi kuvailla ekspressiiviseksi. En ole kiinnostunut luomaan valokuvaa vastaavaa realismia tai muuten liian loppuun hiottua tulosta. Luotan ennemmin sattumaan, sen hetkisiin fiiliksiin ja väreihin.

Onnistunein maalaukseni viime kevään viiden teoksen sarjasta (kuvassa), oli maalaus, jonka tein kokonaan yhden illan aikana pohjasta ja piirustuksesta maalauksen lopettamiseen asti. Prosessi oli dramaattinen aina viimeisiin pensselin vetoihin asti ja koen vieläkin tietynlaiset väreet, kun ajattelen sitä. Siihen kiteytyi kaikki harjoitteluni ja rutiinini. Ensimmäistä kertaa ikinä koin todellisesti onnistuneeni maalarina!

Sarja Drag Queenien muotokuvia on pitkällisen ja perusteellisen stalkkauksen tulosta. Drag Race on ohjelmana ihan täydellinen, siinä yhdistyy maskuliininen halu kilpailla toisia vastaan, mutta lajissa, joka on niin feminiininen. Sen ristiriitaisuus ja huvittavuus kulminoituvat jakson lopussa nähtävässä lip sync -kilpailussa, jossa kilpailijat laitetaan huulisynkkaamaan toisiaan vastaan kuin henkensä edestä. Drag on myös paljon muutakin kuin viihdettä, se on sukupuoliroolien murskaaja ja monien trans-oikeuksien alullepanija. Se on visuaalisesti näyttävä taidemuoto ja poliittinen kannanotto.

On siistiä, että taiteeni on rehellisesti kaikille nähtävissä ja jopa ostettavissa, jos vain niin haluaa.

Olen inspiroitunut sosiaalisesta mediasta ja popkulttuurillisista ilmiöistä. Käytän tällä hetkellä eniten instagramia esittelemään taidettani, gallerian sijaan. On siistiä, että taiteeni on rehellisesti kaikille nähtävissä ja jopa ostettavissa, jos vain niin haluaa. Pidän nettikauppaa, jossa myyn printtejä töistäni tosi halvalla. Koen omalla kohdallani tärkeäksi ravistella kaikki elitistisyys pois taiteestani ja saada se vaikka jokaiseen kotiin ennemmin kun pölyttymään johonkin kokoelmaan. Tietysti sitä saa kokoelmiinkin ostaa!

Sosiaalisen median kautta olen myös yhteydessä maalaamiini henkilöihin. Toivon tulevaisuudelta esimerkiksi jonkinlaista yhteistyötä lisää. Jotain olen jo toteuttanutkin.

Dino Vapaavuori, s. 1990, asuu ja työskentelee Tampereella, valmistui kuvataiteilijaksi Kankaanpäästä kesällä 2017. Horoskoopissa Härkä.

Instagram & EtsyShop: @kovisdino

SAMK TWITTERISSÄ

Jaa tämä sivu

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.

Tiia Kenola seisoo SAMKin Porin kampuksen yhdyskäytävällä.

Yhdes-malli ja monimuotoiset harjoittelut: Tiia Kenolan matka sosionomiksi

Tiia Kenola on kokenut SAMKin sosionomiopinnot monipuolisina ja hyvät eväät tulevaisuuden työelämään antavina.

Ville-Pekka Vihma näyttelyssä Oulussa, Real Deal Yläkerta -galleriassa.

Ville-Pekka Vihma valmistuu kuvataiteilijaksi

Oulusta kotoisin oleva Ville-Pekka Vihma kirjoittaa parhaillaan opinnäytetyötään Kangasniemellä töidensä ohella. Hän opiskelee viimeistä vuottaan kuvataitelijaksi SAMKin Taidekoulun kampuksella Kankaanpäässä.