Kuukauden kuvana Viljami Nissi: Discovering Masculinity (Smells Like Blue or Orange (Not the Fruit))

Erehdyn aina välillä ottamaan itseni todella vakavasti – ja niin kävi jälleen tehdessäni taiteellista opinnäytetyötäni. Ymmärrettävää tietysti, olenhan valmistumisen partaalla ja on näytettävä instituutioille ja maailmalle mihin kaikkeen kykenee, kirjoittaa Viljami Nissi.

3.6.2019 | Teksti: Viljami Nissi | Kuva: Viljami Nissi

Viljami Nissi SAMK KuukaudenkuvaViljami Nissi: Discovering Masculinity (Smells Like Blue or Orange (Not the Fruit)), 2019, pigmenttisiirrot lakalle ja kipsille, kettinki, pureskeltu purkka, sokeroidut nuudelit, banaanilaatikot, marmori-dc-fix-kontaktimuovi, kipsi, nippusiteet, teräs, kanaverkko, rakennustarvikkeet, kuvamanipulaatiovedos kankaalle

Erehdyn aina välillä ottamaan itseni todella vakavasti – ja niin kävi jälleen tehdessäni taiteellista opinnäytetyötäni. Ymmärrettävää tietysti, olenhan valmistumisen partaalla ja on näytettävä instituutioille ja maailmalle mihin kaikkeen kykenee.

Sellaisessa hetken hairahduksessa on hyvä palauttaa itsensä maan pinnalle. Tällä kertaa se tapahtui pienimuotoisella installointikokeilulla opinnäytetyöstäni: vein työhuoneessani odottaneet valmiit osat galleriatilaan nähdäkseni, miltä lopullinen teos potentiaalisesti näyttäisi. Helpotuksekseni koko opinnäytetyöni näytti typerältä.

Muistin jälleen, mistä työskentelyssäni on kyse: keveydestä ja järjettömyydestä.

Taiteellinen opinnäytetyöni on tulosteista, banaanilaatikoista ja kipsiveistoksista muodostuva kokonaisuus, joita varjostaa seinällä kettinkien varassa roikkuva kymmenruutuinen kipsireliefisarjakuvamonumentti. Sieltä täältä roikkuu paikalleen kuivuneita nuudeleita. Kaikkea koristavat tribaalitatuoinnit. Kuvissa ja veistoksissa toistuva miehisyys on epämiellyttävää ja fanaattisen erotisoitua.

Työskentelyni yleensä alkaa sattumanvaraisesta ideasta, jota seuraa hetkellinen nerouden tunne. Sen tunteen aikaansaamana olen määrätietoisesti ryhtynyt hommiin, sen kummemmin kyseenalaistamatta mitään. Jossain vaiheessa – täysin huomaamattani – jonkinlainen harmonia on saapunut ja jokaisella elementeillä on tarkoitus, jonka ehkä vain minä näen, mutta tarkoitus kuitenkin.

Kun katsoja näkee ensimmäisen kerran teokseni, en kaipaa sitä, että hän samalla hetkellä käsittäisi kaiken, mistä teoksessa on kyse – enhän itsekään ole heti ymmärtänyt.

Yksityiskohta ViljamiNissi SAMK Kuukaudenkuva

Yksityiskohta.

Kun katsoja näkee ensimmäisen kerran teokseni, en kaipaa sitä, että hän samalla hetkellä käsittäisi kaiken, mistä teoksessa on kyse – enhän itsekään ole heti ymmärtänyt. Ehkä se oikea tapa ymmärtää teos on, ettei siinä välttämättä ole kovin paljon ymmärrettävää. Tai tietysti on, jos vaan jaksaa ja haluaa niitä löytää. Mitään pakkoa siihen ei ole.

 

Viljami Nissi (s. 1994 @Kannus) opiskelee neljättä ja viimeistä vuotta SAMK, Kuvataide Kankaanpäässä performanssitaidetta ja valmistuu kesällä 2019 kuvataiteilijaksi. Nissi työskentelee monipuolisesti veiston, installaation, videon, kuvamanipulaatioiden ja performanssin parissa.

Taiteellinen opinnäytetyö on kokonaisuudessaan nähtävissä Taidekeskus Mältinrannassa 18.5.–4.6.2019 finalFINALversion1.jpg -opinnäytetyönäyttelyssä.

 

yhteystiedot:
viljami.nissi@hotmail.com
instagram @viljami_nissi

Lisää aiheesta

| Kuvataide

Kuvataiteen lopputyönäyttely finalFINALversion1.jpg esillä Tampereen gallerioissa

Tampereella avautuu 18.5.SAMKin kuvataiteen opiskelijoiden lopputyönäyttely finalFINALversion1.jpg. Näyttelyt pidetään Galleria Rajatilassa, Galleria Saskiassa ja Taidekeskus Mältinrannassa. Näyttelyssä on teoksia 25 valmistuvalta kuvataiteilijalta.
SAMK kuukauden kuva Einari Hyvösen maalaus the best song ever
| Kuvataide

Kuukauden kuvassa Einari Hyvönen: The Best Song Ever

Osallistun taiteeni teemoilla yhteiskunnalliseen keskusteluun tämänhetkisistä kysymyksistä, sekä internetin ja digitaalisuuden merkityksestä olennaisena osana jokapäiväistä elämää. Teoksieni huumoria kuvaa kyynelten läpi nauraminen, vähän kuin Oxfordin englannin kielen sanakirjaan lisätyssä Face with Tears of Joy -emojissa, kirjoittaa Einari Hyvönen.

Uusimmat uutiset

VTR-projektin videossa mobiilirobotti toimii pelastustehtävissä
| Teknologia

RoboAI-viikko: Virkistä ajatteluasi, jalosta mieltäsi

RoboAI-viikon näyttävästi perjantaina 13.marraskuuta päättävä VTR-seminaari toimii hankkeen loppuseminaarina, jossa käydään läpi keväällä 2018 alkaneen Visioiden ja teknologioiden jalostamossa (VTR) -hankkeen tuloksia. Keynote-puheenvuoroa lukuun ottamatta kaikki puheenvuorot esittelevät hankkeen aikana tehtyjä ja aikaansaatuja asioita.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Meriklusteritilaisuus to 29.10.2020, tervetuloa mukaan paikan päälle SAMKin kampukselle Raumalle tai netin välityksellä! Tapahtuma on maksuton. Ilmoittautumiset ke 27.10. mennessä.

Join us to the maritime cluster event on 29 October at 10-13 online or in Rauma! Event is free of charge. Registration by 27 October.Join us to the maritime cluster event on 29 October at 10-13 online or in Rauma! ⛴ Program includes
- Case study of New Building Vessel M/S Aurora Botnia with presentations from Wasaline & Rauma Marine Constructions.
- Digitalisation assists towards less emissions - cases by #EfficientFlow and Traffic Management Finland.
- The energy efficient project portfolio of SAMK - Satakunta University of Applied Sciences. Here also the energy saving tool of SataMari project will be presented!

Event is free of charge. Registration by 27 October to elomake.samk.fi/lomakkeet/10967/lomakkeet.html

Venue: 1st floor auditorium, SAMK, Suojantie 2, Rauma, Finland
(max. 30 participants at the auditorium)
and ONLINE: hill.webex.com/meet/hekoivi
... See MoreSee Less

View on Facebook

2015 valmistunut! 📢

Olethan käynyt jo vastaamassa uraseurantakyselyyn? Kysely on toimitettu kaikille 2015 valmistuneille sähköpostilla sekä tekstiviestillä. Jokainen vastaus on SAMKille arvokas! Tarkistathan myös roskapostikansiosi.

#samk #mysamk #samkalumni

Porin raviradalla mitellään nykyään hevoslajien lisäksi myös e-urheilussa.

Samkin opiskelija Arttu Ratisen, joka myös sen ohella vetää yhtä viidestä pelikerhosta, ajatuksia voit lukea lisää täältä:

https://satakunnankauppakamarimedia.fi/fi-fi/article/etusivu/taitoa-ja-taktiikkaa/118/?fbclid=IwAR2u28nV-vlV3CKr_8uigBBjMtWfvAwjU7K_vtxwuWuzrM_hy3qUs_oTjPY

#satakamari #K2SATA #satakunnankauppakamarimedia

SAMKin Robotiikka Akatemian ja Satakunnan Osuuskaupan yhteistyönä syntyi koripalvelurobotti!
https://bit.ly/37sFmmK
@RoboAkatemia
@SatakunnanOk
#samk #mysamk #yhteistyö #satakunnanok #PirsmaMikkola #robotiikkaakatemia #ylpeästiamk

Järjestäjät, @MirkaLeino ja @MeriOlenius kannustavat yritysten edustajia osallistumaan VTR-seminaariin avoimin mielin. – Uskomme, että demot herättävät ajatuksia ja voivat synnyttää ratkaisuja yritysten ongelmiin. https://www.samk.fi/uutiset/virkista-ajatteluasi-jalosta-mieltasi/ #roboai #samk #mysamk #roboaiviikko #vtr

Sosionomiopiskelijat Arttu Metsämäki ja Ilkka Toivonen olivat kuuden kuukauden harjoitteluvaihdossa Vietnamissa. Lue opiskelijoiden harjoittelukokemuksesta poikkeuksellisessa tilanteessa.
https://bit.ly/2FMhxe8
#samk #mysamk #ylpeästiamk #sosionomi #harjoittelu #opinnäytetyö